Merhaba arkadaslar aracimi sattim simdi baska sehirde arac anlastim gibi ilk defa tasit kredisi alacagim simdi noter satisi olmadan kredi alamiyoruz degilmi . kredi onay icin ruhsat gereklimi birde simdi ben bulundugum sehirden onaylatip krediyi araci alacagim sehirdeki subeden alabliyormuyuz krediyi < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tasit kredisi hakkinda yardim

-
-
Selamlar, krediye başvuru belgelerini hazırla, satıcı ile konuş taşıt kredisine başvuracağım de ruhsatı iste bankacına gönder. Burada tavsiyem şube ile çalış, merkezden direkt olarak krediye başvurma yanıt süresi çok uzuyor.
Kredin onaylanınca ilgili bankanın hangi şubesinden işlem yapmak istiyorsan krediyi başvurduğun şubeye bilgi veriyorsun ve onlarda o şubeye parayı aktarıyorlar, sıra alıp kredi evraklarını imzalıyorsun. Bu noktada satıcının hesap bilgilerini paylaş ve talimat ver bankaya para şu hesaba geçecek diye..
İmzalar atılınca sistem kredi kullanımına izin veriyor ve aracı satan kişi için şube taahhüt yazısı veriyor bunu satıcıya veriyorsun, bu evrakla kredi bakiyesini alması için.
Kredi sözleşmesini imzaladın, taahhütname aldın satıcıya verdin henüz bu noktada para karşı tarafa geçmez, aracı adına tescil edilmesi gerek.
Burada noterde mutlaka ne kadar kaparo aldın aracın tutarı ne ne kadarı elden, ne kadarı havale EFT yapıldı belirt ayrıca şu kadar bakiye kredi kullanımı ile alınacak diye söyle notere.
Aracın kasko kodunu da öğren noter soracak. devir yapılmadan önce kalan miktarı satıcıya ödedin.
Şimdi sıra geldi devire, araç senin üzerine geçti, satıcı parasını alabilmesi için araca kasko yapman gerekiyor. Kaskoyu yaptın, noterden ruhsatı aldın anında bankacına foto gönder hemen ara aracı aldım kasko yaptım de
Banka da araca kasko yapıldığını görecek ve senin kredi blokeni kaldırarak satıcının hesaba aktaracak. Bu noktada şubeye sor yine talimat vermen gerekebilir.
Süreç uzayabiliyor arkadaşlar, özellikle kimlik eski ise mutlaka yenileyin sorun çıkıyor. Bir de krediye başvurmadan önce bankanızla konuşun bana bu tutarda bu vadede kredi çıkar mı diye teyitleşin yoksa şube kapısında perişan olursunuz.
Satıcı da anlayışlı değilse kaparo yakabilir hatta kavga da çıkabilir dikkat edin, karşı tarafı gözünü tutmadıysa kesinlikle kredili satışa girmeyin.
Çünkü burada devri siz parayı almadan vereceksiniz ya da tam tersi satıcı verecek sonuçta sistem onayı var bloke çözülmesi var öğle tatili var 2 saat noter sırası banka sırası derken insan çıldırıyor.
Bakın bu kadar uzun uzun yazdım dikkatli olun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevabiniz icin cok tesekurler tek tek anlamişsiniz dediginiz gibi yapacagim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar çok soran olmuş, DM den bir kaç bilgi daha paylaşayım;
Taşıt kredisi diğer krediler gibi krediyi kullanmak isteyen kişiye verilmez, hesabına geçmez, ya nasıl olur? Taşıtı alacağınız yani satıcı birey ya da tüzel kişinin hesabına banka tarafından sizin adınıza talimatınızla gönderilir.
Burada süreç minimum 1 gün sürer bende 2 gün sürdü
Aracı satacağınız kişiyi mutlaka kontrol edin, yalnız bırakmayın özellikle aracın kredi bakiyesi haricindeki parasını alıp, tescili verdiğiniz an..
Burada en önemli husus bakın paylaşıyorum, bilinçlenmek adına;
Noterde 000.000 bin TL KULLANILAN KREDİ İLE ÖDENECEĞİNİ
Mutlaka belirtin.
En sağlıklısı nasıl olur?
Aracı satacaksınız;
Alıcıdan eksper sonrası kaparo alın, ruhsat resmini verirsiniz o krediye başvurur, siz de ara ara takip edersiniz
Alıcının kredisi onaylanır, şubeden evrakları imzalar taahhütname alır ve size gelir..
Bu noktada daha eksper sonrası hatta banka taahhütnamesi isteyin bunu görmeden işlem yapmam deyin. Banka taahhütname verdiği an paranız garantiye alınmış oluyor bi nevi.
Öğleden önce kesin yetişmez tavsiyem öğleden sonra banka açılınca hemen taahhütname alın, ardından notere gidin.
Notere yakın şubeden de işlem yapabilirsiniz.
Kredi onayı uzadı, haber gelecek dedi gelmedi, arayacak banka dedi aramadı.. ne olacak?
İşte bu yüzden diyorum acele etmeden iş yapın, özellikle aracı satacağınız durumda ya bloke kalkar 10 dakikaya hesaba geçer ben gidiyorum diyen olur bırakmayın, kasko yapılması zorunlu arkadaşlar.. Kasko yapılmadan satıcı para alamaz..
Krediye RED gelirse, kaparonun yanması sizin elinizde..
İnsaflı davranmayın arkadaşlar ama SABIRLI OLUN!!
Herkes iyi niyetli değil unutmayın!!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Banka taahhütname verdiği an paranız garantiye alınmış oluyor bi nevi."
Verdiğiniz bilgiler doğru olmakla birlikte şu kısım bankadan bankaya değişiyor sanırım. Çünkü ben aracımı satacağım zaman alıcı Ziraat bankasından aynı şehir fakat 100km uzaklıktaki başka bir ilçedeki şubeden başvuru yapmış. Bankadan verilen kağıdı bana ulaştırdı. Teyit almak için işlem yaptığı bankacısını aradım. Bankacı bana dedi ki, arabayı satacağınız kişi noter devrini üzerini aldıktan sonra geri kalan işlemleri tamamlamak için şubeye gelip imza atmazsa kredi iptal olur herhangi bir şekilde para alamazsınız ve bunu size garanti edemem. Hal böyle olunca ben de bu şekilde satmak istemedim. Hem alıcı hem satıcı için stresli bir durum. Biraz düzenlenmesi gerek bence.
-
O durum şöyle oluyor;
Kredi onaylandı şubeye (şube fark etmiyor) gidip kredi sözleşmesi imzalanıyor ve taahhütname veriyor ve banka diyor ki git aracı üzerine tescil ettir ve kasko yap sonra gel kredinin blokesini çözelim ve karşı tarafa parayı gönderelim.
Aksi halde krediyi tutarı karşı tarafa gönderilmiyor.
bu durum çok can sıkıcı, banka kendinden zorunlu tutsa kaskoyu anında para karşı tarafa geçer. Biraz alıcıyı koruyor gibi bir durum oluşuyor.
Araca bakmaya geldiklerinde karşı tarafın tavırları çok önemli ofsayt bir durum olursa daha işleme başlamadan vazgeçmek gerek.
Beyler okuyun, +’layın öne çıksın.. Bilinçlensin herkes..
Merhaba,
Paylaşımlar için teşekkürler, çok yararlı bir konu olmuş.
Ziraat bankasından ikinci el taşıt kredisine başvurmayı planlıyorum. En fazla 250.000 TL kredi çekmeyi düşünüyorum. Alacağım aracın kasko değeri 600.000 TL, limitlere göre en fazla 300.000 TL kredi verebiliyor banka, burada sorun yok.
Sorun, banka bu tutarı verebiliyor mu? Krediler kısılmış diye bir duyum dolaşıyor. 250.000 TL ye göre plan yapıp, 100.000 TL kredi onaylanırsa çok terste kalırım.
Yakın zamanda benzer durumu yaşayan arkadaşların yorumlarına ihtiyacım var.
Hocam, bunun için banka şuben ile görüş belgelerini ayarla, kontrol ettir ne kadar kredi çıkar diye..
Devlet bankası işleri sıkı tutuyor olabilir. Vakıf kredi kartı verir gibi 50 bin kredi verebiliriz demişti..
Bende Vakıfbank’ta bankacımla görüşmüştüm, 2. El 2020 model elektrikli bir araç İçin 200-250k arası kredi için sorgulattık ama onay vermemişti. Bu durumun şahsıma yönelik olmadığını genel bir durum olduğunu söylemişti.
Alıcı bankadan ödeme garantisi belgesini paylaştı. Ertesi gün şehir dışından geldi ve aracı satın almak istedi. Notere gittik aracın kredi harici kalan tutarı hesabıma ödedi.
Kredi kullandığı bankanın hesabıma para geçmesi için 1.5 saat kadar süre (kasko ve rehin işlemleri için) gerekiyor. Bu sürede alıcı gitti ve başka noterden benden aldığı aracı başkasına sattı diyelim. Benim para bir hakkım kalıyor mu? Açıkta mı kalıyorum?
Sistem alıcıyı koruyor fakat satıcıyı korumuyor gibi geldi.
Yarın araç satacağım bilgisi olan arkadaş paylaşırsa sevinirim.
-
merhaba, bende on gün falan taşıt kredi kullandım süreç şu şekilde gelişti.
önce araca baktım ve eksper yaptırdım pazar günü ardından satıcı ile anlaşıp kredi kullanacağımı söyleyip ruhsat fotokopisi ile pazartesi günü vakıfbanka kredi için başvurdum. bankada kredi onaylanınca notere gittik satış sözleşmesi imzalanınca yani aracı üstüme alınca bankaya satış sözleşmesini bildirdim ve aracı banka rehin aldı. Rehin işleminin ardından parayı banka benim hesabıma yatırdı. genelde alıcı hesabına yattığı söyleniyordu bende öyle biliyordum ancak vakıfbank bu şekilde yaptı. daha sonra ben de bana yatan krediyi satıcıya gönderdim ve aracı alıp kendisiyle vedalaştık. Kasko için ise bir haftalık süre verdiler ben gerçi o kadar beklemedim aynı gün kaskoyu yaptırıp bankaya bilgi verdim. bu arada aracın kasko bedeli 689 bin liraydı kasko bedelinin yarısına kadar 1.61 faiz oranı ile kredi kullandım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulalp -- 18 Nisan 2023; 9:11:43 >
-
Kaç aya kadar kullanabildiniz hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir şey sormak istiyorum. Kredi ile ikinci el araç satın alacağım. banka zorunlu olarak bizden kasko yapacaksınız dedi. yarın aracı almaya gittiğimde aracı alır almaz kaskoyu ben yaptırırsam banka yine de poliçe kesip benden para alabilir mi? Ya da bu poliçeyi banka iptal eder mi benim talebim doğrultusunda?
En Beğenilen Yanıtlar

Selamlar, krediye başvuru belgelerini hazırla, satıcı ile konuş taşıt kredisine başvuracağım de ruhsatı iste bankacına gönder. Burada tavsiyem şube ile çalış, merkezden direkt olarak krediye başvurma yanıt süresi çok uzuyor.
Kredin onaylanınca ilgili bankanın hangi şubesinden işlem yapmak istiyorsan krediyi başvurduğun şubeye bilgi veriyorsun ve onlarda o şubeye parayı aktarıyorlar, sıra alıp kredi evraklarını imzalıyorsun. Bu noktada satıcının hesap bilgilerini paylaş ve talimat ver bankaya para şu hesaba geçecek diye.. İmzalar atılınca sistem kredi kullanımına izin veriyor ve aracı satan kişi için şube taahhüt yazısı veriyor bunu satıcıya veriyorsun, bu evrakla kredi bakiyesini alması için. Kredi sözleşmesini imzaladın, taahhütname aldın satıcıya verdin henüz bu noktada para karşı tarafa geçmez, aracı adına tescil edilmesi gerek. Burada noterde mutlaka ne kadar kaparo aldın aracın tutarı ne ne kadarı elden, ne kadarı havale EFT yapıldı belirt ayrıca şu kadar bakiye kredi kullanımı ile alınacak diye söyle notere. Aracın kasko kodunu da öğren noter soracak. devir yapılmadan önce kalan miktarı satıcıya ödedin. Şimdi sıra geldi devire, araç senin üzerine geçti, satıcı parasını alabilmesi için araca kasko yapman gerekiyor. Kaskoyu yaptın, noterden ruhsatı aldın anında bankacına foto gönder hemen ara aracı aldım kasko yaptım de Banka da araca kasko yapıldığını görecek ve senin kredi blokeni kaldırarak satıcının hesaba aktaracak. Bu noktada şubeye sor yine talimat vermen gerekebilir. Süreç uzayabiliyor arkadaşlar, özellikle kimlik eski ise mutlaka yenileyin sorun çıkıyor. Bir de krediye başvurmadan önce bankanızla konuşun bana bu tutarda bu vadede kredi çıkar mı diye teyitleşin yoksa şube kapısında perişan olursunuz. Satıcı da anlayışlı değilse kaparo yakabilir hatta kavga da çıkabilir dikkat edin, karşı tarafı gözünü tutmadıysa kesinlikle kredili satışa girmeyin. Çünkü burada devri siz parayı almadan vereceksiniz ya da tam tersi satıcı verecek sonuçta sistem onayı var bloke çözülmesi var öğle tatili var 2 saat noter sırası banka sırası derken insan çıldırıyor. Bakın bu kadar uzun uzun yazdım dikkatli olun. |
O durum şöyle oluyor; Kredi onaylandı şubeye (şube fark etmiyor) gidip kredi sözleşmesi imzalanıyor ve taahhütname veriyor ve banka diyor ki git aracı üzerine tescil ettir ve kasko yap sonra gel kredinin blokesini çözelim ve karşı tarafa parayı gönderelim. Aksi halde krediyi tutarı karşı tarafa gönderilmiyor. bu durum çok can sıkıcı, banka kendinden zorunlu tutsa kaskoyu anında para karşı tarafa geçer. Biraz alıcıyı koruyor gibi bir durum oluşuyor. Araca bakmaya geldiklerinde karşı tarafın tavırları çok önemli ofsayt bir durum olursa daha işleme başlamadan vazgeçmek gerek. Beyler okuyun, +’layın öne çıksın.. Bilinçlensin herkes.. |
Arkadaşlar çok soran olmuş, DM den bir kaç bilgi daha paylaşayım;
Taşıt kredisi diğer krediler gibi krediyi kullanmak isteyen kişiye verilmez, hesabına geçmez, ya nasıl olur? Taşıtı alacağınız yani satıcı birey ya da tüzel kişinin hesabına banka tarafından sizin adınıza talimatınızla gönderilir. Burada süreç minimum 1 gün sürer bende 2 gün sürdü Aracı satacağınız kişiyi mutlaka kontrol edin, yalnız bırakmayın özellikle aracın kredi bakiyesi haricindeki parasını alıp, tescili verdiğiniz an.. Burada en önemli husus bakın paylaşıyorum, bilinçlenmek adına; Noterde 000.000 bin TL KULLANILAN KREDİ İLE ÖDENECEĞİNİ Mutlaka belirtin. En sağlıklısı nasıl olur? Aracı satacaksınız; Alıcıdan eksper sonrası kaparo alın, ruhsat resmini verirsiniz o krediye başvurur, siz de ara ara takip edersiniz Alıcının kredisi onaylanır, şubeden evrakları imzalar taahhütname alır ve size gelir.. Bu noktada daha eksper sonrası hatta banka taahhütnamesi isteyin bunu görmeden işlem yapmam deyin. Banka taahhütname verdiği an paranız garantiye alınmış oluyor bi nevi. Öğleden önce kesin yetişmez tavsiyem öğleden sonra banka açılınca hemen taahhütname alın, ardından notere gidin. Notere yakın şubeden de işlem yapabilirsiniz. Kredi onayı uzadı, haber gelecek dedi gelmedi, arayacak banka dedi aramadı.. ne olacak? İşte bu yüzden diyorum acele etmeden iş yapın, özellikle aracı satacağınız durumda ya bloke kalkar 10 dakikaya hesaba geçer ben gidiyorum diyen olur bırakmayın, kasko yapılması zorunlu arkadaşlar.. Kasko yapılmadan satıcı para alamaz.. Krediye RED gelirse, kaparonun yanması sizin elinizde.. İnsaflı davranmayın arkadaşlar ama SABIRLI OLUN!! Herkes iyi niyetli değil unutmayın!! |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X