Şimdi Ara

TASARIMCILAR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
28.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: skyclad

harikasın.
    sende büyük bir cevher var aman bunu kullanmaya devam et.

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

Benim de kendi çapımda çizdiğim otomobil resimlerim var. Her birinin çizimi 10 dakikamı filan alır en fazla. Oturup da 2 saat uğraşsam, bayağı güzel bir şeyler çıkar heralde.

Bu arada bazılarında perspektif hataları var da düzeltmeye üşendim.

Çok teşekkürler skyclad abim

Böyle laflar duyunca insanın kendine güvenesi geliyor Bu arada 18 yaşındayım.

• @_codelinker_ ,

Bu topikteki mesajlarimda, konuyla ilgilenen veya meslek seçiminde olan gençlerimizin zihinlerindeki sorulara cevap vermek ve kendilerini bilgisayar destekli tasarim/muhendislik alanlarinda yonlendirmelerine katkida bulunmak istemistim. Bu konular ulkemizde maalesef henuz yeterli bir açilim bulamamistir ve yayginlasma potansiyeli, milli sanayimizin kabiliyetleriyle sinirlidir. Ancak umuyorum ki, CAX konulari giderek daha da yayginlasacak. Eger topikte konuyla ilgilenen arkadaslarin sorulari olursa ben de imkanlar olcusunde yanitlamaya devam edecegim.

@joshkun ,

saniyorum eskizlerini ilk defa paylasiyorsun veya ben ilk defa denk gelmis olabilirim. Eskiz anlaminda gelecek vaadedebileceginin sen de farkindasindir diye dusunuyorum. Ancak elle cizimde ulasman gereken nokta, 3B perspektif goruntuyu yansitirken bir yandan da bunu renklendirip derinlik etkisini gerçeklige en fazla yaklastirabilmendir. Bilmiyorum renklerle calisiyormusun, eger henuz baslamadiysan bu noktaya da egilmeni tavsiye ederim. Nihayetinde stil tasarimda da bilgisayar ortamina geçebilmelisin tabi. Eger sabirla devam edersen basarabilirsin! turkautodesign.com gibi bir site vardi, orada tuna aysel isimli arkadasin galerisine bir bak istersen, elle renkli eskizlerde kendisi hayli basarilidir.

• Muhendis06, geçen yıl Caddy almadan önce Partner almayı düşünüyorduk. Ben de bir Partner çizip, normal keçeli kalemlerle boyamıştım. Bu isteğini görmeden resmi eklemeye karar vermiştim, tesadüf oldu.

Ayrıca renkli çalışma konusunda kendimi üniversite kazandığım zaman geliştirmeyi düşünüyorum. Çünkü bu aralar normal karakalem otomobil çizcek bile zamanım yok. Mimar Sinan Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'ne hazırlanıyorum. Özel yetenek sınavlarına hazırlanıyorum; o sınavlarda da otomobil istemiyorlar ne yazık ki. Figür diye tabir edilen insan , obje veya mekan resmi istiyorlar, onlara hazırlanıyorum.

Bu da Partner;

TASARIMCILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun -- 16 Temmuz 2006; 21:38:06 >

• kaile alınmadık. saol @mühendis06 bey
  • @skyclad,

Kaale alinmamak ne kelime, forumda online gorunmeme ragmen surekli makinanin basinda oturmuyorum, mesajlara aninda cevap veremedigim durumlarda yanlis anlasilmasin.

Tahmin ettigin gibi makina muhendisiyim. Henuz isin cok basindayim, mesleki yasamda yeni sayilirim. Mesgul oldugum alan otomotiv sektorunde urun gelistirme. Prensip olarak calistigim kurum ismini vermiyorum, lutfen pm olarak da israr etmeyiniz. Yas henuz 25, buyuk hayallerim var gelecek için. Kendimi hep bu sektore yonelik yetistirmeye cabaladim.

Sizler hangi alanlarda calismaktasiniz? Otomotivde tasarimla ilgilenen arkadaslarin gelecege dair planlari nelerdir? Ulkemizin bu konulardaki etki alanini nasil degerlendiriyorsunuz??

@joshkun,

MSÜ tasarim bolumu ulkemiz sartlarinda belki de senin tek cikis noktan olabilir. Maalesef global olcekte henuz otomotiv stil tasarim alaninda kendi ulusal kabiliyetlerimiz yeterli degil. Ancak sen yine de kendini gelistirmek için zaman ayirmaya gayret etmelisin. Renkleri ve kalemleri kullandikça deneyim kazanacaksin. MSÜ yetenek sinavlarinda eger basarili olmak istiyorsan çok temiz bir portfolio ile gitmelisin. Bundan kastim eger adaylardan boyle birsey isteniyorsa - ki istenmelidir- kagitlarini ve cizimlerini uygun malzemelerle hazirlamis ve uygun sekilde sunmus olman beklenir. Mesela eger jurinin bazi tercihleri varsa (kagit ebat ve kaliteleri, kalem standartlari vs vs) bunlara dikkat etmelisin. Çok basit bir nokta ama eger bir önbilgi sahibi olunmazsa kolaylikla hata yapilabilecek bir nokta. Bu konuda MSÜ tasarim ogrencileriyle gidip konusmali ve onlarin fikirlerini almalisin eger henuz yapmadiysan.

• @Muhendis06;

Beni zaten şu anda o üniversitenin İç Mimarlık Bölümü'ne 100 puanla giren birisi çalıştırıyor. Orası olmazsa Marmara Üniversitesi var. Marmara Üniversitesi'ne kapak atmak nispeten daha kolay ama Mimar Sinan 1 numara.

Bu arada mülakat yoktu yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca rektör babamın tanıdığı Benim için önemli olan ilk baraj sınavını olabildiğince iyi puanla geçmek.
  • arkadaşlar ben TurboCad çalıştım sizce nasıl bi program kullanan varmı ?
    makine mühendisi değilim ama Turbocad ile bi çok mekanik parça çizdim bu güne kadar , tabii hobi olarak uğraşıyorum

bi yerden Catia v5r10 download ettim ve evimdeki bilgisayara kurdum bu illegalmi ,

bir de catia öğrenmek için açtım ,elimdeki notlarla çalışırken çizidiğim şekili büyütmek isteyince çizim aynen kalıyor ama ekranın sol tarafındaki alt menuleri gösteren yazılar büyüyor ve küçülüyor ,çok sinir bozucu bi şey ,bu yüzden Catia çalışmayı bıraktım epeydir bakmıyorum, acaba bendeki programda mı bi sorun var , yoksa neyi yanlış yapıyorum anlamadım . .

yardımcı olabilirmisiniz ?

• nanelimon,

ticari bir kazanç saglamadiginiz muddetçe lisans sahibi olmadan evde yazilim kullanmak problem olusturmuyor kanaatindeyim.

diger yandan, catia'da eger urun agacinin cizgisine tiklayip farenin orta tusuna basarak zoom yaparsaniz bu agac ustunde islem yapar. Eger agaci tiklayip acik renk haline getirirseniz, artik ekrandaki nesne ustunde islem yapar. V5R10 eskimis bir surumdur, V5r16 kullanima cikti. Guncel surumlerde olasi sorunlar giderilmistir, daha kolay calisirsiniz.
  • peki bahsettiğiniz V5R16 sürümünü sadece evde çalışmak için eğitim amaçlı nasıl temin edebilirim .

bi de Cadceus diye bi program duymuştum ve Japon sanayisinin % 70 i bunu kullanıyormuş.bu doğrumu ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Muhendis06

nanelimon,

ticari bir kazanç saglamadiginiz muddetçe lisans sahibi olmadan evde yazilim kullanmak problem olusturmuyor kanaatindeyim.

diger yandan, catia'da eger urun agacinin cizgisine tiklayip farenin orta tusuna basarak zoom yaparsaniz bu agac ustunde islem yapar. Eger agaci tiklayip acik renk haline getirirseniz, artik ekrandaki nesne ustunde islem yapar. V5R10 eskimis bir surumdur, V5r16 kullanima cikti. Guncel surumlerde olasi sorunlar giderilmistir, daha kolay calisirsiniz.

• p2p ortamlarindan bu tip yazilimlar temin edilebilir. cadceus yazilimina gelince,

http://www.turkcadcam.net/duyuru/met-02.html

http://cadceus.com/e/product/f2.html

sayfalarinda bazi bilgiler mevcut. Bu yazilimin japonya ve cevresinde tercih ediliyor olmasi mumkundur. Kullanim yuzdelerini asya-pasifik bolgesi için bilemiyorum. Ancak cekik gozluler kendi urettikleri teknolojileri kullanmaya dikkat ederler genellikle. Ancak buna ragmen catia yaziliminin hala dunya capinda genel bir baskinligi vardir diyebiliriz.

• önden çekişli araçlarda aks ile tekerlek arasındaki bağlantıyı sağlayan CV Joint denilen elemanla ilgili ayrıntılı bilgi edinmek istiyorum ,
    yardımcı olabilirmisiniz arkadaşlar; ?
  • MSC ADAMS 2005 için Türkçe döküman nasıl bulabiliriz . ?
  • la coşkun sen çiz ,ben onları catia da bi güzel modelleyeyim

La üstünden geçip onu pc ye atabilmek için pc kalemi bilem alırım
  • Bu akşam 2 tane ekliyorum. Biraz fikir oluşsun. Ya şu cabrio'da biraz açı sorunu var gibi. Bu arada bunlar concept, üretim versiyonları üzerinde çok çalışmamız lazım.

TASARIMCILAR

TASARIMCILAR

• joshkun biraz daha perspektif abi
  • Baba manyaksın sen yaHelal olsun diyorum sadece
  • Başka araçlara benzerlik varsa özür dilerim. Benzerlikler bilinçaltından kalmış olmalı. Oturuyim de şu arabayı çiziyim diye birşey yok. Eller ne gösterirse
  • olacak coşkun.. biraz daha pişmen lazım ama
  • Kıskanmayın lnnDaha nası çizcek çocuk,Helal olsun coşkun yakışır baba
  • Sağolun arkadaşlar.

Daha fazla resim koymaya çalışıcam.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.