Şimdi Ara

TDCi,TDI ve CDTi arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
25.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı modellerin teknik özelliklerine bakarken TDCI ve CDTI de görüyorum.TDI'yı az çok biliyorum bu 3'ünden en iyi performansı gösteren hangisidir ? Ford Kuga'da TDCI var,CDTI'yı da Opel kullanıyor çoğunlukla..

• Yapay Zekanın Yanıtı

TDCi, TDI ve CDTi Arasındaki Farklar

Dizel motor teknolojilerinde yaygın olarak kullanılan üç tür yakıt enjeksiyon sistemi bulunmaktadır: TDCi, TDI ve CDTi. Bu sistemlerin temel farklarını şu şekilde özetleyebiliriz:

TDCi (Turbo Dizel Common Rail Enjeksiyon)

• Tdci ne demek: Turboşarjlı, ortak raylı dizel enjeksiyon sistemi anlamına gelir.
    • Yakıtı, yüksek basınç altında ortak bir ray'e enjekte eder.
    • Enjektörler, enjeksiyon zamanını ve miktarını hassas bir şekilde kontrol eder.
    • Daha iyi güç, tork ve yakıt verimliliği sağlar.

TDI (Turbo Dizel Enjeksiyon)

• Krank milinin konumuna göre yakıtı doğrudan silindirlere enjekte eder.
    • Enjektörler, mekanik olarak kontrol edilir ve enjeksiyon zamanlaması sabittir.
    • TDCi sistemlerine göre daha az hassastır, ancak daha düşük maliyetlidir.

CDTi (Common Rail Turbo Diesel Enjeksiyon)

• Tdci ne demek: Ortak raylı turbo dizel enjeksiyon sistemi anlamına gelir.
    • Yakıtı, TDCi sistemine benzer şekilde ortak bir ray'e enjekte eder.
    • Ancak enjektörler elektronik olarak kontrol edilir, bu da daha hassas enjeksiyon zamanlaması ve miktarı sağlar.
    • TDCi sistemlerine yakın performans sunar, ancak daha pahalıdır.

Genel olarak, TDCi ve CDTi sistemleri, TDI sistemine göre daha yüksek güç, tork ve yakıt verimliliği sunar. Ancak TDI sistemleri daha uygun maliyetlidir. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize en uygun sistemi seçmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Pek fazlabir fark yok,sadece ufak tefek benzinlilerde olan farklar var.Saydıklarının hepsi Turbo-Dizel-İntercooler'a sahip.Common-Rail teknolojisi gibi hassas noktalara değinmeyeceğim kafanız karışır.Firmadan firmaya fark gösteren kısaltmalar sadece.Bazı markaların bazı motorlarında hepsinde aynı isim olmasına rağmen İntercooler yoktur,mesela Clio Dci 65hp olanlarda...Vw'in SDI motoru vardır onda da Turbo yok mesela...

Opel-Cdti
    Ford-Tdci
    Vw-Tdi
    Renault-Dci
    Peugeot,Citroen-Hdi
    Mercedes-Cdi
    Toyota-D-4D
    Mitsubishi-D-ID
    Bmw-Sadece ''d'' kullanır.''320d''gibi mesela...
    Fiat-Multijet

Performansa gelince motor hacmine göre değişir,daha oraya gelmeden şanzıman ve aktarmanın rolü de var da dediğim gibi ayrntı bunlar,kafanız karışabilir.Yani kabaca Hacme bağlı,teknik verilerini inceleyerek performansları hakkında bilgi edinebilirsiniz...
  • TDI olanlarda Sorento gibi modellerde çok gürültü çıkıyor sanki traktör gibi, dizel olacak ama sesi az çıkan hangisi acaba ? TDCI,CDTI ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gençlik1 -- 8 Aralık 2009; 18:53:53 >
  • CDTI'ı ve TDCI'ı sözlükten arkadaşlar zamanında çok güzel açıklamışlar bende pek bilgi sahibi değildim sayelerinde öğrendim

CDTI =http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=cdti
    TDCI =http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=tdci

Ses konusunda ise TDCI ve CDTI ikiside pancar motoru gibi çalışır, gerçi bu dizel olmasından kaynaklanıyor ama CDTI motora sahip bir Opelin sesini aracı görmeden tanırım.
    Ancak galiba insignia'da bu aşılmış çünkü dizel insignia oldukça sessiz çalışıyor....

• quote:

Orijinalden alıntı: gençlik1

TDI olanlarda Sorento gibi modellerde çok gürültü çıkıyor sanki traktör gibi, dizel olacak ama sesi az çıkan hangisi acaba ? TDCI,CDTI ??

D4D diyeceksin ozaman ,benim bilidigim en sessiz diesel motoru.
    birde premium markalar , Merco (cdi) Bmw (d) Audi (Tdi)
  • Audi'ninki bildiğimiz Vw motoru,aynı traktör motor.Fakat yalıtımdan dolayı ses daha az duyuluyor,Golf,JEtta,Passat,Caddy gibi araçlara nazaran...

Ekleme:D-4D,Dci,Bmw ve MErcedes'in dizelleri sessizlerden.D-4D bu konuda gerçekte başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 8 Aralık 2009; 22:37:39 >
  • Ford-Kuga nasıl acaba ? çok dikkatimi çekti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derin Mavi

Audi'ninki bildiğimiz Vw motoru,aynı traktör motor.Fakat yalıtımdan dolayı ses daha az duyuluyor,Golf,JEtta,Passat,Caddy gibi araçlara nazaran...

Ekleme:D-4D,Dci,Bmw ve MErcedes'in dizelleri sessizlerden.D-4D bu konuda gerçekte başarılı.

bana göre en sessiz dizel d4d...
    bmw,merso bile yanında traktör gibi...
    defalarca karşılaştırdım...
  • Şu ana kadar bindiğim en sessiz çalışan dizel yani benim dizel olduğunu hissedemediğim araç 5.30D direksiyona geçene kadar aracı benzinli sanıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

quote:

Audi'ninki bildiğimiz Vw motoru,aynı traktör motor.Fakat yalıtımdan dolayı ses daha az duyuluyor,Golf,JEtta,Passat,Caddy gibi araçlara nazaran...

bana göre en sessiz dizel d4d...
    bmw,merso bile yanında traktör gibi...
    defalarca karşılaştırdım...

Imzandan belli , Lamborghini bile sessiz dizel motoru uretse ,yine D4D dersin

• quote:

Orijinalden alıntı: gençlik1

Ford-Kuga nasıl acaba ? çok dikkatimi çekti

TDCİ de çok ses çıkarır ama kuga nın yalıtımı iyi ford larta diğer markalara göre daha çok torq var 2.0 kuga da mutemelen 340 nm tork olması lazım 6-7 saniyo sonra 100 kmh
    belki daha kısa
  • Şöyle bir şey var eski kullandığım araç D4D Corolla idi,içeridede dışarıdada sesi çok azdı.Şimdi imzamdaki aracı kullanıyorum TDI ona göre çok daha sesli ama içeriye geçince sesi Corolladan daha az alıyor.

Benim gözümde en iyi dizel D4D.Benzinli gibi devir çeviriyordu maşallahı vardı.
  • quote:

Pek fazlabir fark yok,sadece ufak tefek benzinlilerde olan farklar var.Saydıklarının hepsi Turbo-Dizel-İntercooler'a sahip.Common-Rail teknolojisi gibi hassas noktalara değinmeyeceğim kafanız karışır.Firmadan firmaya fark gösteren kısaltmalar sadece.Bazı markaların bazı motorlarında hepsinde aynı isim olmasına rağmen İntercooler yoktur,mesela Clio Dci 65hp olanlarda...Vw'in SDI motoru vardır onda da Turbo yok mesela...

Opel-Cdti
    Ford-Tdci
    Vw-Tdi
    Renault-Dci
    Peugeot,Citroen-Hdi
    Mercedes-Cdi
    Toyota-D-4D
    Mitsubishi-D-ID
    Bmw-Sadece ''d'' kullanır.''320d''gibi mesela...
    Fiat-Multijet

Performansa gelince motor hacmine göre değişir,daha oraya gelmeden şanzıman ve aktarmanın rolü de var da dediğim gibi ayrntı bunlar,kafanız karışabilir.Yani kabaca Hacme bağlı,teknik verilerini inceleyerek performansları hakkında bilgi edinebilirsiniz...

Bilgi icin tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.