Şimdi Ara

Taşra üniversitelerinde hukuk okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimizin malumu hukuk mezunu sayısı giderek artıyor ve buna paralel olarak bu mezunların %90'ı serbest avukat oluyor. Gözlemlediğim kadarıyla köklü okullardan veya etiketi olan hukuk fakültelinden mezun öğrenciler büyük uluslarası iş yapan avukatlık bürolarına giriyorlar tabi bunda yabancı dil bilmeleri de onları ön plana atıyor. Taşra mezunun büyük hukuk bürolarına girme ihtimali nedir tabi yabancı dil biliyor sayarsak. Şahsi büro açacak çevre yada para yok. Küçük veya orta halli bir büroya girsem pek parlak maaşlar alamayacağımı düşünüyorum tek kurtuluş yolu şahsi büro açmak fakat üstte yazdığım nedenler ve çok mezun olması sebebiyle piyasada tutunmanın çok zor olacağını düşünüyorum. Sizce hacettepe istanbul marmara gibi okullarda ingilizce iibf okuyup banka vs kovalamak daha mantıklı

• Hocam ben bu yuzden siyasala yoneldim.
  • Fikirlerin degisir,3.sınıftaki ticaret hukukunu görmeden uluslararası ticaret istiyom diyen 1.sınıf öğrencileri gibi yorum yapmamak lazim:)

Zevk al ikilemde kalıyorsan kesinlikle H. bile yazma.
  • Çok istiyorsanız yazılabilir bunun haricinde pişman olacağınız yüzde yüz.
  • GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt
    Hocam siyasalın ne gibi artıları var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konstantinus

Çok istiyorsanız yazılabilir bunun haricinde pişman olacağınız yüzde yüz.
    Bunu iibf için mi dedin
  • Besili B kullanıcısına yanıt
    Hayır taşrada hukuk okumak hususunda
  • kendi büronu açmak için çevre yapmak senin elinde. okurken de çalışıp para biriktirmek senin elinde. mühendislik okumuyorsun arkadaşım hukuk okuyorsun bunun farkına var bir an önce. kendi büronu açmak için 4 yıllık lisans eğitimin boyunca elinden geldiğince eksikliklerini tamamla. erzurum hukukta okumak kötüdür ankara hukukta okumak iyidir diye bir şey yok.
  • Hacettepe\İstanbul iibf yazarsan okul hayatında ve mesleki açıdan daha rahat olur kafan ama muhtemelen keske hukuk yazsaydim da dersin bence cunku hukuk dışardan bakınca kolay para olarak görünüyo göze doğrusu. Taşra ünilerinden mezun olanlar genelde akraba eş dost torpili kovalıyor ufak çaplı bürolarda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.