Şimdi Ara

Taşınırken İnterner Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar soru başlıkta tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Taşınacağımız yer şuan oturduğumuz evin 10 mt ilerisinde bir kaç güne taşınıcaz yavaş yavaş toparlanıyoruz. İnternet nasıl oluyor bu süreçte? Yeni binada internet kullanan yok sanırım ama ev telefonu kullanan olmuş ancak benim internetim telefonsuz.

Süreci nasıl ilerletmeliyim acaba? Şimdiden mh aramak mı lazım yoksa taşınınca mı arayayım? Bu kurulum vs yaparlarken ücret alınıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• adsl ve vdsl'de internet telefon hattı üzerinden geliyor, telefon kullanıp kullanmamanız önemli değil. Telefon kullanan var ise binada dsl altyapısı var demektir. Nakilde en sık karşılaşılan sorun, boş port olmaması bunda da cezasız fesih hakkınız doğar. Aşağıdaki sitelerden yeni adresinizi girerek port olup olmadığına ve desteklenen hıza bakabilirsiniz.

https://ett.turktelekom.com.tr/bohm-misafir-fiber-sorgulama.jsp
    https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/
    http://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php

• Kısa zamanda tasinacaksan hemen başvur 444 1 444 u ara hat sahibi kimse o arasın. Nakil talebinde bulun

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

adsl ve vdsl'de internet telefon hattı üzerinden geliyor, telefon kullanıp kullanmamanız önemli değil. Telefon kullanan var ise binada dsl altyapısı var demektir. Nakilde en sık karşılaşılan sorun, boş port olmaması bunda da cezasız fesih hakkınız doğar. Aşağıdaki sitelerden yeni adresinizi girerek port olup olmadığına ve desteklenen hıza bakabilirsiniz.

https://ett.turktelekom.com.tr/bohm-misafir-fiber-sorgulama.jsp
    https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/
    http://www.vodafone.com.tr/Internet/fiber-sorgulama.php

hipernet kullanıyorum hocam daha önce alt yapı haritasında baktığımda binalar çok yakın olduğu için orada da gözüküyordu hipernet altyapısı

• quote:

Orijinalden alıntı: mcrew

Kısa zamanda tasinacaksan hemen başvur 444 1 444 u ara hat sahibi kimse o arasın. Nakil talebinde bulun

en geç 3-4 güne yerleşmiş oluruz hocam, eşyaları toparlamaya başladık yavaştan şimdiden ara mı diyorsun yani
  • ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    yavaştan değil biran önce ara bence

direk taşısınlar 3-4 günce anca taşırlar zaten
  • quote:

yavaştan değil biran önce ara bence

direk taşısınlar 3-4 günce anca taşırlar zaten

tamamdır hocam teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    aynen hocam. şimdiden arayın ki işlem sırasına girin. siz taşınmadan netinizi bağlasalar bile 3 gün şuanki evinizde kullanamamış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eBRiHanceR

aynen hocam. şimdiden arayın ki işlem sırasına girin. siz taşınmadan netinizi bağlasalar bile 3 gün şuanki evinizde kullanamamış olursunuz.

teşekkür ederim hocam
  • arkadaşlar bir konuda daha rahatsız edicem sizi kusura bakmayın.

ben aradım mh yi alt yapıda vs hiç bir sorun yok mevcut aboneliğim orada da sürdürülebiliyor hipernet kullanıyorum ancak şöyle bir sorun oluştu bunlar kurulum yaparken 2 seçenek sunuyorlarmış 1.si binaya kadar kurulum yapıp ev içine karışmıyorlar bu ücretsizmiş. 2.si ise eve kadar kurulum yapıp 90 lira ücret alıyorlarmış onunda eğer 2 yıl interneti kapattırmıcağımı söylersem almadıklarını söyledi. bende düşüneceğimi söyledim kapattım, sizce ne yapmalıyım?
    Ankastrede daire tablosu varsa bağlantıyı kendiniz yaparsınız, boşuna 90 lira vermeyin. Bununla ilgili detaylı bir konu hazırladım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fiber hiper den daha iyidir ama sana soyle soyleyeyim benim onceki evimde binaya kadar fiber binadan eve bakir kabloydu oyunlarda felan hicbir sıkıntı cekmiyordum. Binaya kadar fiber varsa bile zaten sizin alacaginiz paket en fazla 100mpbs dir onu da hiper her turlu deslekler. Karar sizindir. Eger 2 sene icerisinde tasinmak durumunda kalirsaniz ve tasindiginiz yerde fiber yoksa ne olacak ? Cezasiz bi sekilde kapatacaklar mi veya hipere gecirecekler mi? Bu soru havada. Bunu netlestirin bence.

• quote:

Hocam fiber hiper den daha iyidir ama sana soyle soyleyeyim benim onceki evimde binaya kadar fiber binadan eve bakir kabloydu oyunlarda felan hicbir sıkıntı cekmiyordum. Binaya kadar fiber varsa bile zaten sizin alacaginiz paket en fazla 100mpbs dir onu da hiper her turlu deslekler. Karar sizindir. Eger 2 sene icerisinde tasinmak durumunda kalirsaniz ve tasindiginiz yerde fiber yoksa ne olacak ? Cezasiz bi sekilde kapatacaklar mi veya hipere gecirecekler mi? Bu soru havada. Bunu netlestirin bence.

hocam fiber altyapısı yok malesef en fazla hiper verebiliyorlar bu mahallede, zaten mahallem değişmiyor evlerin arasında 10 metre mesafe mevcut.

üstteki arkadaşın hazırladığı rehbere baktım eğer altyapısız yere taşınırsam taahhüt geçersiz oluyormuş bu durumda.

bu kurulum işi için ne dersin? bina içine kadar bağlantı getirse görevliler gerisini kendim nasıl halledebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Ankastrede daire tablosu varsa bağlantıyı kendiniz yaparsınız, boşuna 90 lira vermeyin. Bununla ilgili detaylı bir konu hazırladım

hocam yanlış anlamayın konunuza baktım ancak ondan önce yazdığını cümleyi anlayamadım, bilgisizliğimi maruz görün
    Ankastrede hangi dairenin kaç numaraya bağlı olduğunu gösteren bir tablo olmalı, bu varsa işiniz çok kolay

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

quote:

Hocam fiber hiper den daha iyidir ama sana soyle soyleyeyim benim onceki evimde binaya kadar fiber binadan eve bakir kabloydu oyunlarda felan hicbir sıkıntı cekmiyordum. Binaya kadar fiber varsa bile zaten sizin alacaginiz paket en fazla 100mpbs dir onu da hiper her turlu deslekler. Karar sizindir. Eger 2 sene icerisinde tasinmak durumunda kalirsaniz ve tasindiginiz yerde fiber yoksa ne olacak ? Cezasiz bi sekilde kapatacaklar mi veya hipere gecirecekler mi? Bu soru havada. Bunu netlestirin bence.

hocam fiber altyapısı yok malesef en fazla hiper verebiliyorlar bu mahallede, zaten mahallem değişmiyor evlerin arasında 10 metre mesafe mevcut.

üstteki arkadaşın hazırladığı rehbere baktım eğer altyapısız yere taşınırsam taahhüt geçersiz oluyormuş bu durumda.

bu kurulum işi için ne dersin? bina içine kadar bağlantı getirse görevliler gerisini kendim nasıl halledebilirim

Pardon hocam ben eve kadar olan kismi fiber sandim. Binaya kadar olan kisimda size ait hatlari getiriyorlar hattin sahibini bi kagida yazip kabloya yapistiriyorlar. O hattin eve gelmesi içinde kutuda size ait olan hatti bulup karşısındaki yere internet hattini çakıyorsunuz. Basit bir islem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

quote:

Pardon hocam ben eve kadar olan kismi fiber sandim. Binaya kadar olan kisimda size ait hatlari getiriyorlar hattin sahibini bi kagida yazip kabloya yapistiriyorlar. O hattin eve gelmesi içinde kutuda size ait olan hatti bulup karşısındaki yere internet hattini çakıyorsunuz. Basit bir islem.

hocam daha önce hiç yapmadığım için belki de anlamıyorum şuan, birde bina 3 katlı sadece 3 daire var müstakil bir bina o yüzden ankastre falan olacağından da şüpheliyim.

görevlilerden rica etsem oraya kadar yapmışken gerisini yapmazlar mı acaba madem kolay bir işse bu :D

90 lira için bir 24 ay daha bağlanmaya gerek yok bence. Sonuçta türk Telekom dan daha ucuza, daha yüksek hıza ve daha yüksek akn li paketleri olan sağlayıcılar var Türk.net gibi ilerde düşünebilirsin.

Üç daireli bir bina ekipler geldiği zaman rica edersin onlar yardımcı olurlar. Zaten Türk Telekom üyesinin.

• quote:

90 lira için bir 24 ay daha bağlanmaya gerek yok bence. Sonuçta türk Telekom dan daha ucuza, daha yüksek hıza ve daha yüksek akn li paketleri olan sağlayıcılar var Türk.net gibi ilerde düşünebilirsin.

Üç daireli bir bina ekipler geldiği zaman rica edersin onlar yardımcı olurlar. Zaten Türk Telekom üyesinin.

Teşekkür ederim hocam haklısınız bende tekrar taahhüt vermek istemiyorum, sağ olun cevaplar için

https://www.youtube.com/watch?v=PZ_C_3pBXeI bu video da nasıl çakıldığı gözüküyor.

elinizde bu varsada yapabilirsiniz

https://mcdn01.gittigidiyor.net/29212/tn30/292125968_tn30_0.jpg
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.