Arkadaşlar 86 doğumluyum. 2012'de mezun oldum. 2 yıl erteledim ve şu anda MEB' kadrolu öğretmenim. Bu durumda önümüzdeki kasım ayında askere gitmem gerekli. 86 doğumlu olduğum için 28 yaşındayım. Sanırım tecil hakkı 29'a kadardı. Bu durumda ben askerliğimi bir yıl daha tecil ettirebiliyor muyum? Bir de kimileri Eylül'e kadar tecil et diyorlar sonrasında tecil etme gibi bir olasılığın kalmıyormuş. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: SrknTsln
Arkadaşlar 86 doğumluyum. 2012'de mezun oldum. 2 yıl erteledim ve şu anda MEB' kadrolu öğretmenim. Bu durumda önümüzdeki kasım ayında askere gitmem gerekli. 86 doğumlu olduğum için 28 yaşındayım. Sanırım tecil hakkı 29'a kadardı. Bu durumda ben askerliğimi bir yıl daha tecil ettirebiliyor muyum? Bir de kimileri Eylül'e kadar tecil et diyorlar sonrasında tecil etme gibi bir olasılığın kalmıyormuş. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
29 yaş sınırı lisansta okumaya devam edenler için. mezun olduktan sonra böyle bir sınır yok. ayrıca yaşınız 28 ve teciliniz bitiyorsa 29 yaşa göre 1 sene tecil verilmez, 29 sadece limit. yani diyelim 24 yaşında mezun olan biri 2 sene tecil kullanır, 26 yaşında gelince ya yüksek yapar ya askere gider. 29 yaşına kadar tecil verilmez. 29 olayı şu, adam 25 yaşında giriyor okula ama 5 senede bitiremiyor, 29u geçiyor yaşı, bu adamın lisans okunmasına müsade edilmez uzun dönem er olarak askere çağrılır.
Teşekkürler. Sanırım bir dönem bakaya kalmam gerekecek :(