Şimdi Ara

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mazot konusunda ilk tercihim total kesinlikle fiyat performans oranı en iyi yakıt(benim aracım için). Eğer total bulamazsam shell'den alıyorum. O da çok iyi bir mazot fiyatı dışında bir sıkıntısı yok. Bunun yanında Opet'ten almamaya yeminliyim diyebilirm , birkaç sefer aldığımda çok sesli çalışma ve menzil azalması yaşadım. O kadar sesli çalışıyorduki bitse de totale dönsem diye geçirdim içimden. Bp , Po ve Lukoil'de merak ettiğim ama denemediğim firmalar.
  • Bende bazen dip gaz yapınca su akma sesi gibi ses duyuyorum.İşeme dediğiniz olay bu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Bende bazen dip gaz yapınca su akma sesi gibi ses duyuyorum.İşeme dediğiniz olay bu mu?

hayır enjektör püskürtmesini tam yapamıyor, toz halinde yapamadığı için mazot dengesiz - homojen yayılamayıp vuruntu yapıyor. bu düzgün olmayan dağılma sonucunda piston tepelerinde erime bile meydana gelebiliyor.

ha şakaysa komikti ayrı :D
  • quote:

Bende bazen dip gaz yapınca su akma sesi gibi ses duyuyorum.İşeme dediğiniz olay bu mu?

Ayni sey bende de oluyor, tamircilere anlatamadim bir turlu.

Isin garibi ustanin yaninda yapmiyor, servistedr yapmiyor.

Direksiyonun altindan bir yerden geliyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben keçiören girişteki opetten benzin alıyordum hiç sorun yaşamamıştımhep depoyu fulletirim kilometreyi sıfırlarım yarımdepoya gelince tekrar yakıt alırım.aracım şehir içinde yarım depo ile 400 km ortalama yol yapıyor.2 ay kadar önce tekrar aynı opetten benzin aldım araçta rölantide hafif bir titreme oluştu önemsemedim fakat 330 km ye gelince yakıt tekrar yarılandı.bu sırada da opet istasyonu inşaata başladı çok yakında po ile hizmetinizdeyiz yazısı astı ben de kaşı çapraz shell den benzin ve enjektör temizleyici aldım şu an tekrar normale bindi bu olay benim kanaatimce tamamiyle işletmecilerle ilgili adam opeti kapatırken ne kadar katkı maddesi varsa yakıta karıştırdı kanaatindeyim.hem son olarak daha fazla kar etti hemde son anda opet bozdu bizde müşteri memnuniyeti diye po ya geçtik demeye getirdi artı bu dönüşümden de bi ton para aldı.benim anladığım kadarıyla olay işletmecilerin dürüstlüğü ile ilgili.saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Ben önceleri şanzımandan geliyor diye düşünüyordum.Bi gün boşta gaza bastım sesin ön taraftan geldiğini farkettim.

Du Hast

Şaka yapmadım malesef.Var mı bunun çözümü?
  • Benzin mazottan ucuz olacak 2012'de :)
  • BP Euro Diesel alıyorum %6 indirimim de var taşıt tanıma ile daha en ufak bir sorun yaşamadım. Başka marka diesel daha hiç koymadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Önceki gün 65 litre aldım.

İlk depom TOTAL EuroDiesel Excellium'du, ikinci depom PetroTürk EuroDiesel Promo'ydu (indirimli) ve üçüncü depom da PetrolOfisi V/Max EuroDiesel ama motorun biraz farklı çalıştığını dün akşam ve bugün hissettmiştim, fakat bunun 3,85 TL'ye satılan yakıttan olabileceğini şu anda siz konu açtığınız için düşünmeye ve arada bağlantı kurmaya başladım.

SHELL GTL aradım, bulamadım. O/PET'te de katkılı mazot yoktu, ama yavaş yavaş sanki ucuza satılan PetroTürk EuroDiesel Promo'nun PO'nun mazotundan daha iyi bile olabileceğini düşünmeye başladım. TOTAL EuroDiesel Excellium almaya gittim, pompacı veremedi, pompa arızalı dedi, POS makinesinin başındaki eleman da muhasebeciyi suçladı. Bir garip yakıt alma olayı oldu, ama doğru ve düzgün dizel almanın önemini görüyorum ama doğru ve düzgün yakıt bulmanın da bu kadar zor olduğunu bilmiyordum.

Metro marketi geçince Hal in yanındaki Akcanlar Petrol'de Shell GTL var abi

• po dan aldığım yakıtta performansın düşüp menzilin uzamasından başka bir değişiklik görmedim ses aynı , motor fındık d4d
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

3 buçuk yıldır PO Vmax kullanıyorum yalnızca geçtiğimiz ay bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı hasıl oldu. Son çeyrekte dayanamadım Opet'ten ekleme yaptım araba kendine geldi. Petrol Ofisi'ni sevmiyorum ama ikamet ettiğim ilçede PO ve yeni türeyen ıvır zıvır bir kaç istasyondan başka yok. Onlara da güvenemiyorum..

Aklıma gelmişken Sunpet nasıl? Geçenlerde tesadüfen marketine girdim Opet'in ilçelerdeki versiyonu olduklarını yakıt kalitelerinin birebir aynı olduğunu söylediler. Doğru mudur?

Evet doğru Sunpet Opetin yan kuruluşudur.Akaryakıtları aynı olmak zorunda çünkü aynı dolum tesisini kullanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

3 buçuk yıldır PO Vmax kullanıyorum yalnızca geçtiğimiz ay bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı hasıl oldu. Son çeyrekte dayanamadım Opet'ten ekleme yaptım araba kendine geldi. Petrol Ofisi'ni sevmiyorum ama ikamet ettiğim ilçede PO ve yeni türeyen ıvır zıvır bir kaç istasyondan başka yok. Onlara da güvenemiyorum..

Aklıma gelmişken Sunpet nasıl? Geçenlerde tesadüfen marketine girdim Opet'in ilçelerdeki versiyonu olduklarını yakıt kalitelerinin birebir aynı olduğunu söylediler. Doğru mudur?

Evet doğru Sunpet Opetin yan kuruluşudur.Akaryakıtları aynı olmak zorunda çünkü aynı dolum tesisini kullanıyorlar.

Teşekkür ederim bilgi için..

• markadan daha önemlisi bayinin dürüstlüğü, dürüstlüğüne inandığınız neresi varsa yakıtı ordan alabilirsiniz, sonuçta hepsi aynı yerden geliyor içine herkes kendi katkısını ekliyor.
  • Kimya mezunu biri olarak size bilimsel bir yanıt vermek isterdim ama kusura bakmayın hakim değilim konuya. Burada okuduklarıma cüce petrokimya bilgimi de eklersek, iyi yakıt için sadece bir etmeni değil birçok etmeni değerlendirip öyle karara varmanızı önerebilirim. Markalar en az bayiiler kadar önemli. Evet işletmecilerin ahlakı da önemli önemli. Sonra kullandığın aracın motoru. Kar için üretim olduğu müddetçe bu tip sorunları yaşamaya devam edeceğiz.
  • @Lady GarGara : And.Hisarı po'dan mı alıyorsun mazotu? ben Beykoz merkezdeki shellden alırım hep; motor karakteristik olarak sarsıntılı olsa v-power alınca iyileşme oluyor.. aracı ilk aldığımda Kavacık opetten alıyordum;eurodizeli;ses ve titreşim çoktu, yazılım da yaptırınca buna duman da eklendishell v-power deneyince gidişinden anladım farkı;ses ve duman da azaldı..gtl ise efsanerölantide bile sürükler
    bp denedim; menzil az farkla kısa; ses-duman da aynı şekilde fazla; shelle göre.. po'ya ise silah zoruyla belki girerim; neticede common rail de değil ama turbo dizel; kara dizel olsa neyse..
    bir ara full denedim; ücretten ettiğim kârı; menzilden geri aldı shelle devam; dolum fişleri de kapı cebinde yığılı

bence araca carbonclean yaptırıp; istasyon değiştirilmeli

• Konu uzerine az once kayin pederimi aradim 2000 model 1.9 tdi passati var

5 yildir arac kendinde po dan baska yerden hic mazot almadim cok memnunum dedi

Kafam karisti simdi ::))
  • 1.9tdi PD enjeksiyon; mutfak yağı bile yakar..
    bahsi geçen 1.6tdi cr ve yeni bir motor..konuya bakılırsa yakıt seçiyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Benzin mazottan ucuz olacak 2012'de :)

Ne alakası var konuyla anca böyle boş şeylerle kendini avut dur belki 2012 yılında benzin ucuzlar burda insanlar yakıt kalitesinden bahsediyor sen ne işle uğraşıyorsun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Ben önceleri şanzımandan geliyor diye düşünüyordum.Bi gün boşta gaza bastım sesin ön taraftan geldiğini farkettim.

Du Hast

Şaka yapmadım malesef.Var mı bunun çözümü?

mazot filtresine kulak ver; bende de yarım depodan azken kontak açınca "foşşurt" yapıyor.. enjektörlerde ise sorun; carbonclean yaptırmakta fayda var..

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

@Lady GarGara : And.Hisarı po'dan mı alıyorsun mazotu? ben Beykoz merkezdeki shellden alırım hep; motor karakteristik olarak sarsıntılı olsa v-power alınca iyileşme oluyor.. aracı ilk aldığımda Kavacık opetten alıyordum;eurodizeli;ses ve titreşim çoktu, yazılım da yaptırınca buna duman da eklendishell v-power deneyince gidişinden anladım farkı;ses ve duman da azaldı..gtl ise efsanerölantide bile sürükler
    bp denedim; menzil az farkla kısa; ses-duman da aynı şekilde fazla; shelle göre.. po'ya ise silah zoruyla belki girerim; neticede common rail de değil ama turbo dizel; kara dizel olsa neyse..
    bir ara full denedim; ücretten ettiğim kârı; menzilden geri aldı shelle devam; dolum fişleri de kapı cebinde yığılı

bence araca carbonclean yaptırıp; istasyon değiştirilmeli

Aynen hocam, Anadoluhisarı Petrol Ofisinden aldım ve şikayetçiydim.

Kavacık Opet zaten evime arabayla 1 dakika uzaklıkta, Körfez Konutları var bilirsin belki orada oturuyorum.

Nasıl bir manyaklıksa gittim Petrol Ofisinden aldım o zaman.

Kesinlikle araca en iyi giden dizel Shell GTL. Ama çok pahalı, dizel araç sahibi olmamın mantığı kalmıyor.

Shell V-Power, GTL'den sonra gelir bence. Sonra da Opet.

Sabahtan beri neresi var yok geziyorum bitirdim mazotu.

Hemen gidip GTL alıcam akşama araba kendine gelsin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.