Alman otomotiv sektörü, dünyanın en prestijli arabalarına imza atmaya hala devam ediyor. Günümüzde bunların temsilcileri arasında başı Mercedes, BMW ve Audi gibi markalar çekiyor.
Bu otomobiller her alanda rakipleri ile sert rekabete girsede aralarında fark bulunmuyor. Hatta tek tek incelendiğinde geride kaldığını bile söyleyebiliriz. Tasarımda İtalyanlar, sorunsuzluk ve müşteri memnuniyetinde Japonlar, dayanıklılık testlerinde Fransızlar, performansta yine Japonlar (2.0 ltlik motorla yüksek performans S2000, EVO vs) ve dünya satış rakamlarında lider bulunan ABD ve Japon otomobiller bunun göstergesi.
Ancak Alman otomotiv sektöründe bir gelenek haline gelmiş olan tüm bu saydığımız özellikleri bir araçta sunma çabası ve bunun yanında yıllar geçtikçe parlayan imajı Alman araçlarının müşteriyi cezbetmesinde en önemli faktörler.
Peki geçmişten güzümüze damgasını vurmuş Alman arabaları arasında en iyileri hangisi. Yeni bir liste, yeni bir sıralama. Kendi dönemlerine kimi tasarımıyla, kimi lüks anlayışıyla, kimi performansıyla damga vurdu… Onlar geçmişte de en iyilere imza atıyorlardı.
1964 NSU Wankel Spider
1965 Mercedes S-Class
1967 NSU Ro80
1968 Opel GT
1969 Porsche 914
1970 Opel Manta
1970 Volkswagen K70
1973 Bitter CD
1973 BMW 2002 Turbo
1976 Volkswagen Golf GTi
1977 Porsche 928
1978 BMW 323i
1978 Opel Monza
1980 Audi Quattro
1981 Bitter SC
1984 Mercedes W124
1987 Porsche 959
1990 Opel Lotus Omega
1994 Audi A8
1994 Audi RS2
1999 Keinath GT
2000 Audi A2
2001 Opel Speedster (Başta İngiltere olmak üzere bazı yerlerde Vauxhall VX220 adıyla)
2002 Volkswagen Phaeton
2003 Alpina Roadster V8
2003 Maybach 62
2005 Gumpert Apollo
2005 Karmann SUC concept
2007 Audi R8
2008 BMW X6
bazıları saçma karmann suc ve audi a2 gibi . Çünkü a2 beklenenin aksine çok az satmıştı demekki çok iyi de değildi
2003 Alpina Roadster V8
Ben bunun adını BMW Z8 olarak biliyordum.
quote:
Orijinalden alıntı: Maniac_Turk
bazıları saçma karmann suc ve audi a2 gibi . Çünkü a2 beklenenin aksine çok az satmıştı demekki çok iyi de değildi
Az satmasıyla iyiliği veya kötülüğü arasındaki ilişkiyi açıklayabilirmisin?
Güzel konu teşekkürler..
Resimlerden en çok phaeton hoşuma gitti.Bildiğim kadarıyla da kabin içi el işçiliğiyle üretiliyor..
Pheaton bile listede
Bence buradaki araçlar içerisinde en iyisi şüphesi W124
quote:
Orijinalden alıntı: Mriya
Pheaton bile listede
Fiat Stilo'da çok satmadı ama aracı bilen bilir
quote:
Orijinalden alıntı: Mriya Pheaton bile listede
Ne var bunda , kuş serisimi sanki ?
quote:
Pheaton bile listede
Pardon..pheaton un listede olması size niye şaşırttı..Haketmiyormu?
quote:
Orijinalden alıntı: ~Furkan61~
quote:
Orijinalden alıntı: Maniac_Turk
Az satmasıyla iyiliği veya kötülüğü arasındaki ilişkiyi açıklayabilirmisin?
benim düşüncen şu yçnde Az satıyorsa insanlar beğenmemiştir. Beğenilmemişse iyi değildir. Yani oraya bir 911 de gelebilirdi diye düşünüyorum
Bana en iyi 30 değil de,30 Alman klasiği gibi geldi
quote:
Pheaton bile listede
acaba hiç binip,kullandınız mı bu yorumu yaptınız merak ettim.
quote:
Pheaton bile listede
Allah akıl fikir versin.
ya MAYBACH alman arabasımıymış ben amerikan sanıyordum
x6 ile pheatonun ne işi var o listede anlayabilmiş değilim..
Güzel bir liste olmamış. O listede olması gereken araçlardan bir çoğu yok, listede olupta aslında hiç olmaması gereken araçta çok.
quote:
Orijinalden alıntı: deserthawk
quote:
Pheaton bile listede
Allah akıl fikir versin.
quote:
Pheaton bile listede
Phaton,Mercedes S Serisi - BMW 7 Serisi - Audi A8 - Jaguar XJ gibi araçlarla F segmentinde bir araç,yani VW nin en prestijli ve en lüx aracı..Neden ban anlayamadım..
Ne bu panik anlamıyorum yok şu listede ne geziyor şunun şurada ne işi var. Görende bu sıralamayı alman hükümeti tarafından hazırlanmış resmi bir açıklama sanacak.
başlığı görünce hemen W 124 mercedes dedim o benim için gerçek bir efsane ve bir tutku kullandığım içinmi acaba..