Şimdi Ara

tdı polo motor arıza uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba 2014 polo tdı dsg aracım var 75000 de . aracı genelde işe git gelde kullanıyorum. start stop özelliğini de kapatmıyordum. son bir aydır mesai saati gereği biraz daha trafik olan saate kalıyordum. geçenlerde yine trafikte bir yere giderken arabada kızdırma bujisi ışığı yandı sarı olarak, sonrasında start stop hatası verdi.. ben de kenarıya çektim arabamı. bir iki dakika durduktan sonra start stopu kapatarak en yakın servise götürdüm. makineye bağladılar ve $003EF0F VE $003E10 hatalarını verdi. arabanın 3 enjektörü değişecek 10000 lira masraf dediler. ben de tanıdık vs birilerini aradım şaşmazda bir enjektör ustası önerdiler. adam yaptı aracı, yağına da mazot karışmış dediler ve yağı değiştiler 1300 lira masraf tuttu. arabayı 2 gün yaklaşık 10 km kullandım. bugün kullanırken yine trafikte kızdırma bujisi ışığı yandı söndü, arabayı park ettim, tekrar çalıştırdığımda sarı motor arızası ışığı yandı. yakıtı hep shellden aldım. sizce olay nedir. kadın sürücüyüm ve yakınım da yok pek çağırıp edebileceğim. herkes kazıklamaya bakıyor. nasıl bir yol izlemeliyim. sarı motor ışığı yanarken arabayı 10 km de bir ustaya götürmem sorun olur mu yoksa çekici mi çağırayım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polo Dizel Motor Arıza Uyarısı: Nedenleri ve Çözümleri

Volkswagen Polo dizel motorlu araçlarda görülen motor arıza uyarısı, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu uyarı ışığı yandığında, aracın motorunda bir sorun olduğu anlamına gelir ve görmezden gelinmemelidir.

Polo Dizel Motor Uyarı Işığı Neden Yanar?

• EGR Valfi Sorunu: Egzoz Gazı Devridaimi (EGR) valfi, egzoz gazlarının bir kısmını motora geri yönlendirmek için kullanılır. Bu valf arızalandığında, motor arıza uyarısı yiyebilir.
    • Turboşarj Sorunu: Turboşarj, motorun gücünü artırmak için egzoz gazlarını kullanır. Turboşarj arızaları da motor arıza uyarısının yanmasına neden olabilir.
    • Yakıt Enjektörü Sorunu: Yakıt enjektörleri, motora yakıt püskürtür. Arızalı yakıt enjektörleri, motorun düzgün çalışmasını engelleyebilir ve motor arıza uyarısının yanmasına neden olabilir.
    • Partikül Filtresinde Tıkanma: Dizel motorlarda bulunan partikül filtresi, egzoz gazındaki partikülleri yakalar. Bu filtre tıkanırsa, motor arıza uyarısı yiyebilir.
    • Oksijen Sensörü Arızası: Oksijen sensörleri, egzoz gazındaki oksijen seviyesini ölçer. Arızalı bir oksijen sensörü, motora yanlış yakıt-hava karışımı sağlanmasına neden olarak motor arıza uyarısının yanmasına neden olabilir.
    • Diğer Sensör Sorunları: Motor, performansını izlemek için çeşitli sensörler kullanır. Bu sensörlerden herhangi biri arızalanırsa, motor arıza uyarısı yiyebilir.

Motor Arıza Uyarısı Yanarsa Ne Yapmalısın?

Motor arıza uyarısı yandığında, aşağıdaki adımları uygulamalısın:

• Aracı Güvenli Bir Yere Park Et: Aracı trafiğe engel olmayacak güvenli bir yere park et.
    • Motoru Kapat: Motoru kapat ve anahtarı kontak yuvasından çıkar.
    • Uzman Bir Tamirciye Başvur: En kısa sürede yetkili bir Volkswagen servisine veya güvenilir bir tamirciye başvur.

Polo dizel motor arıza uyarısı, görmezden gelinmemesi gereken önemli bir uyarıdır. Arızayı teşhis etmek ve onarmak için bir uzmandan yardım almak, aracının performansını ve güvenliğini sağlamak için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Würht marka enjektör temizleyiciler var isterseniz onu bi ustaya danışıp deneyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı arıza lambası ile en yakın servise gidilebilir. Kırmızı yanarsa hareket ettirmeden çekici ile götürmek gerekir.

Enjektörler temizlendi galiba başka bir ustanında bakması lazım. Sadece lambadan sorunu bilmek çok zor sarı arızanın motor açısından yanmasının birçok sebebi olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı motor arıza ışığıyla arabayı kullanabilir miyim peki 10 km ötedeki ustaya götürmek için. çekici mi çağırayım. çok masraflı mı olur yapımı aracın :( işim gereği araba cidden çok gerekli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lunagoon

sarı motor arıza ışığıyla arabayı kullanabilir miyim peki 10 km ötedeki ustaya götürmek için. çekici mi çağırayım. çok masraflı mı olur yapımı aracın :( işim gereği araba cidden çok gerekli
    başka birine götürün aracınızı şaşmazda enjektör işi yapan çok yer var önce arızayla ilgili fiyat alın hemen yaptırmayın aracı çok zorlamadan götürebilirsiniz bir sorun olmaz sarı motor ışığı sureklı yanık gezen bir dunya araç var
  • aracı bilgisayara bağladıklarında her arıza çıkar mı peki, sensör hatasıdır belki bilgisayara bağlayıp bakıcam dedi. yakıt sıkıntısından olabilirmiş, shellden aldım hep. benzin falan koysalardı hemen anlaşılırdı heralde di mi. bayan cahilim ve bayan sürücü olduğum için ne derlerse anlamayacağım. açıkçası gittiğimde kazıklanmamak için soruyorum. :(
  • benim tavsiyem aracınızın facebook grubuna üye olun orda tamirci sorarsanız size burdan daha çok yardımcı olurlar sarı lamba yabarken kullana bilirsiniz kırmızıya dönerse stop edin cekiçi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lunagoon

aracı bilgisayara bağladıklarında her arıza çıkar mı peki, sensör hatasıdır belki bilgisayara bağlayıp bakıcam dedi. yakıt sıkıntısından olabilirmiş, shellden aldım hep. benzin falan koysalardı hemen anlaşılırdı heralde di mi. bayan cahilim ve bayan sürücü olduğum için ne derlerse anlamayacağım. açıkçası gittiğimde kazıklanmamak için soruyorum. :(
    hanımefendi öncelikle sakin olun yakıt ihtimali üzerinde durduysa götürdüğünüz yer bir daha oradan yakıt almayın enjektör değişecek dediyse servis yazın google a şaşmaz enjektör usta tavsiye diye yorum ve puanlara bakarak bile az çok fikir sahibi olup götürebilirsiniz aracınızı götürdüğünüzde mümkünse eğer yanınızda bir erkek olursa daha sağlıklı olur sanayici esnafı tek kadın görünce sizinde doğal olarak anlamayacağınızı düşünerek gereksiz işlemlerlede kafanızı karıştırabilir bu mümkün olmazsa tek gideceksenizde eğer götürdüğünüz yerdeki ustaya aracınızı servise götürdüğünüzü ve arıza kodlarını aracımın yakıt enjektör kaynaklı sorun yaşadığını olası sensörler dahil sorunun nerde olabileceğini sorun ama kesin yaptıracağınızı asla belli etmeyin şimdi aklıma gelen bir kaç olası seçenek var ama en sağlıklısı anlayan birinin görmesi mutlaka
    aracınız çekişten düşüyormu şehir içinde bu ara devirsiz kullandınızmı yakıt aldığınız yere ne kadar güveniyorsunuz rölantide dengesizlik varmı egsozdan siyah duman atıyormu araç silkeleme titreme yapıyormu size rutin kullanımınızdan anormal gelen belirti nedir bunların cevaplarını biliyorsanız oradan yola çıkarak durumu aktarmanız yararınıza olacaktır enjektör değişecek dediyse servis genelde yakıtdan pislik tortu yada kurum korozyon enjektör ağzına gelip bozar yada tıkayabilir

sarı motor check ışığı uyarı mahiyetindedir baktırılıp gösterilmesi gerekir en yakın zamanda ancak çekici vs gerek yok sürerek götürebilirsiniz o yönden içiniz rahat olsun çevrenize danışıp yardım almanızı öneririm

• sürüşte silkeleme vs bir şey hissetmedim. anormal bir ses duymadım. hızlanmada sorun farketmedim. vites geçişleri de normaldi duman da atmıyor araba , özellikle baktım. kaputu açtım çıkan duman ya da taşmış yağ mazot görmedim. yağ çubuğunu çektim yağ temiz renkliydi. kararmamıştı. sadece sarı helikoptere benzeyen motor arıza ışığı yanıyor. en iyisi bir erkek arkadaşımdan benimle gelmesini rica edeyim.

çok ayıp ustaların yaptığı. çoğu erkek de anlamıyor araçtan ama kadın görünce farklı davranıyorlar.
  • tercihen araçtan anlayan bir erkek arkadaşınızdan rica edip enjektörleri yapan adama geri gidip durumu anlatın. maalesef sanayidekilerin çoğu kadınları yolunacak kaz gibi görüp bire beş fiyat çekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.