Şimdi Ara

Tarihinizle Gurur Duyuyor musunuz? ,, (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • atalarım nazide olsa kesinlikle Gurur duyarım...iyi-kötü ne yaptıysa atalarım her zaman benim iyiliğim için yapmıştır çünkü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

Orijinalden alıntı: serkan1984

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

quote:

quote:

osmanlı döneminden nefret edenler islam yüzünden nefret ediyor adım gibi eminim bundan ..bu kin nefret niye bu dine karşı ? anlamak mümkün degil ......osmanlı zamanının en büyük imparatorluguydu iyisiyle kötüsüyle her devletin tarihinde zaferler ve yenilgiler olur bu gayet normal....osmanlının ne kadar büyük ve gelişmiş bir devlet oldugunu anlamak istiyenler yabanacı kaynaklara bi göz atsın

Dini işin içine soktuktan sonra sürekli gerilediler...

Hayır araplara taptılar nerdeyse sonrada araplar arkadan vurdu bunları o yüzden gerilediler.

Tamam aynı şey..İslamiyet Arap yarım adasında indiği için Arapları kutsal saydılar..Onlar ne yaparsa doğrudur deyip onlar gibi yaşadılar..

iyi araştırın osmanlı devleti islamla birlikte altın cagını yaşamıştır asıl batıya yönelmesi sonucu gerileme devrine girmiştir ..şimdi bazı arkadaşlar bilimi sadece batının tekeleinde sanıyorlar bilimde ileriye gitmek için batıya özenmeye gerek yok ama avrupanında bizden 100 yıl ilerde oldugu kesin bilim konusunda....siyasi kimlikleri pek sevmem ama başbakanın çok güzel bi sözü var batının ahlaksızlıgını aldık ..şimdi kimse gelip türkler çokmu ahlaklıydı gibi laflar etmesin özellikle osmanlı devletinde islamla birlikte gelen ruhu bilen bilir ...ayrıca şu batılıların her yaptıgı dogru digerlerinin yaptıkları yanlış anlayışı bırakın

Biz burda batıdan mı bahsediyoruz?araplar gibi hain pis bir topluluğa tapıp onları ülke içinde büyük görme arapça isimler kullanma, arap alfabesi kullanma, çoğu resmi işlerde farsça ve arapçanın öneminin artması Osmanlıyı bitirmiştir.Şu an bile hâla aynı kişiler var arapların yüce olduğunu düşünen.Bu yüzdende Türkiye Cumhuriyeti gelişememiştir.Ne zamanki din ve arap etkisinden kurtulacağız o zaman eski günlerdeki gibi olur ve Dünyadaki arap gibi görünen imajımızı düzeltiriz.

senin anlayışına göre latin alfabesine gecilmeside devleti geriye götürmüştür .....yazdıklarınızı iyi okuyun araplara özenmesi sonucu devlet geriledi diyosun bende sana böle olmadıgını batıya özendikleri için gerileme devrine girdi diyorum.... koca ülke bu yazdıklarından dolayı batmaz buna emin ol şu 100 yıldır batıyı örnek alıyoruz degil mi ? katedilen yola bi bak ........ayrıca kimsenin arapların etkisinde oldugu yok ...kişi istedigi ismi koyabilir cocuguna yabancı bişey koyunca iyi arapça koyunca kötü öylemi ..komik....evet o zamanda bu zamanda oldugu gibi islamı bilmeyen tam anlamayan kişiler vardı ve bilime karşı çıkmışlardır önemli olan böyle adamlara tam olarak düzgün bir şekilde dinini ögretmek

• quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

quote:

Peki neden gurur duymuyorsun?

Tamam eyvallah zamanında 3 kıta'ya hakim olmuşlar.Ona lafım yok fakat milyonlarca kmkare topraktan kala kala bu kadar kalıyorsa ve bunlar rezillikler içinde kaybediliyorsa (ki FSM ye lafım yok çokta severim İstanbul'u fethetmek her yiğidin,her komutanın harcı değildir.Ayrıca Kanuni'yide severim.) gurur duymamam normal.Ha ayrıca son gelen padişahları hepimiz biliyoruz.Ayrıca toplum yapısını hiç sevmiyorum.Yönetimini de sevmiyorum.Ve Avrupa'dan ileride olduğu halde onların teknolojilerinden yararlanmayarak bugünlere gelmemize neden olduğu için.

Yani en ilerdeyken ve elinde fırsatlar varken en geriye düşen bir İmparatorluktan gurur duymamamın saygıyla karşılanması lazım.Benim fikrim.
    ,

quote:

Senin gibi sadece ders kitaplarında yazan osmanlı imparatorluğunun kazandıgı savasları okumadıgım için

Kilit nokta burası işte.Bize gerçek tarihimiz anlatılana kadar tam gurur duyduğumu söyleyemem.İmkansız.

tarih hakkında bi şey bilmediğiniz çok belli kaybedilen topraklar neden kaybedildi ? bknz şimdiki etö zihniyetleri...

• tabiki duyuyorum , ama en büyük hatamız arapların kültürünü almamız olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fırtınam...

ünlü tarihçi emre kongar ın kitaplarını okursanız, resmi tarih ve gerçek tarihin farkını anlarsınız? siz hangisini soruyorsunuz ? resmi tarihle gurur duymamak elde değil ama önemli olan gerçek tarih..

gerçek tarihi hiç kimse bilemez
  • quote:

Biz burda batıdan mı bahsediyoruz?araplar gibi hain pis bir topluluğa tapıp onları ülke içinde büyük görme arapça isimler kullanma, arap alfabesi kullanma, çoğu resmi işlerde farsça ve arapçanın öneminin artması Osmanlıyı bitirmiştir.Şu an bile hâla aynı kişiler var arapların yüce olduğunu düşünen.Bu yüzdende Türkiye Cumhuriyeti gelişememiştir.Ne zamanki din ve arap etkisinden kurtulacağız o zaman eski günlerdeki gibi olur ve Dünyadaki arap gibi görünen imajımızı düzeltiriz.

araplar yüce değildir . osmanlı devletinde arapçanın kullanılmasının nedeni arap hayranlığı değildir . osmanlı zamanında ve osmanlıdan daha önceki dönemlerde bağdat bilimin edebiyatın merkeziydi şimdiki batı (ingilizce ve latin alfabesi) bu nedenledirki arapça ve arap alfabesi yaygındı sizin söylediğiniz gibi arap ırkı pis bir topluluk değil. oldukça medenidir bilim ve edebiyat da çok ileridelerdi arapların diyeceksiniz bizi arkadan vurdular bu bir toplumu pis yapmaz söylediğiniz gibi arap ırkı yüce değildir içinde pis insanıda vardır mükemmelide artık milletleri genel olarak kötülemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 1 Ağustos 2009; 20:23:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: __RayAllen20__

Tarihimden gurur duyuyorum ama Osmanli hayrani degilim. Oldukça zengin bir tarihimiz var.

"adam öldürürüm ama cinayet asla işlemem" demiş resmen
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

osmanlı döneminden nefret edenler islam yüzünden nefret ediyor adım gibi eminim bundan ..bu kin nefret niye bu dine karşı ? anlamak mümkün degil ......osmanlı zamanının en büyük imparatorluguydu iyisiyle kötüsüyle her devletin tarihinde zaferler ve yenilgiler olur bu gayet normal....osmanlının ne kadar büyük ve gelişmiş bir devlet oldugunu anlamak istiyenler yabanacı kaynaklara bi göz atsın

Dini işin içine soktuktan sonra sürekli gerilediler...

Hayır araplara taptılar nerdeyse sonrada araplar arkadan vurdu bunları o yüzden gerilediler.

Tamam aynı şey..İslamiyet Arap yarım adasında indiği için Arapları kutsal saydılar..Onlar ne yaparsa doğrudur deyip onlar gibi yaşadılar..

iyi araştırın osmanlı devleti islamla birlikte altın cagını yaşamıştır asıl batıya yönelmesi sonucu gerileme devrine girmiştir ..şimdi bazı arkadaşlar bilimi sadece batının tekeleinde sanıyorlar bilimde ileriye gitmek için batıya özenmeye gerek yok ama avrupanında bizden 100 yıl ilerde oldugu kesin bilim konusunda....siyasi kimlikleri pek sevmem ama başbakanın çok güzel bi sözü var batının ahlaksızlıgını aldık ..şimdi kimse gelip türkler çokmu ahlaklıydı gibi laflar etmesin özellikle osmanlı devletinde islamla birlikte gelen ruhu bilen bilir ...ayrıca şu batılıların her yaptıgı dogru digerlerinin yaptıkları yanlış anlayışı bırakın

Neden etmeyelim.Adamlara bakınca bizim dağdan gelmiş karısını döven insanlarımıza acıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

quote:

araplar yüce değildir . osmanlı devletinde arapçanın kullanılmasının nedeni arap hayranlığı değildir . osmanlı zamanında ve osmanlıdan daha önceki dönemlerde bağdat bilimin edebiyatın merkeziydi şimdiki batı (ingilizce ve latin alfabesi) bu nedenledirki arapça ve arap alfabesi yaygındı sizin söylediğiniz gibi arap ırkı pis bir topluluk değil. oldukça medenidir bilim ve edebiyat da çok ileridelerdi arapların diyeceksiniz bizi arkadan vurdular bu bir toplumu pis yapmaz söylediğiniz gibi arap ırkı yüce değildir içinde pis insanıda vardır mükemmelide artık milletleri genel olarak kötülemeyin

Araplar medeni insanlardı demek.Elleriyle pilav yiyen,cahilce 10-12 çocuk yapan insanlardan bahsediyorsun.Bilim ve edebiyat yönünden eskiden ileridelerdi.

Türk arap ilişkisine gelince...Avrupalılar bizi arap sanıyor.Bizi deveye biniyor sanıyorlar.Aynen bizim türk insanın Güney Afrika Cum. ' nin Türkiye'den daha gelişmiş bir ülke olduğunu bilmediği gibi onlarda bizi böyle sanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 1 Ağustos 2009; 21:16:32 >

• Orijinalden alıntı: med_cezir197

Araplar medeni insanlardı demek.Elleriyle pilav yiyen,cahilce 10-12 çocuk yapan insanlardan bahsediyorsun.Bilim ve edebiyat yönünden eskiden ileridelerdi.

Türk arap ilişkisine gelince...Avrupalılar bizi arap sanıyor.Bizi deveye biniyor sanıyorlar.Aynen bizim türk insanın Güney Afrika Cum. ' nin Türkiye'den daha gelişmiş bir ülke olduğunu bilmediği gibi onlarda bizi böyle sanıyor.

ben osmanlı dömeninden bahsediyorum zaten bunu anlayamayacak kadar acizmisin ? kaçtane eliyle yemek yiyen arap gördün merak ediyorum açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 1 Ağustos 2009; 21:22:26 >

• Osmanlı dönemi çok farklı değildi.Zaten türkiye osmanlı'nın devamı.
  • Bazıları atıp tutuyor Yüce atamın ölümünden sonra Türkiye cumhuriyeti Osmanlının yakaladığı Başarının % 1 lik bir bölümünü bile başarabilmişmi ?

uyan Türk milleti uyan el alem kuzeyli barbar atalarıyla bile gurur duyup film çekip propaganda yaparken biz 600 sene dünyaya hükmetmiş atalarımızı hiçe sayyoruz sanki onlar hiç olmamış hiç yaşamamış gibi davranıyoz hatta bununlada yetinmeyip küfür ediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ®eis -- 1 Ağustos 2009; 21:33:09 >
  • tarihimizde gurur duyulucak taraflar duyulmuycak taraflar var bence her milletin tarihinde oldugu gibi ama olaylara biraz geniş bakmak lazım.mesela enver pasayı eleştiriyoruz ama enver paşa sanıldıgı kadar basarısız biri deildi vatab hainide deildi balkan savaslarında yenilmemizi saglayan ordu içindeki gruplasmaları enver paşa bitirmiştir vede sarıkamıs seferine cıkmadan önce enver pasa orduyu teftişe giderken askerler eldeki en iyi malzemelerle enver pasanın gözünü boyamıslardır ordumuz her haliyle hazır diye burda tek suclu enver pasa deildir.
    bide bir anlasmayla o kadar toprak verilirmi kısmı var bunu eleştirirken o dönemim sartları bilinmelidir mesela fuat pasanın bi sözü vardır''ingilterenin destegini babialiden yoksun görücegime birkac vilayeti gözden cıkarmayı yeglerim die''bu sözüyle vatan hayini sayılabilir ama daha bi geniş acıyla baktıgımızda o dönemde rusların seferberlik anında 1milyon asker cıkarabilecegini ve ingiltere engel olmasa istanbulu rahatca alabileceklerini ve bunu engelliycek osmanlı ordusunun gücünün olmadıgını biliyoruz bunları göz ardı edersek fuat pasa hain ama bence deil.osmanlı siyaset adamları ve padisahları son derece zekidirler ve bazı seylere ayak uyduramadıgı icin geri kalmıstır osmanlı yoksa olumlu örnegi cok ama olumsuz örnegide cok. ben olumlu ve olumsuz örnegi işe hepsiyle gurur duyuyorum cünkü yanlıslar bizim yanlıslarımız dogrularda bizim dogrularımız...

yazıyı alel acele yazdım cafedeyim die konu uzadıkca daha derli toplu yazarım saygılar bazı konularda anlasılamamıs olabilirim direk agır eleştiri yapmaktansa karsılıklı tartısması burda daha iyi olur

• Kendi dinininden(Gök Tanrı)/(İslam)vazgeçmiş.Kendi dilinden(Türkçe)/(Arapça,Farsça)vazgeçmiş.Kendi milletinden vazgeçmiş(Türk)/(Arap,Pers).Devlet sistemine Türkü sokmayıp arabı persi sokan.Anadoluyu önemsemeyip fabrikaları yatırımlarını avrupaya yapan.Bilime karşı gelen (matbaa,gözlemevi,Takiyettin olayları) bir imparatorlukla neden gurur duyayım?
  • Gurur duyuyorum..Tarihimizi unutmamamız lazım çünkü avrupalılar hiç bir şeyi unutmadılar..
  • binlerce yıllık tarihimiz bir ders kitabına sığmaz , öğretilmeyen ve açıklanmayan çok belge çok bilgi var
  • bi kere bayagı bi zmn gecmiş yeni oıkudum ama osmanlı asla araplara tapar bir şekilde yaşamadı onları sadece serbest bırakdı cogu acıdan.ve dinle devlet işlerinide karıstırmazdı ama daha sonra bu bozuldu ve dinle yürümeye basladı işler bu da bazı yöneticilerin dini alet etmesi cıkarları icin bundan ibaret.
    ve %99 u müslüman olan bir ülkenin bir anda baska bi dine gecmesi imkansız gibi biseydir böyle bisey gecmişte bile olmamısdı türkler bir anda topluca islamiyete gecmediler topluca islamiyettende cıkmazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneker

quote:

Orijinalden alıntı: TimeBandiT

quote:

Orijinalden alıntı: Kahn !

D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum.

Aynen bende Atam olmasa halimiz nice olurdu

Bende bunu anlamiyorum, soylediklerini okuyunca aklima tek bisey geliyo, yani sen Osmanli imparatorlugu ile gurur duymuyomusun?...
    Ustelik Ataturk'un olumunden sonra ne kadar bi gelisme saglandi da gurur duyuyosun, ben adnan menderesin asilmasindan gurur duymuyorum, ben ismet inonu ile gurur duymuyorum...ben darbelerden gurur duymuyorum...
    Boyle fanatik zihniyetlilere sadece aciyorum...

Helal olsun.
    Aynen

• Emre Kongar tarihimizle yüzleşmek

Takiyettin osmanlının en önemli astronomudur gözlem yaptıgı sırada bir kuyruklu yıldız keşfeder bu kuyruklu yıldız üzerine osmanlıda veba başlar ve sorumlusunun gözlemevi oldugu ileri sürülerek fetva ile yıkılır

Diğer iltezim mültezim duyun-u umumiye bilinen şeyler zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzsche -- 1 Ağustos 2009; 22:10:18 >
  • Ben Atatürk ölene Kadar Tarihimden gurur duydum sonrası dokuldu ne diyebilirim tarihimizde onla olaylar oldu ne durumlardan geldik oraya şimdiki halimize bak . Bence bizim geçmişimizle gurur duymayan hiçbirulkenin geçmişinden gurur duymaz neden die sorarsanız koskaca 1500 yıl neler olmuş neler yaşanmış en azından amerikanın 200 yıllık geçmişinden 1000000 kat daha iyidir die düşünüyorum ....

Şimdi TV de ne zaman bir siyasi haber gorsem nedense hep tartışma hep tartışma tayip baykala baykal tayibe sanki düşman gibiler olsa bu ulkeyi yonetmek için beraber olacaklarına bence cok sacmaa ...

Atamın olumune kadar tarihimin her gunuyle her saatiyle gurur duyuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Bob Marley

Nedir bu Atatürk'ü sevenlerin Osmanlı düşmanlığı anlamış değilim? Hem Atamızı Hem Osmanlı'yı neden sevemiyorsunuz? Bu toprakları Osmanlı aldı İstanbulu Osmanlı aldı.Yüzlerce yıl bu topraklara hakim oldu korudu savaştı.

Ben Atatürk'lede Osmanlı'ylada Gurur duyuyorum çünkü ben TÜRK'ÜM

Bunu daha çok atatürkçü geçinenler yapıyor.Atatürkü sevince dine ve osmanlıya düşman olmak 1.kural sanırım

Osmanlıyı sadece yayılmacı politika ve sadece din devleti olarak göstermeye çalışıp duruyorsunuz. Bir araştırın bakim osmanlının yükselme devrinde yapılan buluşları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru3acava -- 1 Ağustos 2009; 22:14:55 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.