< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Aequitas -- 18 Kasım 2022; 20:41:27 > |
Tavan LED aydınlatma tavsiyesi
-
-
Yok mu kimseden ses?
-
Şerit ledler için tek çipli 3 çipli diye bir konu vardı. Daha çok led aynı pakette. Kalite farkı olabileceği gibi bu tip bir fark da olabilir sisteminizde. Ancak söküp atmak yerine yanına yenisini çekebilir ve hatta bağımsız olarak çalıştırıp istediğinizde az ışık vereni istediğinizde çok ışık vereni ve hatta ikisini birlikte çalıştırıp en parlak olanı tercih imkanı yapabilirsiniz.
-
Selamun aleykum ben malum yurtiçi sitelerinden birinden Şerit Led 4040 İç Mekan Beyaz Silikonsuz aldım ışığı gayet iyi sizinkinin modelini bilmiyorum ama ışığı bence çok iyi bir deneyin derim
googlede Şerit Led 4040 İç Mekan Beyaz Silikonsuz diye aratın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 20 Kasım 2022; 12:17:38 > -
Yeri uygunsa tavan içerisindeki şerit ledin yerini değiştirerek (duvardan uzaklastirarak) ışık şiddetini bir miktar artırabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanına paralel olarak bağladığımda trafodan çekilecek akım iki kat artacağından trafoya fazladan yük bindirmez mi? Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım?
-
Dün bulunduğu yerin fotoğraf ve videolarını çekerek değerlendirme yaptım, ledler metrede 60 led bulunan bir şeride benziyor, alüminyum ızgara döşenmiş ve o levhaya yapıştırılmış ledler, tavana doğru değil arkaya doğru bakacak şekilde. Parlaklıklarını ölçme imkanım olmadığı için lümeniyle ilgili bir yorum yapamadım. Ama yerini değiştirerek ışık şiddetini değiştirebileceğimi sanmıyorum.
-
Aleyküm selam. Ben de birkaç gündür baya bi araştırdım, başındaki kodların SMD (surface mountable diode) lerin boyutları olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. En ideal boyutun 2835 olduğunu okudum bazı yerlerde, enlemesine dar olduğu için birbirine daha yakın konumlandırılarak birim mesafede sayıca daha fazla eklenebiliyormuş, boyutu küçük olduğu için 4040 ve 5050 lerden daha az güç çekip yakın parlaklık verdiği için ve birim mesafede sayıca daha fazla kullanılabildiği için watt başına ışık şiddeti açısından en verimli olanlardanmış.
3 çipli olayını yabancı forumlarda hiç görmedim, sadece bizdeki yorumlarda okudum, o da sanıyorum iki kesim noktası arasındaki led sayısını söylüyor ama emin değilim.
Netice itibariyle metrede 120 led bulunduran 2835 boyutlu ve sayıca fazla olduğu için sıcaklığı daha iyi dağıtabilmesi için PCB'sinin de mümkünse 10 mm genişliğinde olanlardan almaya niyet ettim. Hafele'nin 2074 modeli bu bahsettiğim özelliklerde ama 5 metresi 1100 TL civarında. Ama ismi olmayan aynı özelliklerdeki led şeritleri 150 TL civarına kadar bulabiliyorum sanırım. Bir de izmir gıda çarşısındaki elektrikçilere gidip orada fiyat araştıracağım, uygun fiyata bulursam oradan alacağım.
Tavanı da inceledim, toplam üç adet birbirine paralel bağlanmış 5 metrelik led şeritler var. Onları yeni alacağım şeritlerle değiştireceğim. Çıkan ledleri de farklı yerlerde değerlendirebilirim. Örneğin yatağın bazasının altına koyma niyetim var, bir de kablosuz kontrolcü ekleyip akıllı ev projesine dahil edebilirim bunları.
-
Trafo kapasitesine göre kıyaslarsınız. Uyarsa yaparsınız uymazsa yeni trafo ekleyebilirsiniz. Sadece ihtimal.
Ledlerin ışığı yuvasında sönümleniyor da olabilir. Belki yansıtıcı eklemek, daha iyi yansıyacak geometriyi gözetmek fayda sağlayabilir.
-
ledler tavana baktığı sürece cinsi farketmeyecek ışığın yarısı boşa gidiyor olacak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X