Şimdi Ara

Tarihinizle Gurur Duyuyor musunuz? ,, (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
0
Favori
6.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: PunisherLord

quote:

Orijinalden alıntı: tuintu

Hem Müslümanım hem Türküm. daha ne olsun. Hristiyan değilim ki cehennem odunu olayım, gâvur değilim ki Osmanlı devleti, Türkiye Cumhuriyeti gibi ulu devletlerin mensubu olma şerefini kaçırayım.

nasıl gurur duymam.

Valla süpersin ben de acıyorum İngilizlere falan. Ülkeleri ne kadar gelişmiş, hayatları ne kadar zengin olursa olsun sonuçta Osmanlı devleti mensubu olma şerefine nail olamadılar. Başlarını ne kadar vursalar az

Amerikayı örnek versen anlayacağımda burda İngilizleri örnek veripte kendini rezil etme adamların sömürgeleri sayesinde şu an tüm dünya onların dilini konuşuyor sen onların gurur duymamasından bahsediyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: PunisherLord

quote:

Hem Müslümanım hem Türküm. daha ne olsun. Hristiyan değilim ki cehennem odunu olayım, gâvur değilim ki Osmanlı devleti, Türkiye Cumhuriyeti gibi ulu devletlerin mensubu olma şerefini kaçırayım.

nasıl gurur duymam.

Valla süpersin ben de acıyorum İngilizlere falan. Ülkeleri ne kadar gelişmiş, hayatları ne kadar zengin olursa olsun sonuçta Osmanlı devleti mensubu olma şerefine nail olamadılar. Başlarını ne kadar vursalar az

+1905

• quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

quote:

nasıl gurur duymam.

süpersin dostum NE MUTLU MÜSLÜMANIM TÜRKÜM DİYENE

şu zihniyete bak ne mutlu müslümanım türküm diyeneymiş eğer öyle bir şey gerekseydi Atatürk öyle derdi Ama önder olarak kabul ettiğimiz Atatürk ne demiş NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

• bize ne senin müslümanlığından ? ona buna gavur diyen geri kafalılığından ? nerde mal insan var buraya toplanmış.Şimdi hristiyan biri bu forumda rahat rahat dolaşamazmı ? her insanın müslüman olmasımı gerekir ulan.Sizin gibi Türk olmaz olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BattLestar21

gurur duymuyorum (1881 den öncesi için) çünkü tarih kitapları gerçekleri yansıtmıyor Allah bilir Atatürk'ten önce kaç kez soykırım yaptık kaç kez insan katliyamı yaptık lanet olsun 1881 in öncesine

Senin tarih hocanın.....
    Asıl sizin gibilere lanet olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Kubar_

quote:

gurur duymuyorum (1881 den öncesi için) çünkü tarih kitapları gerçekleri yansıtmıyor Allah bilir Atatürk'ten önce kaç kez soykırım yaptık kaç kez insan katliyamı yaptık lanet olsun 1881 in öncesine

Senin tarih hocanın.....

Katılıyorum bunun gibiler o kadar cahilki heralde Cumhuriyet 1881 de ilan edildi yada Atatürk bebekken devletin başına geçti sanıyorlar...Soykırımdan bahsetmiyorum bile bu kişinin Türk olmadığı çok açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serbest Çağrışım -- 2 Ağustos 2009; 17:51:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yigit`

quote:

quote:

Senin tarih hocanın.....

Katılıyorum bunun gibiler o kadar cahilki heralde Cumhuriyet 1881 de ilan edildi yada Atatürk bebekken devletin başına geçti sanıyorlar...Soykırımdan bahsetmiyorum bile bu kişinin Türk olmadığı çok açık.

Çakma Atatürkçü bunlar.Keşke şu laneti Atatürkün yanında okusaydın ecdadına acaba sana cevabı ne olurdu Atamın.

• quote:

quote:

quote:

Senin tarih hocanın.....

soykırım yapsaydı osmanlı devleti şimdi heryer türk olurdu unutma osmanlı devletinin yıkılmasının en büyük sebebi milliyetçiliktir. çoluk çocuk konuşmaya başladı ya

• Nasıl duymam, böyle ulu bir milletin torunu olduğum için, NE MUTLU BANA!

Bileğinin, imanının gücü ile 7 cihan devletini dize getirmiş bir milletin torunuyum. Bundan daha iyi bir kıvanç olabilirmi? En önemlisi ki, ATATÜRK gibi tüm dünya'nın kabullendiği bir liderin torunuyum.

Tarihi başarılarla, zaferlerle dolu bir milletin torunuyum. Yenilgi durumunda bile, mertliği elden bırakmayan, kimsenin yaralısına yada dirisine işkence yapmamış bir toplumun torunuyum. Çinlilere, korkudan uzaydan görülebilecek kadar büyük set çektiren ataların torunuyum.

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!
  • Tabî ki de gurur,şeref duyuyorum.
  • bu konuyu tartısıyorsunuz arkadaslar gurur duyuyormuyuz duymuyormuyuz tüm mesele bu nedenleriyle uzatmaya gerek yok sen kendi görüşünü savunursun karsındakiyle polemige ne gerek var ideolijeden cıkılmadıkca bi yere varılamaz
  • Osman bey'in doğmundan itibaren tarihimle gurur duyuyorum.
  • 1919 dan itibaren gurur duyuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zayef-

quote:

quote:

quote:

Senin tarih hocanın.....

soykırım yapsaydı osmanlı devleti şimdi heryer türk olurdu unutma osmanlı devletinin yıkılmasının en büyük sebebi milliyetçiliktir. çoluk çocuk konuşmaya başladı ya

Üzülüyorum. Gerçekten üzülüyorum. Üzülmemin nedeni Avrupa ülkelerinden gelen, aramıza hissetirmeden sızan, soykırımı kendi milletimize bile kabul ettiren insanların hedeflerine ulaştağı için...

Ermeni soykırımı yoktur.
    1-Soykırım olsaydı ermeniler yeryüzünde olmazdı. (İspanyolların Inca milletini yokettiği gibi)
    2-Açıklaması binlerce kez yapıldı. Ermeni halk, yıllarca toprağında yaşadığı millete ihanet ederek, türkleri arkalarından vurmuştur. Silahsız insanları katletmişlerdir. Bu nedenle Osmanlı devletinin kararıyla(Yine Osmanlı'ya ait olan topraklara) gönderilmişlerdir. (Bazı kaynaklar soğuktan birçok kişinin öldüğünü yazıyor. Soğuktan ölmek soykırım değildir.) Hala hiçbir kanıt olmamasına rağmen milletimize bunu yutturuyorlar. Bunu yutturanlar Vietnam savaşının üstünü filmlerle örterek kendi tarihlerini övenler. Bu kadar çabuk oltaya gelmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenex -- 2 Ağustos 2009; 19:37:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1984

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ::SadeceÖğrenci::

quote:

Orijinalden alıntı: serkan1984

osmanlı döneminden nefret edenler islam yüzünden nefret ediyor adım gibi eminim bundan ..bu kin nefret niye bu dine karşı ? anlamak mümkün degil ......osmanlı zamanının en büyük imparatorluguydu iyisiyle kötüsüyle her devletin tarihinde zaferler ve yenilgiler olur bu gayet normal....osmanlının ne kadar büyük ve gelişmiş bir devlet oldugunu anlamak istiyenler yabanacı kaynaklara bi göz atsın

Dini işin içine soktuktan sonra sürekli gerilediler...

Hayır araplara taptılar nerdeyse sonrada araplar arkadan vurdu bunları o yüzden gerilediler.

Tamam aynı şey..İslamiyet Arap yarım adasında indiği için Arapları kutsal saydılar..Onlar ne yaparsa doğrudur deyip onlar gibi yaşadılar..

iyi araştırın osmanlı devleti islamla birlikte altın cagını yaşamıştır asıl batıya yönelmesi sonucu gerileme devrine girmiştir ..şimdi bazı arkadaşlar bilimi sadece batının tekeleinde sanıyorlar bilimde ileriye gitmek için batıya özenmeye gerek yok ama avrupanında bizden 100 yıl ilerde oldugu kesin bilim konusunda....siyasi kimlikleri pek sevmem ama başbakanın çok güzel bi sözü var batının ahlaksızlıgını aldık ..şimdi kimse gelip türkler çokmu ahlaklıydı gibi laflar etmesin özellikle osmanlı devletinde islamla birlikte gelen ruhu bilen bilir ...ayrıca şu batılıların her yaptıgı dogru digerlerinin yaptıkları yanlış anlayışı bırakın

Hayır yanılıyorsun..Bilimde batıdan ileride iken Arap özentiliği yapıp çok gerilerde kaldık..

Araplar hiç bir yerde ilerde değildi..O tıp,edebiyat vs. alanlarda öne çıkan kişiler aslında Türktür..Arap özentiliği nedeniyle isimleri Arapçadır.Bu nedenle Türklerin başarıları Araplara mal edilmektedir.

• Evet duyuyorum.

'' Ne oldum demiyeceksin, ne olacam diyeceksin. ''

Bu sözü de benimsiyorum.
  • ne kadar sacma ya yorumların cogu yok osman gazinin dogumundan itibaren gurur duyuyorum yok 1919 dan beri türk trihi bi bütündür ya birbirinden ayrılamaz.atatürkün okudugu kitaplara bakarsanız ansiklopedisi cıkdı orta asyayla ilgili arastırma kitaplarıda var osmanlıyla ilgilide bu yorumları yapanlar nası kendi milletini selcukluları orta asya türklerini reddeiyor.türkler nda kulturuyle beraber 1919 da mı ortaya cıkdı yada osman gaziyle hic biseyden anlamıyanlar hic konusmasın bari atatürk siyasette nizamülmülkü de örnek almısdır batılı düşünürleride sen nası yok sayabilirsin gecmişini daha da yorum yapmıycam buraya cok sacma yorumlar var iyi yorumlarda var ideolojimiz icin kullanmayalım dh yi be ...
  • Tarihimi severim ve bana gurur, yerine göre utançta yaşatsa da benim ve atalarımın olduğu için ona sahip çıkarım. Her zaman tarihten alınacak dersler vardır ama bunu insanlar anlamaz bildiklerini okurlar. Şairin dediği gibi "Eğer insanlar tarihten ders alsalardı tekerrür edermiydi". Ben bu coğrafyanın binlerce yıllık tarihini dar bir alana tercih eden insanları anlayamıyorum. Hele kendimize yeterdik ne gerek vardı açılmaya diyen ulusal zihniyetteki kapalı insanları hiç anlamıyorum. Arkadaşlar ABD bile kanlı, kara, vahşi tarihini filmlerde size özendirerek izletiyor. Yıllardır beyninize kazıdılar kara tarihlerini. Öldürdükleri insanları hep size haklı açıdan izlettirdiler ve çoğu kez kabul ettirdiler. Ama biz onlarınkinden çok daha temiz ve parlak bir tarihe sahip çıkamadık. Bu bizim çok büyük ayıbımızdır kimse bunu inkar etmesin. Geçmişi olmayan bir milletin geleceği de olamaz.

Gelelim Türkiye neden böyle sorusuna. Türkiye toplumsal evrilmesini tamamlayamadı ve hala devrim kanunları olarak gördüğü Mustafa Kemal Atatürk yıllarına takıldı kaldı. Tarih bulunduğu dönem içerisinde incelenmeli ve ona göre değerlendirilmelidir. Şimdi Büyük Önder atılımları yapmıştır ve üstüne düşen tüm görevleri elinden geldiğince yerine getirmiştir. Kur-an tefsiri için bile bizzat ödenek ayırtmıştır. İş adamlarını da desteklemiştir. Çok yönlü ve her açıdan geniş düşünen bir liderdi kendileri ama görevini elinden geldiğince yaptı ve her fani gibi eceli gelince ayrıldı dünyadan. Sonrasına baktığınızda Türkiye'de kan, darbe, çatışma, kutuplaşma, yasaklardan başka birşey göremiyoruz. Yani yenilik denen şey bizim lügatımızda sadece başkalarının yaptıklarını almak açıklamasıyla kalmış resmen. Şimdi İstanbul'un fethindeki taktikler ile siz bu gün bir ülkeyi ele geçiremezsiniz. Dünya çok hızlı ilerliyor sizin gıpta ettiğiniz kanunlar veya yenilikler demode olabiliyor ve hatta yerine çok daha farklı liberal yaklaşımlar oturuyor. Neden liberal dedim buna açıklık getireyim. Türkiye de liberal açılım ihtiyacı vardır. Çünkü birçok arkadaşın karşı çıktığı kapital sistem bile hakkıyla bizim ülkemizde işlememektedir. Bizim ülkedeki sistemin yanında kapitalizm bile masum kalıyor. Resmen yalan, dolan, riya, nankörlük, aç gözlülük, ihanet gibi değeler üzerine oturmuş bir sistem var kaşımızda. Diğer kapital ülkelere baktığımızda liberal politikaları son derece iyi izlediklerini ve uyguladıklarını görürüz. Yani sorun yıllardır bize dikte edilen kapital veya laik sistem değil sorun Türkiye'nin dinamiklerini yanlış temeller üzerine oturmasıdır. Bireylere zorla şu olacaksın bu olacaksın diyerek bir yere varılamayacağını hala öğrenememiş bir ülkeyiz.

Halen dediğim dedik çaldığım düdük edasında gezen ağalar sistemindeyiz. Ama bunun farkında bile değiliz. Ruhumuzu yaşadığımız betondan tabut olan binaların içine hapsetmişler. Bizi resmen devlete vergi veren, sorgulamayan, araştırmayan, farkı farkla yakalamayan, uygulama sadece öğren niteliğine sahip hipnoz edilmiş bir kitleye dönüştürmüşler.

Bunu izah etmek gerekirse. Bir ülkede halkın katılmadığı ve halkın fikir beyan etmediği bir devrim, yenilik süreci oluştuğunda o sürecin kurucusu gittiğinde içerisinin hep kötü şeyler ile dolduğunu görüyoruz. Adeta etrafımızı çeviren bir ucube halini alıyor o sistem. İşte Cumhuriyet sisteminin geldiği noktada bu malesef ülkemizde, zaten adıylada pek alakası kalmamış darbeleri yiye yiye. Bu neden böyle diye sorarsak kendimize, bu bizim suçumuz cevabını vermememiz içten bile değil. Çünkü kendine güveni olmayan, sadece uzak veya yakın geçmişyle övünen, geleceğinde övünecek şeyler üretmekten uzak, ilim - irfan peşinden koşmayan, estetik kaygısı sıfir, hiçbir estetik değeri olmayan şehirlerde, evlerde, cadderlerde adeta koyun sürüsü gibi gezen ve bundan rahatsız olmayan bir halk kitlesi oluşturdular bu ülkede. Bundan hepimizin katkısı var şüphesiz. Örnek vermek gerekirse Fransa ihtilalini bilmeyeniz yoktur. Orada halk ve kontrolcü güçler arasında hesaplaşma yaşanmış ve defterler kapatılmıştır. Ama bize halen açık kalan bir çok defter olduğundan insanlar en ufak bir meseleyi bile derin ve tozlu sayfaları örnek göstererek alevlendirebilmektedir.

Çok fazla derine inemiyoruz burası sonuçta halka açık bir platform. Umarım birgün bizde geçmişimizi hatasıyla, günahıyla kabul edip, çocuklarımıza çok daha güzel gelecekler bırakmak için çalışmayı deneriz. Yoksa o beğenmediğimiz geçmişi bize çok kötü aratacaklar haberiniz olsun...

• Ne Mutlu Türküm Diyene!
  • Tarih hakkında objektif davranmanız size hiçbirşey kazandırmaz aksine kaybettirir.
    O yüzden ben gurur duyuyorum ki zaten Dünyada barış ve huzur adına en çok katkı sağlayan milletiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 2 Ağustos 2009; 20:25:40 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.