Şimdi Ara

taşınabilir hard disk sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar taşınabilir hard dsik i bilgisayara taktığım zaman "donanımı güvenle kaldır" kısmında görünüyor ancak ne oto kullanım açılıyor ne bilgisayarımda gözüküyor. ne yapabilirim?
     taşınabilir hard disk sorunu taşınabilir hard disk sorunu

• Daha önce aynı sistemde görünüyor muydu yoksa sonradan mı bu sorunla karşılaştınız?

@zyf
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Daha önce aynı sistemde görünüyor muydu yoksa sonradan mı bu sorunla karşılaştınız?

@zyf

sorunsuz bi şekilde kullanıyordum bu bikaç gündür böyle oldu başka bilgisayarlarda da denedim aynı problem
  • USB Port yetersizliği/hatası, donanım uyumsuzluğu gibi sebepleri eledik öyleyse. Başka sistemlerde de aynı sorun olduğuna göre; sorun HDD ya da HDD USB kablosu kaynaklı. Farklı bir kabloyla bağlanma imkanınız varsa, deneyin. Sorun çözülmezse, diske ya zararlı yazılım bulaştı ya da HDD donanımsal olarak arızalandı.

Adres çubuğuna F:\ (Ya da sisteminizde hangi harfe atanıyorsa) yazarak ulaşmaya çalıştığınızda aldığınız ileti nedir? Erişilemiyor, okunamıyor..vs

Disk yönetiminde görünüyor mu?

@zyf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 4 Nisan 2014; 17:07:20 >
  • quote:

USB Port yetersizliği/hatası, donanım uyumsuzluğu gibi sebepleri eledik öyleyse. Başka sistemlerde de aynı sorun olduğuna göre; sorun HDD ya da HDD USB kablosu kaynaklı. Farklı bir kabloyla bağlanma imkanınız varsa, deneyin. Sorun çözülmezse, diske ya zararlı yazılım bulaştı ya da HDD donanımsal olarak arızalandı.

Adres çubuğuna F:\ (Ya da sisteminizde hangi harfe atanıyorsa) yazarak ulaşmaya çalıştığınızda aldığınız ileti nedir? Erişilemiyor, okunamıyor..vs

Disk yönetiminde görünüyor mu?

@zyf

garantiye göndermek zorunda kaldım şu an oradan geliyorum silicon power markalı cihazda kart arızası olduğunu %99 ihtimalle cihazın değişeceğini söylediler. içindeki veriler kaybolacak maalesef en çok üzüldüğüm o oldu.

• Veri kaybı için üzüldüm, geçmiş olsun. Fakat en azından aygıt garanti kapsamındaymış, hiç değilse elde sıfır kalmayacak. Harici depolama aygıtlarına pek güvenmiyorum, bu yüzden önemli verileri birden fazla aygıtta depolamaya gayret ediyorum.

@zyf
  • quote:

Veri kaybı için üzüldüm, geçmiş olsun. Fakat en azından aygıt garanti kapsamındaymış, hiç değilse elde sıfır kalmayacak. Harici depolama aygıtlarına pek güvenmiyorum, bu yüzden önemli verileri birden fazla aygıtta depolamaya gayret ediyorum.

@zyf

normalde çok dikkat ettiğim bir durum. elimde iki tane veri depolama aygıtı var verilerim mutlaka bu ikisinde ayrıca bilgisayarımda olur. ancak şans işte eskisindeki verileri yedekleyip biçimlendirdim bilgisayara da yeni recovery yaptım veriler tek alette kaldı onun da bozulacağı tuttu şanssızlık maalesef. o veriler kaybolmaya mahkummuş diyesi geliyor insanın bu kadar durum üst üste nasıl gelir ki başka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zyf -- 4 Nisan 2014; 18:15:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zyf

quote:

Veri kaybı için üzüldüm, geçmiş olsun. Fakat en azından aygıt garanti kapsamındaymış, hiç değilse elde sıfır kalmayacak. Harici depolama aygıtlarına pek güvenmiyorum, bu yüzden önemli verileri birden fazla aygıtta depolamaya gayret ediyorum.

@zyf

normalde çok dikkat ettiğim bir durum. elimde iki tane veri depolama aygıtı var verilerim mutlaka bu ikisinde ayrıca bilgisayarımda olur. ancak şans işte eskisindeki verileri yedekleyip biçimlendirdim bilgisayara da yeni recovery yaptım veriler tek alette kaldı onun da bozulacağı tuttu şanssızlık maalesef. o veriler kaybolmaya mahkummuş diyesi geliyor insanın bu kadar durum üst üste nasıl gelir ki başka

Alıntıları Göster
    Bad Sector yüzünden yakın zamanda ben de epey bir veri kaybettim. Ne kadar önlem alınsa, yedeklense de nafile. Tekrar geçmiş olsun.

İyi forumlar dilerim;

• zyf Z kullanıcısına yanıt
    Servis merkezine içerisindeki bilgilerin önemli olduğunu ve yedeklemeleri gerektiğini belirtseydin hallederlerdi.

Arızalı olan cihaz üzerindeki ek SATA - USB dönüştürücüsüdür. İçerisindeki HDD yi pcye direk olarak takıp bilgilerini kopyalabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qian

Servis merkezine içerisindeki bilgilerin önemli olduğunu ve yedeklemeleri gerektiğini belirtseydin hallederlerdi.

Arızalı olan cihaz üzerindeki ek SATA - USB dönüştürücüsüdür. İçerisindeki HDD yi pcye direk olarak takıp bilgilerini kopyalabilirler.

öyle bir talepte bulundum ancak bunun mümkün olmadığını belirttiler.
  • quote:

Bad Sector yüzünden yakın zamanda ben de epey bir veri kaybettim. Ne kadar önlem alınsa, yedeklense de nafile. Tekrar geçmiş olsun.

İyi forumlar dilerim;

teşekkür ederim ilginize
  • Rica ederim, memnuniyetle;

@zyf
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.