Şimdi Ara

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.087
Cevap
72
Favori
90.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizin cihaz moplu olan 6500m modeli mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar

6500 düz modeli kullanıyorum ve çok memnunum. Fırça sıkışma olayını buradaki, yönerge ile yaptım hiç sorun yaşamıyorum. Harita da sorun yaşamadım.

Şimdi benim derdim acaba bunu homebridge ile bunu HomeKit uyumlu yapabilir miyiz ki? :D

Buradaki yazılımcı arkadaşları göreve davet ediyorum. :)

homebridge için plugin yazılabilir mi?

gelin bu projeyi başlatalım

• TCL Sweeva 6500 ve Şımart Katya Z arasından bir robot alacağım anneme 8-9 bin civarında. Ev biraz geniş ve kalın halılar var. İkisini de deneyimleyen birileri var mıdır burada? Hangisini önerirsiniz?

• Henüz korkma kısmını tam aşamadık. Önce sıkı sıkı sarılıyordu.Şimdilerde yine yanında geçmiyor çoğu zaman, hatta bulunduğu odaya girmiyor ve kapıdan parmağıyla işaret ederek gösteriyor.Uzaktan kumanda moduyla hareket ettirerek bizim idare ettiğimizi anlatmaya çalışıyorum ama zaman alacak gibi.

Gelelim diğer tecrubelerime;

Haritalamayı başarıyla yaptık ama ben kaydedilmesi gerektiğini bilmiyordum. Elle başka bir yere taşıyınca haritayı silmişti. Öyle olunca baştan tüm evi temizle şeklinde başlatınca haritayı yeniledi. Sonra nasıl olduysa tüm ev aynı renk oldu. Haritaların olduğu odaya bölme özelliğini çalıştıramadım. Neyse sonra baktım olmuyor. uzaktan kumandayla mutfağa götürüp temizliğe başla dedim ve kapıyı kapadım. orası bitince koridora yine uzaktan kumandayla götürüp diğer kapıları kapadım. Öyle yapınca kapısı kapalı olan odaları renklendirdi. hemen haritayı kaydettim. ev dışındaysanız haritalama ve çalıştırma işi çok iyi. ama evdeyseniz bi odaya sokup kapısını kapatınca zaten her yeri süpürüyor. hasılı ben temizliği,sağa sola çarpmaması, sessizliğini beğendim. şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yatağında altına girerken zorlanmış ve lazer sensörün üzeri bu şekilde çizilmiş. Çalışmasında bir sıkıntı yok

TCL Robot Süpürge (Sweeva 6000/6500) Kullanıcılar Kulübü

• Eski Said E kullanıcısına yanıt

Benim makinanın üst kısmı sağlamda alt taraf kareli defter gibi oldu. Oda geçişlerindeki yükseklik farkını düzeltmek için yapılan aluminyum malzemeler sağolsun :)

• Evimde mopsuz 6500 modelini kullanıyorum memnun olduğum için anneme de Media Markt'tan Sweeva 6500M moplu modelini satın aldım..Moplu süpürge ilk kullanımdan itibaren fırça sıkıştı hatası vermeye başladı. Gün boyu denedim fakat her halıya çıktığında hata vermeye devam etti. İnternette araştırdım çözümleri denedim fakat sorun düzelmedi. Ürünü servise gönderdim. Servis 23 iş günü boyunca beni oyaladı. En son ürünün hatasız olduğunu belirten bir video gönderdiler ve ürünü geri yolladıklarını söylediler. Videoyu izlediğimde ürünü ayak basılan bir zeminde kullandıklarını ve fırçasını takmadan test ettiklerini fark ettim.Media Markt'a durumu bildirdim.Hem yasal sürede servisten gelmediği hem de hijyenik olmayan ortamda arızalı parça takılmadan test edildiği gerekçesiyle para iadesi talep ettim.Media Markt servisin iade raporu tutmadığı için para iadesi yapamayacağını belirtti.Alacak arkadaşlara bu olumsuz tecrübemi paylaşmak istedim.Bu ürünle ilgili galiba kronik bir sorun var.Fırça hatasıyla ilgili bir çok şikayet mevcut.Yetkili servis Providyo işini pek düzgün yapmıyor Media Markt'ta bu duruma çanak tutuyor.Ayrıca üzerinde test ettikleri halı ofis halısı benim evimde kullandığım halı ise herkesin evinde olan standart makine halısı.Servis en son hatayı benim halımda buldu halıdan kaynaklı bu hatayı aldığımı belirtti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifa401 -- 29 Ağustos 2023; 12:10:15 >

• arifa401 A kullanıcısına yanıt

Geçmiş olsun. Bu kadar güzel hazırlanmış kanıtarla bile ikna olup açıkça sorunu çözmedilerse ve cihazın arkasında durmuyorlarsa ciddi bir sorun var demektir hem servisle ilgili hem markayla ilgili. Paylaşıp açıkladığınız için ve almak isteyenlere de gösterdiğiniz için teşekkürler.

Ne yazık ki cihazının arkasında duran marka robot süpürgelerde çok az. Öğrenmiş olduk ki artık TCL'den de uzak duracağız.

Süreç uzun ve yorucu olacak ancak bir kez daha servise yollayın ve ardından hakem heyetine başvurun. Bu model asla alınmamalı (moplu). Ayrıca genel olarak bütün markalar robot süpürge arızalarında ölü taklidi yapmakta. Evet tcl bu konuda daha da beter de... neyse.

Adınıza üzüldüm, ben de normal 6500'ümün bozulmadan bir kaç yıl gitmesini temenni ediyorum. Bozulunca netice belli çünkü.

Kolaylıklar dilerim, süreci buradan da bizlere aktarın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de TCL destek konusunda çok zayıf.Kendi sitesinde destek bölümüne girdiğinde sadece TV konusunda bir yönlendirme var.Müşteri hizmetlerini aradığımda robot süpürge için direk olarak Providyo adlı servisin numarasını vermekteler.Derdimizi anlatacağımız bir mail adresi bile yok.

Bu durumu yaşadığınıza gerçekten çok üzüldüm. Geçmiş olsun demekten başka elden birşey gelmiyor. Umarım yakın zamanda çözüme ulaşırsınız.

Teknik anlamda tahminde bulunmak gerekirse fırça yokken arızaya geçmediği bilgisini baz alarak fırça motorunun direnç mukavemetine ölçen devrede bir sıkıntı var diyebilirim. Belirli bir süre kullanımdan sonra bu hatayı verse içine birşey kaçmıştır diyeceğim ama baştan verdiğini iletmişsiniz. Mob olayının cihazlarda sağlıksız çalışacağı kanısında olduğum için düz olan versiyondan almıştım. Girişimleriniz sonuçsuz kalır ise bahsi geçen motor devresinin değişimi denenebilir. Arçelik RS9131 modeli ve 360 S8+ modeli cihazınınız ile bire bir temel parçalara sahip. Araştırma işi buradan başlanır. Tekrar geşçiş olsun.

• Arkadaşlar 6500M ile aranıza katıldım.
    İlk Kurulumda xiaomi telefonumla sorun yaşadım kurulum yapamadı, sonra samsungla deneyince sorun olmadı. Şuan xiaomiden de devam edebiliyorum.
    Kutu içinden 2 çeşit paspas çıktı biri beyaz biri gri ( daha kalın gibi), bunların farkı ne hangisini kullanıyorsunuz?

• Dostlar makine bir süredir özellikle dönüşlerde bu şekilde ses çıkarıyor ve gerçekten rahatsız edici, anafırça felan değiştirdim düzelmedi sizce sorunun kaynağı ne olabilir bana ana tekerlerden geliyor gibi geldi ama anlayamadım bir türlü.

• Concordato kullanıcısına yanıt

Hiç uğraşmayın servise yollayın değişim verilirse yenisini alırsınız.

• Eski Said E kullanıcısına yanıt

harita kaybolduysa ayarlardan haritayı yönet kısmına girin .harita vs görmeyeceksiniz. parmagınızla ekranda yukarıdan aşagıya cizgi cekin eski haritaşar gelecektir.

• kcellat kullanıcısına yanıt
    İade edip başka marka alın. Moplu olan daha da sorunlu deniyor. Buradaki yorumlara bakınız.

• Oyuncakhobi'den yedek parça seti bu gün elime ulaştı. Sweeva 6000 için filtreler küçük kalıyor, fırçalar tam oluyor, mop zaten yok 6000 modelinde. Alacak arkadaşların haberi olsun.

• C4H1T kullanıcısına yanıt

hocam ilginiz için teşekkürler ancak servisle hiç uğraşmak istemiyorum. bence ata tekerler sürtüyor gerçekten bir aynı sorunu yaşayıp bir çözüm bulabilen olduysa benim için daha sağlıklı olacak.

• Xaelis X kullanıcısına yanıt

Hagi seti aldınız link paylaşabilir misiniz

• Merhabalar, cihazı sorunsuz kullanıyordum ama bir süre anneme bırakacağım için onun telefonuna kurulum yapayım dedim. TCL IOT Bulut kısmında %90 olunca bayağı bekledi ama sonuç başarısız. Bu arada benden de bağlantısı kesildi tabi. Şimdi eski haline getireyim benim telefona bağlayayım diyorum olmuyor. Komple sıfırlama gibi bir seçeneğimiz var mı veya ne önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.