Merhaba Acil yardım lütfen neden olmuyor Ebay dan usb Tech2 arkasında Obd2 yazan bir arıza tespit cihazı aldım ve cd içindede OP-COM programı vardı 25 günün sonunda geldi (Tech2 resmi aşağıda) USB den XP yüklü PC ye bağladım ve iki adet driver istedi ve CD den yükledim aşağıdaki (driver resimindeki) gibi tanıdı bir sorun gözükmüyor serial port kısmından istediğim portu atayabiliyorum driver resimdeki (COM 4) arabam zafira 2001 Z18XE Motor ve usb den pcye bağlıyor sonra el freninin altındaki sokete güzelce taktım op-com programındaki Opel exe tıklayarak çalışıyor (op-com resmi aşağıda) kontak anahtarını hem lambalar yanar vaziyette vede motor çalışır durumdada denedim Diagnostic kısmına tıklayarak motor seçeneğine gelip Z18XE seçeneğine tıkladığımda " The Unit OBDII pin:7" diyor(Hata resmi) ok tıklıyorum ve Hata2 resmindeki gibi boş sayfada kalıyor aracın bilgileri gelmiyor acaba nerede yanlış yapıyorum birde op-com programının içinde (resim Op-com) FTDIUNIN exe dosyası var calıştırdım ama nafile bir türlü arabaya bağlanamadım tech2 aracada uyumlu gözüküyor arkadaşların yardımını bekliyorum nerede hata yapıyorum şimdiden emeği geçecek arkadaşlara teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum
resimler küçük çıkmış biraz büyüttüm
Selam senin aracinin soketinin veya elindeki kablonun odb2 olduguna eminmisin. Yanlis hatirlamiyorsam odb1 10 pin odb2 16 pin soketler olacak. 7 nolu pin k line icin sanirim onuokuyamiyor program.
evet 16 pinli ve obd2 artık ümidi kestim cihaz arızalı dedim bıraktım ama bu 7 numaralı pin arabanın soketindemi bağlı olacak yoksa obd2 de cipe giden hatta mı bağlı olacak teşkkr
obd2 ler datayı veya verileri 7 numaralı pinden mi okuyor eğer öyleyse obd2 nin içini söküp bakayım araçtan gelen 7 nolu pin boş bağlı değilse o zaman bağlı binlerin gittiği çipin data şitine bakıp aklıma yatan entegrenin bacağına arabadan gelen 7 nolu pinin ucunu lehimleyeyim olurmu acaba son tahlilde canım çok sıkıldı bide çinden getirtim adama mesaj yazdım bozuk diye bi cevap verdi daha yok cevap onların yılbaşı bayramımıymış ne 1 ay bayram olurmu yav