Şimdi Ara

Taşınabilir harddisk oyun performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde toshibanın 1tb usb 3.0 taşınabilir harddiski var. Normal hdd'mde yer kalmadığı için oyunları buna kurmak istiyorum. Usb 3.0 ile bağlı olduğu için normal hdd'ye göre fps kayıpları yaşar mıyım ? Yoksa fark eden yalnızca oyunların yüklenme süreleri mi olur ?

• FPS konusu daha çok GPU ile alakalı. SATA3 USB3.0'dan daha hızlı sonuçlar verir (erişim ve veri transfer hızları) eğer USB3.0 SSD takılsaydı hız bariz fark ederdi fakat HDD takılacaksa büyük bir fark olacağını sanmam.
  • Ben taşınabilir HDD'de oyun oynarken anlık takılmalar yaşıyordum. Ancak oynanmayacak kadar ciddi değildi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

FPS konusu daha çok GPU ile alakalı. SATA3 USB3.0'dan daha hızlı sonuçlar verir (erişim ve veri transfer hızları) eğer USB3.0 SSD takılsaydı hız bariz fark ederdi fakat HDD takılacaksa büyük bir fark olacağını sanmam.
    Elimdeki hdd sata 3 değil bundan eminim. Ama 2 mi yoksa 1 mi onu bilmiyorum bazı yerlerde 1 bazı yerlerde 2 yazıyor. Seagate ST3320613AS 320GB 7200RPM modeli harddiskim var. Ama sanırım sata 2 olsa bile usb 3.0'dan daha yavaş?
  • Elitforce kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki disk SATA2. USB3.0 SATA2'den daha hızlıdır yani transfer hızı açısından sorun olmaz ama diske erişim hızı açısından SATA milisaniyeler bazında daha hızlıdır. SATA ile USB arasındaki diske erişim hızı farkını hissetmek zaten pek mümkün değil ancak benchmark sonuçlarında belli olur. Şahsen SATA önersem de USB3.0 kullanmanızın performans düşüklüğü açısından hissedilir bir fark yaratacağını sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Elinizdeki disk SATA2. USB3.0 SATA2'den daha hızlıdır yani transfer hızı açısından sorun olmaz ama diske erişim hızı açısından SATA milisaniyeler bazında daha hızlıdır. SATA ile USB arasındaki diske erişim hızı farkını hissetmek zaten pek mümkün değil ancak benchmark sonuçlarında belli olur. Şahsen SATA önersem de USB3.0 kullanmanızın performans düşüklüğü açısından hissedilir bir fark yaratacağını sanmam.
    Teşekkür ederim. Usb 3.0 diski kullanacağım. Birkaç saat nfs payback oynadım sorun çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.