Şimdi Ara

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat önce 100 liralık mazot aldım tabelada 3.76 yazıyo fişte 3.89 ben anlamadım ne iş bunlar..
    gtl artık satılmıycakmış bide öyle dedi pompacı gelmiyo kestiler falan dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emtue

quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

@emtue
    hocam sende benim gibi multijet kullanıyordun galiba. multijet'de gaza basınca hiç bu tarz ses duymadım. zincir ses yapabilir bir ihtimal. ama sizde soğutma suyu havasına baktırın

evet hocam gp'nin forumunda da yazmıştım bir cevap bulamamıştım.

daha sonra kaza yaptım, radyatör tamir edildi, ses kesildi.

bu yaz zincir değiştirdim, sonra tekrar başladı. zinciri değiştiren ustayla yarım depo mazot bitirene kadar kökledik gazı bir türlü gelmedi.

şimdi rutine bağladı, her gün geliyor. bu hafta bakıma girecek ama yine bulamayacaklar.

ilgine teşekkür ederim.

hımm o zaman büyük ihtimal soğutma suyundan. zincir değişirken soğutma suyuda boşalıyor. zincir değiştirme işinde usta en son suyu koyar ve suyu koyarken havayı tam almadan tapayı kaparsa hava kalabilir sistemde.
    kaputu açınca radyatörün sol tarafında üst kısımda plastik bir tapa var oradan alınıyor hava. o tapayı söküyorsunuz, sökmeden önce genleşme kabının kapağını açıyorsunuz. tapadan su gelene kadar bekliyorsunuz. genleşme kabında su kalmazsa takviye yapıyorsunuz. tapanın olduğu delikten su gelince kapatıp sıkıyorsunuz.

• Bodrumdan slmlar oncelıklle arkadaslar zannedıyoorumkı bu PO olay su bence adamların satışları yogun oldugu ıcın tank temıslıgını yapmıyoorlar vallaha opetlerde bır problem hıç yasamadım ben 1.9 dızel pejo Partner aracımda Laguna aracımda ıse mumkun mertebe Shell Gtl almaya calısıyoorum ama kafam rahat birde arabanın calışıp çalışmadığını bıle duymaya ınanın insan zorlanıyoor daha oncekı Kıa Cerato aracımda da Shell Gtl aldım ve hiç probblem yasamadım arkadaslar gonul rahatlıgı ıle kullanmak lazım bence ama tabıı fıyatı cok az daha tuzluu değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: smurats

2 saat önce 100 liralık mazot aldım tabelada 3.76 yazıyo fişte 3.89 ben anlamadım ne iş bunlar..

3.79 tl olan ful save

3.89 olan euro dizel

Eger shelden aldiysan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyisinden alıyorum yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: smurats

2 saat önce 100 liralık mazot aldım tabelada 3.76 yazıyo fişte 3.89 ben anlamadım ne iş bunlar..

3.79 tl olan ful save

3.89 olan euro dizel

Eger shelden aldiysan

FuelSave = Katkısız eurodiesel
    V-Power = Katkılı eurodiesel
    GTL = Katkılı eurodiesel ve Doğalgazdan elde edilen likit sıvının karışımı

Türkiyede eurodiesel den başka mazot satışı kanunen yasak

• Gtl'i de güvenilir istasyondan almak lazim güvenilir olmadıktan sonra bi espirisi de kalmıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

quote:

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

Araba ne kardeş :)

mobilden girişin faydaları
    seat cordoba 1.4 PancarDizel

bendekide rampada kükreyeninden
    çamlıca rampasında yarım debriyajda fena kükrüyor
    arabada aslan var sanırlar

ben nereden bulursam koyuyorum full shell hariç
    haftada 1 kocaeli tarafına giderken opet mehmetçik
    onun dışında opet ve lukoil euro

• Bende bayadir lukoil kullaniyorum rus markasiymis.bide şekildeki satan bayi çok güvenilir olduğu için ordan alıyorum
  • Geçen hafta 65 litre PO V/Max EuroDizel almıştım, 125 km yaptım şehiriçinde, normalde ibre 100 km'den sonra 1. çizgiye gelirdi, ama şimdi 50 km yaptım ve 1. çizgiye çoktan vardım.

Dün akşam TOTAL'e gittim, EuroDiesel Excellium aldım, 125 km yaptığım PO yakıt yerine yakıt doldurdum, 9.43 litre aldı.

Tükettiğim 9.43 litre ile 125 km gittim, şehiriçinde. Normalde 1 litre mazot ile 15 km gidebiliyorum, PO'nun mazotu ile 13.25 km gitmişim.

Bir daha PO'dan V/Max EuroDizel almamayı düşünüyorum. Tesadüf veya değil, aracım TOTAL'in EuroDiesel Excellium'undan çok memnun kaldı, ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Geçen hafta 65 litre PO V/Max EuroDizel almıştım, 125 km yaptım şehiriçinde, normalde ibre 100 km'den sonra 1. çizgiye gelirdi, ama şimdi 50 km yaptım ve 1. çizgiye çoktan vardım.

Dün akşam TOTAL'e gittim, EuroDiesel Excellium aldım, 125 km yaptığım PO yakıt yerine yakıt doldurdum, 9.43 litre aldı.

Tükettiğim 9.43 litre ile 125 km gittim, şehiriçinde. Normalde 1 litre mazot ile 15 km gidebiliyorum, PO'nun mazotu ile 13.25 km gitmişim.

Bir daha PO'dan V/Max EuroDizel almamayı düşünüyorum. Tesadüf veya değil, aracım TOTAL'in EuroDiesel Excellium'undan çok memnun kaldı, ben de.

Aynı fikirde olduğumuza sevindim Taner Abi.

• Arkadalar en iyi mazot PO'dadır , çünkü en düşük kükürt oranı Po'dadır. Sanıyorum normal eurodizellerde kükürt oranı 50ppm ken, bu oran Vmaxte 5 tir. Yani 10 da biridir.

Bu da düşük kurum, yüksek performans , uzun ömür anlamına gelir. Vmaxte de temizleyici vardır.

Shell'de GTL var, o da kükürtsüz ama oranı kaç_? Yüzde 10 diyelim, yüzde 90 normal mazot varsa, Shell GTL de de kükürt oranı 45ppm oluyor, Vmax gene en iyisi.

Bence PO ya olan önyargılarınızdan böyle diyorsunuz.

Ben PO kullanmıyorum, neden? Çünkü oturduğum yerdeki PO istasyonuna pek güvenmiyorum, iyi bir bayii olsa gözüm kapalı alırım.

Shell'den defalarca GTL aldım, pek bir fark göremedim, tek gördüğüm fark, 5.4lt'den 5.5'e çıkan yakıt tüketimi, yani GTL 0.1 fazla yakıyor. Ama psikolojikman iyi hissediyorum, temizlediğini düşünüyorum. Reel olarak fark yok.

Opet kullanıyorum. Geceleri yarı depo Full katıyorum.

• bir tanıdığım TSE de çalıştığı zamanda gelen örnekler içinde
    shellin benzinin, PO nun dizelinin kaliteli çıktığını söylemişti
  • İki aracımda TDI motor ve daşma Opet'ten alıyorum gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Geçen hafta 65 litre PO V/Max EuroDizel almıştım, 125 km yaptım şehiriçinde, normalde ibre 100 km'den sonra 1. çizgiye gelirdi, ama şimdi 50 km yaptım ve 1. çizgiye çoktan vardım.

Shell gtl dizel deneyin. Araçtaki değişime inanamıyacaksınız...
  • 5 sene önce Cordoba TDI aracıma PO'nden motorin alıyordum, yetkili servisim bana kaçak benzin mi kullanıyorsunuz demişti. Bunun üstüne hemen değiştirdim tabii.
  • Dizel arac sahibi arkadaslar

Servis isiyle ugrastigim icin ayda 2000 litre yakit tuketiyoruz

İlk baslarda opetten aliyordum sonra araclar daha az km yol yapinca birde motor daha sesli calisinca totale gectim excelum kullaniyoruz cok memnunuz hemde cok suana kadar en ufak bir problem yasamadik diyebilirim

Opete gore daha fazla km yapiyoruz arac daha iyi cekiyor ve motor daha az gurultulu
    Kendi aracima ise genelde totalden aliyorum ama her zaman denk gelmiyor onun icin po v max aliyorum cok memnunum oda cok iyi yakit
    Bu iki markanin disinda yakit alirsam bp aliyorum

Shell gtl icin ise tek yorum yapicam euro dizele gore cok buyuk bir fark yok yada ben goremedim gereksiz pahali 4.00 tl mazot alinmaz diyorum
  • Biz hem 2.0TDI da hemde 1.6TDI da Exellium kullanıyoruz. Ben kendi aracım 1.6TDI'a bugüne kadar sıfır km den beri (11.000km oldu) 2 sefer hariç Total Exellium koydum hepte aynı istasyondan. (İzmir Çiğli Kipa Total) Çünkü Tesconun kendi istasyonu orası yamuk yapma gibi bir durumları yok yani çokta memnunum.

O 2 sefer hariç dediğimde ise İstanbul yolculuğumda Maslak Mehmetçik Vakfının Opet istasyonundan almıştım ki ordan da baya memnun kalmıştım.

Ayrıca belirtmede yarar var bende doldur boşalt yapıyorum depoyu. Yani 50tl lik alayım gitsin bitince alayım değil tamamen doldurup ışık yanınca hemen alıyorum. Bu şekilde en sağlıklı tüketimi yakalıyorum ve araç sağlığı içinde en doğrusu bu diye biliyorum.
  • Bu konuyu gördükten sonra shellden aldım bugüne kadar hep po dan alıyordum.Menzil 35 km gösteriyordu ekranda aldığımda yani depo hemen hemen bitmişti.3.86 dan aldım litresini.İzlenimlerim,po nun yakıtı daha tasarruflu,shellin yakıtı daha performanslı.Sanki shell koyduktan sonra araba daha bi istekli ivmelenmeye.Shell alırım bundan sonra biTdi diye korkuyorum her yakıtı koymaya.Opeti çok övdüler ondan alacaktım ama bulunduğum yerde yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Dizel arac sahibi arkadaslar

Servis isiyle ugrastigim icin ayda 2000 litre yakit tuketiyoruz

İlk baslarda opetten aliyordum sonra araclar daha az km yol yapinca birde motor daha sesli calisinca totale gectim excelum kullaniyoruz cok memnunuz hemde cok suana kadar en ufak bir problem yasamadik diyebilirim

Opete gore daha fazla km yapiyoruz arac daha iyi cekiyor ve motor daha az gurultulu
    Kendi aracima ise genelde totalden aliyorum ama her zaman denk gelmiyor onun icin po v max aliyorum cok memnunum oda cok iyi yakit
    Bu iki markanin disinda yakit alirsam bp aliyorum

Shell gtl icin ise tek yorum yapicam euro dizele gore cok buyuk bir fark yok yada ben goremedim gereksiz pahali 4.00 tl mazot alinmaz diyorum

neye göre alınmaz? 3.90-4.00 10kr fark var. benim denemelerim sonucunda gtl aldığımda aracı çalıştırır çalıştırmaz bariz fark ediyor. dsg bile çok seviyor gtl yi. 2 vites kalkışlar çok rahat ve güçlü oluyor. Diğer yakıtlarda kalkış sesi ve devri artarken gtl ile sessiz ve daha düşük devirde kalkıyor. bence depoda 3-5 lira fark için gtl ye değer.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.