Hocam mükemmel bi yanıt olmuş çok teşekkürler. Aşağıda yorum yapan arkadaşlar sizlere de çok teşekkürler. Amacım netflix vb platformlarda güzel görüntü elde etmek ve futbol maçları. Şu anlık konsolum yok oyunla ilgili bi durumum yok ama ilerde olabilir belki. T8B de de Dolby visiyon vardır sanırım değil mi yukarda yazmamışsınız ama emin olamadım. C655 pro yeterli gibi yazdıklarınıza göre. Hz düşük ve ekran karartma alanları daha az.100 civarı sanırım bu modelde. T8B ve c745 de 160 civarı. Onun dışında büyük farklar yok gibi. C655pro tcl sitesinde 450/600 (peak) nit gözüküyor. Diğer opsiyonlar 1000 nit ve daha fazla lokal karartma bölgesi. Sizce bu fark görüntü kalitesini büyük ölçüde etkiler mi. T8B veya C745 e yönelmeye değer midir. Çok teşekkürler tekrardan. |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (817. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
dostlar bu bim de satılan tlc iyimidir. 43L5A modeli. 12 bin lira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 5 Şubat 2025; 18:6:49 > -
C855 den daha fazla heyecanlandırdı bu model açıkçası. Acayip aşırı övülen bir model daha çıkmadan.
QM6K bakalım buraya hangi isimle gelecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Test surumu ve v420 kullanan birinin yorumu
“ Çıktığı günden beri test V12'yi kullanıyorum ancak v420'ye geri döndüm ve bazı ilginç gözlemlerim var. Kekemelik ve titreme test 12'de ÇOK daha iyi, olması gerektiği gibi, atlamalı veya kaçırılmış kareler olmadan akıcı. V420, kabul edilebilir bir şey elde etmek için test 12'den 2-3 kat daha yüksek hareket yumuşatması gerektirir (ancak mükemmel değil). HDR EOTF takibi test 12'de bozuk, eğriyi düzgün bir şekilde takip etmiyor ve kalibrasyon ayarlarının hiçbiri bunu düzeltmek için çalışmıyor ve HDR tepe parlaklığını ayarlamak da işe yaramıyor. V420'de HDR tepe parlaklığı ayarlandığı anda eğriyi mükemmel bir şekilde takip ediyor (%10'luk bir pencerede ölçüldü). Dolby vision EOTF takibi her ikisinde de bozuk (DV karanlık, yani DV parlak doğru olmak zorunda değil). DV karanlık çok parlak ve düzeltilemiyor. SDR'de v420 ile test 12 arasındaki gama ayarlarını değiştirmiş gibi görünüyorlar. V420'de 2'ye ayarlanan Gamma yaklaşık 2.4'tür ancak 12. testte 0, 2.4'e en yakın olanıdır. 12. testteki kullanıcı arayüzü çok daha hızlıdır, güncellenmiş görünümün çok daha güzel olmasından bahsetmiyorum bile. Buna dayanarak 12. teste geri döneceğim ve gelişmiş hareket işleme için HDR doğruluğundan fedakarlık edeceğim 👍🏻 Gelecekteki test sürümlerinin HDR ve DV EOTF izlemeyi düzeltmesini umuyorum.”
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok, QM7K daha iyi özelliklere sahip olacak. QM6K 2025 üretimi ve HVA panele sahip ilk TCL ürünü. ABD'de 65 inç 1000 usd, 85 inç 2000 usd fiyatla çıktı. HVA panelin artıları daha iyi siyah ve açılı seyirde daha iyi sonuç denmiş. Türkiyeye önce 765 serisini getirirler bence. Bu serinin gelmesi bu yıl sonunu bulur. ABD-Amerika ve Hindistan TCL'nin Çin'den sonra en çok önemsediği iki pazar.
-
Diğer seriler ile alakalı bilgi yada video var mı acaba? Göremedim ben. Önceki şeriflerde QM8 de vardı en premium paneldi. Bizdeki C855 in karşılığı.
Bu seneki 2025 modellerde QM6K gördüm sadece. Hatta CES fuarı TCL girişinde 115" olan model de QM6K olarak sergilendi. Eğer 7 ve 8 de gelirse çok iyi özellikleri olur ama Göremedim dediğim gibi. Orta üst segment 6-7-8 ve 9 serisi olarak çıkıyor çünkü..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
QM6K serisinde dimming bölge sayısı en çok olan modelde 500. Bu TCL'nin giriş serilerinde kullandığı sayı. C855 veya QM851 serilerinde bu maksimum 2160 idi. Daha kaliteli serileri de çıkartacaklardır. Henüz lansmanı yok. QM6K serisinin erkenden çıkma nedeni CES 2025'te sergilenmesi idi sanırım.
-
Bende yeni seride sadece Qm6k gördüm ve merakımdan 7-8 yokmuş diye bakındım ama bulamadım birşey.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sanırım her şartta şu aşamada C855 hepsinden daha üstün değil mi ?
-
Şimdilik evet, ama HVA panelli QM6K'nın tanıtım videolarında hep açılı izleme örneği vermişler, neredeyse hiç kayıp yok. Bu epey önemli bir özellik bence...
-
Yeni modeller TR'ye hangi aylarda geliyor ona göre bekleyeyim bari karar veremiyorum çünkü
-
Urunlerin linklerini verebilir misiniz ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Nisan ortasında veya sonunda gelir, ama dediğim gibi 2025 ürünü TV'leri bu ay getirmezler. ABD öncelikli pazar, sonra Orta - Güney Amerika, Avrupa, Hindistan derken bize gelişi en erken bu yıl sonu olur. Nisan'da C765 serisini getirirler, belki tablo gibi ince tvleri nxtframe var geçen yıl abd'de çıkan. Onu getirirler pazarı uygun görürlerse.
-
Merhaba.
TCL 43P735 ve TCL 50P635 modelleri arasında kaldım.Bu iki modelde özellikleri bakımından tercih etmem gereken hangisi?
Oyun konsolu vs bağlanmayacak yalnızca TV olarak düşünüyorum.
-
TCL 50P735 4K televizyonum sürekli reset atıp duruyor. Yazılım güncelemesi yapsam düzelirmi? Yazılım güncelemesini USB üzerinden yapmak zzorundayım çünki menülere ulaşanıyorum. Nereden en son yazılımı yükleyebilirim. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
P serisi cok farketmiyor. Hepsi direct led . P735 kullaniyorum. Cok memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar. birkaç ay önce TCL 75c755 modeli satın aldım. Televizyon gözümü ağrıtıyor ve baş dönmesi yaratıyor. Eve gelen tüm misafirler de aynı şeyi söylüyor. İzlemeye başladıktan 5 dk sonra bile belirtiler ortaya çıkabiliyor. Televizyondan da çok anlayan bir insan değilim. Parlaklığı sıfıra alıp deneyince biraz sorun düzelir gibi oluyor ama yine de rahatsız edici. İşim gereği günde 8 saat ekrana bakıyorum, hiç rahatsızlık duymuyorum. ancak bu tvye 5 dk baktığımda böyle bir rahatsızlık var. Bir öneriniz olur mu bu konuda ne yapabilirim?
-
Hareket ayarlarınızı değiştirin. Resim - Gelişmiş Ayarlar - HAreket altındaki ayarlardan hareket netliğini açın, led hareket netliğini kapatın, bulanıklık azaltmayı max, titreme azaltmayı max konuma getirin. Parlaklığı da biraz kısın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X