Şimdi Ara

Tecavüz Olayları Neden Artıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Facebookta bir yazı gördüm dayanamadım buraya da koyayım dedim. Belki kural dışıdır diye kişilerin soyadlarını sildim

Her meslekten, her yaştan, az önce hepsi başı bağlı, şişman bir kadına bir miktar para ödediler ve kadın onlara tembih etti:
    - Kız 13 yaşında, bekaretini henüz kaybetmedi, kaybetmesi bizim başımızı belaya sokar, ona göre muamele edin.
    Her meslekten, her yaştan erkek kalabalığı bu sözler üstüne başını sallıyor.
    Onlar ne yapacaklarını bilirler. Onlar erkek!
    Teker teker, birbirlerinin sırasını gözeterek odaya giriyorlar.
    Ve odaya giren erkekler tekek teker küçük kız çocuğuna, bekareti zarar görmesin diye !

Bu korku filminin, çok gerçek erkek elemanları kimlerdir, ne iş yaparlar, kızın hikayesini çok sonraları öğrenen bir yazar, merak ediyor: İşte yazarın elindeki vicdansızların, ırz düşmanlarının listesi: :

Recep (Kızıltepe Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü),
    Ersun (ordudan irtica nedeniyle ihraç edilen yüzbaşı),
    Selman (devlet memuru),
    Enver (zabıta memuru),
    Şeyhdavut (zabıta memuru),
    Şeyhdavut (belediye memuru),
    Cuma (Mardin Vakıflar Şube Müdürü),
    Mahmut (Ziraat Odası Başkanı),
    Azat (astsubay),
    Ümit (ilköğretim okulu UTANMAZ müdür yardımcısı),
    Mehmet (veznedar),
    Teyyar (Orman İşletme Müdürlüğü şefi),
    Hamit (veznedar),
    Hamit (işyeri sahibi),
    Ali (serbest meslek),
    Ahmet (TEDAŞ işçisi),
    Osman (üniversite öğrencisi),
    Harun (muhtar),
    Selahattin (serbest meslek)
    ve meslek belirtmeyen Şemsettin , Burhan , Şeyhmus , Şeydavut , Nizam, Sabri , Rıdvan , Rıdvan , Süleyman

Doktorlar daha sonraları küçük kız oturabilsin diye tam dört ameliyat yapmak zorunda kalıyorlar.
    Mardinli küçük kızın hikayesini daha sonraları öğrenen yazar, en çok bir ifadede donup kalıyor: Yukarıdaki adları ve meslekleri belli erkeklerden biri, bir işyeri sahibi, işini bitirdikten sonra kıza şöyle sesleniyor:

- Kızım, kusura bakma şeytana uydum; benim de senin kadar bir kızım var. Ramazanda bana gel de karnını doyurayım.
    Bu çok erkek beyefendiler, işin kolayını da bulmuşlar, işte asıl korku filmi burada başlıyor: Ramazanda bir kap yemek, cuma namazında bir rekat namaz ve işi şeytana havale ederek, pür-pak evlerine, işyerlerine ve kahvelerine dönecekler!
    Öyle ki memurların haklarında işlem yapılmayacak, şube müdürleri, oda başkanları, zabıta memurları Mardin'in sokaklarında başları dik dolaşacaklar!
    Çünkü bu ülke fazlasıyla erkek.
    Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, 13 yaşında 26 erkeğe satılan küçük kızın, bu kişilerle kendi rızasıyla birlikte olduğu yorumu, anlı şanlı Yargıtay'ın 14. Ceza Dairesinde onay gördü. (Kararı veren Yargıtay 14.Ceza Dairesi'nin 11 üyesinden 8'ini AKP dönemindeki yeni HSYK atamıştı.)

Ey ağır ceza mahkemesi hakimleri, Yargıtay üyeleri, bu verdiğiniz kararla siz de bu korku filminin ana kahramanlarının yanında yer aldınız. Kanunlar böyle diye kestirip atmayın, küçücük bir kız çocuğunu savunamayan hukuk ve sizlerin bunun arkasına sığınmanız, bu korku filminin en utanç verici bölümü. KENDİ KIZINIZ, KARDEŞİNİZ, YEĞENİNİZ VAR MI? VAR İSE ONUN BAŞINA BÖYLE BİR ŞEY GELSE NE YAPARSINIZ?
    Hukuk, yazılı kanunların, insan haklarına uygun uygulanmasından başka nedir ki? Hukuk fakültelerinin birinci dersinde bu öğretilir. .........

Bu olay çok önce olmuştu , okumanızı istedim. Ayrıca şunlara da bakınız

http://www.haberturk.com/yasam/haber/730157-15inde-4-kisinin-tecavuzune-ugradi

http://www.internethaber.com/kopek-ankara-tecavuz-telef--412878h.htm

Sorun nerede bir insan köpeğe tecavüz edecek kadar gözü nasıl dönebilir, küçücük kıza nasıl tecavüz edebilir? Bence durum gittikçe kötüleşecek çünkü sürekli artıyor. Bunun nedeni nedir ? Devlet bu olaylara hiç mi önem vermiyor? Neden her olayda bir şekilde kızın rızası oluyor. Yahu kızın rızası ne demek 15 yaşındaki kızın rızası mı olur? Hakimlerde hiç mi vicdan olmaz ? Konuyu başka tarafa çekmezseniz sevinirim, gerçi bilen biliyor o tipleri yine de konu kapanmasın.

• Bence tecavüz olaylarında artış yok, sadece medyaya yansımasında artış var. Belki ekonomik sorunların artması nedeniyle, bu işi daha amatörce gerçekleştiriyorlar ama tecavüz, fuhuş gibi kavramlar zaten bize uzak olan kavramlar değildir. Sadece, artık tecavüze uğrayan insanların "Hayatın sonu" olarak görülen durumun aslında öyle olmadığını anlamaya, buna karşı durmaya başladıklarını düşünüyorum.

İşin üzücü yanı ise, medyanın olumsuz bir özelliği vardır; Bir konudan ne kadar çok bahsedilirse, o konuya karşı toplumun duyarlılığı azalır ve bir süre sonra toplum tepki vermeyi bırakır. Umarım bu tür olaylarda toplum hiçbir zaman değer yargılarını bırakıp gündelik yaşamın sorunlarına öncelik vermez.
  • Tecavüz olayları artıyor mu bilmiyorum, ama burada daha önemli bir soru var: Neden Türkiye'de tecavüz vakası çok fazla? İnsanlar nefsine hakim olamadığı için mi, cinsel duygular sürekli bastırıldığı için mi, cinsellik belli yaştan sonra masa muhabbeti yoluyla öğrenildiği için mi? Bence hepsi. Bir çocuk cinsellik kavramını ilk önce kendi ailesinden öğrenmeli ve mümkünse ailesi cinsellikten bahsederken kendi yorumlarını ve dini boyutu işin içine katmamalı. Yani cinselliğin ne olduğunu öğretmeden cinselliği bastırmamalı. Cinsel ezikliği kızlara laf atarak, masa sohbeti yaparak yok etmeye çalışmanın kötü sonuçlarını görüyoruz.

Nefsine hakim olamamak konusunu ilk paragrafta işlemedim, çünkü üzerinde en çok yorum yapılabilecek mevzulardan biri. Genelde tecavüzcülerin kullandığı bir savunma terimidir bu: "Çok açık giyinmişti, nefsime hakim olamadım". İşin bana göre en kötü yanı bu savunmayı savunanlar çok fazla. Bunun an yakın örneğini "açık giyinen tecavüze hazır olsun" sözleriyle gördük.

quote:

İşin üzücü yanı ise, medyanın olumsuz bir özelliği vardır; Bir konudan ne kadar çok bahsedilirse, o konuya karşı toplumun duyarlılığı azalır ve bir süre sonra toplum tepki vermeyi bırakır. Umarım bu tür olaylarda toplum hiçbir zaman değer yargılarını bırakıp gündelik yaşamın sorunlarına öncelik vermez.

Haklısın webbie. Nasıl şehit haberleri günün bir parçası olduysa bu olaylar da o yolda ilerliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 2 Nisan 2012; 19:43:22 >

• Yapay gıdalar ve GDO' lar sayesinde ergenliğe giriş 10 yaşına kadar düştü zaten.
  • yukarıda bahsedilen adları bir düşünün derim.
  • Yanlız Türkiye diyorsunuz ABD,Güney Afrika ve İspanya gibi ülkelerde tecavüz olayları fazladır.

Teacüvüzün bir çok sebebi vardır.

Ret edilmek,Sapıkça bu işi yapmayı istemek (Ted Bundy misali) veya Cinsel duyguları bastırmakda etkilidir .

Bizim ülkedeki tecavüzler neden ilgi çekici derseniz?

Devletimizin mahkemesi olayları örtüp iş yaptıkları içindir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReservoirDogs -- 7 Nisan 2012; 10:02:26 >
  • Zaman geçtikçe insanların önem verdikleri değerler olumsuz anlamda değişiyor. Aile mefhumu gittikçe bozuluyor, yozlaşma da tam gaz.
    Hızla çağdaşlaşıyoruz. Tecavüz, ahlaksızlık vs. bunlar detay şeyler (!)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAYAT NEDEN ADİL DEĞİL NEDEN?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Zaman geçtikçe insanların önem verdikleri değerler olumsuz anlamda değişiyor. Aile mefhumu gittikçe bozuluyor, yozlaşma da tam gaz.

Tecavüz eden adamların soyadlarını da vereyim istersen, hiç çağdaş olduklarını zannetmiyorum. Hatta buradan bile anlayabilirsin, direk isimlere bakarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktor.Z

Zaman geçtikçe insanların önem verdikleri değerler olumsuz anlamda değişiyor. Aile mefhumu gittikçe bozuluyor, yozlaşma da tam gaz.

Çağdaşlaşmanın konuyla ne alakası var? Tecavüz ilkelliktir. Çağdaşlaşma değil. Ahlak anlayışıda çağa göre değişir. Birisi şeyhinin eteğini öpmüyor diye ona ahlaksız diyecekseniz o ahlak anlayışı evet değişmiştir o kişide ahlaksız değildir. Babası yanında susma, konuşmama, erkekler yürürken kadınalrın yüzünü gözünü kapatması, saygıdan ötürü kenarda köşede beklemesi vs geçmişin ahlak anlayışıdır. Bugun bu davranışlar ilkelliktir, ayrımcılıktır.

Benim gözlemlediğim gelişme, çağdaşlık ve ahlaksızlık hep muhafazakar kesim tarafından yanlış anlaşılmıştır.

Anlaşılamamıştır desem daha doğru olacak.

Bundan 80 yıl önceki Türkiye daha mı ahlaklı idi? Daha mı ilkel idi? Kime göre, neye göre kıyasladıgınıza baglı. Neye göre kıyaslamalıyız ? Aklımızın ve sosyal zekamızın getirdiği gelişen ahlak anlayışına göre mi sabit ve değişmeyeceği varsayılan bir ahlak anlayışına mı?

• 15 yaşındaki kız aşık olabilir, sevebilir. Cinsel birşeyler de hisseder. Ama bir kendi yaşıtları ile, iki cinsel ilişkiye girecek kadar mı bilemem, çok sayıda eşe kadar olmaz.

''oturabilsin diye tam dört ameliyat ''

Bunu iyice okuyun. Ondan sonra VİCDAN muhasebesi yapın. Bu kız kendi rızası ile ilişkiye girdi diyen kişiler hakkında ciddi kaygılarım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Türkü -- 7 Nisan 2012; 12:04:01 >
  • Ahlaki değerler, aile ve çevre tarafından dayatılır ve genelde birey tarafından kabul görür. Ahlak denen şey, dünyanın heryerinde farklı algılanır ve bir yerde ahlaksızlık olarak nitelenen durum diğer bir yerde normal ya da ahlaki olarak görülebilir.

Kendi ahlak anlayışımla cevap vereyim; 8 yaşında bir çocukla evlenmek bence ahlaksızlıktan da öte, sapıklıktır. Ne fizyolojik özellikleri tam oluşmuş ne de cinsel ilişki ya da evlilik hayatını anlayabilecek yaşa gelmemiş bir çocukla ilişki kurmayı düşünmek ya da hayal etmek bile bence manyaklığın önde gideniyken, onunla evlenmeyi planlayan canlı insan bile değildir.

Ne ateist arkadaşlarım lafı eskiye ne de dindar arkadaşlarım laf soktuğuma getirmesin. Ben bugünün şartları hakkında ve bugünün dünyasına ait kurallara göre konuşuyorum.
  • Arkadaşlar anlamadığım şey tecavüzü dinle bağdaştırmanız. O gerizekalı adam salakça birşey demiş.

Ahlak anlayışı İslama has birşeyse Ateistler ahlaktan yoksunmu oluyor. Nasıl bir mantık kuruyor bazı arkadaşlar anlamadım. Ahlaklı olmak için İslam inancına inanmanıza veya ateist olmanıza ihtiyaç yoktur. Ahlaksızlığında İslamiyetle alakası yoktur.

Bu şerefsizliği yapan adamlar zaten adam sıfatını bile hak etmeyen canlı türleridir. ha sokaktaki ot ha bu adamlar.

Bu olayın din veya inançla bağdaştırılması çok yanlıştır. Din veya başka birşeyin altından kimse birşey diyemez zira o herifler dine saygı duymamaktadırlar. Sadece kendilerini kandırırlar. Olayı medya bu hale getirdi diye bizlerde bu noktadan düşünmek zorunda değiliz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Bence tecavüz olaylarında artış yok, sadece medyaya yansımasında artış var. Belki ekonomik sorunların artması nedeniyle, bu işi daha amatörce gerçekleştiriyorlar ama tecavüz, fuhuş gibi kavramlar zaten bize uzak olan kavramlar değildir. Sadece, artık tecavüze uğrayan insanların "Hayatın sonu" olarak görülen durumun aslında öyle olmadığını anlamaya, buna karşı durmaya başladıklarını düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Arkadaşlar anlamadığım şey tecavüzü dinle bağdaştırmanız. O gerizekalı adam salakça birşey demiş.

Ahlak anlayışı İslama has birşeyse Ateistler ahlaktan yoksunmu oluyor. Nasıl bir mantık kuruyor bazı arkadaşlar anlamadım. Ahlaklı olmak için İslam inancına inanmanıza veya ateist olmanıza ihtiyaç yoktur. Ahlaksızlığında İslamiyetle alakası yoktur.

Bu şerefsizliği yapan adamlar zaten adam sıfatını bile hak etmeyen canlı türleridir. ha sokaktaki ot ha bu adamlar.

Bu olayın din veya inançla bağdaştırılması çok yanlıştır. Din veya başka birşeyin altından kimse birşey diyemez zira o herifler dine saygı duymamaktadırlar. Sadece kendilerini kandırırlar. Olayı medya bu hale getirdi diye bizlerde bu noktadan düşünmek zorunda değiliz...

Dinin olduğu yerde nefret vardır ve daha nice şeyler... Gelip bana dini savunan, anlatan, okulda her cuma günü derse girmeyip namaza giden adam; sınavlarda benden kopya istemekte, yemekhane sırasında kaynak yapmakta, hatta geçen dönem sonunda beni geneleve gideceğiz sen de gel diye çağırmıştı.Tabi ki gitmedim, benim gözümde ahlaksızlıktan başka bir şey değil bunlar.Ancak bu çocuk benim inanmadığımı bilse onun gözünde ne kadar ahlaksız olurdum kim bilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

Arkadaşlar anlamadığım şey tecavüzü dinle bağdaştırmanız. O gerizekalı adam salakça birşey demiş.

Dinin olduğu yerde nefret vardır ve daha nice şeyler... Gelip bana dini savunan, anlatan, okulda her cuma günü derse girmeyip namaza giden adam; sınavlarda benden kopya istemekte, yemekhane sırasında kaynak yapmakta, hatta geçen dönem sonunda beni geneleve gideceğiz sen de gel diye çağırmıştı.Tabi ki gitmedim, benim gözümde ahlaksızlıktan başka bir şey değil bunlar.Ancak bu çocuk benim inanmadığımı bilse onun gözünde ne kadar ahlaksız olurdum kim bilir...

Arkadaşım sen hala yanlış düşünüyorsun. İyide arkadaşım bu işin ateisti inançlısı olmaz. Ahlak insanda ya olur ya olmaz İslam buna yön verir. Dinin olduğu yerde nefret falan yoktur zira ben senden nefret etmiyorum etmemde. Benim kimliğimle beraber birçok kişi beni burada tanır din hakkında yanlış düşünceleriniz var. Ben öğretici değilim ama bilirimki bir kişi benden bir kötü niyet görürse inandığım hakkındada akıl yürütmek ister. Ama bende kötü bir haslet hasıl olmuşsa bunun dinle değil benim kötü niyetimle alakası vardır.

Demek istediğim özellikle burada kültür bilim bölümünde birbirimize doğru olanları göstermek yerine
    quote:

Dinin olduğu yerde nefret vardır ve daha nice şeyler..
    dersek bu konuyu anlaşmazlığa götürür.

Peki İslam dininin bütününümü bu şekilde düşünüyorsunuz...

• Abdullah hocam bende katı kesin tartışılmaz kuralları olan bir yerde bu kuralları kabul etmeyene karşı nefrete varacak duygular olacagını dusunuyorum.

Herhangi bir politik görüşü gibi dinlerinde şahin kanadı da var güvercin kanadı da..
  • quote:

Ahlaki değerler, aile ve çevre tarafından dayatılır ve genelde birey tarafından kabul görür. Ahlak denen şey, dünyanın heryerinde farklı algılanır ve bir yerde ahlaksızlık olarak nitelenen durum diğer bir yerde normal ya da ahlaki olarak görülebilir.

Kendi ahlak anlayışımla cevap vereyim; 8 yaşında bir çocukla evlenmek bence ahlaksızlıktan da öte, sapıklıktır. Ne fizyolojik özellikleri tam oluşmuş ne de cinsel ilişki ya da evlilik hayatını anlayabilecek yaşa gelmemiş bir çocukla ilişki kurmayı düşünmek ya da hayal etmek bile bence manyaklığın önde gideniyken, onunla evlenmeyi planlayan canlı insan bile değildir.

Ne ateist arkadaşlarım lafı eskiye ne de dindar arkadaşlarım laf soktuğuma getirmesin. Ben bugünün şartları hakkında ve bugünün dünyasına ait kurallara göre konuşuyorum.

Ayrışma hep böyle başlar. Oysa masumiyet insanı bildiği şeyden şaşırtacak şekilde ortaya çıkabilir.

• Vatana ihanet suçunun idamla cezalandırılmasına da ben karşıyım sevgili kabuska. Benim için en büyük suç, 8 yaşındaki çocukla birlikte olmaktır. Düşünmek bile istemiyorum ama eğer bir gün benim karşıma çocuk yaştaki birine her ne nedenle veya ikna yöntemiyle bu yaştaki bir çocukla birlikte olmuş birini çıkarırlarsa, devletin adaletini bekleyebileceğimi sanmıyorum, ki umarım öyle bir durum ile asla karşılaşmam.
  • quote:

Vatana ihanet suçunun idamla cezalandırılmasına da ben karşıyım sevgili kabuska. Benim için en büyük suç, 8 yaşındaki çocukla birlikte olmaktır. Düşünmek bile istemiyorum ama eğer bir gün benim karşıma çocuk yaştaki birine her ne nedenle veya ikna yöntemiyle bu yaştaki bir çocukla birlikte olmuş birini çıkarırlarsa, devletin adaletini bekleyebileceğimi sanmıyorum, ki umarım öyle bir durum ile asla karşılaşmam.

Ülkemizde vatana ihanetin hükümetle zıt düşünmek olduğu gerçeğinden yola çıkarsak, Türkiye'de benim dediğim pek de mümkün değil. Benim dediğim daha çok hükümet-devlet ayrımının olduğu ülkelerde geçerli; yani hükümetin aynı zamanda devlet olmadığı ülkelerde.

Senin dediğin şey ise hem tecavüz, hem sübyancılık, hem yüz kızartıcı suç, hem de şerefsizliktir. Cezası ölümden beter olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

Abdullah hocam bende katı kesin tartışılmaz kuralları olan bir yerde bu kuralları kabul etmeyene karşı nefrete varacak duygular olacagını dusunuyorum.

Herhangi bir politik görüşü gibi dinlerinde şahin kanadı da var güvercin kanadı da..

Abi hani genelde yumuşak bir üslup ile konuşmak taraftarıyım. Ancak buna sebep olanada, yapanada cezası ağır olmalı. Açık söylemem gerekirse bunu özellikle benimde kızım var senin yaşlarında diyen adama uygulamak lazım. Bana kalırsa idam cezasıda olmalı. Ne demek bir kız çocuğunun oturamayacak hale sokulması. Geri kalanıda hadım edilsin. Abi o kadar sinir bozucu birşeyki.

Af edersiniz yoldan geçen ana avrat sövene sabrettim. Ama bu gibi adamlara hiç sabrım yok ve bu olay dine atfedilemez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.