ANKARA da olup ta aracına tartarini taktıran arkadaşların yorumlarıyla bizlere (ankarada olupta taktırmayı düşünenlere) yol göstermesini rica ediyorum.
+ 1
merhaba arkadaşlar
bugun ilk depomu bitirdim.356 km yapmışım. gittim fulledim 57,81 YTL doldu ( lpg = 1,44ytl/lt) full şehir içi ve klima acık olarak 5000 devirden aşağı vites değiştirmemek suretiyle km de 0,162 ykr kilometrede tüketim. bence cok iyi. depoyu fulleyip şehirdışı 170 km yol yaptım ve ledlerden sadece bir tanesi söndü. fazla sürat yapamadım radar korkusndan, 100 km hızı gecmedim genellikle ama 160-170 km sürati gördüğümde oldu. ortalama olarak sakin bir kullanımla km de 0,125 ykr yakıt tüketimim oldu ki bu gercekten iyi bir değer. antalyanın sıcagını ve klimayıda hesaba katmak lazım. yakıtı düşünmeden seyahat etmek çok keyifli gercekten
tartarini kesinlikle tavsiye edilir. taktırın ve rahata erin derim.
ha bu arada arac gazda daha iyi gidiyor benzine göre. bunu rampalarda denedim ve hızlanma ivmesi benzine göre daha iyi.
quote:
Orjinalden alıntı: alikemal80
arkadaslar herkese selamlar
arabamın keyfini sürmekten foruma girip yazmaya fırsatım olmadı şu aralar alet süper, montaj da güvenli ve usta ellerden cıkınca ve şehir içi 5000 devir ve üzerinde vites değiştiirp de 0,18 ytl yakınca tadından yenmiyor gez babam gez... tabi daha depom bitmedi ve verdiğim rakamlar yaklaşık değerler.tahminim daha düşük çıkacak tüketimim.uzun yolda deneyemedim henüz ama onu da en kısa sürede yazacağım burada.
sunal kardeş, önce yazılanları düzgün oku değerlendirmeni doğru yap,sonra yaz yorumlarını.isimleri ve/veya nickleri aklında tutamıyorsan bir kenara not et forumlar arası geciş yaparken acar bakarsın. ben doğuştan volkswagenciyim, fransızla da arabasıyla da şimdiye değin işim olmadı umarım bundan sonra da olmaz. atiker taktıracak kadar zengin de değilim bu arada. verdiğim paranın hakkını sonuna kadar almak isterim bu yüzden de tercihimi tartariniden yana kullandım. doğru tercih yapmışım ama gec kaldıgım için kızmıyor değilim kendime. boşuna ödemişim eşşek yüküyle benzin parasını.
deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim.
saygı,sevgi...
quote:
Orjinalden alıntı: thall
@sunal65 demiş ki: "sayın alikemal80 sen hani atiker taktırmıştın sonra arızalı aolduğu için landi renzo takılacaktı ne olduda tartarini taktırdın? (başka bir forumda senin beyanın)"
@sunal65 bu soruya ben cevap verebilirim... çünkü ali'yle buradan doğan bi dostluğumuz oldu vee daha lpg düşüncesi içindeyken biz görüşüyorduk... sen tamamen yanılıyorsun o kişi başka pejo'su olan kişiydi ve adana dan... ali hiç atikeri düşünmedi direkt tartarini dedi ve yeni taktırdı...
okkeys
arkadaşlar bu arada az daha unutuyordum.
cuma gunu fenni muayeneye götürdüm arabamı. mühendis bu arac lpg li mi diye sordu . motor üzerinde görünen hiçbirşey yok. özel bir kite özel bir montaj yakışır değil mi
gelin siz de ortak olun bu ayrıcalığa
Merhaba arkadaşlar bende 2006 toyota corolla aracıma tartarini taktırdım.Daha ilk depomu bitiremedim.49 ytl ile doldu simit depo.Lpg 1450 ytl. Şu an 320 km oldu tamamı şehiriçinde ve hala biniyorum bakalım ne kadar daha gideceğim.Şükür şu anda bir problem yok.Eğer böyle ise gerçekten süpermiş.Ruhsata işletmekte 194 ytl ye mal oldu.Şikayetimiz olunca yazıyoruz madem memnuniyetimizide belirtelim değilmi.Ben Nevşehirdeyim arkadşlar.Herkese hayırlı sürüşler.
NE MUTLU BİZE.TASARRUFLU GÜNLER....
quote:
arkadaşlar bu arada az daha unutuyordum.
cuma gunu fenni muayeneye götürdüm arabamı. mühendis bu arac lpg li mi diye sordu . motor üzerinde görünen hiçbirşey yok. özel bir kite özel bir montaj yakışır değil mi
gelin siz de ortak olun bu ayrıcalığa
SİZEDE TASARRUFLU GÜNLER NEVŞEHİR....
quote:
Orjinalden alıntı: pegasus33
Merhaba arkadaşlar bende 2006 toyota corolla aracıma tartarini taktırdım.Daha ilk depomu bitiremedim.49 ytl ile doldu simit depo.Lpg 1450 ytl. Şu an 320 km oldu tamamı şehiriçinde ve hala biniyorum bakalım ne kadar daha gideceğim.Şükür şu anda bir problem yok.Eğer böyle ise gerçekten süpermiş.Ruhsata işletmekte 194 ytl ye mal oldu.Şikayetimiz olunca yazıyoruz madem memnuniyetimizide belirtelim değilmi.Ben Nevşehirdeyim arkadşlar.Herkese hayırlı sürüşler.
sakin kullanımla 360-370 km civarı gidersin. ben 55 ytl ile yüksek devir + klima 356 km gittim
quote:
Orjinalden alıntı: pegasus33
quote:
Orjinalden alıntı: ADSER
ANKARA da olup ta aracına tartarini taktıran arkadaşların yorumlarıyla bizlere (ankarada olupta taktırmayı düşünenlere) yol göstermesini rica ediyorum.
Ankarda tek yetkili servis mevcut Uludag orada Ali usta işinin ehli
quote:
Orjinalden alıntı: Brky06
quote:
Ankarda tek yetkili servis mevcut Uludag orada Ali usta işinin ehli
iyi ama ali usta dan ziyade onun yaptığı işin sağlamlığı benim için daha önemli bu yüzden ankarada montaj yaptıran arkadaşların tecrübelerini anlatmalarını rica ettim, ediyorum...
SELAMLAR ADSER ANKARA TARTARİNİ YETKİLİ SERVİSİ OLDUKÇA TECRÜBELİDİR HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN ARACINI TESLİM EDEBİLİRSİN ARACININ ARKASINDA ANKARA-BEN-TÜM TÜRKİYE VAR HİÇ MERAK ETME.....
quote:
iyi ama ali usta dan ziyade onun yaptığı işin sağlamlığı benim için daha önemli bu yüzden ankarada montaj yaptıran arkadaşların tecrübelerini anlatmalarını rica ettim, ediyorum...
Merhaba arkadaslar forumdan arkadasların bildigi gibi 6 aydır uzun bir süre otomobilleri arastırıyordum ve en sonunda alacagım arabaya karar verdim haftaya pazar günü aracı incelemeye gidecegim arac 2005 model yeni kasa ford focus 1.6 115 bg ghia versiyonudur. Arac benzinlidir dizel almamamın sebebi ise 2. el dizellere güvenmemem cünki acaba sahibi acemiliginimi atmıs km si düsürülmüsmü nasıl kullanmıs yani bir cok soru isareti ortaya cıkıyor ki ters bir dizele rastlarsam basımın cok agrıyacagını düsündüm ve bu durumda benzinli almaya karar verdim almak istedigim arac 2005 model yeni kasa 1.6 115 bg ford focus bu aracı aldıktan sonra acaba lpg taktırabilirmiyim ben hataydan katılıyorum ama gerekirse denizliden bile yazın gidip yaptırabilme ihtimalim var acaba bu araca hic lpg takıldımı yada ilk takan benmi olacagım takıldıktan sonra nasıl olur ? eskiden normal sistem lpgli lada samaram vardı ve cok memnundum bu sistemden hayli hayli memnun kalacagımdan eminim sorularıma cevap verirseniz tesekkür ederim simdiden tüm arkadaslara
SORUNSUZ BİR ARAÇ TARTARİNİ İLE SONDERECE UYUMLU ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN...
Merhaba arkadaslar forumdan arkadasların bildigi gibi 6 aydır uzun bir süre otomobilleri arastırıyordum ve en sonunda alacagım arabaya karar verdim haftaya pazar günü aracı incelemeye gidecegim arac 2005 model yeni kasa ford focus 1.6 115 bg ghia versiyonudur. Arac benzinlidir dizel almamamın sebebi ise 2. el dizellere güvenmemem cünki acaba sahibi acemiliginimi atmıs km si düsürülmüsmü nasıl kullanmıs yani bir cok soru isareti ortaya cıkıyor ki ters bir dizele rastlarsam basımın cok agrıyacagını düsündüm ve bu durumda benzinli almaya karar verdim almak istedigim arac 2005 model yeni kasa 1.6 115 bg ford focus bu aracı aldıktan sonra acaba lpg taktırabilirmiyim ben hataydan katılıyorum ama gerekirse denizliden bile yazın gidip yaptırabilme ihtimalim var acaba bu araca hic lpg takıldımı yada ilk takan benmi olacagım takıldıktan sonra nasıl olur ? eskiden normal sistem lpgli lada samaram vardı ve cok memnundum bu sistemden hayli hayli memnun kalacagımdan eminim sorularıma cevap verirseniz tesekkür ederim simdiden tüm arkadaslara
burdan ünal beyin yardımını ve görüşünü alarak 14 şubatta tartarini marka lpg taktırdım albeaya. çok memnunum gerçekten. normalde bir kontrol için gitmem gerekiyordu ama hiç bir şikayet olmadığı için kontrole bile gidemedim. şu an şehir içinde 15-16 kuruşa biniyorum. multijet yerine aracın lpgli olması daha uygun. selamlar
ünal beye bir sorum var burdan. depoda gaz hiç bitmedi bitmez de hemen dolduruyorum. fakat merak ettim. gaz bitince araç kendiliğinden benzine geçer mi yoksa benim gaz düğmesini kapatmam gerekir mi.
ARAÇ KENDİSİ GEÇER BENZİNE VE SİZE SESLİ UYARI VERİR...TASARRUFLU GÜNLER...
quote:
Orjinalden alıntı: gokismail
ünal beye bir sorum var burdan. depoda gaz hiç bitmedi bitmez de hemen dolduruyorum. fakat merak ettim. gaz bitince araç kendiliğinden benzine geçer mi yoksa benim gaz düğmesini kapatmam gerekir mi.
araç sesli uyarı veriyor da işte ondan sonra tam olarak bitince ne oluyor onu merak ettim. uyarı gelince sanırım biraz daha gaz oluyor içinde. sanırım tam bittiğinde kendiliğinden benzine geçiyor. selamlar
UYARI VERDİĞİ ANDAN İTİBAREN BENZİNE GEÇMİŞ DEMEKTİR SESİN SUSMASI İÇİN BİRKERE DÜĞMEYE BASIN LPG ALDIK VE ÇALIŞTIRDIKTAN SONRA TEKRAR DÜĞMEYE BASARAK LPG YE GEÇMESİNİ SAĞLAYIN....
quote:
araç sesli uyarı veriyor da işte ondan sonra tam olarak bitince ne oluyor onu merak ettim. uyarı gelince sanırım biraz daha gaz oluyor içinde. sanırım tam bittiğinde kendiliğinden benzine geçiyor. selamlar
tercihinden dolayı kutluyorum, bende tartariniciyim. tasarruflu günler
quote:
burdan ünal beyin yardımını ve görüşünü alarak 14 şubatta tartarini marka lpg taktırdım albeaya. çok memnunum gerçekten. normalde bir kontrol için gitmem gerekiyordu ama hiç bir şikayet olmadığı için kontrole bile gidemedim. şu an şehir içinde 15-16 kuruşa biniyorum. multijet yerine aracın lpgli olması daha uygun. selamlar
HERKESE TASARRUFLU GÜNLER....
quote:
tercihinden dolayı kutluyorum, bende tartariniciyim. tasarruflu günler
quote: