Şimdi Ara

Tarihinizle Gurur Duyuyor musunuz? ,, (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bana göre kesinlikle tarihimizle gurur duymamız gerekiyor. Hatta başka hiçbir devlet ve ulusta bu denli şanlı bir tarih yok emin olun. Ben bir tarihçi olarak birçok ulus ve devletin tarihini incelediğimde kesinlikle gurur duyulacak birşeye raslayamadığımı apaçık belirtmek isterim. Türkler Dünya tarihine defalarca yön vermişlerdir. İslamiyetin ve mağdur insanların daima koruyucusu olmuşlardır.Tabi burada tarihten konuşuyoruz.Günümüze geldiğimizde ise Türkiye, olması gereken yerin çok çok gerisinde yer alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

quote:

Orijinalden alıntı: TimeBandiT

quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum.

Aynen bende Atam olmasa halimiz nice olurdu

Bende bunu anlamiyorum, soylediklerini okuyunca aklima tek bisey geliyo, yani sen Osmanli imparatorlugu ile gurur duymuyomusun?...
    Ustelik Ataturk'un olumunden sonra ne kadar bi gelisme saglandi da gurur duyuyosun, ben adnan menderesin asilmasindan gurur duymuyorum, ben ismet inonu ile gurur duymuyorum...ben darbelerden gurur duymuyorum...
    Boyle fanatik zihniyetlilere sadece aciyorum...

Çok haklısın...Tarihini bilmeyen çoluk-çocuk öğretmenlerinin verdiği bilgilerle yetiniyor,sonrada fanatiklik yapıyor.Arkadaşım Osmanlı tarihin en büyük imparatorluklarından.1 konuda en büyük imparatorluğuz,hoşgörü...Hoşgörü olmasaydı Osmanlı nasıl büyürdü?Bunu söylerken utanıyorum ama,Türk insanı sürekli yönlenmek ister,önüne bir lider koyun,yapamayacağınız iş yok.Atamızdan örnek verelim,Türk milleti Atatürk sayesinde neler başardı?Ama Atamız vefat ettikten sonra ortalık karıştı.Şimdide millet Cumhuriyet elden gidiyor diye partisine oy çekedursun,bizim saftirik vatandaşımız ABD yandaşlarına %47 oy versin,muhalefet muhalefetliği bilmesin...Bu millet böyle ne yazıkki,şuan yemin ediyorum iktidar olmasını istediğim 1 parti yok!Hepsi aynı temelde...Yalan dolan...Tarihimden gurur duyuyorum,taki 1937 yılına kadar

Umarım mesajım bazılarına ağır gelmez,biraz kuralları aştım gibi kusura bakmayın ama gerçekler acı

• Bana Osmanlı'nın Anadolu'ya yaptıgı, 'mükemmel' bişi diyebileceginiz yapı sayısı 3'ü geçmez. SEvmedigimiz Ruslar. Kars'a 40 yılda mükemmel binalar yapıyor ve hala onlar kullanılıyor. Osmanlı 300 yılda elle tutulur HİÇ bişi yapmamış kısaca.
  • quote:

Peki neden gurur duymuyorsun?

Tamam eyvallah zamanında 3 kıta'ya hakim olmuşlar.Ona lafım yok fakat milyonlarca kmkare topraktan kala kala bu kadar kalıyorsa ve bunlar rezillikler içinde kaybediliyorsa (ki FSM ye lafım yok çokta severim İstanbul'u fethetmek her yiğidin,her komutanın harcı değildir.Ayrıca Kanuni'yide severim.) gurur duymamam normal.Ha ayrıca son gelen padişahları hepimiz biliyoruz.Ayrıca toplum yapısını hiç sevmiyorum.Yönetimini de sevmiyorum.Ve Avrupa'dan ileride olduğu halde onların teknolojilerinden yararlanmayarak bugünlere gelmemize neden olduğu için.

Yani en ilerdeyken ve elinde fırsatlar varken en geriye düşen bir İmparatorluktan gurur duymamamın saygıyla karşılanması lazım.Benim fikrim.
    ,

quote:

Senin gibi sadece ders kitaplarında yazan osmanlı imparatorluğunun kazandıgı savasları okumadıgım için

Kilit nokta burası işte.Bize gerçek tarihimiz anlatılana kadar tam gurur duyduğumu söyleyemem.İmkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZincirlemeKüfürTamlaması -- 1 Ağustos 2009; 15:17:54 >

• quote:

quote:

quote:

Bende bunu anlamiyorum, soylediklerini okuyunca aklima tek bisey geliyo, yani sen Osmanli imparatorlugu ile gurur duymuyomusun?...
    Ustelik Ataturk'un olumunden sonra ne kadar bi gelisme saglandi da gurur duyuyosun, ben adnan menderesin asilmasindan gurur duymuyorum, ben ismet inonu ile gurur duymuyorum...ben darbelerden gurur duymuyorum...

http://www.youtube.com/watch?v=s5UyZgVgtvc Sana özellikle 2.44 ten sonrasını dinlemeni istiyorum zaten uzun bir video değil.Köklü bir geçmişiz var elbette Fatih in İstanbul u alışından gururla övüneceğiz ama bırakın bu Osmanlı sevdalılıgını artık Osmanlı bitti yıkıldı teokrasi monarşi gericilik yok sadece ve sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: .::DH::.

Bana göre kesinlikle tarihimizle gurur duymamız gerekiyor. Hatta başka hiçbir devlet ve ulusta bu denli şanlı bir tarih yok emin olun. Ben bir tarihçi olarak birçok ulus ve devletin tarihini incelediğimde kesinlikle gurur duyulacak birşeye raslayamadığımı apaçık belirtmek isterim. Türkler Dünya tarihine defalarca yön vermişlerdir. İslamiyetin ve mağdur insanların daima koruyucusu olmuşlardır.Tabi burada tarihten konuşuyoruz.Günümüze geldiğimizde ise Türkiye, olması gereken yerin çok çok gerisinde yer alıyor.

Napolyona afrika topraklarını verdigimiz için mi?
    Tek bir antlaşmayla neredeyse tüm balkanalrı verdigimiz için mi?
    Saçma saçma kararlar yüzünden sarıkamıştan binlerce insan öldüğü için mi?
    Osmanlının islam ülkeleri hariç hiç bir ülkeyle iyi geçinemedigi için mi?
    Osmanlının 10 larca kez saldırdıgı istanbul sehrinin Fatihin zar zor almasıyla mı?
    Avusturya ve Rusya ya kaybedilen onlarca savaşla mı?
    Hep büyümek isteyen hiç bi toprakla yetinmeyen yayılmacı politikaya sahip olduğu için mi?

gurur duyuyorsun bunların farklı boyutları var.

• Resmi tarihten gurur duyanlar var hala
  • selçuklu osmanlı dönemiyle gurur duyyorum ama ondan sonraki dönemlerle hayır.
  • İslamiyet Öncesi Türk Tarihi ve Cumhuriyet Tarihi batıyor beynini araba dölletenlere .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ®eis

selçuklu osmanlı dönemiyle gurur duyyorum ama ondan sonraki dönemlerle hayır.

Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri gurur duymadığın dönemlere ait mi ?
  • Duyuyorum tabi Ben bir TÜRK üm sonuçta her millette olmyayan bir tarihe sahibim bence herkes duymalı

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemalist81

quote:

quote:

quote:

http://www.youtube.com/watch?v=s5UyZgVgtvc Sana özellikle 2.44 ten sonrasını dinlemeni istiyorum zaten uzun bir video değil.Köklü bir geçmişiz var elbette Fatih in İstanbul u alışından gururla övüneceğiz ama bırakın bu Osmanlı sevdalılıgını artık Osmanlı bitti yıkıldı teokrasi monarşi gericilik yok sadece ve sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ VAR.

Tabii ki Osmanli bugun yok, tabiki OSMANLININ DEVAMI olan TURKIYE CUMHURIYETI var, hangi cagda yasiyoruz.Ama bazi insanlar var biz osmanlinin devami degiliz diyen, gulermisin aglarmisin, en azindan osman da orta cag avrupasinda ki gibi komiklikler yasanmamis, Osmanli yi degerlendirirken o cagin dunyasina bi bakin, sonra elestirin.

• Osmanlıda Dine Bağlı Devlet Sistemi vardı
    Türkiyede Devlete Bağlı Din Sistemi var.
    Müslümanların hangi tarihle gurur duyacakları gayet açık ve net
  • Nedir bu Atatürk'ü sevenlerin Osmanlı düşmanlığı anlamış değilim? Hem Atamızı Hem Osmanlı'yı neden sevemiyorsunuz? Bu toprakları Osmanlı aldı İstanbulu Osmanlı aldı.Yüzlerce yıl bu topraklara hakim oldu korudu savaştı.

Ben Atatürk'lede Osmanlı'ylada Gurur duyuyorum çünkü ben TÜRK'ÜM
  • Şu mantığı anlayamıyorum. "Ben Türk'üm,o halde tarihimle gurur duymalıyım."
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN

quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

quote:

Bana göre kesinlikle tarihimizle gurur duymamız gerekiyor. Hatta başka hiçbir devlet ve ulusta bu denli şanlı bir tarih yok emin olun. Ben bir tarihçi olarak birçok ulus ve devletin tarihini incelediğimde kesinlikle gurur duyulacak birşeye raslayamadığımı apaçık belirtmek isterim. Türkler Dünya tarihine defalarca yön vermişlerdir. İslamiyetin ve mağdur insanların daima koruyucusu olmuşlardır.Tabi burada tarihten konuşuyoruz.Günümüze geldiğimizde ise Türkiye, olması gereken yerin çok çok gerisinde yer alıyor.

Napolyona afrika topraklarını verdigimiz için mi?
    Tek bir antlaşmayla neredeyse tüm balkanalrı verdigimiz için mi?
    Saçma saçma kararlar yüzünden sarıkamıştan binlerce insan öldüğü için mi?
    Osmanlının islam ülkeleri hariç hiç bir ülkeyle iyi geçinemedigi için mi?
    Osmanlının 10 larca kez saldırdıgı istanbul sehrinin Fatihin zar zor almasıyla mı?
    Avusturya ve Rusya ya kaybedilen onlarca savaşla mı?
    Hep büyümek isteyen hiç bi toprakla yetinmeyen yayılmacı politikaya sahip olduğu için mi?

gurur duyuyorsun bunların farklı boyutları var.

Her devlet toprak kaybedebilir
    Her devlet kötü anlaşmalar yapmıştır
    O kararları enver paşa vermiştir her devlette böyle insanlar olabilir
    İslam dışındaki ülkelerdne fransayla çokta iyi geçindik yıllar boyunca
    Zar zor almadı ayrıca İstanbul gibi bir şehri feth etmekten bahsediyorsun ağızlarında ıslık elinde sopayla yapılabilecek birşey değil bu
    Avusturya ve rusyaya savaş kaybettik ama yükselme döneminde onları kan kusturduk onları niye söylemiyorsun
    Evet o politika sayesinde 3 kıtaya yayıldık ve şanlı bir tarihimiz var bütün dünyaca bilinen ama bilinmemeye çalışılan

Bu gün geldiğimiz noktada yazdıklarının ne önemi var.

Kimse demiyor ki "Bunlar eskiden böyleydi,şimdi onları sömürmemeliyiz."

Haksız mıyım ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ®eis

selçuklu osmanlı dönemiyle gurur duyyorum ama ondan sonraki dönemlerle hayır.

Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri gurur duymadığın dönemlere ait mi ?

Ben Atatürkü ve Türkiye cumhuriyetinide çok severim Türke ve türklüğe ait olan herşeyi severim aslında ama ben o yazıyı Atatürkü sevmek = osmanlıdan nefret etmek gibi algılıyan zavallılara karşı yazdım.
  • Çok garip yorumlar okuyorum şuanda.
    Beyler öncelikle Selçuklu ve Osmanlı dönemleri Türk tarihinin en parlak devirleridir. Bu devirde Türkler dönemin süper gücü olmuşlardır ve Haçlı Seferleri başta olmak üzere birçok tehdite engel olmuşlar ve İslamiyetin koruyucusu haline gelmişlerdir. Bu dönemlerde yaşanan olayları birarada belgeleriyle göstermek isterdim. Haçlı ordusu bırakın müslümanları kendi din kardeşleri dediğe insanlara bile zulmediyordu. Osmanlı'da da aynı şekilde yardıma muhtaç olanlara daima yardım eli uzatılmış ve Dünya'ya Türk Cihan Hakimiyeti ile Türk adaleti getirilmeye çalışıldı. Osmanlı ve Selçuklu Dönemleri türk tarihinin en gurur verici dönemleri olmuştur.
    Bazı istisnai olaylardan yola çıkarak genelleme yapmak son derece yanlıştır. Sarıkamış ve bunun gibi birçok olayda komutanların hataları ve kişiliklerindeki bozukluklardan dolayı (yani şöhretine şöhret katmak isteyen komutanlar) ordumuz çok ağır yenilgiler almıştır. Yada Osmanlı gibi bir imparatorluğu parçalamak ve paylaşmak için dört bir yandan devlete saldırılan bu dönemde olabilecek herşey normaldir sanırım. Birkaç istisna yenilgi ve yanlış hareketi konuşmak yerine büyük başarılardan konuşmak gerekirse sayfalar yetmez. İstanbul' un fethi zar zor mu yapıldı sizce? İstanbul'un fetih sırasındaki durumu hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Avarlar 626'da Bizans' ın en zayıf olduğu anda İstanbul' u kuşatmaya çalışmışsa da başarılı olamamıştır. Fatih muhteşem toplar kullanmış, gemileri karadan yürütmüş... Saymakla bitmez. Tüm bunlar Fatih' in zarzor aldığını değil. İstanbul'u almanın ne kadar zor olduğunu gösterir.

• quote:

Çok garip yorumlar okuyorum şuanda.
    Beyler öncelikle Selçuklu ve Osmanlı dönemleri Türk tarihinin en parlak devirleridir. Bu devirde Türkler dönemin süper gücü olmuşlardır ve Haçlı Seferleri başta olmak üzere birçok tehdite engel olmuşlar ve İslamiyetin koruyucusu haline gelmişlerdir. Bu dönemlerde yaşanan olayları birarada belgeleriyle göstermek isterdim. Haçlı ordusu bırakın müslümanları kendi din kardeşleri dediğe insanlara bile zulmediyordu. Osmanlı'da da aynı şekilde yardıma muhtaç olanlara daima yardım eli uzatılmış ve Dünya'ya Türk Cihan Hakimiyeti ile Türk adaleti getirilmeye çalışıldı. Osmanlı ve Selçuklu Dönemleri türk tarihinin en gurur verici dönemleri olmuştur.
    Bazı istisnai olaylardan yola çıkarak genelleme yapmak son derece yanlıştır. Sarıkamış ve bunun gibi birçok olayda komutanların hataları ve kişiliklerindeki bozukluklardan dolayı (yani şöhretine şöhret katmak isteyen komutanlar) ordumuz çok ağır yenilgiler almıştır. Yada Osmanlı gibi bir imparatorluğu parçalamak ve paylaşmak için dört bir yandan devlete saldırılan bu dönemde olabilecek herşey normaldir sanırım. Birkaç istisna yenilgi ve yanlış hareketi konuşmak yerine büyük başarılardan konuşmak gerekirse sayfalar yetmez. İstanbul' un fethi zar zor mu yapıldı sizce? İstanbul'un fetih sırasındaki durumu hakkında araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Avarlar 626'da Bizans' ın en zayıf olduğu anda İstanbul' u kuşatmaya çalışmışsa da başarılı olamamıştır. Fatih muhteşem toplar kullanmış, gemileri karadan yürütmüş... Saymakla bitmez. Tüm bunlar Fatih' in zarzor aldığını değil. İstanbul'u almanın ne kadar zor olduğunu gösterir.

Kesinlikle cok guzel ozetlemissiniz,
    Aslinda ben osmanliyla gurur duymuyorum vs. diyenler siyasi tabanli konusuyolar. Unutmayin, ne Ataturk,ne Osmanli, Ne selcuklu hic bir siyasi haraketin esareti altinda degildir.Hepimizin ortak gecmisidir. Boyle sanli bi gecmise sahip olmakla ancak gurur duyulur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tabii ki Osmanli bugun yok, tabiki OSMANLININ DEVAMI olan TURKIYE CUMHURIYETI var, hangi cagda yasiyoruz.Ama bazi insanlar var biz osmanlinin devami degiliz diyen, gulermisin aglarmisin, en azindan osman da orta cag avrupasinda ki gibi komiklikler yasanmamis, Osmanli yi degerlendirirken o cagin dunyasina bi bakin, sonra elestirin.

Osmanlı nın devamı değilizin manası burası şeriatla monarşiyle padişahlıkla yönetilemez manasındadır.Televizyonlarda o kadar Osmanlıyla alakalı tarihi programlar yapılıyor abartılma üstüne abartılma neden geriye dönmeye çalışmak için halkı hazırlamak mı?Bir defa da Atatürk Devrimleriyle ilgili programlar Kıyafet Harf Devrimlerinden bahsetsinler.Ayrıyaten ben o zamanki Avrupa devletlerini övmedim nasıl onlar ortacagda rezil haldeyken Fransız ihtilali sanayi devrimiyle yükseldilerse bizim de devrimimiz Türkiye Cumhuriyeti oldu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.