Arkadaşlar ben okullar kapandıktan sonra Teakwondo ' ya başlamak istiyorum . Yaşım 15 baya zayıf biriyim , okullar kapanana kadar teakwondo ya hazırlık olarak yapabileceğim hareketler var mı ?( Bacaklarımı esnetmek için vb.)
Birde bu teakwondo da öğrendiğimiz hareketleri sokakta uygularsak kurstan atılırız vb diye bişey duydum gerçek mi ? Ve Kendimi savunabilmem için teakwondo ya yaklaşık kaç ay-yıl gitmeliyim ? Özellikle teakwondo ile uğraşan arkadaşlar cevap verirse sevinirim . Şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: guzaba300
Arkadaşlar ben okullar kapandıktan sonra Teakwondo ' ya başlamak istiyorum . Yaşım 15 baya zayıf biriyim , okullar kapanana kadar teakwondo ya hazırlık olarak yapabileceğim hareketler var mı ?( Bacaklarımı esnetmek için vb.)
Birde bu teakwondo da öğrendiğimiz hareketleri sokakta uygularsak kurstan atılırız vb diye bişey duydum gerçek mi ? Ve Kendimi savunabilmem için teakwondo ya yaklaşık kaç ay-yıl gitmeliyim ? Özellikle teakwondo ile uğraşan arkadaşlar cevap verirse sevinirim . Şimdiden teşekkürler
dostum genelde bütün savaş sanatlarının temel hazırlık süresi 2-2.5 yıldır. Taekwondo veya gerçek adıyla tae kwon, bir kore savaş sanatınır. genelde bacak hareketleri ağırlıklıdır. ama özellikle ülkemizde birçok savaş sanatı olimpik hale geldi ve özünden uzaklaştırıldı. şu anda ülkemizde öğretilen karate'dir (özü okinawa karate), tae-kwon'dur hep olimpik ve ticaret kapısı haline geldi. bu nedenle gideceksen bile doğru düzgün bir yer olmalı. önceklikle ben sana klasik boks öneririm ki bnde klasik boks yapıyorum.. onun dışında wushu sanda da gayet iyidir
Yaşadığım yerde malesef teakwondo ve karate var . Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
quote:
Orijinalden alıntı: guzaba300
Yaşadığım yerde malesef teakwondo ve karate var . Sizce hangisini tercih etmeliyim ?
sadece tekme yetmez. bana sorarsan ben karate derim. ancak, senin ruhani yapın da çok önemli bedenine hepsi olur. ancak ruhani ve zihinsel olarak uyum sağlamalısın. kendine yakın gördüğün savaş sanatını seç. daha sonra karate'deyken neden taekwondo'ya veya taekwondodayken neden karate'ye geçmedim diye üzülme. ama şu bir gerçek ki taekwondo'nun tekmeleri çok iyi. bruce lee'nin bir sözü var ; '' bana 10.000 çeşit tekme atanı değil, bir tekmeyi 10.000 kere atanı getirin '' demiştir. bilmem anlatabildim mi
Eminmisin hocam karate ve tkd azim isteyen sporlar.Bu 2 spordada tekmeler çok önemli bu yüzden bacakları esnetme hareketleri çok sıkı oluyo.Eve gidince merdiven bile çıkamayabilirsin yani.Ben 2-3 ay karateye gittim turuncu kuşakta bıraktım çünkü o bacakları açma hareketlerine vb dayanamadım.Sen ben dayanırım bıkmam diyorsan git.Tkd tavsiye ederim.