Şimdi Ara

Tarih Bölümünde Okuma Hayalimden Vaz mı Geçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece gece konu açtığım için üzgünüm; ama bazı şeyleri gerçekten çok kafaya takıyorum. Seneye YKS sınavım var ve prestijli bir üniversitede Tarih bölümü öğrenimi görmek istiyorum. Kendimi bildim bileli gelecek hayalim bu. Aslında son birkaç gün hariç hiç şüphe etmedim bu hayalimden; fakat günler geçtikçe, her defasında Tarih bölümü ile ilgili çok olumsuz şeyler okumaya başladım. "Tarih okursan işsiz kalırsın", "Tarih okursan para kazanamazsın", "Ataması yok" tarzı şeyler duymaktan bezdim. Tarih bölümü mezunu olan birinin multimilyarder olamayacağının ben de farkındayım; ama sırf daha fazla para kazanmak için ömrüm boyunca sevmediğim bir işi yapmak da istemiyorum (hakikaten sadece Tarih bölümünde okumak istiyorum. Matematik yapamadığımdan falan değil yani. Yapabilsem yine de Tarih isterdim). Bunlar beni ciddi strese sokuyor ayrıca. Fazla para kazanmayı elbette isterim. Bu devirde paran yoksa ne evlenebiliyorsun, ne insan gibi yaşayabiliyorsun, ne de adam yerine konabiliyorsun; biliyorum. Yine de hala Tarih bölümü hedefliyorum. Velhasıl elimden bir şey gelmiyor dostlar. Bana ne tavsiye edersiniz? Diyelim ki akademisyen ya da Tarih öğretmeni olursam, nasıl en kısa sürede ev, araba, yazlık vs. alabilirim? Hangi ek işleri yapabilirim?

• Tarihçi olup para kazanmak çok zor, İlber Ortaylı'nın bununla ilgili bir videosu da vardı. Ha popüler olursun, kanal kanal gezersin illa alırsın bir şeyler ama binlerce tarihçi arasından sıyrılmak zor. Bir de 60 70 yaşından sonra para kazansan o seni ne kadar mutlu eder, orası da muamma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.