< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 7 Ocak 2019; 19:33:2 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 7 Ocak 2019; 19:33:2 > |
Ya arkadaşlar kahveden anlamıyorsanız birşey yazmak zorunda değilsiniz granül kahve değil elbette ne alaka granül le gold yazısını gördün diye nescafe çöpü mü sandın. Son postum kahve tüketenler fırsatı görür zaten ben bilgilendirme amaclı yazdım fiyat gerçekten cok uygun iyi günler.
|
Gerçek kahveyi nescafe gold ile karşılaştıranları gördükce ülkemizin neden bu kadar ileride olduğunu daha iyi anlayabiliyorum.
Teşekkürler arkadaşlar, sizin sayenizde yeni şeyler öğreniyoruz. Coffee mate ile 1 litrelik sütü karşılaştırma postlarınızı da bekliyoruz. Evet bence de coffe mate sütten daha güzel, ben ikisini de tattım. Tercihim coffee mate |
Konuda trajikomik yorumlar var
|
Ben espresso cezvesi kullanıyorum, kahveyi de mehmet efendinin yöresel kahvelerinden alıyorum. En son bime geldiğinde almıştım 100GR 4,95'di 6 paket aldım.
French press ile yaparsam daha hafif içim, espresso yaparsam daha sert oluyor. Espresso'u sulandırırsam americano oluyor. Evde uyguna geliyor her şekilde. Bir de kahveleri butik kahvecilere sorun. Bazen çoğu marketten daha uyguna gelebiliyor ama büyük paket oluyor tabi çoğu zaman. Bu arada arkadaş neden türk kahvesi gibi demlemiyorsunuz demiş. Elbette demlenebilir ama bunun için türk kahvesi gibi toz haline getirilmesi lazım kahvenin ve o zaman demleme olmuyor kahve pişirme oluyor. Demleme pişirme ayrı şeyler. Bu iri çekilmiş çekirdekler genelde filtre sistemleri için daha uygunlar ve çekirdeklerin process aşaması da ona uygun. Evde en ucuz kahve deneyimi french press ile olur. Kahvenin aromasını daha sert hissetmek istiyorsanız espresso yapacaksınız bunun da cezvesi falan 50 - 100 TL arası bazı yerler de daha pahalı cezveden ziyade moka pot deniyor daha çok ben cezve diyorum . Daha da güzel demleme yöntemleri istiyorsanız çekirdeklere uygun şekilde farklı demleme yöntemleri kullanılıyor. V60, aeropress, chemex ... Daha kolay seçimler için kahve makineleri devreye giriyor. Çekirdek çeken çekmeyen gibi. Ama benim tercihim makine yerine bir chemex ya da V60 alıp biraz emek gösterip kahveyi demledikten sonra zevkle içmek. Hem çekirdek yanmıyor acılaşmıyor hem de uğraştığınız için ayrıca zevkli oluyor. :)) |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper3333 -- 7 Ocak 2019; 18:55:26 > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GlamourSS -- 7 Ocak 2019; 19:17:2 > |
|
|
|
|
|
|
|