Şimdi Ara

Tarihinizle Gurur Duyuyor musunuz? ,, (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
6.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

Bu gün geldiğimiz noktada yazdıklarının ne önemi var.

Kimse demiyor ki "Bunlar eskiden böyleydi,şimdi onları sömürmemeliyiz."

Haksız mıyım ?

Biraz daha açsan? Sömürmek falan tam anlamadım anlatmak istediğini

Siyasete kaçmadan anlatmak gerekirse;

Özelleştirme adı altında sömürülmek mesela..Kendi imkanlarımız kendimize yeterken neden başkalarına muhtaç olalım ki?

Ülkemizde bol miktarda bulunan bor madenini,çıkartıp kullanmak istesek izin verirler mi sence ?

• Osmanlı asırlarca dünyaya egemendi, bilmem kaç değişik milletten insanı bir arada tutuyor ve yönetim sistemi bozulmadan önce çok güzeldi. Fetihleri İslamı dünyaya yaymak için yapıyor, her şeyi Allah yolunda yapıyordu. Son padişahlar zevk ve sefaya düşüp gelişmeleri yavaş takip edince bozulmalar meydana geldi ve ülke yıkılma aşamasına geldi. Atatürk de bu halkta birlik yaratıp komutanlıkların en mükemmelini yaptı. Tüm tarihimizle gurur duyuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnzn

Osmanlı asırlarca dünyaya egemendi, bilmem kaç değişik milletten insanı bir arada tutuyor ve yönetim sistemi bozulmadan önce çok güzeldi. Fetihleri İslamı dünyaya yaymak için yapıyor, her şeyi Allah yolunda yapıyordu. Son padişahlar zevk ve sefaya düşüp gelişmeleri yavaş takip edince bozulmalar meydana geldi ve ülke yıkılma aşamasına geldi. Atatürk de bu halkta birlik yaratıp komutanlıkların en mükemmelini yaptı. Tüm tarihimizle gurur duyuyorum.

peki sence ataturk osmanli askeri mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk

quote:

Orijinalden alıntı: .::DH::.

Bana göre kesinlikle tarihimizle gurur duymamız gerekiyor. Hatta başka hiçbir devlet ve ulusta bu denli şanlı bir tarih yok emin olun. Ben bir tarihçi olarak birçok ulus ve devletin tarihini incelediğimde kesinlikle gurur duyulacak birşeye raslayamadığımı apaçık belirtmek isterim. Türkler Dünya tarihine defalarca yön vermişlerdir. İslamiyetin ve mağdur insanların daima koruyucusu olmuşlardır.Tabi burada tarihten konuşuyoruz.Günümüze geldiğimizde ise Türkiye, olması gereken yerin çok çok gerisinde yer alıyor.

Napolyona afrika topraklarını verdigimiz için mi?
    Tek bir antlaşmayla neredeyse tüm balkanalrı verdigimiz için mi?
    Saçma saçma kararlar yüzünden sarıkamıştan binlerce insan öldüğü için mi?
    Osmanlının islam ülkeleri hariç hiç bir ülkeyle iyi geçinemedigi için mi?
    Osmanlının 10 larca kez saldırdıgı istanbul sehrinin Fatihin zar zor almasıyla mı?
    Avusturya ve Rusya ya kaybedilen onlarca savaşla mı?
    Hep büyümek isteyen hiç bi toprakla yetinmeyen yayılmacı politikaya sahip olduğu için mi?

gurur duyuyorsun bunların farklı boyutları var.

Her devlet toprak kaybedebilir
    Her devlet kötü anlaşmalar yapmıştır
    O kararları enver paşa vermiştir her devlette böyle insanlar olabilir
    İslam dışındaki ülkelerdne fransayla çokta iyi geçindik yıllar boyunca
    Zar zor almadı ayrıca İstanbul gibi bir şehri feth etmekten bahsediyorsun ağızlarında ıslık elinde sopayla yapılabilecek birşey değil bu
    Avusturya ve rusyaya savaş kaybettik ama yükselme döneminde onları kan kusturduk onları niye söylemiyorsun
    Evet o politika sayesinde 3 kıtaya yayıldık ve şanlı bir tarihimiz var bütün dünyaca bilinen ama bilinmemeye çalışılan

işte anlatmak istedigim bu kazanılan savaslar yanında kaybedilen savaslarda var. Bence bi ingiliz , fransız , alman , rus tarihi osmanlıdan daha iyi. Osmanlının kötü tarihi yoktur. Osmanlı nın toprakları saydıgım ulkelerin topraklarında fazladır ama hersey toprak degildir.Bi rusya bi almanya bi ingilterevi fransa kaç kere işgale ugramıstır?
    ingilizler iskoç zamanında cok gerilemişti
    fransaya almanya girmişti
    rusyayı bilmiyorum
    almanyayada amerika rusya girmişti.

enfazla 1 kere vardır bu ulkelerin çöküşü. Ama türk ırkı 20 küsür kez yıkılıp kurulmustur. kurulan ülkeler öften püften degil cok basarılı devletlerdi. Ama tarihinde hiç yıkılmayan devletler bkz. şuan onlara boyun eğiyoruz

• duyulmuycak gibi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: overclockcu

Osmanlıda Dine Bağlı Devlet Sistemi vardı
    Türkiyede Devlete Bağlı Din Sistemi var.
    Müslümanların hangi tarihle gurur duyacakları gayet açık ve net

Yanılıyorsun, Türkiye'de din ve devlet işleri ayrıdır. Birbirine bağlı değildir.

Müslümanım ve Türküm, Türklüğün köklerinden başlayıp bugüne gelen tarihimle gurur duyuyorum. En azından bir tarihimiz var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bu gün geldiğimiz noktada yazdıklarının ne önemi var.

Kimse demiyor ki "Bunlar eskiden böyleydi,şimdi onları sömürmemeliyiz."

Haksız mıyım ?

Biraz daha açsan? Sömürmek falan tam anlamadım anlatmak istediğini

Siyasete kaçmadan anlatmak gerekirse;

Özelleştirme adı altında sömürülmek mesela..Kendi imkanlarımız kendimize yeterken neden başkalarına muhtaç olalım ki?

Ülkemizde bol miktarda bulunan bor madenini,çıkartıp kullanmak istesek izin verirler mi sence ?

Kardeş sen olayı nereye getirmişsin ya oha...

Sen evlatlarına düzgün bir tarih öğretemezsen onlarda türklüğün ne kadar gurur verici birşey olduğunu anlayamaz ve sevmezler türklüğünü işte bu işe yarıyor tarih ve daha birçok işe ama şuan aklıma bu geldi...

Biraz mantıklı düşününce haklı değil miyim ama?Türkiye,Osmanlı'nın devamı.Tamam burayı kabul edersek,neredeyse dünyaya hakim olmuş bi milletin bu gün bağımsız hareket edememesi komik değil mi?
    Bu kadar komik duruma düştüğümüz halde hala gurur duymak,körlüktür bence.

Ha Türk tarihinde gurur duyduğumuz yerler yok mu.Tabii ki var.Ama Türk'üz diye de hataları örtmemek lazım.

Ben çocuklarıma tarihimizi elimden geldiği kadar tarafsız bi şekilde anlatacağım..Kendisinin düşünüp,gurur duyup duymama konusunda kendisinin karar vermesini istiyorum..

• Selçuklu, Osmanlı, Atatürk bunların hepsi gurur duyulacak zamanlarımız ama 1938 den sonra pekbi gurur duyulacak yerimiz kalmadı hele ki bugün
  • Osmanlı'nın gerileme dönemiyle,şu anki durumumuz arasında pek bi fark göremiyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 1 Ağustos 2009; 16:03:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: G.Eroğlu

quote:

Orijinalden alıntı: overclockcu

Osmanlıda Dine Bağlı Devlet Sistemi vardı
    Türkiyede Devlete Bağlı Din Sistemi var.
    Müslümanların hangi tarihle gurur duyacakları gayet açık ve net

Yanılıyorsun, Türkiye'de din ve devlet işleri ayrıdır. Birbirine bağlı değildir.

Diyanet Devletin kontrolü altında Sistemin istediği dini anlatıyor.
    İslamdan haberi olmayanlar diyanetin Allahın dinini anlattığını sanıyorlar.
    Sanırım diyanetin devlete bağlı olduğunu bilerek görmezden geliyorsun.

Türkiyede hiçbir zaman din ve devlet işleri birbirinden ayrı olmamıştır.
    Devlet her zaman ve zeminde dine müdahale etmiştir.
    Türkiye hiçbir zaman Laik olmamıştır.

Laikliğe dayanan sistemlerde dini kurumların devlete bağlı olması düşünülemez.

• Ben tarihimle, tarih de bizim le gurur duyuyor....
  • Beyler eğri oturup doğru konuşalım gerçekten. Selçuklu ve Osmanlı'nın hoşgörü ve adalet anlayışını, bu iki temel üzerine kurulan devlete ve yönetime bakın. Diğer devletlerin tarihinde insanlık dışı birçok olaya raslamak mümkün. Öncelikle amaçtan yola çıkalım: Türk Cihan Hakimiyeti.. Hem bu amaç hem de İslamiyetteki cihad anlayışı ile birlikte Türkler fetihlere yönelik bir politika izlemişlerdir. Ama dikkatinizi çekerim bu fetihler kesinlikle sömürge amaçle değildir. Çünkü Türkler her gittiği yere kendinden eserler bırakmış ve gittiği yerleri bayındır hale getirmiştir.Sayısız örnekleri var bunların. İlla ki gittikleri yerde kalıcı olmaya çalışmışlardır.Ama hoşgörüyle başarmışlardır bunu. 1.Dünya Savaşı gibi zor şartlarda bir avuç insanı istese tükürüğüyle boğmak varken tehcirleriyle felan uğraşılmış ve ermenilere insan gibi muamele edilmiştir.Bunun gibi birçok örnek bulmak mümkündür.
    Bu saatten sonra tarihimzle gurur duysak ne olur diyeceksiniz? Tarih bu ülke üzerinde yaşayan insanların zihnidir. Bu vatanı koruyan şuurlu milletimiz bu hafızayla dostunu düşmanını tanır ve düşmanına fırsat vermez. Bu vatanı tarih boyunca koruyan ecdadımızı unutmamamız gerekir.Şuan hafızası olmayan devletlerin hallerini görebiliyorsunuz sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: windsurf

quote:

Orijinalden alıntı: Wasell

tarihimizle olabilir ama bugünümüzle asla.

Aynısını düşünüyorum.

+1 fakat bazı olaylarda da yüzüm kızarmıyor değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::DH::.

Beyler eğri oturup doğru konuşalım gerçekten. Selçuklu ve Osmanlı'nın hoşgörü ve adalet anlayışını, bu iki temel üzerine kurulan devlete ve yönetime bakın. Diğer devletlerin tarihinde insanlık dışı birçok olaya raslamak mümkün. Öncelikle amaçtan yola çıkalım: Türk Cihan Hakimiyeti.. Hem bu amaç hem de İslamiyetteki cihad anlayışı ile birlikte Türkler fetihlere yönelik bir politika izlemişlerdir. Ama dikkatinizi çekerim bu fetihler kesinlikle sömürge amaçle değildir. Çünkü Türkler her gittiği yere kendinden eserler bırakmış ve gittiği yerleri bayındır hale getirmiştir.Sayısız örnekleri var bunların. İlla ki gittikleri yerde kalıcı olmaya çalışmışlardır.Ama hoşgörüyle başarmışlardır bunu. 1.Dünya Savaşı gibi zor şartlarda bir avuç insanı istese tükürüğüyle boğmak varken tehcirleriyle felan uğraşılmış ve ermenilere insan gibi muamele edilmiştir.Bunun gibi birçok örnek bulmak mümkündür.
    Bu saatten sonra tarihimzle gurur duysak ne olur diyeceksiniz? Tarih bu ülke üzerinde yaşayan insanların zihnidir. Bu vatanı koruyan şuurlu milletimiz bu hafızayla dostunu düşmanını tanır ve düşmanına fırsat vermez. Bu vatanı tarih boyunca koruyan ecdadımızı unutmamamız gerekir.Şuan hafızası olmayan devletlerin hallerini görebiliyorsunuz sanırım.

Hocam güzel anlatıyorsun da neden bunu sürdürmemişler peki ?

Öyle bi devletin torunları (!) isek şu an halimiz neden duman..

Ayrıca bu bir kuraldır; (+),(-) birbirini götürür..

Osmanlı'nın yaptığı yanlışlar,başarılarının önüne geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 1 Ağustos 2009; 16:08:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkrhapsody

Ben tarihimle, tarih de bizim le gurur duyuyor....

Nedemezsin gurur duymak ne kelime..
    bizim bu günleri görmemizi sağlayan, kendilerini aç susuz uykusuz ne acılar çekerek canları pahasına devletine milletine adayan şehitlerimiz şuanki Türkiye'mizi görse iki kelime etmeyi bırak yüzümüze tükürür...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

OSMANLI DEVLETİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemalist81

quote:

OSMANLI DEVLETİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

DÜNYA.
  • quote:

quote:

quote:

OSMANLI DEVLETİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

DÜNYA.

KAAİNAAAT

• SAKARYA.

Tarihimizle gurur duyalım duymayanları uyaralım
  • quote:

quote:

OSMANLI DEVLETİ

TÜRKİYE CUMHURİYETİ

NE GÜZEL
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.