Şimdi Ara

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • türkiyede yeni nesil dizel otomobil adeta saatli bomba gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Bende bazen dip gaz yapınca su akma sesi gibi ses duyuyorum.İşeme dediğiniz olay bu mu?

Ayni sey bende de oluyor, tamircilere anlatamadim bir turlu.

Isin garibi ustanin yaninda yapmiyor, servistedr yapmiyor.

Direksiyonun altindan bir yerden geliyor..

Ben önceleri şanzımandan geliyor diye düşünüyordum.Bi gün boşta gaza bastım sesin ön taraftan geldiğini farkettim.

Du Hast

Şaka yapmadım malesef.Var mı bunun çözümü?

mazot filtresine kulak ver; bende de yarım depodan azken kontak açınca "foşşurt" yapıyor.. enjektörlerde ise sorun; carbonclean yaptırmakta fayda var..

Neyse kartta 50 liralık yakıt alma hakkım var onuda alayım bi dahakine shell gtl alırım.Parasında değilimde eski tdı lar için iyi değil dedikleri için denemedim hiç

Benzinli araç kullanırken shell den başka yere uğramazdım dizele geçince nedense hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 30 Aralık 2011; 17:13:17 >

• Bende opetten hic memnun degilim

Asla almiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Bir iki sefer değil, bu en az onuncu tecrübem.

Yemin etmiştim bir daha Petrol Ofisine girmeyeceğim diye, bugün çok zorda kaldım ve yaklaşık 3 ay sonra Petrol Ofisinden mazot aldım.

Araç Golf VI TDI. Rölantide inanılmaz titreme var, acayip rahatsız edici, vites geçişlerinde araba sarsılıyor, eminim ki şimdi gidip şehir içinde biraz kullansam araç dizel partikül filtresini temizle uyarısı verecek.

Nasıl kalitesiz dizel kullanıyorlar ben anlamıyorum. Opet ve Shell'den şaşmayın derim, 33.000 km oldu aracım, Petrol ofisinden dizel aldığım her zaman sorun yaşıyorum.

psikolojik bir sikinti sizinki forumda po'dan sasmayan kullanicilar var sonuc sifir sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tümü tüpraş'ın rafinerilerinde üretilen motorin. Temelde bir fark yok. Bütün problem bayilerin dürüstlüğü ile ilgili. Bayi satışı aşamasında birtakım ucuz ürünleri ekleyerek motorin kalitesinin düşmesine neden oluyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +24edition

quote:

Orijinalden alıntı: Lady GarGara

Bir iki sefer değil, bu en az onuncu tecrübem.

Yemin etmiştim bir daha Petrol Ofisine girmeyeceğim diye, bugün çok zorda kaldım ve yaklaşık 3 ay sonra Petrol Ofisinden mazot aldım.

Araç Golf VI TDI. Rölantide inanılmaz titreme var, acayip rahatsız edici, vites geçişlerinde araba sarsılıyor, eminim ki şimdi gidip şehir içinde biraz kullansam araç dizel partikül filtresini temizle uyarısı verecek.

Nasıl kalitesiz dizel kullanıyorlar ben anlamıyorum. Opet ve Shell'den şaşmayın derim, 33.000 km oldu aracım, Petrol ofisinden dizel aldığım her zaman sorun yaşıyorum.

psikolojik bir sikinti sizinki forumda po'dan sasmayan kullanicilar var sonuc sifir sorun.

Iyi misin?

Durduk yere neden PO'yu kotuleyeyim? Rakip petrol istasyonum falan yok.

PO'dan dizel alinca aracimda olusan sikintidan bahsediyorum, inanmak inanmamak sana kalmis.

Yorumlari okursan gorursun benzer sorunlari yasayan kisiler oldugunu.

• Arkadaşlar bu shell v power gtl in menzili nasıl deneyen varmı.fazla bi etkisi varmı.
    Kafaya koydum bi depo dolduracam ondan : )
    Beğenirsem fark görürsem 2 depoda bir gtl doldururum

• PO yakıtı iyidir, sizin aldığınız istasyonda sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sye88

3 buçuk yıldır PO Vmax kullanıyorum yalnızca geçtiğimiz ay bahsettiğiniz gibi bir sıkıntı hasıl oldu. Son çeyrekte dayanamadım Opet'ten ekleme yaptım araba kendine geldi. Petrol Ofisi'ni sevmiyorum ama ikamet ettiğim ilçede PO ve yeni türeyen ıvır zıvır bir kaç istasyondan başka yok. Onlara da güvenemiyorum..

Aklıma gelmişken Sunpet nasıl? Geçenlerde tesadüfen marketine girdim Opet'in ilçelerdeki versiyonu olduklarını yakıt kalitelerinin birebir aynı olduğunu söylediler. Doğru mudur?

doğrudur sunpet opetin kırsal kesim firmasıdır. yakıt kaliteside birabir aynıdır.

Ayrıca bende aşırı derece FULL den memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 30 Aralık 2011; 20:19:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

Arkadaşlar bu shell v power gtl in menzili nasıl deneyen varmı.fazla bi etkisi varmı.

V-power'dan az daha kısa menzili;sabredip ölçmüştüm bir kere.. onun harici depoda gtl varken hiç sakin kulanmadım; verdim enjektörlere taziği hazır depodayken vaddettiği temizliği hızlandıralım dedim
  • Renault yetkili servs çalışanıyım İstanbulda..Sizlere önerim opet ve shelldir.Bizler hergün karşılaşıyoruz enjektörde şakırdama titreme vs ile.Arıza göstermiyor hiçbirinde.Yakıt değişikliği yaptıkları zaman düzeldiğini birçok müşterimizden duyduk.
    Ve yaklaşık 6ay kadar önce bir aracın enjektörleri gitmişti.Geri dönüş 5ml civarı olması gerekirken 40-45ml geri dönüş yapıyordu.Filtre çıkışından mazot olarak gözle kontrol ettik ve içinde inanılmaz derecede pulumsuu zerrrecikler vardı.PO kalite kontrol geldi numune aldı ve 15gün sonunda aracın btün onarımını karşıladılar...
    Sizlerde dikkatli olun arkadaşlar.
  • quote:

quote:

quote:

Bende bazen dip gaz yapınca su akma sesi gibi ses duyuyorum.İşeme dediğiniz olay bu mu?

Ben önceleri şanzımandan geliyor diye düşünüyordum.Bi gün boşta gaza bastım sesin ön taraftan geldiğini farkettim.

Du Hast

hocam soğutma suyunun havası vardır muhtemelen. bir kontrol ettirin havası varsa aldırın.

@emtue
    hocam sende benim gibi multijet kullanıyordun galiba. multijet'de gaza basınca hiç bu tarz ses duymadım. zincir ses yapabilir bir ihtimal. ama sizde soğutma suyu havasına baktırın

• 2006 1.6 CDTI Corsa'm war , birazdan çıkacam dışarı mazotta alıcm , bu konuyu görünce opet'ten alasım geldi (Göztepe SSK Karşısı) . bencede hiç fullemem depoyu ama opeteki mazot daha fazla km götürüyor ve daha düzenli rölantı var gibime geliyor sanki .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 30 Aralık 2011; 20:46:00 >
  • arkadaşlar bp nasıl sizce ben bir depo bp bir depo opet kullnıyorum
    pek fark göremeddim.
    tek fark bp daha pahalı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

quote:

quote:

Du Hast

hocam soğutma suyunun havası vardır muhtemelen. bir kontrol ettirin havası varsa aldırın.

@emtue
    hocam sende benim gibi multijet kullanıyordun galiba. multijet'de gaza basınca hiç bu tarz ses duymadım. zincir ses yapabilir bir ihtimal. ama sizde soğutma suyu havasına baktırın

bizdeki motorların çoğu sistemi aynı-benzer olması yüzünden; soğutma sistemine de değineceğim... karda-kışta-ilk marşta bile genleşme kabının kapağı açıldığında devirdaim yapıldığını görüyorum.. 1.9 da aynı sistemse ses ordan gelebilir; kabın içindeki sıvı ne durumda?

• ankaradayken shellden aliyorum , memlekete donunce anlasmali oldugumuz bir yer var ordan aliyorum--Po--
    benim aracim da golf6 tdi
    3-4 ay shell kullandiktan sonra po gecince pek bi farklilik gormedim hatta performans artiyor gibi

farkli yerlerden aliyorsaniz mazotu bise diyemem ama hep ayni yerden aliyorsaniz po'yu suclamaniz biraz yanlis gibi

saygilar.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar bu shell v power gtl in menzili nasıl deneyen varmı.fazla bi etkisi varmı.

V-power'dan az daha kısa menzili;sabredip ölçmüştüm bir kere.. onun harici depoda gtl varken hiç sakin kulanmadım; verdim enjektörlere taziği hazır depodayken vaddettiği temizliği hızlandıralım dedim

Vay anasına hem pahalı hemde çok yanıyor : )

Performans ta artış hissettiniz mi peki

• quote:

quote:

quote:

Vay anasına hem pahalı hemde çok yanıyor : )

Performans ta artış hissettiniz mi peki

dediğim gibi daha iyi gidiyor; alt devirlerde bile yükleniyorum bu sefer; çok yakması o yüzden.. tabi iyi gittiği için,daha az basıp daha az yaktım diyemem; yalan olur
    ama ara-sıra doldurup gazlamak lazım.. günlük olarak v-power makbuldür..

• Günde 2 öğün v power ile gazlamak lazim diyorsun yani : )

• quote:

Günde 2 öğün v power ile gazlamak lazim diyorsun yani : )

geçen full mazotuyla rollinge çıktım "depodan babam çıksa yakarım" diyor benimki
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.