Şimdi Ara

Tavuklu ve Kıymalı Bademli Pilav

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İÇİNDEKİLER
    1 yemek kaşığı tereyağı
    220 gr dana kıyma
    1 yemek kaşığı yenibahar
    1/2 yemek kaşığı tarçın
    1/8 yemek kaşığı toz karabiber
    1.2 lt sıcak su
    1,5 yemek kaşığı tuz
    250 gr kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
    400 gr pişmemiş Amerikan pirinci
    100 gr çiğ badem



    HAZIRLANIŞI
    Tereyağını büyük bir tavada orta ateşte eritin ve kıymayı kahverengi olana dek pişirin. Yenibahar, tarçın ve karabiberi de ekleyip, 1 dakika daha pişirin. Sıcak suyu dökün, tuz ekleyin ve tavuğu da tavaya alın. Kapağını kapatın ve 25 dakika tavuğun kanı gidene kadar pişirin.
    Tavuğu tavadan alın ve didikleyin. Didiklenmiş tavuğu yeniden tavaya alın ve pirinci ekleyin. Kapağını kapatın ve pirinç yumuşayıp karışımın suyu çekilinceye kadar 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Başka bir tavada bademleri orta ateşte 5 dakika ya da açık kahverengi olana dek kavurun. Bademleri tavuk ve pirinç karışımının üstüne serpin.







  • Denediniz mi ve iyi yapar mısınız?
  • kıymali pilav mı olur, hadi pnu da anladım, içerisine tarçın nedir ya
  • aatalante A kullanıcısına yanıt
    Çok da güzel oluyor ve tarçın farklı bir tat veriyor. Zeytinyağlı dolmada olduğu gibi ayrıca ceviz ve tarçın mükemmel ikili benim için :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.