gecmişi böyle ideolojiye göre eleştirmek cok yanlıs bizim övüncek bi tarihimiz var kahramanlıklarımızla yaptıklarımızla ama yanlıslarımızda var osmanlıda yanlıs seyler vardı atatürkde yanlıs seyler yapmıstır böyle kişileri ve olayları tabulastırmak cok sacma ama bunlarnormal seyler.bizim tek yapmamız gereken su sözü unutmamak lazım ''hatıralarınız hayallerinizden fazlaysa sonunuz yakındır'' gecmiş ders alınmak icin vardır bu günki ideolojik seylere malzeme yapılmak icin deil...
Osmanlı nın kan dökmeyi seven bir İmparatorluk oladuğunu söyleyen vatandaş: Tarihte kan dökmeden zafer elde eden. Hatta sadece bizi bu devlet iyi yönetir diyerek vatandaşlarının rızasıyla egemeliklerini verdikleri tek devlet osmanlı devletidir.
Karadan gemiyi yürütmeyi akıl edebilen ve surları delmek için ecnebi bir bilim adamını işin başına getiren bir Osmanlı Padişahı idi.
Son dönemdeki gerileme ve çöküşün en büyük mimarı da batıdan getirilen Politikadır. Osmanlı asıl anlamı yalan-dolan olan politikaya geçişin ardından içeriden çökertilmeye başlandı.
Padişahlarını sürgüne yollayıp Ülkeyi yabancılara teslim eden bir politika sayesinde o topraklar verildi. Tarihi biliyorum diye geçinmeyin sizin bildikleriniz size anlatılanlardan ibarettir. Son bir söz daha: Aslandan olur aslan, kedi yavrusundan aslan olmaz.
bunu da genellemek yanlıs şimdi only shaman evt haklısın bi zmn osmanlıda gözlemevleri kapatılmıstır tanrının sırları ortaya cıkarılıyor die ama bi zmn da cok teşvik edilmiştir böyle tmmen atatürkü ve osmanlıyı eleştirmekle bi sonuca varılamaz osmanlıyı sevenler atatürkden utanıyoırlar atatürkcüler osmanlıdan böyle bi yere varılamaz atatürk cogu osmanlı padisahını severdi ve de atatürk de sonucta osmanlı toplumundan randımından cıkmıs biri hepsi bir bütün türk tarihinin selcuklu mirası üstüne osmanlı osmanlı mirası üstüne tc hepsi kurulurken öncekinden biseyler almıstır bunu inkar edemezsin
Öncelikle köklü bir tarihimiz olduğu için gurur duyuyorum.Kimi milletlerin 50 yıllık tarihi bile yok.Tarihin içeriklerine girince babadan oğula sistemi olduğu için Osmanlı İmp.'da bazı dönemler gurur verici bazı dönemler ise yüz kızartıcı şekilde geçmiştir.Bir çok padişah bilime,hoşgörüye önem vermiştir.Tarih kitaplarına ilgili iseniz bunları rahatlıkla bulabilirsiniz.Gerçekten batıdan bir çağ ileri bir toplumumuz vardı.Çok ilginç olaylara tanık olmuş bir tarihimiz var gerçekten.Ama sonradan iyice azıtılmış padişahlar yüzünden çağ gerilemiş bir tarihimiz de var...Atatürk döneminde ise büyük bir U çizilmiş ve büyük yol katedilmiştir.Şu an ise dış güçlere karşı hırpalanmış bir durumumuz var ama ben gelecekte bunlardan kurtulacağımız konusunda umutluyum..
kardeşim seni eleştirmedim yanlıs anlamada bu hep böyle herkez okuduguna inanıyor kaynaklara bakmıyor hangi ideolojidense o tarafın kitaplarına okuyuo ona inanıyor bnm demek istedigim nokta bu herkez 2-3 kitap okuyunca kendini bilgili sayıyor türklügüne laf ettirmiyor ama gunumuzde görüyoruz türklerin ne kadar da insan dısı seyler yapabildiklerini ama bunu türklere mal etmek yanlıs o zmn nasıl kötü bisey oldumu osmanlıya mal etmenin yanlıs oldugu kadar.
ben hep demişimdir osmanlının kaybettigi savaslar kazandıklarından cokdur die bunu söyledigin zmn sana kötü gözle bakıyorlar ama bu cok yanlıs calısmassan kaybedersin her zmn zannediyorlarki prevezede osmanlı askeri kahramanlıkla savastı hayır o zmn senin topun daha ileriye atıyordu gemilerin daha hızlıydı o yuzden.su anda calısırsak yaparsak güclü oluruz yoksa gecmişteki kahramanlıklarımız bize bisey kazandırmaz pek ders almakdan baska.gazalinin bi sözü vardır
niye gurur duymayalım, bu gururu abartmadıgın sürece bir sorun yok
Osmanlı'nın çocuğu olmayan tabiki Osmanlı'nın yaptığı doğrulardan dolayı gurur duymaz. Herkes kendi inancına göre gurur duyar ya da nefret eder arkadaşlar. Neden kasıyorsunuz olayı?
yorumlara bakıyomda bir kaçtane dışında adam gibi yazılar yok tarihi sadece savaşlan özdeşleştiren bilimsel okuryazarlığı nerdeyse hiç olmuyan arkadaşların düşünceleri tarihimizi malesef türk gençleri olarak bilmiyoruz nelerlen gurur duyulur nelerden utanılır ders çıkarılır falan bunların doğruluhu dahi bilemiyorz . öncelikle şunu söyliğim osmanlı devleti islamlan özdeşleşmişdir yaşam tarzı türk geleneklerine göre islamlan uyum içinde yaşamışdır bunu baz alarakda türk insanının niçin bu kadar kaliteli ve sağlam bir aile ve kültür yapısına sahip olduğunu söylememe gerek yok sanırım yukarda bazı zihniyetler osmanlı devletinin avrupa toprak genişlemesini işgalci olarak nitelendirmişler bu çok yalnış bişe osmanlı devletinin başka ülkeleri işgal etmesindeki tek amaç islamı yaymakdır hiç bir şekilde başka ülkelerin yaptıkları gibi masum insanları katletmeye yada zorla müslüman olmaya zorlamamışdır yani 4 halifenin yaptıklarını osmanlı devam ettirmişdir. bizim tarihimizi eğer öğrenmek istiyorsak insan yapımızı çok iyi anlamanız lazım zira (eski insanlarımızı) devlet yönetiminde öncelik hep insan faktörüne verilmişdir bu sayede osmanlının gittiği yerde islam hızlıca yayılmışdır (istanbul macaristan kosova vb.)osmanlının çöküşü devletteki aksamalardan meydana gelmemişdir çağa ve şartlara ayak uyduramamakdan hızlanmışdır eğer kültümüzde katletme zorbalık barbarlık olsaydı bundan emin olunki bu günkü topraklarımız rusya ve çin gibi olurdu kültürel değerlerimiz insani düşüncemiz aslında bizim toprak kayıplarında önemli faktör olmuşdur her ele geçirdiğimiz topraklarda yaşam koşullarına müdahele etmemişdir osmanlı halkları özgür bırakmışdır bunun sonucunda lawrence şehy sait kavalalı mehmet ali paşa gibi pislikler cahil halkı kışkırtmaya zemin hazırlamışlardır. yakın tarihimizde ise verdiğimiz savaşlar türklerin hiç bir zaman boyunduruk altında yaşayamayacaklarının kanıtır bunu iyi bilen avrupalılar bizim en zayıf olduğumuz yerden bilimsel olarak saldırmaya başlamışlardır nedir o derseniz duygusallık ve devlet yönetiminin insancıl olarak işlemesi bu gün bu ülkede bir cumhurbaşkanı kendisine sitem eden işsizim diyen bir gence anında bir iş buluyor bu bizim ülkemizde malesef normal bir davranış gibi görünüyo bu olay avrupada yada amerikada olsa skandal olurdu gazetelerde çarşaf çarşaf yayılırdı köşe yazarlarının çoğu cumhurbaşkanıylan alay ederdi (benim iki bacağım yok işsizim cumhurbaşkanı bana iş bulsun sistem nasıl olsa böyle ağlamayı iyi beceririm cumhurbaşkanım bana bir iş ,o kızda cumhurbaşaknın tipiydi ha vb tarzı dalga geçmeler )kısacası türk dünyası batılıların toplarına duygusallıklan cevap verdiği için osmanlı devleti yıkılmış ve bu günki türkiyemizin de yönetimsel olarak işgal edilmesine sebep olmuşdur TARİHİMİZLEN YAPTIĞIMIZ SAVAŞLARLAN GURUR DUYMALIYIZ OSMANLI DA HEPSİ YA İSLAMI YAYMAK İÇİN YADA SAVUNMAK İÇİN YAPILMIŞDIR BATILILARIN YAPTIKLARI GİBİ SÖMÜRME MAKSADIYLA YAPILMAMIŞDIR DÜNYADA BİZİM GİBİ DÜŞÜNEN BAŞKA BİR IRK VARMIYDI TÜRKLER DIŞINDA BÜTÜN MİLLETLER ESİR OLMAYA BOYUN EĞMİŞLERDİ AMA BİZ EĞMEDİK VE DÜNYAYADA EĞİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİK BU GÜN Kİ AFRİKADAKİ VE ASYADAKİ BAĞIMSIZLIĞINI KAZANAN TÜM ÜLKELERİN İNANÇLARI KAYBOLMUŞDU TÜRKLERİN KURTULUŞ SAVAŞLARINI ONLAR İÇİN BİR YOL GÖSTERİCİ OLMUŞDUR EĞER BİZLER KURTULUŞ SAVAŞINA CESARET EDEMESEYDİK İNGİLTERE VE FRANSA TOPRAĞI EN ÇOK ÜLKELER OLACAKLARDI.
kişisel tavsiyem yabancılar yanında dünyada en değerli en kaliteli ırk olarak türkleri göstermeniz ve bunu dile getirmeniz büyük ihtimal tartışma konusu açılır sonrasında bilen insanlar için o kadar ama o kadar çok inandırıcı gerçek hikaye vardırki karşıdakinin ikna olmaması için aptal yada deli olması lazımdır
quote:
Orijinalden alıntı: Kahn !
Hayır.
D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum. (1881'den itibaren)
Ondan öncekiler olmasa Atatürk-Türkiye olmazdı..
Benim mesajım niye silindi şimdi? Hiç bir kural ihlali yoktu? DH yöneticileri biraz daha ilgili olursanız sevinirim.
Hatırlatma:
KONU DIŞI BÖLÜMÜ KURALLARI
9) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli konu açmak ve başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konular silinecek, sürekli benzer konularda boy gösteren üyelere gerekli görüldüğü taktirde ceza verilecektir.
Arkadaşlar lütfen ana konudan çıkmadan ve yukarıdaki kuralı unutmadan devam edelim.
quote:
Orijinalden alıntı: RocheL RusvoN
quote:
Orijinalden alıntı: Fakir_çocuk
quote:
Orijinalden alıntı: .::DH::.
Bana göre kesinlikle tarihimizle gurur duymamız gerekiyor. Hatta başka hiçbir devlet ve ulusta bu denli şanlı bir tarih yok emin olun. Ben bir tarihçi olarak birçok ulus ve devletin tarihini incelediğimde kesinlikle gurur duyulacak birşeye raslayamadığımı apaçık belirtmek isterim. Türkler Dünya tarihine defalarca yön vermişlerdir. İslamiyetin ve mağdur insanların daima koruyucusu olmuşlardır.Tabi burada tarihten konuşuyoruz.Günümüze geldiğimizde ise Türkiye, olması gereken yerin çok çok gerisinde yer alıyor.
Napolyona afrika topraklarını verdigimiz için mi? Tek bir antlaşmayla neredeyse tüm balkanalrı verdigimiz için mi? Saçma saçma kararlar yüzünden sarıkamıştan binlerce insan öldüğü için mi? Osmanlının islam ülkeleri hariç hiç bir ülkeyle iyi geçinemedigi için mi? Osmanlının 10 larca kez saldırdıgı istanbul sehrinin Fatihin zar zor almasıyla mı? Avusturya ve Rusya ya kaybedilen onlarca savaşla mı? Hep büyümek isteyen hiç bi toprakla yetinmeyen yayılmacı politikaya sahip olduğu için mi?
gurur duyuyorsun bunların farklı boyutları var.
Her devlet toprak kaybedebilir Her devlet kötü anlaşmalar yapmıştır O kararları enver paşa vermiştir her devlette böyle insanlar olabilir İslam dışındaki ülkelerdne fransayla çokta iyi geçindik yıllar boyunca Zar zor almadı ayrıca İstanbul gibi bir şehri feth etmekten bahsediyorsun ağızlarında ıslık elinde sopayla yapılabilecek birşey değil bu Avusturya ve rusyaya savaş kaybettik ama yükselme döneminde onları kan kusturduk onları niye söylemiyorsun Evet o politika sayesinde 3 kıtaya yayıldık ve şanlı bir tarihimiz var bütün dünyaca bilinen ama bilinmemeye çalışılan
Savaş kazanmak ve toprak almakla övünmek ? Bu mudur yani gurur duyulcak şey hiç halkı için yenilik yapmış mı? Eğer savaşmadan Anadolu'da hüküm sürebilseydi o zaman ne kadar zeki komutanlarımız varmış derdim, ama şuan ne kadar katil komutanlarımız varmış diyorum.
Tarihimle ecdadımla çok gurur duyuyorum, peygamberimizin övgüsüne layık olmuş askerler ve kumandan başka hangi devlette var ?
Hem Müslümanım hem Türküm. daha ne olsun. Hristiyan değilim ki cehennem odunu olayım, gâvur değilim ki Osmanlı devleti, Türkiye Cumhuriyeti gibi ulu devletlerin mensubu olma şerefini kaçırayım.
nasıl gurur duymam.
Tarihimle tabi gurur duyuyorum ama ülkem için aynı şeyi söyleyemiyeceğim ne yazık ki hatta nefret ediyorum desem yeridir yani
geçmişimizle övünürken ve eleştirirken dikkatli olmalıyız kesinlikle ideolojiden sıyrılıp tarafsız olmazsak hic bir sonuc elde edemeyiz polemik dısında.gecmişimizde cok da güclü olduk da zayıf olduk bu sadece o zmnki zmnın sartlarına ayak uydurup uydurumamızla alakalı ne milliyetcilerin savundugu kadar cok güclüyüz cünkü kaybettigimiz savaslarda ortada ne de türkiyeyi kücümseyenler kadar zayıf.biz damarlarımızdaki asıl kanın bilincide olup calıstıkca hep o güclü günlerimizdeki gibi olabiliriz anca tarihde anca bunlardan ders almamız icin bi arac bize
osmanlı kurulusuyla ilgili o kadar az belger varken cogu sey tahminden ibaretken kulakdan dogma bilgilerle tarih yanlıs aktaralıyor mesela baltacı mehmet olayı tamamen yanlıs biseydir baltacı yeniçerilerine güvenmedigi icin saldırmamıstır prutta ruslara aynı savasta yeniçeriler disiplinsiz davrandıgı icin ve de katerina o savasın basında deildi tahtındaydı bunlar belgelerdede var nedeb baltacının saldırmadıgı hep soru işaretidir ortada tek somut delil baltacıya gelen hediyelerdir katherina tarafından bayagı bi hazine ve yenicerilere güvenmeme böyle kulaktan duyma bilgilerle tarih cok yanlıs sanki baltacı katherinanın cadırından cıkdıkdan sonra tekrar ruslara saldıramazdı bunları hic düşünmüyor insanımız kendi komutanını zevk düşkünlügüyle böyle eleştiriyor hep kulakdan dolma seylere inanıyor okumuyor arastırmıyor hic bi batılı tarihci böyle yazmamıstır o olayı katherina yuzunden baltacı saldırmadı die en cok zararı biz kendimize veriyor haberimiz yok.
cok gec gördüm bu konuyu bi de sey kısmı dikkatimi cekti bazıları araplarla karsılasınca osmanlı tmmen onlara tabi oldu geriledi die böyle biseyde yoktur osmanlı arapların hic biseyine özenmemiştir arapların sayesinde sadece onların cevirdikleri antik yunan eserlerini okumuslardır hatta ha arap toprakları anca sürgün yeridir osmanlı padisaları bu tupraklara saygı duymustur anca ve orayı serbest bırakmıstır bizim yönetimimizde ordumuzda hic bir arap etkisi yokdur bunlar islam dinini ve arapları eleştirmek isteyenlerin gereksiz yorumudur anca
quote:
Orijinalden alıntı: tuintu
Hem Müslümanım hem Türküm. daha ne olsun. Hristiyan değilim ki cehennem odunu olayım, gâvur değilim ki Osmanlı devleti, Türkiye Cumhuriyeti gibi ulu devletlerin mensubu olma şerefini kaçırayım.
nasıl gurur duymam.
elhamdülillah müslümanım. Ama düşüncen çok yanlış.Allah birdir.Buna inananlar elbet yüksek mertebeye erişecektir.