Şimdi Ara

tasarruflu ampul devresi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
12.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 20watlık bi bir tasarruflu ampul devresi var buna geniş açı led lamba takarak gece lambası yapmak istiyorm en az kaç tane takabilirim kafamda 2 yada 3 var ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir üzerinde yardımlarınızı bekliyorum

• http://forum.donanimhaber.com/m_26554074/tm.htm
    şu linke tıkla en altta benim yaptığım küçük bir uygulamanın resimleri var bak beğenirsen yardımcı olurum ben 37 led sığdırdım 60 derece soğuk beyaz led kullandım derecesi dar geldi bulunabilir ise 120 derece ile çok daha verimli olacaktır

http://forum.donanimhaber.com/m_26554074/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

şu linke tıkla en altta benim yaptığım küçük bir uygulamanın resimleri var bak beğenirsen yardımcı olurum ben 37 led sığdırdım 60 derece soğuk beyaz led kullandım derecesi dar geldi bulunabilir ise 120 derece ile çok daha verimli olacaktır

burda hiç lambanın kendi devresini kullanmamışkı ben hiç uğraşmadan araya bir direnç koyarak lambanın kendi devresiyle led bağlamak istedim 3 adet led bağlamak istiyorum burda sen 60 led diyorsun ben gece lambası yapacam bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: falcon417

burda hiç lambanın kendi devresini kullanmamışkı ben hiç uğraşmadan araya bir direnç koyarak lambanın kendi devresiyle led bağlamak istedim 3 adet led bağlamak istiyorum burda sen 60 led diyorsun ben gece lambası yapacam bunu

Alıntıları Göster
    anlamadım ,
    hiç uğraşmadan tasarruf ampulunun devresini kullanıp üç ledle gece lambası yapcan,
    madem öyle olacaksa bir drenç bağla drek 220 ye üç ledi de bağla olur ozaman,
    tasarruf ampulünün devresini niye kullanıyorsunki,

• quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

anlamadım ,
    hiç uğraşmadan tasarruf ampulunun devresini kullanıp üç ledle gece lambası yapcan,
    madem öyle olacaksa bir drenç bağla drek 220 ye üç ledi de bağla olur ozaman,
    tasarruf ampulünün devresini niye kullanıyorsunki,

Alıntıları Göster
    daha sağlam olacağını düşünüyorum araştırdım ama sağlam bi devre bulamadım ampul devresinde kaç volt var onu tam bilmiyorum o yüzden direnç dedim kaç volt akım veriyorsa ona göre led bağlayabilirim herhalde???

• quote:

daha sağlam olacağını düşünüyorum araştırdım ama sağlam bi devre bulamadım ampul devresinde kaç volt var onu tam bilmiyorum o yüzden direnç dedim kaç volt akım veriyorsa ona göre led bağlayabilirim herhalde???

Alıntıları Göster
    Elektroniğin E'sinden anlamıyorsun. Şebekeye doğrudan led bağlamaktan bahsediyorsun. Kızma darılma bile demem. Bu senin işin değil. Ne yapacaksan adaptörle yapmaya çalış. Seri direnç bağlamayı da sakın unutma ledler yüzüne gözüne patlamasın. Aksi şekilde yapacağın herşey aleyhinde delil olarak kullanılacaktır. Bak bana zorla kötü espri yaptırdın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Elektroniğin E'sinden anlamıyorsun. Şebekeye doğrudan led bağlamaktan bahsediyorsun. Kızma darılma bile demem. Bu senin işin değil. Ne yapacaksan adaptörle yapmaya çalış. Seri direnç bağlamayı da sakın unutma ledler yüzüne gözüne patlamasın. Aksi şekilde yapacağın herşey aleyhinde delil olarak kullanılacaktır. Bak bana zorla kötü espri yaptırdın.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Her zaman dc adaptör kullanırım ben de. Malzemeden ödün vermem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED besleme hakkında...
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

Her zaman dc adaptör kullanırım ben de. Malzemeden ödün vermem

Alıntıları Göster
    burda kimse bana hayır orda şu kadar volt akım var demedi olmayacak bişeyse tabiki dirençle yapacam bunu başka bir yolu yok
    adaptör koyup daha fazla kalabalık olmasınıda istemiyorum tabiki
    benim soruma cevap vermediniz bari 3 tane led bağlayabileceğim bir şema gösterin ledler 120 derece olacak

• quote:

burda kimse bana hayır orda şu kadar volt akım var demedi olmayacak bişeyse tabiki dirençle yapacam bunu başka bir yolu yok
    adaptör koyup daha fazla kalabalık olmasınıda istemiyorum tabiki
    benim soruma cevap vermediniz bari 3 tane led bağlayabileceğim bir şema gösterin ledler 120 derece olacak

Alıntıları Göster
    sildim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 2 Ocak 2009; 18:14:57 >

• quote:

sildim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

o zaman şöyle yapalım,
    tasarruf ampülün lambalara gelen uçlarını voltaj değerlerini ölç,
    dikkatli bi şekilde,
    sonra bu uçlara aşağıdaki devreyi tatbik et,
    oradaki drenci sen bulucaksın,
    220 ucuna 100 kohmdan başlayarak 5 volta düşürecek drenci deneyerek bul,
    formulü vardır hesabı yapılır ama benim kafam basmıyor formullere,
    ayrıca drenç diyottan öncede olabilir belki,
    diğer bilen arkadaşlar yardımcı olur,
    lambalarıda 120 derece ayarlamak senin marifetin olacaktır,

ben 220 yazdım girişlere tasarruf ampulün lamba uçlarına kaç volt geliyor bilmiyorum,
    sen ona göre değerlendir

mümkünse sen bu konuda yorum yapma arkadaşım. sana uyacak arkadaşların başını da ağrıtmamış olursun. olur mu???

• quote:

sildim.

Alıntıları Göster
    saol kardeş artık bununla bişeyler yapmaya çalışacam gerisini ben ayarlarım
  • quote:

saol kardeş artık bununla bişeyler yapmaya çalışacam gerisini ben ayarlarım

Alıntıları Göster
    r2d2droids
    mümkünse sen bu konuda yorum yapma arkadaşım. sana uyacak arkadaşların başını da ağrıtmamış olursun. olur mu???
    bana söyledinizse,
    haklısınız çoook haklısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 27 Kasım 2008; 17:39:33 >
  • quote:

r2d2droids
    bana söyledinizse,
    haklısınız çoook haklısınız

Alıntıları Göster
    1 led için 11k lık direnç kullanmanız gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cturna

1 led için 11k lık direnç kullanmanız gerekir

Alıntıları Göster
    florasan dediğiniz alet 220v iile çalışmıyor ateşlenme şekli çok daha farklı bu tasarruf ampullerinin içinde minik bir smps vardır neden inat ediyorsunuz anlamıyorum benim yaptığım devre taş gibi çalışıyor bi kondansatör bir direnç birde köprü diyot hepsi bu kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezerkıran

florasan dediğiniz alet 220v iile çalışmıyor ateşlenme şekli çok daha farklı bu tasarruf ampullerinin içinde minik bir smps vardır neden inat ediyorsunuz anlamıyorum benim yaptığım devre taş gibi çalışıyor bi kondansatör bir direnç birde köprü diyot hepsi bu kadar

Alıntıları Göster
    1 adet 1n4007 diyot
    1 adet 47k direnc
    1 adet mavi Led
    220 v verdiginde cok guzel gece lambasi oluyor.

diyot kullanmak istemiyorum dersende 2 alet ledleri uclarini bir birlerine ters gelecek sekilde paralel bagla 47k direncide seri bagla ver 220 voltu calissin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gungor87

1 adet 1n4007 diyot
    1 adet 47k direnc
    1 adet mavi Led
    220 v verdiginde cok guzel gece lambasi oluyor.

diyot kullanmak istemiyorum dersende 2 alet ledleri uclarini bir birlerine ters gelecek sekilde paralel bagla 47k direncide seri bagla ver 220 voltu calissin :)

Alıntıları Göster
    220 v da çalısan Beyaz Ledli ile Gece Lambası

Altı adet beyaz Led ile yapılmış Trafosuz basit yapımı kolay bir gece lambası

Dikkat Devrede Yüksek voltaj Bulunmaktadır Dikkatli olunuz
    Öncelikle Murat BAYGIN Kardeşimize Teşekkürler çok güzel bir uygulama

Akkor flamanlı veya fluoresant ampul (Enerji Tasarruflu ampul) gece lambaları 9-11W enerji harcarlar Ultra parlak LED’lerden yapılan bu gece lambasında enerji harcaması 1/4W civarındadır. Az enerji harcamaları nedeniyle LED aydınlatmalar gün geçtikçe gelişmektedir. şekilde görüldüğü gibi bozuk bir tasarruf ampul kutusu bu gece lambası için ideal bir kutu oluşturur

Devrede 6 adet LED kullanılarak loş bir ışık oluşturulmuştur. LED sayısı ve devredeki elemanların değerleri ayarlanarak daha yüksek ışık değerlerine ulaşılabilir.

Malzeme Listesi
    VDR
    R1=470 ohm 3Watt
    C1=470nF 250Vac
    C2=470uF 25V
    D1=9V Zener diyot
    D2=1N4007
    D3…D8=Ultra parlak beyaz LED (uv led)

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam İstediğiniz Gibi Olur Umarım...Yukardaki Güzelmiş Ama Ledler Biraz Dha dışarı Çıksın Yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ultio -- 3 Ocak 2009; 10:23:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ultio

Hocam İstediğiniz Gibi Olur Umarım...Yukardaki Güzelmiş Ama Ledler Biraz Dha dışarı Çıksın Yaw

Alıntıları Göster
    bu ledlerin ömrü ne kadar bilen varmı
  • Açıklayıcı anlatım için teşekkürler
    Ama ben buna benzer fakat biraz ekstrası olan bir şeyler istiyeceğim
    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben elektronik konusunda amator biriyim
    Elimde 3 adet bozuk tasarruflu ampul var bunların içine led koyarak ampul yapmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
    Ledleri beyaz ve şu parlak denen (hani mauslarda kırmızısı olan ledlermi yoksa başkamı kullanmak yararlı)
    hangi tip led ve diernç ülçü ve şemalarıyla yardımcı olursanız sevinirim
    Bir ampulde 100w gibi bir ışık bekliyorum tabii oluyorsa

quote:

Orijinalden alıntı: ciko6189

Akkor flamanlı veya fluoresant ampul (Enerji Tasarruflu ampul) gece lambaları 9-11W enerji harcarlar Ultra parlak LED’lerden yapılan bu gece lambasında enerji harcaması 1/4W civarındadır. Az enerji harcamaları nedeniyle LED aydınlatmalar gün geçtikçe gelişmektedir. şekilde görüldüğü gibi bozuk bir tasarruf ampul kutusu bu gece lambası için ideal bir kutu oluşturur

Devrede 6 adet LED kullanılarak loş bir ışık oluşturulmuştur. LED sayısı ve devredeki elemanların değerleri ayarlanarak daha yüksek ışık değerlerine ulaşılabilir.

Malzeme Listesi
    VDR
    R1=470 ohm 3Watt
    C1=470nF 250Vac
    C2=470uF 25V
    D1=9V Zener diyot
    D2=1N4007

• quote:

Orijinalden alıntı: aanto

Açıklayıcı anlatım için teşekkürler
    Ama ben buna benzer fakat biraz ekstrası olan bir şeyler istiyeceğim
    Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben elektronik konusunda amator biriyim
    Elimde 3 adet bozuk tasarruflu ampul var bunların içine led koyarak ampul yapmak istiyorum bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
    Ledleri beyaz ve şu parlak denen (hani mauslarda kırmızısı olan ledlermi yoksa başkamı kullanmak yararlı)
    hangi tip led ve diernç ülçü ve şemalarıyla yardımcı olursanız sevinirim
    Bir ampulde 100w gibi bir ışık bekliyorum tabii oluyorsa

quote:

Orijinalden alıntı: ciko6189

Malzeme Listesi
    VDR
    R1=470 ohm 3Watt
    C1=470nF 250Vac
    C2=470uF 25V
    D1=9V Zener diyot
    D2=1N4007

Alıntıları Göster
    http://acarkaptan-freeenergy.blogspot.com/
    İşte arkadaşlar bu link size %100 yardımcı olacağından eminim
    http://acarkaptan-freeenergy.blogspot.com/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.