Şimdi Ara

tavsiye eder misiniz? (zoom olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zoom yapınca netliği bozulmayacak bir fotoğraf makinası tavsiye eder misiniz? maksimum 800 ytl arıyorum

saygılar...

• Sevgili @carkon

Optik zoom özelliğine sahip fotoğraf makineleri ile yapılan zoom'lu çekimlerde netlik kaybı olmaz. Bu bilginin ışığında zevkine ve mali durumuna göre en fazla 3 makineden oluşacak bir seçim listesi hazırlarsan, seçim yapmanda yardımcı olmaya çalışan arkadaşların da işini kolaylaştırmış olursun.

Ayrıca bölümümüzde üst konu olarak yer alan "FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER" başlıklı konuyu;
    http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/tm.htm

ve bölüm kurallarımızı dikkatle okumanı öneriyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_4473367/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 25 Ekim 2005, 3:42:34 >

• arkadaşım teşekür ederim

düşündüklerim Canon PowerShot SD550, Nikon Coolpix 7900, Sony DSC-P200
  • Sevgili @carkon

Hazırlamış olduğun seçim listendeki fotoğraf makinelerini biribirilerine üstünlük sağlayacak genel özelliklerini göre kısaca kıyaslamaya çalışayım;

Canon PowerShot SD550'ün artıları: Biraz daha geniş açılı objektife sahip olması, daha düşük ISO'ya inebilmesi (Nikon 7900 ile aynı), daha iyi max perde hızı (Nikon 7900 ile aynı), daha etkili flash mesafesi, daha büyük LCD ekran, sürekli çekimde biraz daha hızlı olması.

Nikon Coolpix 7900'ün artıları: Biraz daha yüksek zoom kapasitesine sahip objektif (Sony P200 ile aynı), Daha düşük ISO'ya inebilmesi (Canon SD550 ile aynı), daha iyi normal ve macro odak mesafeleri, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarları, daha iyi max. perde hızı (Canon SD550 ile aynı), manuel focus özelliğinin bulunması (Sony P200 ile aynı), dahili hafızaya sahip olması (kart dolduğunda acil çekimler için işe yarayabilir), kullanışlı D-light ve portre asistanı gibi özelliklerinin bulunması.

Sony DSC-P200'ün artıları: Biraz daha yüksek zoom kapasitesine sahip objektif (Nikon 7900 ile aynı), biraz daha iyi diyafram aralığı, manuel focus özelliğine sahip olması (Nikon 7900 ile aynı).

Ben yukarıdaki fotoğraf makineleri ile çekilmiş örnek fotoğrafları inceledim, SD550 malesef biraz daha fazla noise oranına sahip ve kırmızı gözde pek başarılı değil. Nikon 7900'ün diğer iki makineye göre daha keskin fotoğraflar çekebildiğini gördüm. Ayrıca yukarıdaki kıyaslamaya da bakarak benim oyum Nikon 7900'den yana.

• optik zoom mertkanında dediği gibi görüntüyü bozmaz. dijital zoom bence fazlalık ve gereksiz makinalarda. Tavsiyem en az 10X optik zoomlu al. Zaten sana tavsiyede edilmiş. Benim kullandığımda 10x optik zoomlu(konica minolta Z20). Ama sen o paraya çok daha üstününü rahat bulursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.