Son zamanlarda (son iki üç gündür) bilgisayarımın taskbar'ı (saatin, başlat menüsünün falan olduğu bar) bilgisayarı açtıktan belli bir süre sonra donuyor. Hiçbir şekilde işlem yapamıyorum. Sadece o an açık olan pencereler arasında alt+tab ile geçiş yapabiliyorum hepsi o. Ctrl+Alt+Del yapamıyorum, işe yaramıyor. İşletim sistemim WinXP, işlemcim AMD Athlon64 3800+ X2, anakartım ASUS A8N-SLI Premium, 1 GB ram'im var, ekran kartım da ATI Radeon x700pro (256Mb).
Problem ne olabilir sizce? Ben işlemci fanından şüphelendim ve dün gece o soğukta camı pencereyi açtım, kasayı da açtım ve odamı soğuttum. Haliyle işlemciye de direk soğuk hava gidiyordu. Anlayacağınız işlemciyi ilkel yöntemlerle soğutmayı denedim. Yine donma oldu ama normal süreden daha geç dondu bilgisayar. Problem anakarttan kaynaklanıyor olabilir mi? (Lütfen hayır diyin de rahatlayayım.)
Son olarak sorunun işletim sisteminden olabileceğini düşündüm ama bu ihtimal bana çok zayıf geliyor. Daha önce anakart ve her nevi fan yakmış biri olarak işletim sistemi ihtimali çok çok zayıf geliyor. Yine de bu akşam WinXP'nin 64 bit sürümünü kurup bir de öyle bakacağım, belki problemim hallolur.
İlginize teşekkür ederim,
Sevgiler.
biosda işlemcinin derecesi kaç?
Şu an (Windows üzerinden) 42 derece olarak gözüküyor.
quote:
Orjinalden alıntı: eurus
Şu an (Windows üzerinden) 42 derece olarak gözüküyor.
biostan bakmanızı öneririm.windowstaki program doğru yazmayabilir.yani emin olmak için.42 ise gayet normal.
Bunun sebebi muhtemelen virüstür.Eğer donanımdan kaynaklansa PC tamamen kilitlenir.Bence virüs taraması yaptır.
Ondan da şüpheliyim ama daha önce yaşadığım iğrenç tecrübeler (anakart yakma, ekran kartı, fanlar vs..) sonucu böyle bir şüpheye düştüm ister istemez. Aslında bakılırsa bundan 4-5 gün önce bilgisayar fena halde şifayı kapmıştı, zar zor temizledim (bir gecemi aldı) ama hala o pislikten kalıntılar olmuş olabilir. Yeni windows kuracağım, bakalım inşallah problem çözülecektir. Başka önerisi olan varsa, önerilere de açığım.
Bu arada BIOS'dan bakmayı denedim ama CPU sıcaklığı ile alakalı hiçbir şey göremedim. Bulamadım sanırım.
Fikri olan yok mu? :(
quote:
Orjinalden alıntı: KillForYou!
Bunun sebebi muhtemelen virüstür.Eğer donanımdan kaynaklansa PC tamamen kilitlenir.Bence virüs taraması yaptır.
+1 yada bir spy bilgisayarı kasıp sorun çıkarıyor olabilir..
Windows XP x64 Edition yükledim, şu an x64 üzerinden size bu mesajı yazıyorum. Yaklaşık 2 saattir bilgisayar açık ve hiçbir donma yaşamadım. Görünen o ki sanırım yaşamayacağım da. Galiba gerçekten en ucuz, en masrafsız ihtimal doğru çıktı, tamamen yazılımsal bir problemmiş (gibi görünüyor şu an).
Sabaha kadar bilgisayarı açık bırakıp teste tabî tutacağım, eğer bir donma olmazsa tamamdır sorunu halloldu demektir. Gelişmeleri yine bildiririm, ilginize teşekkürler.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme