Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
9
Favori
6.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam beklemedeyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render işi hakkında bilgi sahibi değilim o yüzden saçmalıyo olabilirim. Öncelikle çizim yapıyorsunuz, daha sonra render alıyorsunuz. Yaptığınız çizimi ofisinize kuracağınız kabiliyetli bir server a gönderseniz, render işini o halletse, sonuçları tekrar notebook unuza indirseniz ?
  • Güzel tasarım olmuş. başarılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Render işi hakkında bilgi sahibi değilim o yüzden saçmalıyo olabilirim. Öncelikle çizim yapıyorsunuz, daha sonra render alıyorsunuz. Yaptığınız çizimi ofisinize kuracağınız kabiliyetli bir server a gönderseniz, render işini o halletse, sonuçları tekrar notebook unuza indirseniz ?

Bana da mantıklı geldi sadece sürekli internet bağlantısı gerekir projeyi kaydedip sunucya yükler gönderir uzaktan bağlantı sayesinde programı çalıştırıp renderi başlatır ve sunucudan ayrılır ( eğer kasmıyorsa ayrılmaya gerek yok ) ve işlem bittiğinde tekrar bağlanır renderli halini alır taşınabilir bilgisayarına tabi bilen bilir :) bizimkisi mantıksal olarak yürütülen fikir
  • uygulamasını daha çok beklermiyiz :)
  • Beklemedeyiz Üstad !

Yalnız şu iskelet olan dinozor çok güzel olmuş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lydra

Heralde yüzyıllardır çiziyorum gibi hissediyorum herseferinde sıfatı tipi değişiyor makinenin ama bu seer bitti artık..
    eskisine dönemem çünkü bavul kadar oldu bu biraz daha iyi oldu zaten bütün laptopların o şekilde açılmasının senelerin arge çalışması sonucu olmuş..
    en basit ve ideal alan o..

Ölçüler: 60 cm x 40 cm X 15 cm (açık hali)
    60 cm x 40 cm x 20 cm (kapalı hali)

sigma profillerin fiyatı 153 TL 20x20 bağlantı parçası ve menteşesi dahil.
    Yarın saat 1 gibi hazır olur dedi.

Hadi bakalım... =)

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI )

Fikir çok güzel çizimlerde çok güzel.
    Eğer son yaptığınız şekilde olacaksa o kasaya daha çok fan koymanız lazım. Eğer 2 ekran kartı düşünüyorsanız kartlara hdd lerin oradan temiz hava gelmesi lazım. Sisteminizde egzoz fan olmamış o radyatörden gelen hava anakarttı ısıtır ekran kartlarınıda(özel tasarım çoğu ekran kartı kasa içine sıcak hava bırakıyor). İşlemcinin yan tarafına koyarsanız klasik ve güzel bir çözüm olur hava akımı için yada üst kapağı delikli yaparsınız oradan sıcak hava kendisi çıkar. Soğutma için şunuda düşünebilirsiniz kasanın(size bakan taraftan) önden arkaya üfleyecek 2 güçlü 14cmlik fan koyarsınız radyatördeki fanlarda sıcak havayı dışarı atar direk, işlemci için en iyi yöntem olmaz ama ek bir egzoz fan daha koymanıza gerek kalmaz. Kasanın sol tarafını göremiyoruz tam ama ekran kartlarının arkasındaki parça orayı komple kapatıyor galiba onun yerine orayı delikli yaparsanız hava akımı açısından daha iyi olacaktır. Kasayının önünede usb çıkışları eklerseniz kullanım açısından kolaylık olur her seferinde arkayı açmanıza gerek kalmaz. Oradaki dvd writer ise onu slim bir model ile değiştirirseniz yerden ve ağırlıktan biraz tasaruf edersiniz. HDDleri de işleriniz çok büyük boyutlu olmuyorsa ssd ile değiştirirseniz sıcaklık ses ve yine yerden kazancınız olur. Bu son 2 değişikliği düşünün bence psu nun yan tarafı büyük ölçüde rahatlar kabloları orada toplarsınız kasa içinde hava akımını kesmemiş olur.

Projenin sonunu getirirseniz çok güzel bende hep böyle bir şey yapmak istemişimdir

• inceltmen için önerim:
    power supplyi kutusundan çıkart normalde devresi daha incedir. devrene göre fanınıda küçültürsün,
    ekran kartı konusunda ise resimdekini kullanarak yatay montaj yaparsan alt kasa kalınlığı incelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alifuat_a

inceltmen için önerim:
    power supplyi kutusundan çıkart normalde devresi daha incedir. devrene göre fanınıda küçültürsün,
    ekran kartı konusunda ise resimdekini kullanarak yatay montaj yaparsan alt kasa kalınlığı incelir

Zamaninda epeyi aramisdim nerden temin edebilirim?

• ben modifiye için 15 liraya getirtmiştim ebaydan 1 tane var ankaradaysan veririm sana
  • quote:

ben modifiye için 15 liraya getirtmiştim ebaydan 1 tane var ankaradaysan veririm sana

Malesef :( nickinizi not alouorum gerektiginde ulasirim satin alabilirim :) veri kaybina neden olmuyormu?? Usb 3.0 a bile max kablo uzunougu icin sinir var 1m (?) Gibi ki ekran karti ddr5 cok performans kaybi olacagini dusunuyorm

• quote:

Orijinalden alıntı: 12345543

quote:

ben modifiye için 15 liraya getirtmiştim ebaydan 1 tane var ankaradaysan veririm sana

Malesef :( nickinizi not alouorum gerektiginde ulasirim satin alabilirim :) veri kaybina neden olmuyormu?? Usb 3.0 a bile max kablo uzunougu icin sinir var 1m (?) Gibi ki ekran karti ddr5 cok performans kaybi olacagini dusunuyorm

ben sadece test ettim çalışmasında bir sıkıntı yoktu ama hiç oyun oynamadım ne yalan söyleyeyim. senin projeni yapmak için malzeme toplamıştım zaman bulamadım. işallah sen yaparsın merakla bekliyorum uygulamanı
  • Aslında güzel fikir ama ekran kasanın bir yüzünün tamamını kaplasa daha güzel zarif durur böyle çok kaba duruyor
  • bence laptop gibi yaptigin icin kasanin ust kismina biraz plexi koyman yakisir hele bide custom loop su sogutma koyarsan ;) ve dersen ki ben ilk renderlerden memnun kalmadim ama emegim bosa gitmesin iyi bir arkadasa vereyim kendisine kasa olarak kullansin her zaman bana ulasabilirsin saka bi yana monitor monte edilmeden bile basarili olacak bir kasa bence
  • Son hali 10 numara!!!
  • Fikir ve tasarım benim çok hoşuma gitti.Ağırlık olayınada bu kadar takılma sonuçta her gün evden işe - işten eve götürmiyceksin. Yıllarca bavul ve teknik ekipmanlarla şehir-şehir otogarları,hava alanlarını, oteleri aşındırmış biri olarak diyebilirimki 20 kg olsa ne yazar. 10 gün 15 günlük konaklamalardan bahs ediyorsun 10-12 kg bu durumlar için ağır değil (benim işimde hafif bile :) ) Umarım istediğin sonucu alırsın, merakla bekleyenlerden birisiyim.
  • Taakipp

• Öncelikle yaratıcı fikirlere ve çalışmalara ihtiyacımız olduğu için sizi tebrik ederim.Sanırım,casus filmlerinde kullanılan çanta içinde bir amfibi bilgisayar tasarlamaya çalışıyorsunuz.

http://www.google.com.tr/search?q=al%C3%BCminyum+%C3%A7anta&hl=tr&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=cxO7UMqwLIrM0AWkoIHoBg&sqi=2&ved=0CCcQsAQ&biw=1914&bih=1008#hl=tr&tbo=d&tbm=isch&sa=1&q=askeri+bilgisayar&oq=askeri+bilgisayar&gs_l=img.12..0i24.9938.11191.0.12909.5.5.0.0.0.0.233.906.0j4j1.5.0...0.0...1c.1.h2OsM8qxDDU&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d69fe89c0f76e7f8&bpcl=39314241&biw=1914&bih=1008

Çizdiğiniz haliyle bunun estetikten uzak sivri köşelere sahip tamircilerdeki oto test cihazlarına benzeyeceğini düşünüyorum.(hele sarı rengiyle)
    Sizin bu projeyi Yapı marletlerde satılan alüminyum gövdeli çantaların içine yerleştirmenizi öneririm.Bu daha taşınır,daha estetik daha pratik kullanılabilen bir sistem ortaya çıkarmanıza yardım edecektir.

http://www.google.com.tr/search?q=al%C3%BCminyum+%C3%A7anta&hl=tr&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=cxO7UMqwLIrM0AWkoIHoBg&sqi=2&ved=0CCcQsAQ&biw=1914&bih=1008

Tahliye fanlarının çıkışlarını bu çantalarda oluşturmak çok daha kolay ve estetik olacaktır.Ayrıca bal peteği gril ile önlerini korumanız ayrıca gövde rengine boyamanız estetik görünmesini ve fankarın dış etkilerden korunmasını sağlayacaktır.
    Monitörü ise kapak içine rahatlıkla yerleştirirsiniz.Klavye ve mouse için Elektrikli asansör sistemi olan bir çıkış sağlayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 2 Aralık 2012; 11:22:10 >

• Çok güzel bir çalışma. Tebrik ederim.
    kendimce birkaç fikrim var(bunun için geç kalmışım ama:D);

1-monitörü LED yaparsanız yer ve ağırlık tassarrufu yapmış olursunuz.
    2-Ekran kartı için en az 35cm yer ayırmanız şart.
    3-SSD kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
    4-Ekran kartını kasa içinde tamamen sabit hale getirmeniz çok önemli. (bunu yapabilecek bir aparat bilmiyorum.)
    5-soğutma için kullandığınız fanlar çok ses yapar gibime geliyor. onun için bir alternatif bulabilirseniz ne ala...
    6-en son tasarımınızda monitör karşısında koruyucu bir şey göremedim. monitörün çizilmesini engellemek için oraya bir kaplama yapabilirsiniz. (ağırlığa etki etmez.)

Başarılar dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.