Şimdi Ara

Taşınabilir PC Bilgisayar (BOL RENDERLI )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
9
Favori
6.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben, Endüstri Tasarımcısıyım. Bu güne kadar bütün işlemlerimi, hayatımı bilgisayar üzerinden kazandım. artık laptoplar beni taşıyamaz oldular. allienware, dell.. kullanmadığım laptop, soğutamadığım ve gerekli performansı alamadığım makine kalmadı.
    biraz araştırmada bulundum ve kendime yeni bir all in one pc yapmaya karar verdim. hem upgrade edilebilir olacak, hemde istediğim yere götürebileceğim. buradaki istediğim yere götürebileceğim durumu yanlış anlaşılmasın.
    örneğin 10 günlük, 15 günlük seyahatlerde yanıma alıp götürmekten bahsediyorum.

2 ay kadardırda evdeki bilgisayar bileşenlerinin ölçülerini alarak 3 boyutlu bir çalışma yapmaktayım. bunlarıda sizinle paylaşmak istiyorum. hatalı gördüğünüz yerleri veya daha iyi olabilecek yerleri birde benim gözümden kaçmış olan yerleri söylerseniz çok mutlu oluruum. kısmetse önümüzdeki hafta yapıma başlıyacağım.

*EKRAN: 21.5 inc büyüklüğünde 16:9 destekli full HD olacak.

*ekran elektrik enerjisini PSUnun içerisinden 220V olarak alacak. (şehir şebekesinden)

*Kasanın dıştan dışa boyutları : 590 x 437 x 220 mm

*Klavye ve mouse wriless bağlantılı olduğu için kablo kirliliği olmayacak.
    tek kablo güç giriş kablosu.

*Boyutları doğrultusunda 35cm'e kadar ekran kartı takılabilecek. SLI yapılabilecek.
    (GTX680 direct cu II top ölcüsü 31cm'dir)

*işlemci için Corsair Hydro 100 compact sıvı soğutma olucak. (tak Kullan)

*Ana şasi Doğuş Kalıp'dan 40x40 45derece köşe sigma aliminyum profil olacak.

*Yüzeyler 5mm Akrilik Plexiglass olacak CNC'de işlenecek.

*Donanımların bağlanacağı yüzeyler 2mm 5083 Aliminyum levha olacak CNC'de işlenecek.

*Sağ taraftaki ızgaralı kapaktan anakartın I/O socketlerine, USB ve Ekran kartı ses kartı soketlerine ulaşabilmek için entegre kapak olacak. (Gizli Menteşe)

*Ön tarafta DVD - Writer olacak

*Ön tarafta 2 adet buton bilgisayarı ve monütörü açıp kapatmak için.

*Sol Tarafta 1 adet Fan SSD yada HDDleri soğutmak ve ekzost görevi görüp içerideki havayı dışarı atmak için kullanılacak.

*Şehir Elektriği giriş yeri Yine sol tarafta olacak.

*Üst Kapakta 3 Adet 120mm Hydro 100 için soğutma fanı olacak. 2si radyatör 1 ise içeriye taze hava akımı için.

*Arka Kapakta 2 adet 14cm Çaplı içeride fırtına yaratabilecek fan olacak

*FAN Controlleri Eklenecek.

İŞTE RENDERLAR!

Görüş Ve Önerilerinize Açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 12 Ekim 2012; 15:42:22 >

• Hem performans,hemde taşınabilirlik konusundan alienware laptoplar oldukça iyi bir alternatif.Neden alienware'dan memnun kalmadınız acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Hem performans,hemde taşınabilirlik konusundan alienware laptoplar oldukça iyi bir alternatif.Neden alienware'dan memnun kalmadınız acaba?
    Hp Mobile Workstation
    Dell Mobile Workstation
    Lenovo Mobile Workstation

Bu islerde bir numara bence denedinizmi bu serileri
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkancc

Hp Mobile Workstation
    Dell Mobile Workstation
    Lenovo Mobile Workstation

Bu islerde bir numara bence denedinizmi bu serileri

Alıntıları Göster
    sorunum tamamiyle gittiğim yerlerde müşterilerimin bir gün sonrasına animasyon, sunum ve render istemeleri zamanla yarıştığım için çok iyi bir sisteme ait taşınabilir bilgisayar yapmak. ve işin bir diğer tarafı ise, yeni teknolojiler geldiğinde bunu pc'yi upgrade eder gibi edebilmek.
    laptoplardaki o ufacık fan çıkışından gelen ıslık sesi bütün gecelerimi zehir etmiştir. hala daha zehir etmektedir.

örneğin konya'ya restauranta gidiyorum. adamın benden istediği iç mekanı komple değiştirip, yönetim kuruluna göstermek ve ertesi güne bunu halletmelelisin gibi. ben gece çizimimi bitirip ertesi sabaha kadarda bilgisayarı açık bırakarak render veya animasyonu bitirmesini bekliyorum. bu süredede uyuyor yada enerjimi toplamaya çalışıyorum. laptoplar can çekişir gibi sesler çıkardığı için acaba dedim kendim yapabilirmiyim?..

aklıma mini ATX kasalarını kullanıp bir performans serisi oluşturmak geldi hem boyutları küçük olucak hemde canavar gibi bir sistem olucak içinde. maddi durumda herhangi bir sıkıntım yok. gerekirse xenon işlemci bile satın alabilirim. ama taşınabilir bir pc benim şuan ilacım olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lydra

sorunum tamamiyle gittiğim yerlerde müşterilerimin bir gün sonrasına animasyon, sunum ve render istemeleri zamanla yarıştığım için çok iyi bir sisteme ait taşınabilir bilgisayar yapmak. ve işin bir diğer tarafı ise, yeni teknolojiler geldiğinde bunu pc'yi upgrade eder gibi edebilmek.
    laptoplardaki o ufacık fan çıkışından gelen ıslık sesi bütün gecelerimi zehir etmiştir. hala daha zehir etmektedir.

örneğin konya'ya restauranta gidiyorum. adamın benden istediği iç mekanı komple değiştirip, yönetim kuruluna göstermek ve ertesi güne bunu halletmelelisin gibi. ben gece çizimimi bitirip ertesi sabaha kadarda bilgisayarı açık bırakarak render veya animasyonu bitirmesini bekliyorum. bu süredede uyuyor yada enerjimi toplamaya çalışıyorum. laptoplar can çekişir gibi sesler çıkardığı için acaba dedim kendim yapabilirmiyim?..

aklıma mini ATX kasalarını kullanıp bir performans serisi oluşturmak geldi hem boyutları küçük olucak hemde canavar gibi bir sistem olucak içinde. maddi durumda herhangi bir sıkıntım yok. gerekirse xenon işlemci bile satın alabilirim. ama taşınabilir bir pc benim şuan ilacım olacak.

Alıntıları Göster
    seni üzmek istemem ama bunun neresi taşınabilir o kasa en az 10 kilo elinde ordan oraya götüremessin klavyesi mausu ayrı dert içine ups koyamıyacağına göre elektriği ayrı dert ( notebookda sarj var en azından ) bence biraz anlamsız gibi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozanidas

seni üzmek istemem ama bunun neresi taşınabilir o kasa en az 10 kilo elinde ordan oraya götüremessin klavyesi mausu ayrı dert içine ups koyamıyacağına göre elektriği ayrı dert ( notebookda sarj var en azından ) bence biraz anlamsız gibi sanki

Alıntıları Göster
    az önce workstationlara bakıyordum.. gerçekten performanslı makineler. laptop buyukluğunde.. ve 9.000 tl diyor. hem uprage edebilme özelliği varmı bilmiyorum... 10 kilo demişsiniz 10 kiloyu ne denli sırtında taşıyorum diye sordum kendime.. sadece arabadan toplantı odasına giderken yada arabadan otel odasına giderken... sonuçta sırtımda pazar hammalı gibi bağlayıp gitmiyeceğim... mesela vatan'dan çok performanslı bir sistem toplayıp neden bunu mobil hale getiremeyim ki? benim tek çekindiğim nokta sarsma düşme itme kakma hareketlerinden dopabilecek donanımsal sorunlar... tamam dikkat edilir ama sonuçta araç çukura girince bile iç organlarımız kendinden geçiyorlar.. uzun vadede bukadar taşımaya bir sorun oluşturur mu?

• quote:

az önce workstationlara bakıyordum.. gerçekten performanslı makineler. laptop buyukluğunde.. ve 9.000 tl diyor. hem uprage edebilme özelliği varmı bilmiyorum... 10 kilo demişsiniz 10 kiloyu ne denli sırtında taşıyorum diye sordum kendime.. sadece arabadan toplantı odasına giderken yada arabadan otel odasına giderken... sonuçta sırtımda pazar hammalı gibi bağlayıp gitmiyeceğim... mesela vatan'dan çok performanslı bir sistem toplayıp neden bunu mobil hale getiremeyim ki? benim tek çekindiğim nokta sarsma düşme itme kakma hareketlerinden dopabilecek donanımsal sorunlar... tamam dikkat edilir ama sonuçta araç çukura girince bile iç organlarımız kendinden geçiyorlar.. uzun vadede bukadar taşımaya bir sorun oluşturur mu?

Alıntıları Göster
    Elektrik halledilir ama taşınabilirlik kavramı çok farklı,yukardaki cihaz mobile server diye geçiyor,bunu ofisten alıp arabaya götürmesi bile işkence bir yanda dosyalar klavyesi faresi çantan bide elinde bu koca cihaz ben 10 kilo olacagını sanmıyorum,dahada ağır olabilir,toplama vari bir kasada taşınabilirliği pek uygun değil,herhangi bir sarsmada farklı farklı sonuçlar doğurabilir,benim tavsiyem notebook workstation ürünleri olacaktır,monster bu konuda ürünü varhttp://www.monsternotebook.com.tr/X7200-HD6990M-MONSTER%C2%AE-XL-Enterprise.html eşdeger bir masaüstü toplamaya kalksanız,en az i7 2600k ki bu bile yetersiz kalıyor,üzerindeki işlemci mimarisi ile tamamen farklı 6990m crossfire'a rakip birde ekran kartı bulmanız gerekiyor,oda kabaca gtx 680 olabilir,böyle bir sisteme en az 800 watt bir güç kaynagıda lazım bunların haricinde birde anakart bana kalırsa sistem toplayıp ordan oraya taşırım mantıgı olacak iş değil,karar tabiki sizin benimkisi sadece bir öneriydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: OrcunFix

Elektrik halledilir ama taşınabilirlik kavramı çok farklı,yukardaki cihaz mobile server diye geçiyor,bunu ofisten alıp arabaya götürmesi bile işkence bir yanda dosyalar klavyesi faresi çantan bide elinde bu koca cihaz ben 10 kilo olacagını sanmıyorum,dahada ağır olabilir,toplama vari bir kasada taşınabilirliği pek uygun değil,herhangi bir sarsmada farklı farklı sonuçlar doğurabilir,benim tavsiyem notebook workstation ürünleri olacaktır,monster bu konuda ürünü varhttp://www.monsternotebook.com.tr/X7200-HD6990M-MONSTER%C2%AE-XL-Enterprise.html eşdeger bir masaüstü toplamaya kalksanız,en az i7 2600k ki bu bile yetersiz kalıyor,üzerindeki işlemci mimarisi ile tamamen farklı 6990m crossfire'a rakip birde ekran kartı bulmanız gerekiyor,oda kabaca gtx 680 olabilir,böyle bir sisteme en az 800 watt bir güç kaynagıda lazım bunların haricinde birde anakart bana kalırsa sistem toplayıp ordan oraya taşırım mantıgı olacak iş değil,karar tabiki sizin benimkisi sadece bir öneriydi.

Alıntıları Göster
    Bunun pek taşınacağını zannetmiyorum ama neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Bunun pek taşınacağını zannetmiyorum ama neyse.

Alıntıları Göster
    eğer quadro 5010m ve i7 3900 bile senin ihtiyacını karşılamayacaksa yada yaklasık 10.000tllık fiyatı cok gelicekse
    bu tarz bir şeye yönelmelisin. gerçi bu da min4500tl ye patlar gibi.

el becerin yüksek ise kolaylıkla kendin bile o kasayı yapabilirsin
    ama o kadada su soğutmayı unut! cok yüksek oc de yapamassın...

yinede laptoplardan performanslı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.creative

eğer quadro 5010m ve i7 3900 bile senin ihtiyacını karşılamayacaksa yada yaklasık 10.000tllık fiyatı cok gelicekse
    bu tarz bir şeye yönelmelisin. gerçi bu da min4500tl ye patlar gibi.

el becerin yüksek ise kolaylıkla kendin bile o kasayı yapabilirsin
    ama o kadada su soğutmayı unut! cok yüksek oc de yapamassın...

yinede laptoplardan performanslı olur.

Alıntıları Göster
    Hocam bu nedir böyle.. Vazgeç bundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.R.A.V.E.G.O -- 30 Eylül 2012; 15:04:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.R.A.V.E.G.O

Hocam bu nedir böyle.. Vazgeç bundan

Alıntıları Göster
    bir kaç çizim yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum. ama hazır sistem alıp bunu kullanmak biraz daha mantıklı geldi ama benim en büyük sorunumda laptopların can çekişir gibi çalışması... mesela pc'im var evimde açtığımla kapattığım fan sesi arasında 1 db bile oynamıyor. ben öyle stabil birşey istiyorum. birde laptop abi sonuçta parçaları sabit ve değişmesi imkansız ve bir okadarda pahalı şeyler. el işim çok iyidir. ayrıca cnc operatörlüğüde yapmıştım okurken. kendime ait bir tezgahım bile var. yani kasayı ordan biçer keser montajlayabilirim.. ama demek istediğim nekadar iyi olabilir? yani uğraşmak hoşuma gitsede gerçekten bir pc gibi kullanabilirmiyim?

• quote:

bir kaç çizim yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum. ama hazır sistem alıp bunu kullanmak biraz daha mantıklı geldi ama benim en büyük sorunumda laptopların can çekişir gibi çalışması... mesela pc'im var evimde açtığımla kapattığım fan sesi arasında 1 db bile oynamıyor. ben öyle stabil birşey istiyorum. birde laptop abi sonuçta parçaları sabit ve değişmesi imkansız ve bir okadarda pahalı şeyler. el işim çok iyidir. ayrıca cnc operatörlüğüde yapmıştım okurken. kendime ait bir tezgahım bile var. yani kasayı ordan biçer keser montajlayabilirim.. ama demek istediğim nekadar iyi olabilir? yani uğraşmak hoşuma gitsede gerçekten bir pc gibi kullanabilirmiyim?

Kasayı yapabilirsin, ekranıda forumda bir arkadaş laptop ekranını kasaya monte etmişti ondan yardım isteyebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

quote:

Kasayı yapabilirsin, ekranıda forumda bir arkadaş laptop ekranını kasaya monte etmişti ondan yardım isteyebilirsin.

Alıntıları Göster
    Hosuma gitti proje merakla bekliyorum gelismeleri

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawlord

Hosuma gitti proje merakla bekliyorum gelismeleri

Alıntıları Göster
    Taşınabilir? Odadan odaya herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: JoeyBane

Taşınabilir? Odadan odaya herhalde

Alıntıları Göster
    Heycanlandım ilginç bir proje geliyor gibi düşündümde illa bunun gibi olmak zorundamı yani tamircilerin taşıdığı çelik ürün çantaları var öyle birşeyi alıp bir iç yüzüne ekran diğer yüzünede bilgisayar monte edilebilir iki tanede tekelek takıp çekme kolu ekleyince baya taşınabilir olur gibime geliyor birde sorun fan sesiyse bence laptop fanları masaüstü bilgisayar fanlarından daha sessiz yani masaüstü fanları daha çekilmez oluyor bence en güzeli kulak tıkacı alıp onla uyumayı deneyin

• quote:

Orijinalden alıntı: pasamu

Heycanlandım ilginç bir proje geliyor gibi düşündümde illa bunun gibi olmak zorundamı yani tamircilerin taşıdığı çelik ürün çantaları var öyle birşeyi alıp bir iç yüzüne ekran diğer yüzünede bilgisayar monte edilebilir iki tanede tekelek takıp çekme kolu ekleyince baya taşınabilir olur gibime geliyor birde sorun fan sesiyse bence laptop fanları masaüstü bilgisayar fanlarından daha sessiz yani masaüstü fanları daha çekilmez oluyor bence en güzeli kulak tıkacı alıp onla uyumayı deneyin

Alıntıları Göster
    evet haklısın... ses konusnda şüphem yok ama yüklendikçe yüklenesi geliyor insanın çalışırken. ve korku ürüyor içinde, ya anakart giderse ya ekran kartı patlarsa ya bilmemne olursa diye öyle bir ısınma yok laptopta eriyor meret sanki...

buarada araştırmalar yapmaya devam ediyorum dediğiniz gibi buldum ama onlarda şekil itibariyle klasik geldi bana bir gözatın derim.

http://www.youtube.com/watch?v=1bLpBragXJo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NWhobRNPBfE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 12 Ekim 2012; 15:31:28 >

• quote:

evet haklısın... ses konusnda şüphem yok ama yüklendikçe yüklenesi geliyor insanın çalışırken. ve korku ürüyor içinde, ya anakart giderse ya ekran kartı patlarsa ya bilmemne olursa diye öyle bir ısınma yok laptopta eriyor meret sanki...

buarada araştırmalar yapmaya devam ediyorum dediğiniz gibi buldum ama onlarda şekil itibariyle klasik geldi bana bir gözatın derim.

http://www.youtube.com/watch?v=1bLpBragXJo&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=NWhobRNPBfE

Alıntıları Göster
    dükkanımda bulunan lcd panel ve lcd panel kontrolcüsü gibi bir ikili ile ekran problemini çözebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Duna

dükkanımda bulunan lcd panel ve lcd panel kontrolcüsü gibi bir ikili ile ekran problemini çözebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    @Duna

O ratteye gelir gelmez sizi rahatsız edeceğim. teşekkür ederim buarada tasarım biraz daha değişti biraz sonra yeni modelin görsellerini yükleyeceğim.
  • quote:

@Duna

O ratteye gelir gelmez sizi rahatsız edeceğim. teşekkür ederim buarada tasarım biraz daha değişti biraz sonra yeni modelin görsellerini yükleyeceğim.

Alıntıları Göster
    1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydra -- 12 Ekim 2012; 15:31:59 >
  • quote:

1

Alıntıları Göster
    Son Şekil haliyle tospaha laptopumun renderları..

son şekilde görebileceğiniz gibi bütün mekanik kısmı tutan kaucuk bir malzeme var... sirf dışardan gelen şokları absorbe edebilsin diye..
    yapımı umarım kolay olur.. fotoğrafları an ve an paylaşıcam :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.