Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
9
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Lydra

quote:

Orijinalden alıntı: Sorrow123

yorumumu pek dikkate almamışsın sanırım , monitör olarak lcd neden kullanıryorsun hem agır hem büyük , led kullan küçük ve hafif ??

tabi led olabilir hatta flexi ekran çıkarsa o bile olabilir. benim düşürmeye çalıştığım ağırlık ana şasinin ağırlığı.
    kullandığım çizim programında cm3 olarak hacim analizi yapabiliyorum...
    bunuda 2.7gr/cm3 aliminyumun özgül ağırlığı ile çarpınca bana sistemin ağırlığını veriyor.

eğer 7 kilo civarı bir rakam yakarsamda ve sağlamlıktan yana problemim olmassa başlıyacağım.

--------------------------------------------------------------------------------

sigma profillerin şiparişini bile hazırladım..

bir kaç değişiklik olucak gece bitirip update etmek istiyorum.
    üzerinden tekrar konuşabiliriz.

Hocam bu ne kalınlıkdaki Al ????

• quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

Orijinalden alıntı: Forumdaşşş

Hocam hiçbir yerde batarya ekleyeceğim yazdığına rastlayamadım.
    11kg aşırı ağır geldi aliminyumun kütlesi konusunda haklısın peki sistemde uv ışık kullanıp dışının tamamını da pleksiglass kullansan hem havalı hem hafif hem fonksiyonel olmaz mı?

7kilo-cuk haliyle bile kıyaslayınca 1500liraya dokunmatik hplerden almak hafif ve şık geliyor.

Arkadaş ayakkabılardaki darbe emicilikten bahsetmiş, hoş da o materyal genelde kauçuk?!
    Soru işareti eklememin sebebi de benim bildiğim kadarıyla kauçuk kalıplarda hazırlanıyor ayrıca darbe emmesinin yanı sıra ısıyı da hapseder.

Macbookların üstüne takılabilen silikonlar gibi çıkarılabilir bir ürün şık olmasının yanı sıra daha mantıklı.

Bunun dışında aynı çıkarılabilir mantıkla ,çantalarda olduğu gibi deri benzeri kumaş dikebilirsin aynı zamanda espirili ve hardcase oluşturmaktan kolay olur hem de özel üretim olduğu barizleşir örneğin bond çanta :D

Kumaş+sert sünger+kumaş mantığı ile sepsert süngeri araya sıkıştırman darbe emer diye düşünüyorum

Yapan cevabı vermeden ben vereyim

1_ Ürün taşınacak buyüzden pleksi kullanılamaz
    2_ Bu sistemi bi batarya çalıştıramaz tek 12v sağlayabilirsin oda araç aküsü olur :) Yanında taşıyıp kurup kullanacaktır
    3_All in one olmaz onun yerine laptop alınır render için istekleri karşılamaz
    4_Pexsiyi korumak için uğraşmak yerine direk bu dah amantıklı hem plexi çizilir dayanıklılığı kendi için fazla ama yeterli değil plexi üstden kaldırınca ayrılabilir

Haklısın :)
    Benim kullandıgım kasa onu araba gorunumlu, ustu tutacaklılardan materyali plastik . Sence bu madde nasıl?
    Ayrıca açıkcası renderın ne demek olduğunu bilmiyorum ,nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hocam hiçbir yerde batarya ekleyeceğim yazdığına rastlayamadım.
    11kg aşırı ağır geldi aliminyumun kütlesi konusunda haklısın peki sistemde uv ışık kullanıp dışının tamamını da pleksiglass kullansan hem havalı hem hafif hem fonksiyonel olmaz mı?

7kilo-cuk haliyle bile kıyaslayınca 1500liraya dokunmatik hplerden almak hafif ve şık geliyor.

Arkadaş ayakkabılardaki darbe emicilikten bahsetmiş, hoş da o materyal genelde kauçuk?!
    Soru işareti eklememin sebebi de benim bildiğim kadarıyla kauçuk kalıplarda hazırlanıyor ayrıca darbe emmesinin yanı sıra ısıyı da hapseder.

Macbookların üstüne takılabilen silikonlar gibi çıkarılabilir bir ürün şık olmasının yanı sıra daha mantıklı.

Bunun dışında aynı çıkarılabilir mantıkla ,çantalarda olduğu gibi deri benzeri kumaş dikebilirsin aynı zamanda espirili ve hardcase oluşturmaktan kolay olur hem de özel üretim olduğu barizleşir örneğin bond çanta :D

Kumaş+sert sünger+kumaş mantığı ile sepsert süngeri araya sıkıştırman darbe emer diye düşünüyorum

Yapan cevabı vermeden ben vereyim

1_ Ürün taşınacak buyüzden pleksi kullanılamaz
    2_ Bu sistemi bi batarya çalıştıramaz tek 12v sağlayabilirsin oda araç aküsü olur :) Yanında taşıyıp kurup kullanacaktır
    3_All in one olmaz onun yerine laptop alınır render için istekleri karşılamaz
    4_Pexsiyi korumak için uğraşmak yerine direk bu dah amantıklı hem plexi çizilir dayanıklılığı kendi için fazla ama yeterli değil plexi üstden kaldırınca ayrılabilir

Haklısın :)
    Benim kullandıgım kasa onu araba gorunumlu, ustu tutacaklılardan materyali plastik . Sence bu madde nasıl?
    Ayrıca açıkcası renderın ne demek olduğunu bilmiyorum ,nedir?

Yukardaki çizimleri yapdığı program autocad biliyosan onun gibi ama çok ram ister

• Ben de materyal sandım :)

• biraz uzak kaldım konu baya dağılmış...
    Projede akü batarya gibi birşey düşünmüyorum zaten laptopuda tam performans almak için devamlı pilsiz sarjda çalışıtıroyum yoksa yukarıdaki projeyi modelleyip imkanı yok render alamam.
    (Render demek çizdiğin modeli materyallerini atarak gerçeğe yakın şekilde fotoğraflaman demek (Gölge, Renk, His Işık vs.) sanırm anlatabildim)

Tasarım baya değişikliğe uğradı şuara. son detayları artık burada paylaşıp yarın karaca makinaya sima profilleri almaya gidicem haftasonu girmeden. gidişattan haberiniz olacak.

buarada yalan olur dememk lazım teşfik etmek lazım değil mi?...
  • quote:

biraz uzak kaldım konu baya dağılmış...
    Projede akü batarya gibi birşey düşünmüyorum zaten laptopuda tam performans almak için devamlı pilsiz sarjda çalışıtıroyum yoksa yukarıdaki projeyi modelleyip imkanı yok render alamam.
    (Render demek çizdiğin modeli materyallerini atarak gerçeğe yakın şekilde fotoğraflaman demek (Gölge, Renk, His Işık vs.) sanırm anlatabildim)

Tasarım baya değişikliğe uğradı şuara. son detayları artık burada paylaşıp yarın karaca makinaya sima profilleri almaya gidicem haftasonu girmeden. gidişattan haberiniz olacak.

Projede başarılar oldukca güzel gidiyosunuz ama açıkca ben ilk çizimi sevmişdim altınada tekerlekli bavu gibi teker ekleyip taşırdınız

• quote:

quote:

Projede başarılar oldukca güzel gidiyosunuz ama açıkca ben ilk çizimi sevmişdim altınada tekerlekli bavu gibi teker ekleyip taşırdınız

benimde aklıma geldi ama sonra sitenin bahçesine baktım çalıştığım şirketin girişine baktım birde kaldırımlara baktım hepsi taş parke yani örneğin havalanına yada otogara giderken bavul sürüyorum arkamda aklıma gelen tkır tıkır tıkır sesleriyle ritim tutmak oluor. kıyafete bu sarsıntı hiç birşey yapmaz ama elektronik aksamın canını okur diye düşündüğümden vazgeçtim tekerlekten.

• quote:

quote:

quote:

benimde aklıma geldi ama sonra sitenin bahçesine baktım çalıştığım şirketin girişine baktım birde kaldırımlara baktım hepsi taş parke yani örneğin havalanına yada otogara giderken bavul sürüyorum arkamda aklıma gelen tkır tıkır tıkır sesleriyle ritim tutmak oluor. kıyafete bu sarsıntı hiç birşey yapmaz ama elektronik aksamın canını okur diye düşündüğümden vazgeçtim tekerlekten.

tıkır tıkır diyince aklıma geldi ekran kartı sarsıntıda yerinden çıkıp hasar alabiliyor benim onboard sistemde internet kartında olmuştu ekran kartıda daha ağır olduğu için bi bağlantı sistemi düşünmeniz lazım

önündeki metal kasaya monte edilen parça sarsıntıda kartdan çıkıp anakart bağlantısına zarar verebiliyor birçok sitede pc toplatıncaa buyüzden ekran kartını takmadan gönderiyorlar

• @Lydra ;

Fikir de ortaya koyduğun tasarımlar da gerçekten güzel .
    Naçizane bir tavsiye ;
    Monitör kısmını kesinlikle oynar şekilde yap . Açısını ayarlayabilmen çok önemli .
    Gecelerini pc başında geçiren biri olduğundan , süre uzadıkça monitöre olan açın ve duruş şeklin değişecek ve monitörü de bu şekline uygun hale getirmek isteyeceksin .
    O yüzden en azından ileri geri yatabilen bir sistem kurmanı tavsiye ederim ...
  • quote:

tıkır tıkır diyince aklıma geldi ekran kartı sarsıntıda yerinden çıkıp hasar alabiliyor benim onboard sistemde internet kartında olmuştu ekran kartıda daha ağır olduğu için bi bağlantı sistemi düşünmeniz lazım

önündeki metal kasaya monte edilen parça sarsıntıda kartdan çıkıp anakart bağlantısına zarar verebiliyor birçok sitede pc toplatıncaa buyüzden ekran kartını takmadan gönderiyorlar

Powercolor'ın POWER JACK ürünü dediğiniz desteği sağlamakta, buna benzer bir destek yapılabilir.

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI )

• quote:

Orijinalden alıntı: -BUR@K-

quote:

Powercolor'ın POWER JACK ürünü dediğiniz desteği sağlamakta, buna benzer bir destek yapılabilir.

yapamaz altan desteklemesi degil sabig tutasıgerek hem bosuna para bi kasa yaoarken eklenebilif

• Usta bunu 10 kere taşırsın 15. defa keşke laptop alsaydım dersin 20'de seni canından bezdirir :)
  • Heralde yüzyıllardır çiziyorum gibi hissediyorum herseferinde sıfatı tipi değişiyor makinenin ama bu seer bitti artık..
    eskisine dönemem çünkü bavul kadar oldu bu biraz daha iyi oldu zaten bütün laptopların o şekilde açılmasının senelerin arge çalışması sonucu olmuş..
    en basit ve ideal alan o..

Ölçüler: 60 cm x 40 cm X 15 cm (açık hali)
    60 cm x 40 cm x 20 cm (kapalı hali)

sigma profillerin fiyatı 153 TL 20x20 bağlantı parçası ve menteşesi dahil.
    Yarın saat 1 gibi hazır olur dedi.

Hadi bakalım... =)

• quote:

Heralde yüzyıllardır çiziyorum gibi hissediyorum herseferinde sıfatı tipi değişiyor makinenin ama bu seer bitti artık..
    eskisine dönemem çünkü bavul kadar oldu bu biraz daha iyi oldu zaten bütün laptopların o şekilde açılmasının senelerin arge çalışması sonucu olmuş..
    en basit ve ideal alan o..

Ölçüler: 60 cm x 40 cm X 15 cm (açık hali)
    60 cm x 40 cm x 20 cm (kapalı hali)

sigma profillerin fiyatı 153 TL 20x20 bağlantı parçası ve menteşesi dahil.
    Yarın saat 1 gibi hazır olur dedi.

Hadi bakalım... =)

hocam çizimleri kendime yapmak için satın alabilirim :):):) çok güzel olmuş en son çizim ise en iyisi başaılar :)

• Bu kadar yetenekli bireylerin olması vede fikirlerine tanıklık yapmak gerçekten harika bir duygu projeyi asla yarıda bırakmayın bitirdiğinizde sevinci sizlerle paylaşacağımıza emin olun çünkü gerçekten harika bir proje başarılar :)
  • Son hali tam ideal üzerine klavye bile yerleştirilebilinir :)

• quote:

Son hali tam ideal üzerine klavye bile yerleştirilebilinir :)

+1905

Bu arada fikir cok hosuma gitti. Takipteyim.

• Güzel ve iyi temennileriniz için çok teşekkür ederim.
    mümkün olduğunca bilgisayar ortamında bütün ayarları yapmaya çalışıyorum ki, yapıma başladığımda aman burası böyle olacaktı niye bu buraya denk gelmedi diye kafayı yemiyeyim.
    yukarıdaki model civatasaına kadar çizilmiş bir model.. daha öncede bir CNC tezgahı yapmıştım... (Mezun olduktan sonra okula bağışladım) onuda bu denli detaylı çizmiştim ama yinede pratikte herzaman süprizler çıkabiliyor...
    umarım sorunsuz ve hazır halde halledebilirim.

detaylı forum linki için TIKLAYINIZ...

Onun adınada Lydra CNC Milling koymuştum tesadüf olmuş...
    Bunada Lydra Portable Case Mode deriz artık...

ve malesef ki. sigma profil market bazı birleştirme parçalarının istanbuldan geleceğini söyledi. o yüzden pazartesi 3-4 gibi gelip iş yerinden alabilirsiniz. dedi.
    bu süre zarfında da plexilerin lazer kesim için 2 boyutlarını çıkarabilirim... pazartesi baya zoru bir gün olacak.

Fotoğraflar gidişatı bildireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 20 Ekim 2012; 15:44:50 >

• Yeni fotoları merak ile bekliyoruz :)
  • başarılar inşallah güzel birşeyler çıkar...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.