Şimdi Ara

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merter Shell de GTL var,litresi 3.99 tl 1.4 tdci motorda fark ettirmiyor,o yüzden bi ucuzu olan euro diesel den alıyorum..shellde bi mazot daha satıyorlar daha ucuz olan,2-3 bayiye sordum,kimisi euro diesel dedi,kimisi eski kırsal motorin sadece adı değişti kalitesi gene aynı dedi.anlam veremedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozbirik

Merter Shell de GTL var,litresi 3.99 tl 1.4 tdci motorda fark ettirmiyor,o yüzden bi ucuzu olan euro diesel den alıyorum..shellde bi mazot daha satıyorlar daha ucuz olan,2-3 bayiye sordum,kimisi euro diesel dedi,kimisi eski kırsal motorin sadece adı değişti kalitesi gene aynı dedi.anlam veremedim..

fuel save diye geçer; katkısız dizelmiş.. kırsal değil de ,eurodizelden malzeme çalınmışı tavsiye etmem, bir depo kullandım; hoşuma gitmedi,menzili de kısaymış

• opetten şaşmayın:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

Araba ne kardeş :)

mobilden girişin faydaları
    seat cordoba 1.4 PancarDizel
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

bizdeki motorların çoğu sistemi aynı-benzer olması yüzünden; soğutma sistemine de değineceğim... karda-kışta-ilk marşta bile genleşme kabının kapağı açıldığında devirdaim yapıldığını görüyorum.. 1.9 da aynı sistemse ses ordan gelebilir; kabın içindeki sıvı ne durumda?

O sıvıyı değişeli 5000 km falan oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

bizdeki motorların çoğu sistemi aynı-benzer olması yüzünden; soğutma sistemine de değineceğim... karda-kışta-ilk marşta bile genleşme kabının kapağı açıldığında devirdaim yapıldığını görüyorum.. 1.9 da aynı sistemse ses ordan gelebilir; kabın içindeki sıvı ne durumda?

mesele de orda; değişmeden önce var mıydı ses
  • Ben hep fullden alıyorum. Çokta memnunum. Araç 8500 km de 1.3 95 hp , full garantisinede sahibim hep ordan aldıgım için yakıttan bir sorun çıkarsa ödiycekler. kaldıki bütün istasyonlar full ün kendisinin oldugu için bana daha çok güven veriyor. işleten ali veli değil full un kendisi ve bu nedenle herhangi bi yamukluk olması daha zor gibi. Kaldıki euro 5 common rail 3.6 lt ortalama tüketimle en az yakan dizellerden biri son teknoloji bu motor da sorun çıkmıyorsa heralde piyasadaki her dizel kullanabilir full yakıtını.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

mesele de orda; değişmeden önce var mıydı ses

Aldığımdan beri var.

• bence en iyi mazot PO'nun mazotu, tabii bir de GTL, gerçi 4 liradan olduktan sonra bir esprisi yok, total hep iyi deniyor ama daha iyisine rastlayamadım.

onun dışında bayii markadan daha önemli bir faktör.

bir de sanki dieseller yakıta daha duyarlı olduğu için mazotta fazla sahtekarlık yapılamıyor gibi, dieselde yakıta bağlı en fazla ses-titreşim falan artıyor hatta bazen titreşim yapan yakıt daha iyi gidiyor, veya en fazla 1000 km yapacakken 900 km yapıyorsun ama hiç 7 litre yakan arabayı 9 litre yaktırmaya başlayan mazota rastlamadım.

kötü benzinde bu olabiliyor...
  • hocam dizelin euro 2000 olanını öneririm diğerlerinin içinde kimyasal katıklar var hep
    motora zarar verir
  • İs yerimde toplam 7 adet aracimiz var yakit anlasmasi yaptik bundan 3 yil once total ile %4 indirim yapiyor total

Excelum aliyoruz daha bir problem yasamadik cok memnunuz ben genelde total aliyorum

Ama oturdugum yerde total yok o sebepten ilk tercihim po vmax sonra bp ultimet

Podan simdiye kadar en ufak bir problem yasamadim insallah bundan sonrada yasamam
  • bir başkasında (misal) shell motorini sorun yaratsa shell'dende mi yakıt alınmamalı veya opet herneyse... "TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın!" olayı çözmüş kesin hüküm veriyormuşsun gibi başlık açmışsın,yargısız infaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

bir başkasında (misal) shell motorini sorun yaratsa shell'dende mi yakıt alınmamalı veya opet herneyse... "TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın!" olayı çözmüş kesin hüküm veriyormuşsun gibi başlık açmışsın,yargısız infaz.

+1905
  • Burada yazılanlara göre ya bayiden bayiye değişiyor ya da iki farklı akar yakıt şirletinin mazotu karışınca sorun çıkıyor. Düzenli kullanımda PO'da da sorun olmuyor.
  • quote:

bir başkasında (misal) shell motorini sorun yaratsa shell'dende mi yakıt alınmamalı veya opet herneyse... "TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın!" olayı çözmüş kesin hüküm veriyormuşsun gibi başlık açmışsın,yargısız infaz.

Bir yerimden sallayarak yazmıyorum buraya herhalde.

Ne Petrol Ofisine rakip bir petrol istasyonum ne de Petrol Ofisine bir garezim var.

Sizin gibi insanlara iyilik yaramıyor işte.

Buraya gelmiş en az 10 defalık tecrübem sonucunda araçta olan sıkıntıları yazıyorum, benimle aynı görüşte olan insanlara bilgi alış verişi yapıyorum, aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mı diye, ki görüyorum var!

Ben genelleme yapmadım sadece TDI kullanıcılarına yönelttim, aynı sıkıntı yaşayanları burda gördüm. Kimse Petrol Ofisinden dizel alıp sıkıntısı olmayan varsa almaya devam etsin, bana ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady GarGara -- 30 Aralık 2011; 22:53:13 >

• Eğitim şart
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

quote:

Bir yerimden sallayarak yazmıyorum buraya herhalde.

Ne Petrol Ofisine rakip bir petrol istasyonum ne de Petrol Ofisine bir garezim var.

Sizin gibi insanlara iyilik yaramıyor işte.

Buraya gelmiş en az 10 defalık tecrübem sonucunda araçta olan sıkıntıları yazıyorum, benimle aynı görüşte olan insanlara bilgi alış verişi yapıyorum, aynı sıkıntıyı yaşayanlar var mı diye, ki görüyorum var!

Ben genelleme yapmadım sadece TDI kullanıcılarına yönelttim, aynı sıkıntı yaşayanları burda gördüm. Kimse Petrol Ofisinden dizel alıp sıkıntısı olmayan varsa almaya devam etsin, bana ne?

sakin ol şampiyon,sana sallıyorsun diyen yok, ben sana inanıyorumda sende her tdi motor po mazotu ile bozuluyor sanıyorsun ki böyle başlık açmışsın,yanlış olan açtığın başlık

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

@emtue
    hocam sende benim gibi multijet kullanıyordun galiba. multijet'de gaza basınca hiç bu tarz ses duymadım. zincir ses yapabilir bir ihtimal. ama sizde soğutma suyu havasına baktırın

evet hocam gp'nin forumunda da yazmıştım bir cevap bulamamıştım.

daha sonra kaza yaptım, radyatör tamir edildi, ses kesildi.

bu yaz zincir değiştirdim, sonra tekrar başladı. zinciri değiştiren ustayla yarım depo mazot bitirene kadar kökledik gazı bir türlü gelmedi.

şimdi rutine bağladı, her gün geliyor. bu hafta bakıma girecek ama yine bulamayacaklar.

ilgine teşekkür ederim.
  • benim araca hep FULL den alıyorum memnunumda kimse FULLden almıyormu ya
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.