Tarih hakkında objektif davranmanız size hiçbirşey kazandırmaz aksine kaybettirir. O yüzden ben gurur duyuyorum ki zaten Dünyada barış ve huzur adına en çok katkı sağlayan milletiz.
Türk olduğun için Türk tarihinin hatalarını görmezden gelip,yokmuş gibi davranmak çok şey kaybettirir,aynı hataları tekrar ettirir...
katılıyorum sana sadeceögrenci objectif olmazsan hic bisey kazanamazsın sen hep kazandıgın savaslardan bahsedersin bizim milletimizi yüceltmek icin milletimizde kendine begenir biz böylyiz söyleyiz der asla kaybettigimiz savaslar anlatılmaz niye kaybettik nie oldu zannedilirki türkler kahramandır hep kazanır bu yuzden ama objektif bakarsan biseylere mesela preveze deniz savasının kahramanlık degilde snn gemilerin daha hızlı ve topların da daha uzaga attıyor die kazandıgını bilirdin yada balkan savaslarında ordunun icindeki gruplasmalardan kaybettik asıl sen bunu böyle anlatmayıp tarafsızca batıların destegi su bu dersen türk ordusunu yüceltip ezdirmemek icin kim gelip ordu icindeki gruplasmayı kaldırır o zmn ona göre bakarsın bugun gruplasma varmı orduda gecmişde söyle olmus savas kaybetmişiz demekki bunun üstüne gidilmeli die.
tarafsız olmayan bi insanın yorumları dinlenmez söylediklerede inanılmaz
Bir kere tarihi çok severim,bizim anadolu lisesinde sözel bölümü açılmadı eğer açılsaydı, tarih,arkeoloji,turkoloji okuyup islam oncesi türk donemi ile araştırmalara giderdim.
Her millet kendi tarihiyle gurur duyar.Bende bizim gurur duyuyorum.Gidip dunyayı somuren,o hırsızlara karsı(ingiliz,ispanyol vb.)gurur duymuyacam ya.
Tarih meraklılarına,her milletin tartıstıgı bir tarih forumu var her gün girerim oraya sizede tavsiyem
Birde batılı ulkelerde türkleri tarihte fazla buyuk işler yapmayan bir ırk gosterme politikası var,Hunlara moğol diyenler var,gülüyorum geciyorum sadece, :)
Zaten 375-1699 arası türk donemidir beyler :) Bırakında azıcık başka milletler bir şey yapsın eminimki bu ırk tekrar büyük işler başaracak
Uplayalım konuyu..
yorumları daha bi toplu akedemik yaparsak güzel topic uzar gider.bir kere hammerdown illa tarihci olmak istiyorsan tarih okumana gerek yokki ben tarih okuyorum ve bu böyle hobi yapabilirsin bunu osmanlıca ögrenip falan sen ögrenmek istemiyince pek bisey ögretmiyorlar zaten tarih bölümlerinde
quote:
Orijinalden alıntı: Kahn !
Hayır.
D.N : Atamdan sonrası için gurur duyuyorum ama öncesi için duymuyorum. (1881'den itibaren)
Sen ve senin gibilere yazıklar olsun... Bir millet nasıl olurda ceddini inkar edebilir.
kardeş bosvericen cahil takımı işde hic muhattab olmamak en iyisi zannediyorlar bütün türk kültürü şusu bunu gökden indi bir anda kurtulus savasında.kurtulus savasının kazanılmasında vede tc cumhuriyetinin kurulusunda buyuk rol oynayan tanzimattan sonraki aydınlardır sen bunu nasıl göz ardı edersin atatürkle ve atatürkten önesiyle türk tarihi bir bütündür.osmanlıyı eleştiriyorsunuz eger arastırırsanız da vinci nin osmanlıyla beraber calısmak icin can attıgını padişaha mektup yazdıgını bulursunuz bunlar belgeleriyle var vede napolyonun osmanlı ordusunda görev almak istedigini osmanlı yüksek bi medeniyet kurmustur tıpkı kendinden önceki türk devletleri gibi tarihe hic birsey katmayan bir türk devleti yokdur olmayacakdır....
1924'e kadar.
Birçok kişi tarihin objektif olmadığını yazmış. Bunlara bakarak hiçbirşeye doğru diyemeyiz vs gibi sözler sarfetmiş. Ama Osmanlı sultanlarından bazılarına çok ağır ithamlarda bulunuyorlar. Bir çelişki değilmidir bu?
kardeşim en iyisi arastırıp okumak bu konuda yani bir osmanlı padisahı yanlıs bisey yapmıssa bunu genelleyip osmanlıya kötülemek yanlıs.yani biz tarihimiz eleştirildiginde olmaz öyle sey dioruz yanlıs ters tabulastırıyoruz kendimizi hep iyi güclü görüyoruz ama olabilen seyler bunlar arastırıp yorumlamak lazım kazandıgımız yaptıgımız seyleri anlattıgımız kadar yapamadıklarımızda anlatılmalı
istediğinizi söyleyin hiçbirimiz tarihimizi doğru dürüst bilmiyoruz hep kitaplardan bildiklerimizi söylüyoruz bunların doğruluğuda kesin değil bence
quote:
Orijinalden alıntı: Kemalist81
quote:
Orijinalden alıntı: ®eis
selçuklu osmanlı dönemiyle gurur duyyorum ama ondan sonraki dönemlerle hayır.
Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimleri gurur duymadığın dönemlere ait mi ?
Şimdi İngilizlerin , Fransızların , Yunanların , İtalyanların , Amerika'nın altında yazıyor olurdu bunları bu arkadas
Osmanlı ve Selçuk tarihi ile gençliğimiz nasıl gurur duymaz anlamıyorum. Acaba 700 yıl önce Osmanlı Devleti'nde demokrasi, parlemento falan mı bekliyorlardı? Bu devletler olmasaydı acaba bizim övünülecek bir tarihimiz olacakmıydı? Şunu unutmayın Türk tarihi daha 85 yıllık değildir bunu demek sizi yüceltmez aksine ezik duruma düşürür. Evet Ulu Önder Atatürk benimde tarihte en çok sevdiğim kişilerden birisidir ama lüften Atatürk'ü'de peygamberleştirmeyin.
Alman profesör ne demişti?
"Osmanlı hakkında sizin bilmediğiniz, avrupanın bildiği çok fazla şey var.Mesela ilk denizaltını osmanlı icad etmiştir.Eğer osmanlı hakkında herşey ortaya çıkarsa tarihin baştan yazılması gerekir."
Bu tarz bişeydi.Tarihte hep osmanlı ile ilgili kötü şeyler düşünüyosunuz ancak sandınızdanda iyi durumdaydı.
quote:
Orijinalden alıntı: Yigit`
Türklerin Müslümanlığa mı araplığa mı geçtikleri belli olmayan tarihten beri gurur duymuyorum.1920-1950 arası dönem ve Göktürkler zamanıyla gurur duyulabilir anca...
tam benim düşündüklerimi söylemişsin
tarih çarpıklıklarla ve yalanlarla doludur. Türk tarihi de dahil. insan yalanlarla gurur duymaz
Kahraman türk milletiyle gurur duyuyorum, fatih lerle kanunilerle gerçek liderlerle gurur duyuyorum ama osmanlının gerilemesine yıkılmasına sebep olan uçkurundan başka bişey düşünmeyen padişahlardan nefret ediyorum
Tarihle övünmek de yerinmek de kimseye hiçbir fayda sağlamaz tamamen boş insanlara göredir
DUYUYORUMMM
katkıda bulunmadığım bişeyle , benim olmayan bişeyle neden gurur duyayım ki ?
hiçbir emeğim yok o tarihteki başarılarda. gurur duymak saçma bence