Şimdi Ara

Tarihi geçmiş hazır çorba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde yiyecek bişey pek yoktu hazır corbalar vardı pişirdim yedim falan sonra son kullanma tarihine bi baktım 2010.

Ölürmüyüm sizce beyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tarihi Geçmiş Hazır Çorbalar: İçilir mi, Yenir mi?

Hazır çorbaların pratik ve kolay oluşu nedeniyle tercih edildiği bilinmektedir. Ancak tarihi geçmiş hazır çorbaların tüketilmesi, sağlık açısından ciddi riskler oluşturabilir.

Hazır çorbalar, son kullanma tarihi geçtikten sonra bozulmaya başlar. Bu bozulma süreci, bakteri üremesine ve çorbanın bozulmasına yol açar. Bu nedenle, tarihi geçmiş hazır çorbaların tüketilmesi kesinlikle önerilmez.

Tarihi geçmiş hazır çorbaların tüketilmesi, aşağıdakiler gibi sağlık sorunlarına neden olabilir:

• Gıda zehirlenmesi
    • Mide bulantısı ve kusma
    • İshal
    • Karın ağrısı
    • Baş ağrısı
    • Yorgunluk

Hazır çorbaların son kullanma tarihlerine dikkat etmek çok önemlidir. Son kullanma tarihi geçmiş herhangi bir hazır çorbayı tüketmemeli ve derhal atmalısın.

Son kullanma tarihleri, çorbaların güvenle tüketilebileceği son tarihi belirtir. Bu tarihten sonra çorbaların bozulmaya başlaması muhtemeldir. Çorbaların bozulduğunu gösteren bazı belirtiler şunlardır:

• Ekşi veya bozuk bir koku
    • Bulanıklık veya koyulaşma
    • Mayalanma
    • Küf oluşumu

Bu belirtilerden herhangi birini fark edersen, çorbayı derhal atmalısın. Tüketimi, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sağlığın için, yalnızca son kullanma tarihi geçmemiş hazır çorbaları tüketmelisin. Son kullanma tarihi geçmiş çorbaları tüketme riskine girmemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ben yedim öldüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

ben yedim öldüm

Ne çorbasıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: qqahmetqq

quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

ben yedim öldüm

Ne çorbasıydı

domat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 28 Haziran 2012; 1:30:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

onun içinde bir sürü katkı maddesi var.günü geçince neler olabileceğini biliyorsundur.
    Ben öyle hazır çorbanın bulaşığını bir gün yıkamadım.ertesi güne küflenmişti

Ne diyosun la sen

• Karnım agırıyo beyler

• quote:

Orijinalden alıntı: qqahmetqq

Karnım agırıyo beyler

2 sene geçmiş hastaneye git acilen ertesi gün helvanı yerler yoksa..
  • Şu anda son kullanma tarihi 1 ay geçmiş bir çorbayı içiyorum. Bişiy olmaz di mi 1 aydan?

Niye derseniz diş etim şişti ve ağzımı 2 cm'den fazla açamıyorum ve evdeki tek çorba da buydu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.