Şimdi Ara

Tavsiyeleriniz bekliyorum aydınlatın beni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Daha önce bu şekilde benzer bir konu açmıştım fakat biraz daha detaylı bir araştırma yapınca yine ortada kalakaldım
    Ve soluğu yine siz tecrübeli ve bilgili abilere danışmaya karar verdim.
    Şimdi yılbaşına doğru yeni bir laptop almaya karar verdim. Kullanım olarak ağırlıklı multimedya ve güncel oyunlar(Rome 2,COD,BF4 vb.) olucaktır.
    maksimum bütçem ise taksitli olarak 2500tl dir. Aşağıdaki 4 modelde kararsız kaldım hangisi fiyat\performans olarak beklentilerimi karşılar

-Max 3-4 saat oyun oynamak
    -Programların yüklenmesi hızlı olması
    -Batarya süresi
    -Soğutması iyi olmalı(soğutmadan kastım tabiki masaüstü gibi değil ama ısındıktan sonra ısıyı en hızlı dağıtan hangi modeldir?)
    -Ofis'te kullanmayıda düşünüyorum bu yüzden taşınabilirlikte önemli benim için
    -Servis kalitesi çok çok önemli

http://www.pcdepo.com/asus-n550jv-cn211d-notebook-urun10739.html
    Asus N550JV-CN211D Taksit:6 434.11 TL Toplam: 2,604.66 TL

http://www.pcdepo.com/msi-ge60-20e-295xtr-notebook-urun10908.html
    MSI MSI GE60 20E-295XTR Taksit:6 434.11 TL Toplam: 2,526.27 TL

http://www.pcdepo.com/msi-cx61-2od-231xtr-notebook-urun10905.html
    MSI MSI CX61 2OD-231XTR Taksit:6 303.03 TL Toplam: 1,818.21 TL

http://www.pcdepo.com/sony-svf1521lstb-notebook-urun10838.html
    Sony SVF1521LSTB Taksit:6 371.49 TL Toplam: 2,228.96 TL

Şimdiden ilgili ve alakadar olduğunuz için çok teşekkürler, İş hayatınızda veya okulunuzda başarılar dilerim...

Saygılarımla
    C.Senator
    Can BODUR

• Msı dan başka bişey alma kağıt üstünde cx61 daha iyi dürüyor fakat neden fiyatı az onu çözemedim acaba yanlış mı okudum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsrt0101 H kullanıcısına yanıt
    tamam bakalım bir inceleyeyim, peki bu ürünü kullandınızmı?
  • Kullanılan ekran full hd değil ve ekran kartı gt740m bu yüzden maliyeti biraz daha düşüyor fakat diğer MSİ ge60 ile Asus'un ekranları full hd olduğu için biraz daha maliyetli haliyle
    benim görüşüm bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Senator

Kullanılan ekran full hd değil ve ekran kartı gt740m bu yüzden maliyeti biraz daha düşüyor fakat diğer MSİ ge60 ile Asus'un ekranları full hd olduğu için biraz daha maliyetli haliyle
    benim görüşüm bu

anladım hocam full hd bence laptoplarda işin lüks kısmı ama gt740m işin sonu fakat aradaki fiyat farkına değecek kadar performanslı oyun oynatır mı bilemem
  • İşte bende ondan tam emin değilim hocam gt740m'de fena değil ama ekranın full hd olmaması gt740 tam anlamıyla kullanamamak denebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

İşte bende ondan tam emin değilim hocam gt740m'de fena değil ama ekranın full hd olmaması gt740 tam anlamıyla kullanamamak denebilir.

benim önceliğim daima hızdır daha sonra görüntü kalitesi gelir ki hani genede siz bilirsiniz bişey diyemem sizce o paraya değerse alın derim ama tam emin değilim fakat 2. bi monitör bağla laptopa ordan oyna(full hd desteğinden emin değilim çünkü hiç yapmadım)
  • neyse bakalım hocam zaman ne gösterirse artık, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim usta
  • Ben şahsen oyumu Asus N550JV-CN211D den yana kullanacağım. Kalite açısından kesinlikle MSI ile arasında ciddi fark vardır. Tabii MSI kötüdür demek istemiyorum ama kıyasladığınız vakit tabii ki ASUS'un kalitesi tartışılmaz... Ayrıca beraberinde gelen Subwoofer ile de müziğin ve oyunun keyfine doyamazsınız. hele ki fullHD ekran film seyrederken ciddi anlamda fark yaratıyor bilginiz olsun...

Bir diğer konuda GT740M ekran kartı. Bu konuda bir hatırlatma yapayım ama bunu kötü anlamda algılamayın hemen arkasından durumu açıklayacağım...
    Piyasadaki GT740M kartlarının büyük bir kısmı 64bit dir bilginiz olsun... Ancak işte onu vurgulamak isitiyorum ki bu 64 bit bildiğiniz bir 64 bit değil...!
    Nasıl mı ? Aşağıdaki testi ve beraberindeki makaleyi okursanız beni de uzun uzun yazmaktan kurtarmış olursunuz...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/biliyormusunuz/64-bit-128-bit-kavgasi

Görüldüğü gibi GT740M-64bit resmen GT640M-128 bite kafa tutmuş... Demek ki neymiş, her 64 bit'in eti yenmezmiş...!!!
    Bun konuda donanımhaberde de çok güzel bir video vardı. Bence onuda seyrederseniz ne demek istediğimi anlamış olursunuz...
    http://www.donanimhaber...aByte-mi-ozel-video.htm

Ancak mesele yukarıda verdiğiniz bilgisayarların hangisi seçilmelidir konusu olunca iş değişiyor... ASUS N550'nin üzerindeki ekran kartı olan GT750M ve dolayısıyla GT740M den ciddi anlamda güçlüdür hatırlatırım. Bu konuda aradaki farkları görmek istiyorsanzı gene notebooktesting.com da ekran kartlarımile ilgili çok güzel bir grafik var. Oaradan hepsi hakkında bilgi alabilirisiniz...

Saygılarımla,

• sentetik5 S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık, bende asus diye düşünüyordum ayrıca ekran kartı konusuna gelince haklısınız.
    Mesela GDDR3 128 bit'lik ekran kartı GDRR5 64 bit'e yetişemiyor GDDR5'li olan fark atıyor
    Full hd ekran kısmına gelince 1366'lik ekran ile ciddi bir performans söz konusu tabiki
    subwoofer ise diyecek sözüm yok
    size sorum şöyle peki bu asus aliminyum kasa mı? ısınma konusunda ne düşünüyorsunuz? max 3-4 saat oyun oynarım yani pek oynamam.
    ve ssd takılabilirmi? ssd olursa performansta sıçrama olur diye düşünüyorum.
    alakadar olduğunuz için çok teşekkür ederim efem...
  • quote:

neyse bakalım hocam zaman ne gösterirse artık, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim usta

Ne demek hocam forum bunun içi var ben teşekkür ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun için düşünüyorsan msi den şaşma fiyat ve performans bakımından :) msi kasa kalitesi ile asus arasında ben fark göremiyorum :) 2 sinide baktım alırken ben hiç bir fark yok msi klavyesi asus klavyesine 5 basar üstelik steelseries ile çok güzel bir iş birliği yapmşlar msi nin ses kaliteside oldukça güzel thx pro ile bende steelseries sb v2 ile 7.1 kalitesi mükemmel istediğin başka soru varsa 20e adına cevaplayabilirim :)
  • Luzbel kullanıcısına yanıt
    peki hocam asus nj550 mi yoksa bu msi mi?http://www.pcdepo.com/m...notebook-urun10908.html
    cevabın tabiki msi ama kasa kalitesi sanki asus'un daha iyi ve full hd ekran cabası
  • quote:

Hocam öncelikle çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık, bende asus diye düşünüyordum ayrıca ekran kartı konusuna gelince haklısınız.
    Mesela GDDR3 128 bit'lik ekran kartı GDRR5 64 bit'e yetişemiyor GDDR5'li olan fark atıyor
    Full hd ekran kısmına gelince 1366'lik ekran ile ciddi bir performans söz konusu tabiki
    subwoofer ise diyecek sözüm yok
    size sorum şöyle peki bu asus aliminyum kasa mı? ısınma konusunda ne düşünüyorsunuz? max 3-4 saat oyun oynarım yani pek oynamam.
    ve ssd takılabilirmi? ssd olursa performansta sıçrama olur diye düşünüyorum.
    alakadar olduğunuz için çok teşekkür ederim efem...

N550JV tamamen alimünyum kasa ve gerçekten o inceliğe inanılmaz bir güç sığdırılmış. Bazen insan bu kadar ince bir bilgisayara bu kadar güç nasıl sığdırılıyor diye düşünmeden edemiyor...
    Terddütleriniz varsa aşağıdaki incelemeyi okumanızı tavsiye ederim. Neredeyse baştan aşağı her şeyiyle test edilmiş...
    http://www.notebooktesting.com/tr/index.php/karsilastir/item/25-asus-n550jv-cn127h#inceleme

"Testin "performans" kısmında bir kaç kişinin aynı sizin gibi ısı konusunda soru sorduğunu gördüm. Ancak verilen cevap da oldukça ilginç. Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.
    CN127 değil ama bir yakınımın oğlu CN211 aldı ki biliyorsunuz birebir aynı kasaya sahip. İnternette okuduklarım sebebiyle aynı endişeyi ben de paylaştığım için hemen hava kanallarının bulunduğu yeri kontrol ettim. Gerçekten ilk bakışta ekrana doğru üfleyecekmiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Ancak çalışma esnasında elimi ekrana ne kadar dikkatle yaklaştırırsam yaklaştırayım kesinlikle bir ISI algılamam mümkün olmadı. Sanırım orada fark edilmeyen aeorodinamik bir yapı var ve kesinlikle ısının ekrana üflemesini angelliyor. Zaten bu kadar bariz bir yanlışı da ASUS mühendislerinin yapmasını açıkcası beklemiyordum ve görülüyor ki yorumcular sadece görünüşe bakarak karar vermişler...

SSD takmak konusunda her zaman herkese aynı tavsiyede bulunuyorum. Yapılan tüm testler ve gözlerimle gördüğüm deneyimlerde dahil olmak üzere, SSD takmanın insanı rokete bindirmiş gibi hissettirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Daha önce yaklaşık 1 dakika 15 saniyede açılan Corel X6 SSD taktıktan sonra 8 saniyede açılınca inanın küçük bir çok geçirmiştim...! Bu deneyimi herkesin yaşamasını isterim açııkcası.
    Ancak bunu takabilmek için mevcut hardiskinizi DVDRW yuvasına extra bir aparat ile takmanız gerekiyor. Yani DVDRW den mahrum kalacağınızı unutmayın. Şahsen ben bu yuvayı kullanmayalı 3-5 ay oldu diyebilirim. Çok da gerekli olmadığını düşünüyorum artık...

MSI konusuna gelince: Açıkcası MSI 'ın oyun için dizayn edilmiş notebooklarına diyecek hiçbir lafım yok gerçekten süper performans için yaratılmış cihazlar... Ancak açıkcası iki bilgisayarı yanyana koyarsanız arada ne kadar büyük bir fark olduğunu da rahatça görebilirsiniz. Yanlış anlamayın MSI kötü demiyorum ama ASUS gerçekten son derece kaliteli parçalar kullanarak imalat yapıyor bu bir gerçek...

Saygılarımla,

• quote:

peki hocam asus nj550 mi yoksa bu msi mi?http://www.pcdepo.com/m...notebook-urun10908.html
    cevabın tabiki msi ama kasa kalitesi sanki asus'un daha iyi ve full hd ekran cabası

Bu iki ürün arasında sadece ekran kartı farkı var diyebiliriz. Ayrıca MSI'da da ekran FullHD yani 1920x1080 fark etmediniz sanırım...
    GTX 765M GDDR5 ekran kartı tartışmazsız son derece yğksek verimli bir ekran kartı olduğu kesin. Yani açıkcası MSI'ın ekran kartı ile diğerleri kıyaslanmaz bile...,Ancak ben şahsen buna rağmen ASUS
    N550JV_CN211D yi tercih ederim. Neticede çok oyun oynamadığınızı söylemişsiniz biraz da ondan söylüyorum. Neticede CN211'in ekrn kartıda şu an piyasadaki tüm oyunları ve hemde full olarak rahatlıkla oynatabilecek bir ekran kartı onu da unutmayalım... Fiyat olarak da aşağıdaki siteye bakacak olursanız MSI'ın verdiğiniz fiyatıyla neredeyse aynı :
    http://www.indirimkenti.com/Products-URUN2565249-asus-n550jv-cn211d-i7-4700hq-240-ghz-8gb-1tb-156-full-hd-led-4gb-vga-dos-cam-blt.html

Eh bundan sonrası artık tamamen kişisel ercihlere kalıyor...

Saygılarımla,

• msı ı boşver

asus veya lenovo marlarından bir tanesini al derim
  • Benim tavsiyemde Y510P,

Tam bir oyun canavarı, SLI modeli şuan bu sitede var çift ekran kartlı...

http://www.sadecenotebook.com/lenovo-ideapad-y510p-59-380590-core-i7-4700-240-ghz-8-gb-1-tb-8-gb-ssd-2-gb-vga-156-windows-8-sli-pmu294817
  • oyun için tartışılmaz msi veya programcı iseniz veya pc ile alakalı tüm ağır programlar için bence msi ekran kartı kullanımından bahsediyorum içindeki işlemci ekran kartı vs. üreticiler aynı mimariye sahip ben markaya para veren biri olmadığım için msi yana kullanırdım zaten zevk meselesi ve bütçe :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.