Şimdi Ara

TASARIMCILAR (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
28.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok güzel tasarımlar coşkun abi.Yetenek var.Özellikle cabrio olandaki detaylar felan çok güzel.Üstteki de çok hoş.
    Artık kendi firmamızı kurduğumuz zaman işin hazır İnşallah istediğin bölümü de kazanırsın daha profesyölence ilgilenirsin bu işlerle
  • supersin joskun
  • quote:

Orjinalden alıntı: rb.atasoy

Çok güzel tasarımlar coşkun abi.Yetenek var.Özellikle cabrio olandaki detaylar felan çok güzel.Üstteki de çok hoş.
    Artık kendi firmamızı kurduğumuz zaman işin hazır İnşallah istediğin bölümü de kazanırsın daha profesyölence ilgilenirsin bu işlerle

Çok sağol Buğra kardeşim

İnşallah sen de ümit ettiğin bölümü kazanırsın. Bir baltaya sağlam bir sap oluruz, daha sonra da kendi firmamızı kurarız.

antiochos makine mühendisi, asilx bilgisayar mühendisi, j@nj@n grafik tasarımcı vs. cilikka da hukukçu olucakmış, bizim mevzulara bakar

• Ben de otomotiv mühendisliği istiyorum ama geleceğimiz parlak olur mu? O kadar puan aldıktan sonra makina veya elektronik mi okusam ki (almış gibi konuşuyom ama inşallah alırım)
  • çoşkun o ne hal coşmuşun la rönoya yollayalım seni(rönocular alınmasın )
  • quote:

Ben de otomotiv mühendisliği istiyorum ama geleceğimiz parlak olur mu? O kadar puan aldıktan sonra makina veya elektronik mi okusam ki (almış gibi konuşuyom ama inşallah alırım)

Türkiye'de otombil mühendisliğinin önü açık. Baksana bir sürü fabrika var. Yeni otomobiller üretiliyor. Olmadı yabancı dil öğrenir çeker gidersin dışarıya

cilikka sağolasın

candan asil kendisi rönoya gel diyor abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 3 Ekim 2006; 22:35:06 >

• Dil konusunda haklısın.Bölümün hazırlığı hem ingilizce hem almanca.Aslında onun için de o bölümü istiyorum
  • quote:

Dil konusunda haklısın.Bölümün hazırlığı hem ingilizce hem almanca.Aslında onun için de o bölümü istiyorum

Daha ne işte! Allah'tan belanı mı istiyosun? Napıcan makine mühendisliğini, ayağa düştü artık o meslek
  • Arkadaşlar, bu konunun hareketlenmesine çok sevindim.

Coşkun kardeşim, eğer çizimlerini 3b modellemeye taşıyabilirsen, model prototiplerinin imalatı için destek bulmaya çalışabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: focuss

Arkadaşlar, bu konunun hareketlenmesine çok sevindim.

Coşkun kardeşim, eğer çizimlerini 3b modellemeye taşıyabilirsen, model prototiplerinin imalatı için destek bulmaya çalışabilirim.

3D modelleme çalışmak istiyodum. Evde kullandığım bilgisayar biraz yetersiz. 3Ds Max filan aldım, öğrenim cd'leriyle birlikte. Ama pc yetersiz. Bu yıl Mimar Sinan üni. veya Marmara üni. ye girebilseydim pc'mi güçlendirip bunlara yoğunlaşacaktım. Ertelendi..

Desteğin için çok teşekkürler

• Doğru yoldasın, sana elimden gelen desteği veririm. Biz bu konuda Türkiye'de komple proje yapabilen tek firmayız. Büyük hedeflerimiz var. Sana en çok Zuludesign'ın yaptığı işler hitap ediyor.www.zuludesign.com 'u incelemeni tavsiye ederim. Ben tasarım projelerinde yer almasamda bizim arkadaşlarımız,abilerimiz bu işin içindeler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: focuss

Doğru yoldasın, sana elimden gelen desteği veririm. Biz bu konuda Türkiye'de komple proje yapabilen tek firmayız. Büyük hedeflerimiz var. Sana en çok Zuludesign'ın yaptığı işler hitap ediyor.www.zuludesign.com 'u incelemeni tavsiye ederim. Ben tasarım projelerinde yer almasamda bizim arkadaşlarımız,abilerimiz bu işin içindeler.

Desteğiniz ve verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim. Araçlar bölümünde hafif kategorisi henüz oluşturulmadı sanırım. Tır, traktör eskizleri be midibüs tasarımları da bana söylemek düşmez ama oldukça başarılı. Ayrıca benim ilgimi çeken beyaz eşya ve elektrikli ev aletleri konusunda da tasarımlarınız, prototipleriniz olması beni sevindirdi.

Bu yılki sınavlarda şanssızlıklar yüzünden bu okullardan birisine giremedim. Ancak önümüzdeki yıl yapılacak olan özel yetenek sınavlarına hazırlanmaya bu aralar başlıyacağım. Bir tanıdığımız bana hocalık yapıcak.

msn adresinizi verirseniz sizle özelden de görüşebiliriz. Hatta ben vereyim, joushkun@hotmail.com

Firmanız Bostancı'da galiba. Ben de Merter'de oturuyorum. Yönlendireceğiniz yerler olursa elimden geldiğince gitmeye çalışırım.

• Zuludesign'ın eski yeri Bostancı'daydı. Cadem'de Merter'deydi. Şimdi tüm şirketlerimizi Beylerbeyi'ndeki yeni ofisimizde topladık.

Web sitemiz yeterince güncel değil aslında. Daha yaptığımız bir çok proje var sitemizde anlatmadığımız.

Bana özelden posta adresini ilet. Sana bir CD göndereceğim.
  • pm yolladım, ilginiz için çok teşekkürler.
  • MSÜ entas a girmek isteyen arkadaşlar için birkaç tavsiye yazayım

aday öğrenciden beklenenler karakalem hayalden figür yani desen kabiliyetidir.
    organik anatomiyi çözün
    iskeletleri ve mekanizmayı bilinçaltınıza ezberletin
    daha sonra perspektif ve ışık gölgeyle her canlıyı, her ortamın içine, her pozisyonda oturtabilir hale gelin
    ulaşmanız gereken nokta şu, çizimlerinize baktığınızda hareketi görebiliyorsanız ve hiçbir göze batan yapaylık yoksa tamamdır.
    Bu insanların içinden sıyrılmak istiyorsanız
    hayalden çizim yeteneğinize birde farklılık katmalısınız
    ufak tefek cinlikler serpiştirinki
    rönesanstan fırlamış yüzlerce insanın işinin içinden sizinki beyinlerde yer edinebilsin

yetenek sınavıyla girilen okulların arasında ilk tercih edilen okul olduğu için
    çoğunlukla en yetenekliler alınmaktadır.
    Torpille girerseniz daha sonra bunalımdan bunalıma koşarsınız

joushkun çizimlerini gördüm
    perspektif çizimlerini yanılmıyorsam araç fotoğraflarının üzerinden yapıyorsun ( bu benim tahminim tabiki yanlış olabilir )
    evet bu gelişmek için bir yoldur fakat başlangıçta bu yolu izlerken
    aracın detayları için değilde ana hatlarını oturtmak için kendini zorlarsan
    kısa sürede bu yolu terk edebilir ve direk kendi elinle perspektifleri oturtabilir hale gelebilirsin
    daha sonrada zaten istediğin kadar detaylarda ufkunu genişletebilirsin
    ha birde araç çizmek seni yetenek sınavları için geliştirmez
    aksine desene yönelik çizgi stilin (organik) için bir dezavantajdır.
    eğerki yetenekli isen yani hayalden bomboş bir kağıt üzerinde hacimlerle oynayabiliyorsan ( 3b algı kabiliyeti )
    zaten izleyeceğin klasik yol ( önce anatomi ) senin için en iyi yol olacaktır

umarım yardımcı olabilmişimdir saygılar

• malazlar, MSÜ'den başlayayım

Geçtiğimiz 2 yıl MSÜ'nün sınavlarına girdim. Öncelikli hedefim ÖSS'den bir yerler kazanmaktı ama aklımda hep Mimar Sinan End. Tas. vardı. İlk yıl fena bir puan yapmamıştım ama tercih yapmadım. Yazın 2 ay boyunca bir kursa gittim, anatomi konusunda çok az şey bilmeme rağmen 2 aylık sürede hocalarımın bana söyledikleri doğruysa "yetenekli olduğum için kendimi çok çabuk geliştirdim". O yıl pek bir umudum yoktu, zaten olmadı da. Geçen yıl ise babamla bu konuda anlaşamadık. Ben çizim kursuna gidip Mimar Sinan'a hazırlanmak istiyordum ama o ÖSS'ye hazırlanmam gerektiğimi orda bir kez daha şansımı denemem gerektiğini düşünüyordu. Lisede adamakıllı birşey öğrenmemiş birisinin yeni sistemde başarısız olacağını kestirmek için kahin olmak lazım değildi. Ben de bunun farkındaydım ama babamın da üzerine pek gitmedim. Yine dersaneye gittim, ama iyi puanlar alamadım. Yazın 2,5 aylık bir sürede bu sefer başka bir kursa gittim. Ordaki hocalardan bir tanesi MSÜ End.Tas.'a girdiği yıl 1. olarak girmiş, diplomasını da 1. olarak almış birisiydi. Diğer hocam da yine MSÜ'den, resim bölümü mezunuydu. Oraya başladığımın 2. günü 2 hocam da "Ulan eşşek Coşkun 3-4 ay önce gelmiş olsaydın bomba gibi hazırlardık ama önümüzde fazla zaman yok" dediler. Ben yine çalıştım, çok iyi olmasam da MSÜ'de barajı rahat bir puanla geçeceğimden hocalarım ve ben emindik. Sınava girdim, çok iyi bir çizim yaptım. Fotoğrafını da çektim. Hocalarıma ve MSÜ'de tanıdık 3 tane asistana gösterdim; hepsi bu resmin barajı çok rahat geçebileceğini belirttiler. Hatta resim mezunu olan hocam "Bu resim barajı geçemiyorsa ben hiç bir şey bilmiyorum" dedi. Ben de az çok aşırı yetenekli adamların çizimlerini incelemiştim. Onlarınki kadar muhteşem olamasam da iyi bir çizim yapmıştım. Ama olmadı. Barajı geçemedim. Daha sonra Marmara GSÜ'nin sınavlarına girdim. Resim bölümü mezunu olan hocam çok fazla tonlamamam gerektiğini; düzgün, ölçülerinde, temiz ve net çizimlerin yeterli olacağını anlatmıştı. Ben de çizimimi bu şekilde yaptım. Sınavda yanımda oturan bir çocuk da hocanın dediğinin tam tersi şekilde resmen karalayarak bir resim yaptı. O çocuğun aday numarasını not etmiştim. O çocuk 2. mi 3. mü ne olmuştu, bense mülakat için gerekli olan ilk 100'e giremedim. O da çok güzel bir çizimdi ama çok az tonlamıştım. Ne yazık ki hocanın kurbanı oldum.

Bu yıl teyzemin MSÜ mezunu bir arkadaşı bana hocalık yapacak, yardımcı olacak. Babamla da oturdum, konuştum. Dersaneye de gitmeyeceğim. Sadece MSÜ & Marmara GSÜ ikilisine kafa patlatacağım ve girebileceğime inanıyorum.

Şu perspektif konusundaysa; ben özellikle araba çizerken bir yere bakarak çizemem. Yani şunun gibi açısı olsun, tipi bunun gibi olsun vs. demem. Kağıdın başına otururum, bir aracı en güzel neresinden görüyorsam öyle çizerim. En alttaki cabrio araçta içini de görmek istedim ama arka tamponu şişkin yapmak istemem yüzünden çok fazla kasıldım, ön tekerlek de gereğinden büyük oldu. Perspektifi tam oturmadı. En alttaki iki çizimi Marmara GSÜ'de mülakata kalırım da gösteririm diye çizmiştim. Başka çizimler de var ama bunları koyayım dedim. Diğer çizimler hep can sıkıntısından çizdiğim karalama çizimler. Eminim ki üzerinde çok fazla düşünerek şöyle 15-20 dakkada çizilen arabalar yerine her ölçüsünü düşünüp birkaç günde ortaya çıkan bir çalışma yapsam dersiniz ki Chris Bangle yanında mok yesin

Tavsiyelerin için sağol, bildiğim şeyleri pekiştirmiş oldum

• Bu topicteki mesajlara ne oldu? Sabahleyin baktığımda 3 sayfaydı, şimdi 2 sayfaya düşmüş..
  • Çoşkun ,Ford'un yeni yüzler keşfetme şeysi olaraktan,sana Murat Gülerin yardımcısı olman için teklif sunuyorum

Bi Türk neler yaptı,Birleşirseniz neler yaparsınız neler
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gökberg_ß

Çoşkun ,Ford'un yeni yüzler keşfetme şeysi olaraktan,sana Murat Gülerin yardımcısı olman için teklif sunuyorum

Bi Türk neler yaptı,Birleşirseniz neler yaparsınız neler

Murat Güler benim yardımcım olsun, ayakişlerine baksın yeter. Stüdyoya girmesine gerek yok. Bakkala çakkala gitsin, faturalarımı yatırsın

• coşkun süpersin..

ileride inşallah istediğin konuma gelirsin..

bir murak güler bir murat günak gibi bizi gurulandırırsın.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.