Şimdi Ara

Tartarini İle İlgili Bilmek İstedikleriniz!!!! (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.549
Cevap
3
Favori
211.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet karışılmaz :) karışmıyorum zaten mantık yürütmeye calışıyorum yardımlarınızla
  • Sıralı değil de eski tip enjeksiyonlu Tartarini regülatör halen bulunabiliyor mu acaba, bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • Merhaba
    antalyada ikamet ediyorum ve aracıma lpg taktıracağım. ustalığına güvendiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir tartarini yetkili servis var mı?
    isim verirseniz sevinirim. iyi çalışmalar

Birde yakın zamanda taktıran kaça taktır dı acaba? bilgilendirirseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempatik -- 12 Eylül 2010; 12:56:51 >
  • merhabalar aracım chrysler gran voyeger 3.3 lititet TARTARİNİ lpg kiti taktıralı yaklaşık 2 sene oldu son zamanlarda aracı çalıştırdıgımda lpg ye geçtigi an motor sesi degişiyor gaza bastıgımda araç boguluyor.pedalı bıraktıgımda ise stop ediyor.bu olay araç 90 dereceye gelene kadar devam ediyor.90 derecede ise sürüşte gaza bastıgımda bogulma yapıyor ve sonradan gaz yemeye başlıyor.ylda bazen tekleyerek gidiyor.80 90 km hzla gderken bile araç tekleyerek gidiyor.bu olaylar benzindeyken olmuyor gayet seri bi şekilde yoluma devam ediyorum.gebzede ikamet ediyorm ve gebzedeki servise götürdügümde adam hiç ilgilenmedi sorun mekaniktir git arabanın bakımını yaptır dedi bana bende sinirlendim ve çıktım.madem anlamıyorsun arkadaş neden tartarini markanın servsligini alıyorsun.bana yardımçı olursanız nereye götüreyim sorun neden kaynaklanıyor bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanlizkaftan

merhabalar aracım chrysler gran voyeger 3.3 lititet TARTARİNİ lpg kiti taktıralı yaklaşık 2 sene oldu son zamanlarda aracı çalıştırdıgımda lpg ye geçtigi an motor sesi degişiyor gaza bastıgımda araç boguluyor.pedalı bıraktıgımda ise stop ediyor.bu olay araç 90 dereceye gelene kadar devam ediyor.90 derecede ise sürüşte gaza bastıgımda bogulma yapıyor ve sonradan gaz yemeye başlıyor.ylda bazen tekleyerek gidiyor.80 90 km hzla gderken bile araç tekleyerek gidiyor.bu olaylar benzindeyken olmuyor gayet seri bi şekilde yoluma devam ediyorum.gebzede ikamet ediyorm ve gebzedeki servise götürdügümde adam hiç ilgilenmedi sorun mekaniktir git arabanın bakımını yaptır dedi bana bende sinirlendim ve çıktım.madem anlamıyorsun arkadaş neden tartarini markanın servsligini alıyorsun.bana yardımçı olursanız nereye götüreyim sorun neden kaynaklanıyor bilgi verirseniz çok sevinirim.teşekürler

ADAPAZARI ELBİRLİK NURETTİN BEY (05323968102) . İSMİMİ VERİN, SELAMIMI SÖYLEYİN, KENDİSİ SON DERECE TECRÜBELİDİR, KESİNLİKLE ÇÖZÜM BULACAĞINA İNANIYORUM....

• Ben uzmanı değilim fromda ustalarımız var ama acizane bir tecrübem var aktarayım.Aracım Passat 18T.Aynı veya benzer şikayetler bendede oldu.Sonunda gaz regülatörü değişti.Böyle turbolu veya büyük litre araçların gaz rügülatörleri ya büyük olmalı veya çift regülatör takılmalı.Yoksa gaz akışı yetişmiyor.Küçük regülatörllerin gaz ayarı açılıyor ama yine problem çözülmüyor üstelik yakıt artıyor.
  • sayın full servis
    focus 1.6 ti-vct motorlara montajların yapılıyormu ? ben bazı forumlarda arastırmalarımdan 4000 devir üstünde kullanımlarda pistonlara ve sübaplara zararlar verebileceğini (4000 devir altı ve 4000 devir üstü farklı sübap ayarının olmasından) okudum...bu konuda aydınlatıcı bilgilerinizi bekliyorum... diğer arkadaşlarda bu konuda tecrubelerını paylasırlarsa memnun olurum...şimdiden herkese teşekürler...
  • merhaba Okcan otogaz benim sorunum , yüksek devirlerde silkeleme , düşük devirlerde hiç problem yok ayrıca benzine aldığımda hiç bir şekilde silkeleme yapmıyor , Aracım 99 model opel vectra xe20ev 2.0 16 v
    ateşleme dediler ancak benzinde hiç bir problem olmayınca bunu es geçtim , burda anlayan yok bu işten , acil yardım lütfen
  • ayrıca aracımın gaz yetiştiremediğini düşünüyorum ya ayarı kısık yada başka bişey var , birde lpg sgi regülatörünün üzerinde bir vida var tam ortada onu açmak bi çözüm olabilir mi ? gaz akışını filan etkiliyormudıı
  • sayın ünal gedik gördüğüm kadarıyla forumda marka ayrımı yapmadan herkese yardımcı olmaya çalışan birisiniz öncelikle bu özveriniz için ve herkese örnek nitelikte insan olduğunuz için yürekten kutlarım sizi. sorunuma gelecek olursak bir çok yerde yazdım ancak sorunuma çözüm bulunamadı ve zaten tartarini türkiyenin ilgisizliği herkesce bilinip kabullenilmiş durumda.
    aracım 2000 model honda civic 1.6 ies yaklaşık 3 yıldır taratrini var ama ben 2 yıldır kullanıyorum (aracı 2 yıl önce aldım) aracım sadece yaz aylarında ve sıcak saatlerde lpg kitinin komple elektriğini kesiyor ve farları klimayı hatta sinyali açınca tekrar elektrik geliyor ve tabi bu git gel devamlı yapıyor sistemin elektriği komple kesildiği için araç benzine geçiyor kısaca sanki birisi lpg ecusune giden sigortayı çıkarıp tekrar takıyomuş gibi düşünün bu arıza 2 yıldır sürüyor. lpg ecusu değişti olmadı, enjektöre giden elektrik kontaktan alındı düzelmedi,lpgye aküden alınan + uçtaki sigorta yuvası değişti şasi temizlendi, secici anahtar değişti olmadı map sensörü değiişti olmadı arabanın şasi si ve elektrik akasamları bikaç oto elektrikçi tarafından kontrol edildi aracta herhangi bir sorun yok. böle bir durum nette bikaç kişinin daha basına grlmiş lpg sisteminin tümünün elektrik kesintisi neden olabilir? yapılmayan tek işlem komple lpg kablolarının kontrol edilmesi.. bir fikriniz yada öneriniz varmı?

• 2005 model Audi a3 aracıma işinin ehli Uludağ Otomotiv/ankara 'da Tartarini lpg taktırdım,1 hafta sorunsuz kullandıktan sonra motor arıza lambası yandı ,özel mekanik servisim laptop la bağlantı yaparak ışığı söndürdü fakat 1 gün sonra yeniden yandı lpg de ayar yapılması gerektiğini belirtti,artık İstanbul asya 'da yaşıyorum ve bu sorunla ilgili kime danışacağımı bilmiyorum konuyla ilgili bilgi verecek arkadaşlara teşekkür ederim.
  • SELAMLAR BENİM SORUNUM ŞUDUR...TARTARİNİ KİT İ TAKTIRALI 3 SENE FALAN OLDU..ŞİMDİ SORUNUM.ARAÇ SOGUKKEN STOP EDİYOR VE YOLDA GİDERKEN SALLAMA YAPIYOR ARTI GAZA BASTIGIMDA YIGILMA YAPIYOR....SERVİSE GÖTÜRDÜM.FİLİTREYİ DEGİŞTRDİ KATKI MADDESİ KOYDU TANKA.VE BEN GÖRMEDEN GAZA GEÇİŞ DERECESİNİ DEGİŞTİRMİŞ.KENDİM BAKTIGIMDA FARKKETTİM...AMA SORUNLARIM HALLOLMAMIŞTI..TEKRAR GİTTİM VE BANA TEPKİSİ BUNUN DERECESİNİ DÜŞÜRMÜŞSÜN KARKEŞİM DEMESİ OLDU..AMA BENİM DERECEM LPG KİTİNİ TATIRDIGIM GÜNDEN İTİBAREN MİNİMUM SEVİYEDE OLMASI.. O GÜNDEN BU GÜNE KADAR BİR SORUN YOKTU ŞİMDİMİ SORUN OLMAYA BAŞLADI O DERECE AYARI ANLAMADIM.BANA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM.NEDEN ARACIM BU SORUNLARI YAPIYOR.ONA GÖRE ŞUNU YAP DİYİM SERVİSTEKİ ADAMA...GİTTİGİM SERVİS 1.Sİ GEBZE MAVİ AY OTOGAZ 2.Sİ KARTAL MAVİ AY OTOGAZ.LÜTFEN YARDIM EDİN TEŞEKÜRLER
  • Honda 1.6 ies aracım var yeni aldım üzerinde tartarini sıralı sistem var.Aracımda gaz olmasına rağmen 3000-3500 devirde ikaz vermeye başlıyor gazı yetiştiremiyor gibi yalnız o halde aşağı yukarı 10-15 km yol gittim benzine falan geçmedi yani depomda gaz var...Stop ediyorum yeniden çalıştırıyorum sorun yok 2.000-2.500 devirde giderken yine bişey yok ama 3.000-3.500 devire geldiğinde yeniden ötmeye başlıyor.Aldığım kişiyi aradım bakıma gittiginde akünün kutup başlığını sökmüşler beyin sıfırlamış yeniden sistem yüklenince düzelir diyor...Bu ne derece doğru gerçekten sistem yüklenince düzelirmi yoksa bi sorun mu var yardımlarınızı bekliyorum...
  • Eğer ikaz veriyorsa ECU hata kaydı yapmıştır. Önce hatanın ne olduğuna kayıttan bakmanız gerekir. Sadece düşük basınçta değil, yüksek basınçta da ikaz verebilir sistem.
  • Yani ikaz şekli hem ötüyor hemde gaz göstergesi yanıp sünüyor öte yandan sağ alt köşedeki göstergede benzin göstergesi yanıyor üzerine bi kez basıyorum önce benzine bi kez daha basıyorum gaza geçiyor ses kesiliyor fakat biraz devirlenip özellikle 3.viteste falan yeniden ötmeye başlıyorŞimdi bunu herhangi bi LPG ci şöyle bilgisayarlı ölçüm falan yapanlar var onlar yapabilirmi yoksa ille bir servise falan mı götürmeliyim benim eski araçta normal lpg vardı bu sıralı sistemlerden pek anlamıyorum ECU kaydına sanırım bilgisayardan bakacaklar sorunu ordan teşhis edip düzeltmeye çalışacaklar yanlış anlamadım umarım?Aman fazla masraf açmasında
  • lpg bitmeye yakın gaza fazla yüklenince basınç yetmediğinden arac benzine geçer. gidip lpg alın bence eger depo dolu iken yapıyorsa o zaman durum baska. ama anlattığınız şeyler gaz bitince olan olağan şeyler
  • Hayırlı günler hepinize...

Benim aracım Opel Meriva 2004 Enjoy Easytronik..

2 ay önde Konya yetkili servisinde (Midilliç Otogaz) TARTARİNİ lpg kiti taktırdım..
    Son günlerde Egzoz Emisyon arıza ışığı yanıyor. Bir ara 5 gün boyunca yandı. LPG servisinde cihaza bağladıklarında "YAKIT DÜZENİ" hatası veriyor. Serviste LPG ile alakası yok dediler. Aracımın komple egzozu değişmişti. Sorun egzoz olabilir dediler veya oksijen lambda sensörü arızalı olabilir dediler. Işık bir daha yanarsa OPEL yetkili servise gidicem.. Tecrübesi olan veya bu sorunun çözümünü bilen varmı? Aldığım yakıttan olabilir mi? En son SHELL den almıştım..

Bu mesajı yazdıktan sonra arabamla bir yere gittim geldim ve emisyon arıza ışı LPG ye geçtikten 15-20 saniye sonra yine yandı. LPG yi kapattım ve benzinle kullandım aracı yaklaşık 10 km gittim, aracı stop ettim. Tekrar çalıştıdım ama ışık sönmedi sürekli yandı ve hala yanıyor.. Ya başka TARTARİNİ servise gidicem yada Opel yetkili servise :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OpeLT -- 1 Ocak 2011; 19:42:43 >

• Merhaba. bende 4 yıllık tartarini var. aracım Proton Persona 416. sistemle ilgili hiçbir sıkıntı yok da aşırı yakmaya başladı araç. daha 1 ay önce Ank. uludağ mot. ar. götürdüm ayar yaptırdım yine aynı. ve performans da geçen yılki aracı aldığım zamana göre düştü. ne tavsiye edersiniz. ayarmı yaptırayımda her LPG kiti takan orta düzeydeki firmalar gideyim mi yoksa illa Tartarini bayisine mi gitmek zorundayım.
  • Merhabalar

2007 Model Honda Civic Otm. aracımı alalı 4 al oldu. Aracımda sıralı sistem Tartarini sistem mevcut 13.8 lt/100 km lpg tüketimi ile ayara götürdüğüm aracımda Kayseride'ki (Oto-Mobil) isimli tartarini servisinde enjektörlerinin birinin tam verimle çalışmadığına lastiğinin eskimiş olabileceğine istinaden bakım yapma önerisinde bulundular. yapılan bakımda enjektör lastikleri değiştirildi filtreler değiştirildi. Karşılığında 70 TL ödedim. Aracımı ölçtüğümde yakıt tüketiminin 16 litreye çıktığını gördüm. Üstelik gayet ekonomik kullanmama rağmen, artık gaza basıp 100 ü geçsem düşünemiyorum. Yapılan ayarın hezimet olduğunu gördüm ve tekrar aynı servise gittim. Yeni bir kalibrasyon yapıp gönderdiler aynı hezimet. Sonra yine aynı tüketim ve yeni bir kalibrasyon: Derken
    4 kez yapılan kalibrasyon sonucunda isyan ettim. Bu sefer ilk defa dedektörle bakmak akıllarına geldi. Bir hortum bağlantı noktasında 46 değerinde gaz sızıntısı olduğunu, bakım sonrası bunu sıkan arkadaşın hatası olabileceğini söylediler. Tabi bu arada 4 depo tüp uçtu gitti. Buna da razıym ama sonuç değişmedi. Dün 10 TL ve 20 TL değerinde 2 kez ayrı yerlerden tüp aldım. 10 TL tüp ile 24km , 20 tl ile 50 KM gitti. yani 400 kuruş, eğer defalarca tüp benzin arası geçiş yaparsak 8-10 kez geçiş sonrası 70 km ye kadar düşebiliyor. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM: SÖKÜP ATSAM DAHA İYİ BENZİNLE AYNI TÜKETİM.

• ünal bey merhaba benım aracımdada tartarını sıralı sıstem takılı aracım 2005 mondeo 2000 otomatik ama akıllara zarar bır tuketım var kmde 380 lıra gıbı ankara uludagda kalıbrasyon yaptırdım ama degısen bısı yok lpg ıle bu tuketım sızce normalmıdır
  • 
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.