Şimdi Ara

Tavuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar planım var fakat kafamda sorular var.
    1-Bir tane civv alıcam tek başına sıkıntı olur mu ?
    2-Civcivi başta evde bakıcam sonra balkona kümes yapıcam fakat sorum şu bu civciv tavuk olunca evin içinde gezmesine izin vericem ama bu civiv büyüyüncede bana yakın durar mı yoksa normal tavuklar gibi kaçar mı ?
    3-Çok fazla ses olurmu ?
    4-Küçük paçalı tavuklardan almak istiyorum fiyatları nedir ?
    5-Koku sorunu olurmu olursa yıkayabilirmiyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tavuk size alışır alışmasına da, evde tavuk bakılmaz!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınızı biraz daha açıklar mısınız ?
    Hangi nedenlerden dolayı bu kadar net cevap verdiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur4i -- 5 Mayıs 2015; 14:09:53 >
  • tavuk evde bakamazsın zaten tavuğa eziyet. Tavuk doğada yaşaması lazım açık alanda yani köylük alanlarda zaten keseceksende hiç besleme onca yıl besle arkadasın olsun sonra kesme durumu vs olmasın.
  • 1-Olmaz
    2-Sana yakın durur, kaçmaz. Ama tuvalet eğitimi verebileceği sanma. Her yere sıçar.
    3-Hayır. Horoz çıkar ise belki ötebilir.
    4-Bende bilmiyorum. Sevmiyorum da zaten.
    5-İlla ki koku olacaktır. Zamanla alışırsın. Yıkasan da fayda etmez.

Ne kedi köpek ne de tavuk binada iyi olmaz. Ama sonuçta olmaz değil. En azından eşelenmesi, temizlenmesi için toprak vermelisin bence. Ayrıca sürüde olması daha iyi olur. Eğer evde kuş beslemek istiyorsan ve bunun sana dönüşü olsun istiyorsan (yumurta, et) bıldırcını düşün derim. Ayrıca tavşanda beslenebilir eti için. İkiside balkonda gayet iyi olur.

Ayrıca yazın gürpınar pazarından 3 ördeği 15 TL ye alıyorduk. civcivde 3 tanesi 10 lira filan olması lazımdı. 5 ten fazla olmaz zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SutluCikolata -- 7 Mayıs 2015; 8:05:45 >
  • Geçen yaz ördek bende besledim.Bıldırcın konusunda biraz bilgi verirmisiniz.Küçül vir kümesim var kaç tane bıldırcın alabilirim insana alışırmı sesi apartmanda sıkıntı olurmu.toprakta eşelenecek kadar toprak veririm.

• Kardeş ben köy gibi biryerde yaşıyorum allah rızası için yapma Diyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Horoz eti yenir mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Civciv alacaksan en az 2 tane al. Alma etme besleme diyenede kulak asma. Balkonda beslerim arada dışarda bi toprağada çıkarırım diyosan al. Paçalılar küçük kalır daha iyi olur. Ama büyüğüde olur.

1) En az 2 civciv al
    2) 2 kilo civciv yemi al
    3) Akşam boş bir odada büyükçe bir kutuda, gündüz ise balkonda ayrı bir kutuda tut ve zıpladıklarında aşamasınlar, balkona bıraktığında üstünü ört sebze kasası gibi birşey ile
    4) Gece birbirlerine sokularak uyurlar, mümkünse ikisininde altına girebileceği bir tüylü peluş oyuncak veya bir tekstil ürünü kullanarak bi yuva yap odadaki kutuya.
    6) Gece yemek verme kutuya uyusunlar, sabah ise yeni yem ve taze içi çok kirlenmicek kapla su koy
    7) Balkondaki kutunun altına 5cm kalınlıkta toprakla doldur
    8) İlk 1 ay civciv yemi ile besle. Hava 20 dereceden yukarda ise akşamda balkonda tutarsan kokudan kurtulursun. Önümüz yaz ilk 2 hafta hariç sürekli balkona koyabilirsin.
    9) Balkonda salıverirsen civcivlerin başından ayrılma karga kapmasın.
    10) Ev içinde yerde gezinmeleri çok tatlı ama halıyı kaldır :)
    11) Tavuk olunca yumurtasını ye yedir
    12) Ölmemeleri için özenle bak çoluk çocuğa elletme.
    13) Yemini çok verme azda verme
    14) Akşama doğru vıyaklamalarının nedeni gündüz balkonu yorgunluğu, kararınca kutuya at üstünü yarım kapa çok geçmeden uyurlar
    15) Civcivler güzeldir ama yıllardır kuş beslerim ve kanarya beslemeye tercih etmem. Kuş daha temizdir.

Selametle.

Birazdan açacapım konuda 3 haftalıklarımı görebilirsin.
     Tavuk Tavuk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.