Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
9
Favori
6.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • taşımak arabadan arabaya toplantı masasından evdeki ofis masasına kadar olduğu ve hergün olmadığı için sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.

ha ne olacak ağır olacak elbet laptop gibi 2 -4 kg arası olmuyacak belki 10 15 kilogram kadar olucak ama... valiz taşır edası olucakta biraz..
    kullandığım malzemelerden cm3 özgül ağırlıklarını hsaplayıp sistemin nekadar olabileceğini hesaplamam lazım.. burdan bildiririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 7 Ekim 2012; 12:43:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lydra

taşımak arabadan arabaya toplantı masasından evdeki ofis masasına kadar olduğu ve hergün olmadığı için sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.

ha ne olacak ağır olacak elbet laptop gibi 2 -4 kg arası olmuyacak belki 10 15 kilogram kadar olucak ama... valiz taşır edası olucakta biraz..
    kullandığım malzemelerden cm3 özgül ağırlıklarını hsaplayıp sistemin nekadar olabileceğini hesaplamam lazım.. burdan bildiririm..

Bunun yerine 23" iMac daha iyi bir seçenek değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: senavi

quote:

taşımak arabadan arabaya toplantı masasından evdeki ofis masasına kadar olduğu ve hergün olmadığı için sorun teşkil edeceğini zannetmiyorum.

evet daha derli toplu daha küçük daha hafif.. ama ek sorun upgrade edilememesi...

misal.. sene olacak 2020 o tarihte çıkan yeni anakart, cpu vs herşeyiyle bu kasayı tekrar upgrade edebileceğim.. sonuçta Büyük SSI-CEB anakartlarına göre yapıyorum...
    ileriye yönelik birşey.

• Modelleme ve render nihayet bitti..
    Görüş ve önerilerinizi alabilirim :)

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI )

• Bunu nasıl tasiyacaksin ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fikrini sevdim, acikcasi cok ta mantikli geldi bana. sadece, bence ilk resimdeki gibi konnektorleri gorunmez sekilde yap, obur turlu monitore baglamak icin kabloyu disardan gecirmen gerekir o da kotu gorunur bence. senin amacin imac yapmak dimi bir bakima? oyleyse, 18" full hd laptop monitoru al (ebayden falan bulabilirsin) ve o konnektoru VGA/DVI yapan adaptorden al. eger adaptoru bulamazsan, normal monitor al sok ve ona gore monte et, ama yinede bence hepsi iceriden olmali. USB3.0 front panel alirsin 4 girisli falan, arka cikislarin oraya da 1-2 hub takarsin zaten disari cikmasi gereken birsey kalmaz o durumda. kaliteli PCI-E Wi-Fi kard alirsin, harika olur. ayrica, sigar mi bilmem (ki sigacak kadar derin degilse kasma bile) optik drive'i monitorun altina koyarsin, bir adet te vandal switch takarsin yanina, guzel olur :) psuyu 2-4cm iceri al bence, bir de uzatma al, kisaca disariya sadece sicak hava ve psu kablosu ciksin. yani bu haliyle harika bence, sadece biraz daha uzatip arkaya da bir kapak yapmalisin, psu geri alinmali ve bence dvd drive on tarafa alinmali. sana kalmis. ben oyle yapardim ama. bir de, 360+240 rad tak bence, eger gercekten 3 gpu kullanacaksan bir de cpu sogutacaksan EX360 ve EX240 yakisir. su sogutma dusunursen, ve aslinda renderlerine gore sadece 240rad var ustte, biraz uzatirsan kasayi 360 takman senin icin daha saglikli olacaktir. arkadaki fanlar umarim onlar degildir, 1x140mm fan daha iyi olur. radyator fanlari icin scythe gentle typhoon AP-15 en iyisidir diyebilirim. swiftech yakinlarda bir pump+cpu block combo cikarmisti, yani pompa cpu blogunun direk ustunde duruyor, 1 tasla 2 kus mantigi. onlardan alip, internal bir rezervuar koyman harika olur.

• fark ettim ki kapak varmis, ve dvd drive koycak yer yok gibi. psu ve watercooling hakkinda kararliyim, biraz genisletip 360 rad uyumlu yapmalisin, ve psu 4-5cm geri alip ilk resimdeki gibi sadece prizin disari cikmasi daha iyi olur bence. biraz kalinligini arttirip 140mm fan takman arkaya daha iyi olur. ayrica hava akimini dusunursek alta da 2-3 fan takmalisin bence, sicak havayi yukari dogru yonlendirmek uzere/ soguk hava girisini saglamak uzere. ayrica, bu kasanin tasarimi cidden cok hosuma gitti, eger bir gun satmak istersen insallah alabilirim veya satisina baslarsiniz :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: senavi

quote:

evet daha derli toplu daha küçük daha hafif.. ama ek sorun upgrade edilememesi...

misal.. sene olacak 2020 o tarihte çıkan yeni anakart, cpu vs herşeyiyle bu kasayı tekrar upgrade edebileceğim.. sonuçta Büyük SSI-CEB anakartlarına göre yapıyorum...
    ileriye yönelik birşey.

Doğru, mac deyince anakart hariç upgrade mümkün, ana kart olmadanda işlemci vs. bir yere kadar.
    Çizimler güzel.
    Öneri olarak kabul edersen, fanların görünmediği bir şekil olursa daha iyi olur sanki. Gizli kanallardan hava çıkışı olacak şekilde. dvd-rom olarakda bu ince yapılı bazı dell ve mac'lerde kullanılan kızaksız olanlardan kullanırsan daha cazibeli olur sanki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

fikrini sevdim, acikcasi cok ta mantikli geldi bana. sadece, bence ilk resimdeki gibi konnektorleri gorunmez sekilde yap, obur turlu monitore baglamak icin kabloyu disardan gecirmen gerekir o da kotu gorunur bence. senin amacin imac yapmak dimi bir bakima? oyleyse, 18" full hd laptop monitoru al (ebayden falan bulabilirsin) ve o konnektoru VGA/DVI yapan adaptorden al. eger adaptoru bulamazsan, normal monitor al sok ve ona gore monte et, ama yinede bence hepsi iceriden olmali. USB3.0 front panel alirsin 4 girisli falan, arka cikislarin oraya da 1-2 hub takarsin zaten disari cikmasi gereken birsey kalmaz o durumda. kaliteli PCI-E Wi-Fi kard alirsin, harika olur. ayrica, sigar mi bilmem (ki sigacak kadar derin degilse kasma bile) optik drive'i monitorun altina koyarsin, bir adet te vandal switch takarsin yanina, guzel olur :) psuyu 2-4cm iceri al bence, bir de uzatma al, kisaca disariya sadece sicak hava ve psu kablosu ciksin. yani bu haliyle harika bence, sadece biraz daha uzatip arkaya da bir kapak yapmalisin, psu geri alinmali ve bence dvd drive on tarafa alinmali. sana kalmis. ben oyle yapardim ama. bir de, 360+240 rad tak bence, eger gercekten 3 gpu kullanacaksan bir de cpu sogutacaksan EX360 ve EX240 yakisir. su sogutma dusunursen, ve aslinda renderlerine gore sadece 240rad var ustte, biraz uzatirsan kasayi 360 takman senin icin daha saglikli olacaktir. arkadaki fanlar umarim onlar degildir, 1x140mm fan daha iyi olur. radyator fanlari icin scythe gentle typhoon AP-15 en iyisidir diyebilirim. swiftech yakinlarda bir pump+cpu block combo cikarmisti, yani pompa cpu blogunun direk ustunde duruyor, 1 tasla 2 kus mantigi. onlardan alip, internal bir rezervuar koyman harika olur.

dediklerinize dikkat ettim ama 360lık radyatoru nerden bulabileceğim? birde kalınlığı önemli olucak..
    buarada evet sağ tarafta (önden baktığımızda) kapak mevcut buda o kablo kirliğini engellemek adına olacak... gerektiğinde açıp oraya ulaşabileceğim..
    zaten wriless mouse ve klavye seti kullanılacağı için tek kablo güç kablosu olucak haliyle.
    dvd-room'u ön panele alıp yere paralel olarak koymam gerektiğini düşündüm... sorun oluşturabilir.

son şeklinin renderini gönderiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

fark ettim ki kapak varmis, ve dvd drive koycak yer yok gibi. psu ve watercooling hakkinda kararliyim, biraz genisletip 360 rad uyumlu yapmalisin, ve psu 4-5cm geri alip ilk resimdeki gibi sadece prizin disari cikmasi daha iyi olur bence. biraz kalinligini arttirip 140mm fan takman arkaya daha iyi olur. ayrica hava akimini dusunursek alta da 2-3 fan takmalisin bence, sicak havayi yukari dogru yonlendirmek uzere/ soguk hava girisini saglamak uzere. ayrica, bu kasanin tasarimi cidden cok hosuma gitti, eger bir gun satmak istersen insallah alabilirim veya satisina baslarsiniz :)

satış konusunda hiç öyle düşünmemiştim.. ilk prototipi uyguladıktan sonra kg, soğutma, güç tüketimi mobiliteyide çözdükten sonra neden olmasın...
    ve ya ben kendim uğraşmak isterim herşeyi özenerek kendim yapabilirimde derseniz. 3 boyutlu modeli istediğiniz formatta burada paylaşabilirimde..
    arkadaşlar hem fikir sahibi olurlar hemde kendilerine hoş bir kasa yapabilirler. illa ekranada ihtiyacı olmayacak. komple kapalı kutu minimal bir tasarımda olabilir.

• hah o drive tam dedigim gibi olmus acikcasi, ellerinize saglik :D radyator konusunda da, 360MM rad forumda veya turkiyede bulmaniz zor olabilir, ama yurt disindan getirebilen (gumrukte takilmadan, 75 euro ve altinda takilmiyor) bazi sirketler var, squadd isimli kullanici ingiltereden kendisine full su sogutma getirtmisti, onunla konusman yararli olabilir gibi. ayrica yere paralel olmasi sorun cikarmaz gibi, en azindan render asamasinda, en kotu ihtimal 90 dereceli kablolar kullanmaniz gerekir.
  • Bence gayet güzel proje.Ama ağırlık bir sorun yaratır gibime geliyor bir de absorbe edecek malzemeyi kaplarsan ısıyı iletmede zorlanabilirsin.
  • Son düzeltmeli renderlar devam edicek.

• hocam çok güzel olmuş fakat yandaki fanlar oldukca büyük güçleri ni nerden alacaklar yoksa bildiğimiz 20 cm fanlarmı ?
  • arkadaki fanlar 14 cmlik. 2 adet var çünkü psu'nun fanı tam bunların önüne denk geliyor...
    boştayken psu hem ekranı hemde bütün sistemi besliyeceği için en fazla ısıyı bu yayacak...
    umarım bu sıkışıklıkta bir rahatsızlık vermez.
  • Arkadaşlar. evinizdeki 19'' 21'' veyahutta 23'' monitörülerrin markası ve sadece display (görüntüyü gösteren kısım, kasasız) ölçüleri gerekli. (sağdan-sola, yukardan aşağı) internetten araştırma yapıyorum ama
    uygun bir ölçü bulamadım bulduğum ölçülerde hemen hemen kasasıyla beraber olan ölçüleri... elinize metre alıp burada markasıyla birlikte paylaşırsanız çok işime yarıyacaktır.

bekliyorum.
  • quote:

Arkadaşlar. evinizdeki 19'' 21'' veyahutta 23'' monitörülerrin markası ve sadece display (görüntüyü gösteren kısım, kasasız) ölçüleri gerekli. (sağdan-sola, yukardan aşağı) internetten araştırma yapıyorum ama
    uygun bir ölçü bulamadım bulduğum ölçülerde hemen hemen kasasıyla beraber olan ölçüleri... elinize metre alıp burada markasıyla birlikte paylaşırsanız çok işime yarıyacaktır.

bekliyorum.

yan kapaktakini sormuşdum :)

kasasız olarak monitörlerin kenarleri en fazla 1.5 cm kalınlık ise sadece normal monitör olanlarınki max 3.5 cm (ortası ) hapörlör v.b dahil olanlar var onlar ise ortası max 5.5 cm civarı gördüm

Hocam kasayı genişletebilirseniz genişletin çünki dwd okuyucunun kabloları olacak molexde katlandığında zamanla hasar alıyor veya çıkıyor monitörde eklenicek ekran kartına değmesi kötü olur önede 2 tane buton koymuşsunuz bilirsiniz arkaları en az 1 cm dwd ile aynı hizadalar boyut olarak ne hesapladığınızı bilmiyorum yorumu oyüzden yazdım :)

bahsettiğim monitörler : lg,acer,dell ve samsungun monitörleri full hd led olan modellerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12345543 -- 11 Ekim 2012; 19:01:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

Arkadaşlar. evinizdeki 19'' 21'' veyahutta 23'' monitörülerrin markası ve sadece display (görüntüyü gösteren kısım, kasasız) ölçüleri gerekli. (sağdan-sola, yukardan aşağı) internetten araştırma yapıyorum ama

bekliyorum.

yan kapaktakini sormuşdum :)

kasasız olarak monitörlerin kenarleri en fazla 1.5 cm kalınlık ise sadece normal monitör olanlarınki max 3.5 cm (ortası ) hapörlör v.b dahil olanlar var onlar ise ortası max 5.5 cm civarı gördüm

Hocam kasayı genişletebilirseniz genişletin çünki dwd okuyucunun kabloları olacak molexde katlandığında zamanla hasar alıyor veya çıkıyor monitörde eklenicek ekran kartına değmesi kötü olur önede 2 tane buton koymuşsunuz bilirsiniz arkaları en az 1 cm dwd ile aynı hizadalar boyut olarak ne hesapladığınızı bilmiyorum yorumu oyüzden yazdım :)

bahsettiğim monitörler : lg,acer,dell ve samsungun monitörleri full hd led olan modellerden

size hemen yandan renderinida atıyorum. bu mesajı düzelterek göstereceğim. monitör için yeterli kısım bulunuyor. bir inceleyelim. gözden kaçırdığım biryer olabilir.
    şimdi ölçtüm... Motherboardın bağlanacağı 2mmlik aliminyumdan dış kasaya kadar olan uzaklık 5 cm kadar. heralde bu bölüme 20 inc'lik bir monitör takabilirim?

1. resim arka taraftan baktığımızda. ASUS GeForce GTX 680 Direct CU II 2 GB ekran kartının uzunluğu neredeyse 30 cm kadar.
    buarda herhangi bir sorun yok. çünkü psu'nun önüne geliyor ve en az 1 1.5 cm ile kurtarıyor. AMA sorun SLI yapmak istediğimde altına aynı karttan takamıyacağım anlamına geliyor.
    buda demektir ki kasayı 2 cm daha genişletmem gerekiyor. bu durumda ise 20 inclik monitör 44x26 cm görüntüsü var. 19:9 olanlar. (Wide Screen) kenarlar 26 cm çıkıyor ve tam oturmuyor. ne yapacağımı bilemedim. öylece bırakayım hiç 2cm daha uzatmıyım diye düşünüyorum ama ilerleyen vadede sli yapmak istersem bu sorunla karşılaşabilirim... yada ikinci ihtimal. 30cm'den daha uzun kart çıkarsa eğer sisteme montajını yapamam eğer ki 2 cm kadar daha uzatmassam.

2. resimde dikkat ederse monitör ile ekran kartının bağlanacağı aliminyum 2 mmlk gövde arasında 4.5 - 5 cm kadar mesafe var. bu mesafenin içerisine monitör monte edebileceğimi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 11 Ekim 2012; 19:52:59 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.