Şimdi Ara

TASARIMCILAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
28.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet solid works için çalışman gerek. bi kursa felan gitmen yafarına olur. eğer anlaşabilirsek özel ders verebilirim. solid works hakkında. temmuz ayında ancak.
  • arkadaşlar yeri gelmişken bende sorim turkiedeki üni. lerde otomobil tasarımı ile ilgili bi bölüm yok dimi...
  • pekala. Ozaman neden elinizdeki tasarımları sergilemiyosunuz ki??
  • Ben Solid Works ,AutoCad programlarını iyi kullanıyorum denilebilir, kolaydır, ama teknik resim altyapısı gerekir özellikle AutoCadde o zaman kolaydır.

Ansys,Abaqus yanında Matlab programlarını Finite Element Analysis için kullanıyoruz.

Ama şunu söyleyeyim, kağıda araba çizmeklen azıcık solid bilmekle tasarım yapılmaz... Yani tabii hobi yapın ama fazla hayale kapılmayın yok ben araba yapacağım yok Türkiyeye katkıda bulunacağım.

Bir OLDHAM kavramasını bile çizebilmek öğrenebilmek baya insanın zamanını alıyor, bir otomobilde sayısız parça var.

Sonra tasarım öyle çizmekle de olmuyor, çizimle oplsaydı etraf manyak arabalar kaynardı
  • Ben sol elimi kullanıyorum

Mimar Sinan Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'ne hazırlanıyorum
  • kesinlikle yok
    ama kesinlikle olması lazım

bir çok yurd dışındaki tasarımcılarımızın başarılarını duyuyoruz.

gönül isterdiki bu çalışmaları türkiyedede yapalım ama yok
    quote:

Orjinalden alıntı: tunerrus

arkadaşlar yeri gelmişken bende sorim turkiedeki üni. lerde otomobil tasarımı ile ilgili bi bölüm yok dimi...
  • ansys ile şase analizini yaptık.
    fakat dinamik yükleri tam uygulyamadığımıza inanıyorum.
    bu programda öğrenmemiz gereken çok şey var.
    keşke birisi bu bilgileri beynimize veri transferi şekline yerleştirse...
    quote:

Orjinalden alıntı: oligarşi

Ben Solid Works ,AutoCad programlarını iyi kullanıyorum denilebilir, kolaydır, ama teknik resim altyapısı gerekir özellikle AutoCadde o zaman kolaydır.

Ansys,Abaqus yanında Matlab programlarını Finite Element Analysis için kullanıyoruz.

Ama şunu söyleyeyim, kağıda araba çizmeklen azıcık solid bilmekle tasarım yapılmaz... Yani tabii hobi yapın ama fazla hayale kapılmayın yok ben araba yapacağım yok Türkiyeye katkıda bulunacağım.

Bir OLDHAM kavramasını bile çizebilmek öğrenebilmek baya insanın zamanını alıyor, bir otomobilde sayısız parça var.

Sonra tasarım öyle çizmekle de olmuyor, çizimle oplsaydı etraf manyak arabalar kaynardı

• evet aslnda bende keşke olsa die düşünüorm bi şansımı denerdm. en azndan birazda yeteneim war hafif
  • mümkünmü bir çalışmanı göstersen...
    quote:

evet aslnda bende keşke olsa die düşünüorm bi şansımı denerdm. en azndan birazda yeteneim war hafif
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 22 Mart 2006; 21:56:16 >
  • quote:

arkadaşlar yeri gelmişken bende sorim turkiedeki üni. lerde otomobil tasarımı ile ilgili bi bölüm yok dimi...

uludağ üniversitesi
    makine mühendisliği bölümü
    otomotiv opsiyonu

bilgisayar destekli taşıt tasarım ve dinamiği dersini aldım..
  • Arkadaşlar bu konuda Size bilgi verebilecek Cadem'de çalışan dh dan bir arkadaşınız var.

Ben CATIA'nın satışında sorumluyum. Catia hakkındaki bilgiyiwww.cadem.com.tr 'den edinebilirsiniz.
    Hatta Cadem'in CATIA sayfasında Cadem'in hazırladığı Türkçe CATIA kitabını indirebilirsiniz. Gerekirse ben de yardımcı olurum.

Otomotiv sektöründe tasarım konusunda 1 numaralı program CATIA'dır. Sadece GM grubundaki firmalar UG(Uni Graphics) kullanıyor, çünkü eskiden UG'yi yazan firma GM'sun bilgi işlem departmanı idi. Şimdi sattılar o ayrı konu. Diğer tüm otomotiv firmaları CATIA V5 ile tasarım yapıyor. Tabi benim bahsettiğim, mühendislik tasarımı. Endüstriyel tasarım içinde CATIA'nın modülleri var ama daha yeni yeni yaygınlaşıyordur.

Tasarım başlı başına bir dünya.

• quote:

Orjinalden alıntı: focuss

Arkadaşlar bu konuda Size bilgi verebilecek Cadem'de çalışan dh dan bir arkadaşınız var.

Ben CATIA'nın satışında sorumluyum. Catia hakkındaki bilgiyiwww.cadem.com.tr 'den edinebilirsiniz.
    Hatta Cadem'in CATIA sayfasında Cadem'in hazırladığı Türkçe CATIA kitabını indirebilirsiniz. Gerekirse ben de yardımcı olurum.

Otomotiv sektöründe tasarım konusunda 1 numaralı program CATIA'dır. Sadece GM grubundaki firmalar UG(Uni Graphics) kullanıyor, çünkü eskiden UG'yi yazan firma GM'sun bilgi işlem departmanı idi. Şimdi sattılar o ayrı konu. Diğer tüm otomotiv firmaları CATIA V5 ile tasarım yapıyor. Tabi benim bahsettiğim, mühendislik tasarımı. Endüstriyel tasarım içinde CATIA'nın modülleri var ama daha yeni yeni yaygınlaşıyordur.

Bursadaki Cadem ise ,

Haberiniz varmı bilmem ama size bayagı oldu 4 5 tane kapı kolu verilmişti bizim firmamız tarafından tarama için. İstanbula yollamıştınız.
    + Ben 2 3 ay önce catia kursu için mail atmıştım.
    + Grup tasarıma verdigimiz bi parça çizim için size gösterilmiş fiyat çıkarmışsınız.

Beraber çalışıyoruz , birbirimizi tanımıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Mart 2006; 0:47:13 >

• Sana eğitim için cevap verildi mi? Verildiyse o benim işte.

Bazen çok yoğun oluyorum, mailleri biriktirip öyle cevaplıyorum ya da bi arkadaşım cevaplıyor. Ben istanbul ofisindeyim ama sık sık bursa'da oluyorum.

Vallaha kapı kollarını hatırlayamadım çünkü onun satış sorumlusu ve ekibi başka, ben sadece CATIA tarafındayım. Dediğin gibi beraber çalışıyormuşuz. Yardımcı olabileceğim birşey olursa irtibata geçelim kardeşim.

Selamlar...

quote:

Orjinalden alıntı: Gkhn_

quote:

Arkadaşlar bu konuda Size bilgi verebilecek Cadem'de çalışan dh dan bir arkadaşınız var.

Bursadaki Cadem ise ,

Haberiniz varmı bilmem ama size bayagı oldu 4 5 tane kapı kolu verilmişti bizim firmamız tarafından tarama için. İstanbula yollamıştınız.
    + Ben 2 3 ay önce catia kursu için mail atmıştım.
    + Grup tasarıma verdigimiz bi parça çizim için size gösterilmiş fiyat çıkarmışsınız.

Beraber çalışıyoruz , birbirimizi tanımıyoruz

• catia konusunda söylediklerine katılıyorum.
    biz biraz daha cad/cam konusunda ağırlıklı çalıştığımız için
    özellikle cnc makinalarıyla bu yüzden
    proeng. ve UG(Uni Graphics) tabanlı çalışıyoruz.

siz o zaman zuluDesign den zafer Uluçay ı vede
    cadem den Ali Serdar Emre yi tanıyorsunuzdur.

catia eğitim paketleri gruplar için bilgi alabilirmiyim.

quote:

• hpinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum yazdığınız bilgiler için şöyleki insanoğlunun inanıp çalışarak başaramayacağı şeyin olmadığını biliyorum bu işi yapmak istiyorum ve inanıyorum hepinize teşekkürler SAYGILAR
  • catia kursları vardır fakat catia kursları bildiğimiz gibi baya pahalı ve ayrıntılı bir eğitim.

acaba bir talebimiz olsa buradan öğrenmek isteyenlerle ben başka arkadaşlar da bulurum sorun değil
    bize kapsamı daha dar ve daha uygun maliyetli bir kurs ayarlayabilirler mi?
    ya da ayarlayabilirmisiniz?

yine bursa için konuşuyorum.

bu tarz konuların burda konuşulması bence çok güzel birşey.
  • sana katılıyorum...

aslında benim aradığımda şu.
    grup şeklinde eğitim için acaba gelip hizmet verirlermi??
    veya illede bizimmi eğitim merkezlerine gitmemeiz lazım.
    çünkü eğitim için bizde gerekli hertürlü ekipman fazlasıyla var.

ve şartlar/ücretler nedir...
    çünkü ansys eğitimi için arkadaşları biz yollamıştıkta.
    quote:

Orjinalden alıntı: emre.

catia kursları vardır fakat catia kursları bildiğimiz gibi baya pahalı ve ayrıntılı bir eğitim.

acaba bir talebimiz olsa buradan öğrenmek isteyenlerle ben başka arkadaşlar da bulurum sorun değil
    bize kapsamı daha dar ve daha uygun maliyetli bir kurs ayarlayabilirler mi?
    ya da ayarlayabilirmisiniz?

yine bursa için konuşuyorum.

bu tarz konuların burda konuşulması bence çok güzel birşey.

• kağıt ve kalem
  • Arkadaşlar elimden geleni yaparım.

CATIA kursları aşağıdakilerden oluşuyor.

Sketcher Design
    Katı Modelleme
    Yüzey Modelleme
    Teknik Resim
    Montaj

Bu kurs toplam 8 gün sürüyor. 4-4 gibi iki parti halinde veriliyor. Eğer kurs almak istiyenler Bursa'da ise çok uygun birşeyler yapabilirim.

Bu sayfadakileri yaparsanız, CATIA kitabına ait link adresinize gönderilir.

http://www.cadem.com.tr/catia/v5-kitap.html

Serkes1, onlarla beraber mesai yapıyorum, proje bitiriyorum. Asıl konularımız farklı ama, Zafer Bey endüstriyel tasarım projelerinin yöneticisi, Ali Bey'de bizim bazı firmalarda üst yönetimle irtibata geçmemizi sağlıyor. Bol bol selamını iletiyorum yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focuss -- 23 Mart 2006; 22:00:49 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.