Şimdi Ara

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
6.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende deponun boşalmasını bekliyorum Şu Shell GTL nin tadına bide biz bakalım : )
    İşe yararsa yazarım deneyimi
  • Bende PO ile OPET arasında sürekli paslaşıyorum. İkisindende oldukça memnunum. Yalnız PO'dan yakıt alırken sadece bildiğim bir istasyon var. O da şehir içinde ve oldukça merkezi bir yerde. Birde bizim kurumla anlaşmalı. O yüzden bu bahsettiğim PO istasyonu dışında başka bir PO istasyundan eurodizel almıyorum. Bu istasyondan almadığım zamanlar herhangi bir OPET bayisinden dolduruyorum.

Aracım 1,5 dCi motor. Total, Full ve Lukoil'i çok merak ediyorum ama hiç buralardan yakıt almadım.

Full ile Lukoil'e bir türlü güvenemiyorum.

TOTAL'e ise, uygun bir yakıt-banka kampanyası olmadığı için ve birazda Fransız firması olduğu için ısınamadım. Her ne kadar servis ve aracımın fabrikası TOTAL'i önerse de... (Bu arada aracı aldığımda şu malum Fransa'daki yasa tasarısıyla ilgili bir gelişme yoktu, belirtmekte fayda gördüm birden...)

Önceki arabam Albea idi.Onda da sürekli Shell kullanıyordum. Taaki, Taşucu civarındaki Shell'den aracımın yakıtını fulledikten sonra enjektörlerimi elime verinceye kadar... 1300TL'ye patlamıştı bana. O gün bu gündür Shell'den almam. Ama yaşadığım bu olay, Shell'in yakıtının kötü olduğundan değil, tamamen bayinin güvenilir olmadığından kaynaklanıyor. Yoksa Shell'in yakıtına da bir şey demem açıkçası... Yine de beni Shell den soğutmuştu.

BP'den bu zamana kadar yakıt almadım. Oldum olası bana soğuk gelmiştir. Almayı da düşünmüyorum. Merakda etmiyorum.

• Güvenilir olsunda hangi petrol olması farketmiyor aslında.Ama katkılilar fark olusturabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Diablo

Forumda common rail dizel motorlu araç kullananlar 1 kereliğine BP Ultimate diesel ile doldursunlar deposunu farkı anlarlar

bu konuda katılmamak elde değil shell gtl hariç hepsini denedim. sunpet bile dahil. menzilimi 75 km düşürüyor ama performans konusunda cidden fark var.

param çok olduğu zamanda gtl i denicem eğer uçurum bir fark hissedersem bir daha da gtl den başka almam varsın 4.15 olsun umrumda değil
  • 4.15 oldum yav gtl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanFatihh

4.15 oldum yav gtl

3.99 yaziyor shell internet sitesinde
  • Bu ne garip bir mazottur, % 110 pişman oldum aracıma PETROL OFİSİ V/Max EuroDiesel aldığıma!!! 70 litre ile şehiriçinde 1000 km yapabilirken bununla 800 km'yi bile zor göreceğim galiba. Yani marka ve mevsim nedeni ile etse etse 50 km fark eder ama 200 km de fark etmez ama değil mi?

Hiç ama hiç memnun kalmadım.

PetroTurk'ten aldığım ve neden PetroTurk'ten aldığımı sorup moralimi bozan forum dışındaki tanıdklarıma verebileceğim en iyi cevap aracı kendileri kullanıp tecrübeyi de kendilerinin edinmesi gerektiği yönünde.

TOTAL EXCELLIUM'da gıdım gıdım düşen yakıt deposu göstergesi PETROL OFİSİ V/Max'ta depar kalkıyor. Hiç ama hiç memnun kalmadım. Bir daha da almam. Madem Total Excellium yoktu, keşke PetroTurk'ten alsaymışım. Bundan böyle PO MO yok artık!!!

Koca bir

• Vallaha Taner abi bende 2 seferdir gtl alıyorum havaların soğuk olmasına rağmen po dan daha çok yol gidiyorum.
  • Bu yakit isi psikolojik bir olay yada istasyondan istasyona degisiyor

Benimde aracim tdi motorlu daha bir problem yasamadi
    Vmax anlamadim gitti

• Konu açılalı 1 yılı geçmiş ama güncelliğini yitirmemiş
    Nacizane bende tecrübelerimi yazayım..
    Bu güne kadar Shell Opet Petrol Ofisi ve en son Total'den dizel yakıt aldım..
    Arabayı ilk aldığımda evimizin karşısındaki PO bayisinden alıyordum..
    Sonra taşındık şehrin diğer tarafına ama yine gidip almaya devam ettim.
    Bir gün Hopa tarafına gidiyordum bir daha geri dönmemek ve yoldan bilmediğim bir istasyondan
    mazot almamak için yolumun üstündeki Opet istasyonundan aldım.
    Bir süre sonra araba şaha kalktı nerdeyse..Gidişi inanılmaz değişti.. Amaa
    Rolantide motorun gürültüsü arttı Po dan aldığımda daha tıkır tıkır çalışıyordu.
    Ayrıca mazotu inanılmaz benzin gibi içtiğini farkettim
    ama yine de hoşuma gitti.
    Opet den almaya devam ettim.
    Sonra Shell den aldım bir kaç kereler. Shell şehrin dışında idi bi değişiklik görmedim
    Opet den almaya devam ettim.
    Geçen ay Total istasyonu açıldı gittim ordan aldım. Yeni istasyon çok iyi karşıladılar
    derken Opet'in mazotuyla gürültülü çalışan motor daha bi gürültülü çalışmaya başladı.
    Sonunda dayanamadım çeyrek depo da iken yine gidip Opet'den aldım.
    Çeyrek depoya kadar Şehir içi- Şehir dışı 860km. yapmıştım Total'in mazotuyla ama
    ama diğer gaza tepkileri çok kötü idi arabanın..
    Neyse araba tekrar eski hale geldi yine köpek gibi gidiyor ama bi o kadar mazot gidiyordu.
    O kadar da sakin kullanmama rağmen..
    Sonra Po dan aldım yine. Arabanın gidişi biraz düştü ama menzil uzadı motor sesi daha da inceldi
    tıkır tıkır oldu.
    Bende bi daha ki sefere yarısını Opetten yarısını da po dan doldurdum.
    Keşke ilk başlarda öyle yapsaymışım.
    Menzil + gidiş motor sesi tam istediğim gibi oldu..
    Bundan sonra öyle yapacağım.
    Yarısı Opet'den Yarısı da PO dan
    İki istasyondan da çalışanlardan bayaa bi arkadaşım oldu..
    Hem Hiç birine haksızlık etmemiş olurum böylece..
    Hem de memnuniyetsizlik olmaz kendimce
    Herkes mutlu olur ee mutlu olamayan da benden bilmez kanaatimce
    Kalın sağlıcakla..

• 35.000 km TOTAL Excellium Eurodiesel kullandım. son derece memnundum. son 6.000km yi ucuz diye FULL kullandım. memnun değilim. arabama arpanın iyisini vermem lazım. TOTALe geri dönüyorum.
  • PO'dan benzin-LPG bile almayalı yıllar oldu siz eurodiesel alıyorsunuz.En fazla tuvalete girerim PO'da mümkünse o iş için bile girmem.
  • Sürekli PO dan alırım eurodieseli bi sorunla karşılaşmadım.
  • Aracım 32000 km de ve dün ilk defa depoyu PO dan fulledim. Sonuçlarını göreceğiz.
  • yakıt istasyonunun kalitesi çok önemlidir. ben dinlendirilmiş petrolofisi dizel kullanıyorum. aracım tdi. ama bazı istasyonlarda marka farketmez sıkıntı oluyor. durum istasyon sahibi ile ilgili bence
  • Adana'da Turgut Özal Bulvarı'nın RUH SAĞLIĞI HASTANESİ kapısın tam karşısında, tepede bir PO var. Arkasında da düğün salonu. Adı PRESTIGE'di sanırım. Yakıtı 1,5 ay önce oradan almıştım, sonra 125 veya 175 km yol yapıp ibrenin anormal hızlı düştüğünü görünce gittim üzerini tekrar tamamladım ama bu defa TOTAL EXCELLIUM EuroDiesel aldım.

Resimler akşam çekildi. İbreye, kilometreye ve menzile dikkat. 828 km'nin 128'ini düşün, üzerini tamamladıktan sonra yapılan yol ortaya çıkar, o da 700 km ve menzil de 140 olarak görünüyor. Nerede güzelim fıstıklı baklava 1000 kilometrem, nerede benim diesel tasarrufum? TSI'den TDI'ye geçtim ama PO haikaten işi bozdu. Şaka değil, resimler de forumda var, 3,56 TL'den satılan PetroTürk mazotu çok daha namuslu ve ciddiydi bundan.

Çok kızgınım, pompacı da bana ayranının ekşi olmadığını söylemişti ama hata bende, neden soruyorum ki? Sorun soruyu soranda, cevaplayanda değil.

Bunlar katkıdı EuroDiesel yerine "nasıl olsa kimse anlamaz..." diye pahalı V/Max ve ucuz EuroDiesel'i satacaklarına iki pompadan da ucuz mazot bastılar.

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın!

TDI kullanıcıları, Petrol Ofisinden dizel almayın!

• Evet arkadaşlar,

Araçta 5 litre yakıt ve 80 km menzil varken TOTAL'e gittim, litresi 3,84 TL'den 65 litre EuroDiesel Excellium aldım, tam 250 TL tuttu, kilometre 2848'deydi. Ağzına kadar da doldurdum. 1 damla daha alsaydı taşacaktı. Eski yoldan Mersin Forum'a gittik (asında Tece'ye gidecektik ama proğram tutmadı), Mezitli'de de TEM'e girdik ve Kuzey Adana'da 100. Yıl Mahallesinde Carrefour'un arkasında bulunan kuzenime gittik, kilometre 3017'de ve 169 km yol yaptık. Yakıt ibresi tam istediğim gibi, az ve yavaş indi.

Birazdan depoyu tekrar doldurup tam olarak kaç litre aldığına bakacağım. Ama yakıt sorunum çözüldü, bir daha PO V/Max EuroDiesel sadece başka çare yoksa ya da yolda kalma tehlikesi varsa alırım. Tesadüf bu ya, bu TOTAL akaryakıt istasyonu da tam bizim evimizin karşısında, "Bonjour" adında. Herhalde daha önce orası da PO'ymuş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Evet arkadaşlar,

Araçta 5 litre yakıt ve 80 km menzil varken TOTAL'e gittim, litresi 3,84 TL'den 65 litre EuroDiesel Excellium aldım, tam 250 TL tuttu, kilometre 2848'deydi. Ağzına kadar da doldurdum. 1 damla daha alsaydı taşacaktı. Eski yoldan Mersin Forum'a gittik (asında Tece'ye gidecektik ama proğram tutmadı), Mezitli'de de TEM'e girdik ve Kuzey Adana'da 100. Yıl Mahallesinde Carrefour'un arkasında bulunan kuzenime gittik, kilometre 3017'de ve 169 km yol yaptık. Yakıt ibresi tam istediğim gibi, az ve yavaş indi.

Birazdan depoyu tekrar doldurup tam olarak kaç litre aldığına bakacağım. Ama yakıt sorunum çözüldü, bir daha PO V/Max EuroDiesel sadece başka çare yoksa ya da yolda kalma tehlikesi varsa alırım. Tesadüf bu ya, bu TOTAL akaryakıt istasyonu da tam bizim evimizin karşısında, "Bonjour" adında. Herhalde daha önce orası da PO'ymuş...

Abi sen baska bir po istasyonundan vmax al derim

Vmax cok iyi bir yakit senin aldigin istasyon iyi degil bence istanbulda genelde vmax aliyorum daha bir problem yasamadim ben

• Şükür kavuşturana!

Dün sabahtan bugün akşama kadar 210 km yol yaptım. Depoyu ağzına kadar doldurmuştum, bugün tekrar doldurdum, 3,84 TL'den 13,29 litre yakıtı toplam 51 TL'ye aldım yakıt aldım. Adana'dan Mersin'e çevre yolu tarzında çok sayıda trafik lambası olan devlet yolundan gittim, Mersin Forum'dan Mezitli'ye, orada TEM'e girdim ve 140-160 km/h ile Adana'ya geldim, sabah işe gittim (8 km), akşam da eve geri geldim (17 km), toplam 210 km. Kilometre de şu anda 3068'de.

Bu hesapla 1.6 TDI motor kilometreye 24 kuruş yakmış. Tam istediğim gibi. Yakıt ibresi de Total Excellium EuroDiesel'den beklediğim şekilde davrandı.

Bundan sonra maceraya gerek yok. Eminim PO iyi yakıt satıyordur ama bana sattıkları yakıt beklentilerimi karşılayan bir yakıt, en azından katkılı bir EuroDiesel değildi.

Saygılarımla,

Taner Göde
  • Ben BiTDI kullanıcısıyım,Po'dan Shell'e geçince performans arttı menzil azaldı.Sanki motor Shell'in yakıtıyla daha stabil çalışıyormuş gibi geliyor.Belki de gerçekten öyle ama bu konuyu gördükten sonra Shell'e geçtiğimden dolayı psikolojik olabilir.Bundan sonra Shell'ciyim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.