Şimdi Ara

Tecrübelilerden HELP! - Accent 1.3 LX 2000 Yumurta Kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
7.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde Hyundai Accent 1.3 LX 2000 Model araç aldım .Ön camlar otomatik, merkezi kilit, sis farı, park sensörü...

Aracın artıları yukarıda söylediğim gibi ama gel gör ki olan olaylar şöyle.

1.Aracı aldıktan iki gün sonra çok çok küçük olmasa da tamponun sol tarafını kıracak kadar bir kaza yaptım. Neyse tampon kırıldı ama düşmedi. Fiyatı 45 lira diyorlar sizce nasıl?
    2.Kazadan sonra sol lastik 2 güne bir iniyor. Eğer kaçıklık, deliklik varsa maliyeti ne olur? Nerde yaptırabiliriz?
    3.Sinyaller bir çalışıp bir çalışmıyor (genelde çalışmıyor.)
    4.Sol ön cam bozuk. Cam motoru çalışıyor ama cam yerinden dışarı doğru çıkıyor. Cam fitillerinin değişmesi gerekiyormuş 40 Tl dediler. Daha ucuza nerde bulurum?
    5.Kalorifer çalışmıyor. Nerde ve kaça yaparlar bilmiyorum?
    6.Direksiyon sert. Yumuşatabilir miyiz acaba? :)
    7. Kazadan sonra mekezi kilit de sorun çıkarıyor. Kapıları tam kilitlemiyor, tam açmıyor.(ikisi açılıp, ikisi açılmıyor gibi ama net bir ayarı yok şunlar açılıp şunlar açılmıyor gibi)

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum acemileri oynuyorum şuan.

Selamlar.

• PM attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: luboym

Merhaba,

Geçenlerde Hyundai Accent 1.3 LX 2000 Model araç aldım .Ön camlar otomatik, merkezi kilit, sis farı, park sensörü...

Aracın artıları yukarıda söylediğim gibi ama gel gör ki olan olaylar şöyle.

1.Aracı aldıktan iki gün sonra çok çok küçük olmasa da tamponun sol tarafını kıracak kadar bir kaza yaptım. Neyse tampon kırıldı ama düşmedi. Fiyatı 45 lira diyorlar sizce nasıl?
    2.Kazadan sonra sol lastik 2 güne bir iniyor. Eğer kaçıklık, deliklik varsa maliyeti ne olur? Nerde yaptırabiliriz?
    3.Sinyaller bir çalışıp bir çalışmıyor (genelde çalışmıyor.)
    4.Sol ön cam bozuk. Cam motoru çalışıyor ama cam yerinden dışarı doğru çıkıyor. Cam fitillerinin değişmesi gerekiyormuş 40 Tl dediler. Daha ucuza nerde bulurum?
    5.Kalorifer çalışmıyor. Nerde ve kaça yaparlar bilmiyorum?
    6.Direksiyon sert. Yumuşatabilir miyiz acaba? :)
    7. Kazadan sonra mekezi kilit de sorun çıkarıyor. Kapıları tam kilitlemiyor, tam açmıyor.(ikisi açılıp, ikisi açılmıyor gibi ama net bir ayarı yok şunlar açılıp şunlar açılmıyor gibi)

Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum acemileri oynuyorum şuan.

Selamlar.

Öncelikle geçmiş olsun accent güzel bir araba 1.5 olanını kullanmıştım ve çok memnun kaldım

1-Fiyat iyi
    2-lastik 10 tlye yapılır
    3-Bir oto elektrikçi kontrol etsin sinyaller filan belki bir oksitlenme vs vardır.
    5-Kaloriferin belki sigortasında vs sorun vardır kalorifer klima gibi değil çünkü büyük bir masraf açacağını sanmıyorum .
    sinyal ve camı yaptırdığınız yerde kapıyıda yaparlar motorlarda sorun olabilir

bu dedikleriniz çok para tutacak şeyler değil ama yaptırmazsanız mide bulandırıcı oluyor çözmekte fayda var :)

iyi günlerde kullanın

• Beyler cevaplar için teşekkürler.

2. Lastiği 1o tl ye yaptırdım. Çivi girmiş nasıl girdiyse...
    3. Sinyal meselesinde bir oto elektrikçi dörtlü sinyal düğmesinden yapar değişmesi lazım dedi. Bu hıyarın yüzünden gittim 25 liraya Aksaray'dan düğme aldım. Ama eskisiyle değiştirdik düzelmedi. Bende bunu söyleyen elektrikçiye iyi bir rahmet okudum :)
    Daha sonra bir tanıdık tanıdığı başka bir elektrikçiye götürmüş, adam; "bunun lehimi kırılmış(bilmem bir yerinde) demiş. İki lehim değdirmiş çözülmüş olay. Ücret 5tl. 25 tl haybeye gitti yani ve arabanın orjinan düğmesini de söktüm çakma taktım o herif yüzünden
    4.Cam fitilinin ucuzunu bulamadım. Aksaray'dan yine orjinal aldım 40 tl. Ancak yine cam biraz sorunlu ama yine de çalışıyor. 40Tl+30Tl(camcıya)=70 tl
    5. Hala çalışmıyor :)
    6. Hala sert :)
    7. Biraz daha iyi daha sık kapatıp açıyor. Daha nadir tıkanıyor ama yine tam sağlam değil

Şuana kadar böyle. Az daha adam olursa tam olacak. Selamlar.

• milenyum olsa yardımcı olurdum ama yumurta olunca yine de bir fikrimi söyleyeyim.

6. Sert ise büyük ihtimal aracın triger değişimi gelmiş olabilir. Ya da triger değiştirip kayışlar değişmemiş olabilir.
    Benim aracım 1.3 ama 2004 model. 8yıllık kayış vardı. Triger değişirken klima, alternatör(V kayışı), direksiyon kayışlarını da değiştirdim pamuk gibi oldu direksiyon

Eğer kayış yeni ise hidrolik eksik olabilir. Veya bir yerde tıkanıklık olabilir. hidrolik pompası arızalı olabilir... yumrtada yerini bilmoyrum ama "... steer .." yazan bir yuvarlak depo var. min-max değerleri var. o direksiyon hidroliğidir onu kontrol edin..

7. bende de aynı sorun, aracımın kazası olmamasına rağmen merkezi kilit kafasına göre çalışıyor. Yani sürücü kapısı dışında 3kapı açılmıyor. bazen de açılıyor. alarm taktırdım anahtar derdinden kurtulmak için. araç yine diğer kapıları açmıyor. arada açıyor...

en kötü ihtimal alarm taktırıp, 4kapıya tofaş motoru taktırmak olur. ama orijinal motorlar da tofaş ile aynı mantıklı çalışıyor. onarım takalogunda gördüm. işin eğli bir elektrikçi motorları alarma bağlayabilir diyorum ben kablo çekmeden ve motor bağlamadan. ama bütün kapıların motorları kontrol edilmeli... sürücü kapısındaki motorda sorun da olabilir.. motoru değiştirince sorun düzelebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

milenyum olsa yardımcı olurdum ama yumurta olunca yine de bir fikrimi söyleyeyim.

6. Sert ise büyük ihtimal aracın triger değişimi gelmiş olabilir. Ya da triger değiştirip kayışlar değişmemiş olabilir.
    Benim aracım 1.3 ama 2004 model. 8yıllık kayış vardı. Triger değişirken klima, alternatör(V kayışı), direksiyon kayışlarını da değiştirdim pamuk gibi oldu direksiyon

Eğer kayış yeni ise hidrolik eksik olabilir. Veya bir yerde tıkanıklık olabilir. hidrolik pompası arızalı olabilir... yumrtada yerini bilmoyrum ama "... steer .." yazan bir yuvarlak depo var. min-max değerleri var. o direksiyon hidroliğidir onu kontrol edin..

7. bende de aynı sorun, aracımın kazası olmamasına rağmen merkezi kilit kafasına göre çalışıyor. Yani sürücü kapısı dışında 3kapı açılmıyor. bazen de açılıyor. alarm taktırdım anahtar derdinden kurtulmak için. araç yine diğer kapıları açmıyor. arada açıyor...

en kötü ihtimal alarm taktırıp, 4kapıya tofaş motoru taktırmak olur. ama orijinal motorlar da tofaş ile aynı mantıklı çalışıyor. onarım takalogunda gördüm. işin eğli bir elektrikçi motorları alarma bağlayabilir diyorum ben kablo çekmeden ve motor bağlamadan. ama bütün kapıların motorları kontrol edilmeli... sürücü kapısındaki motorda sorun da olabilir.. motoru değiştirince sorun düzelebilir...

6. Şimdi olay şöyle; araç dururken sert ve bu arada direksiyon "Hidrolik Değil" . Seyir halinde gayet iyi. Sanırım siz direksiyon hidrolik ve sert sandınız. Yine ilginiz için teşekkür ederim. Ama kayışlara baktıracağım :)

7. Bir acayip ya benimkisi ama seviyorum onu :) Geçenlerde yine sorun oldu ve şöför kapısı açılmadı. Yani evet ne kumanda kilitliyor ne de dışarıdan kapı kolundan ne de içeriden açılıyor(Kumandaya basıyorsun kilit aşağı iniyor sonra tekrar yukarı kalkıyor, kapı kilitli değil ama açılmıyor işte). Mal gibi kaldım arabada :) Neyse zar zor açtık bir şekilde. daha sonra aldım alet çantasını giriştim kapıya, indirdim döşemeyi. Oradaki çubukların nerde ne işe yaradığını anlamaya çalıştım ve evet evet anladım, bir çubuğu yukarıya klipsle tutturdum ve kilit kafasında yan yana bağlanmış olan iki çubuktan sağdakini biraz yukarı aldım tekrar sabitledim. Olay iki klips ve bir tornavida ayarından ibaret yani. Sonra bir baktım kapı çatır çutur çalışıyor açıyor kilitliyor sonra bir daha açıyor sonra bir daha kilitliyor sonra bir daha açıyor bir daha kilitliyor beğenmedin mi bir daha aç bir daha kilitle sorun yok :)

Olay bu yani belki bir ustaya gitsem abarta abarta inceden geçirecekti fiyatı ama oldu çok şükür. İş başa düşünce insan yapıyor yahu. Bu olay ban ilham verdi sırada tampona plastik astar atıp boyamayı düşünüyorum bakalım ne olacak :)

[Bu arada cam motorları ve kapı kilit mekanizmaları sağlam]

• 5. Merak edenler varsa diyeyim kaloriferi yaptırdım cillop gibi çalışıyor. Yıllanmış bir elektrikçi ustası buldum ama adam harbiden USTA! Arabanın altından girdi üstünden çıktı yaptı kaloriferi gayet iyi çalışıyor.

-Sorun ne miymiş?

- Ya merete elektrik gitmiyormuş. Elektrik gidince çalıştı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

5. Merak edenler varsa diyeyim kaloriferi yaptırdım cillop gibi çalışıyor. Yıllanmış bir elektrikçi ustası buldum ama adam harbiden USTA! Arabanın altından girdi üstünden çıktı yaptı kaloriferi gayet iyi çalışıyor.

-Sorun ne miymiş?

vakti zamanında yazmışız hocam 2.mesaj olarak :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: enemy

quote:

5. Merak edenler varsa diyeyim kaloriferi yaptırdım cillop gibi çalışıyor. Yıllanmış bir elektrikçi ustası buldum ama adam harbiden USTA! Arabanın altından girdi üstünden çıktı yaptı kaloriferi gayet iyi çalışıyor.

-Sorun ne miymiş?

vakti zamanında yazmışız hocam 2.mesaj olarak :)

Evet hocam teşekkür ederim, bende öyle düşünüyordum ama bir yandan da acaba motor mu yandı diye düşündüm ki şükür yanmamış

Allah'tan adam gibi ustaya düştük. Bir tanesi vardı yapamadı zaten sinyalleri de yanlış yönlendirdi yazdım yukarıda.

• direksiyon ağırsa havası çok inmiş olabilir lastiklerin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.