Şimdi Ara

ACİL YORUM..CLİO 1.2 16V EXP..2009

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaslar az önce clio 2009 model 7 bin km de 1.2 16V 75bg expression için pazarlık yaptım ve anlaştık..(sıfır fiyatı 25,250 tl) fiyatından ziyade bu arabadan kullanan varmı? 1,2 motor çekmez veya gitmez gibi şeyler duyuyorum. ama clio nun 1,4 nunde 8v 75 bg olması bana aşırı fark olamayacağı kanısına vardırıyor..

abs
    klima
    2 airbag
    sisfarı
    yol bilgisayarı vs vs hatasız..fiyat 20 bin

yorum beklıyorum tşk

arkadaslar aracı aldım.. yorumlar için tşkk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 24 Aralık 2010; 18:20:54 >

• 1.2 motor için olumlu yorumlar duydum ama benim fikrime göre bahsettiğiniz bütçeyi verdikten sonra benzinli arabaya binilmez.

7bin kilometrede olmaz belki ama 40bin kilometrede dizel bir clio her açıdan daha anlamlı bir yatırım olur. etraf, keşke biraz daha verip dizel alsaydım diyen benzinli araç kullanıcılarıyla dolu.
  • Fiyatı son derece uygun. Benzinli araç sorun olmayacaksa alınabilir. Performans açısından dediğiniz gibi çok fark olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayake

1.2 motor için olumlu yorumlar duydum ama benim fikrime göre bahsettiğiniz bütçeyi verdikten sonra benzinli arabaya binilmez.

7bin kilometrede olmaz belki ama 40bin kilometrede dizel bir clio her açıdan daha anlamlı bir yatırım olur. etraf, keşke biraz daha verip dizel alsaydım diyen benzinli araç kullanıcılarıyla dolu.

dizel araçların belli bir km den sonra yok pahasına satılıdğını hepimiz biliyoruz. özellikle clio nun dizeli 80 binden sonra en az %40 değer kaybeder. motor revizesi 4 bin liradır. enjektörler ayara tutmaz. ama benzinli veya lpg li araç 300 bin km rahatlıkla görür.. yorumlar için teşekkür edrim
  • 23 e alınır
  • quote:

Orijinalden alıntı: benceBmC

23 e alınır

yoruma bişey demiyorum ama o imza bu foruma göre değil.. acil değiştir
  • ---alıntıdır:---
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=renault%20clio
    (ucan adam, 22.06.2010 17:15)

2009 modelini ötv indirimi zamanında aldım. 1.2 expression hb.
    ilk otomobilim. şoförlüğümü de bu arabada geliştirmeye çalışıyorum.
    şu ana kadar 14 ayda 12.000 km oldu. genelde istanbul şehiriçi kullanım. ek olarak iki ankara, bir yalova bir de bursa seyahati.

== eksileri ==
    - 1.2 motor özellikle uzun yolda yokuşlarda, araçta birden fazla kişi var ise tıkanıp kalıyor. ankara dönüşü otobanda 80'e kadar düştüğümü biliyorum. şehir içinde yokuşlar pek sorun olmuyor.
    - yan çıtalar görüşü engelliyor. özellikle sol çaprazınızı göremediğiniz zamanlar olabiliyor.
    - motor hacmi küçük olduğu için motor sesi rahatsız edici olabiliyor. özellikle camları açtığınız yaz aylarında. bastırmak için müzik sesini yükseltmek lazım.
    - 100 km üzerinde, ayağınızı gazdan çektiğinizde, yanınızdan geçen araçlardan az da olsa etkilenebiliyor. çok hafif olmakla birlikte bir tepki veriyor. gaza basmaya devam ettiğinizde sorun yok, yanınızdan geçen otobüs bile olsa aynı çizgiyi devam ettirebiliyor.
    - uludağ'a çıkarken araçta iki kişi idik ve performansı düşük geldi. daha seri olabilirdi.
    - süspansiyonları sert. yolu hissediyorsunuz.
    - kış tecrübem çok olmadı. istanbul kışında idare etti. kar-buz-kaya-çakılda ne olur bilemem.

== artıları ==
    - 14 ayda 12.000 km boyunca hiç bir sorun çıkartmadı. aracın yeni olduğunu da dikkate almak lazım doğru ama her an aşağıda "hadi beni ankara'ya götür" diye bekledi.
    - yıllık bakımı 200 lira civarında tuttu.
    - düz yolda gaza çok yüklenmeden 130 km hıza çıkabiliyor. gaza iyi yüklendiğinizde 150 ye çıkıyor. aracın maksimum hızı olan 160 km hıza çıkabilmek için yolun aşağı yönde hafif meyilli olması gerekiyor. böyle yollarda çok rahat 160-170km hıza çıkabiliyor. hele ki aşağı yönde çok meyilli bir yolda iseniz 195 km hıza kadar çıkabiliyor. (bunu bir kez denedim, bir daha denemeyi düşünmüyorum.) aracı hızlı kullanmak istiyorsanız 130 km hız ile bu aracı kullanabilirsiniz. 110 km hız ile fazla yorulmadan rahat yolculuk edebilirsiniz.
    - çok iyi bir şoför olmadığım için vites aralıkları ile ilgili ya da vites performansı ile ilgili bir şeyler yazamayacağım. sık aralıklarla vites değiştirmek gerekiyor ama ben memnunum. rahat kullanıyorum.
    - abs sistemi 3-4 kez devreye girdi. hepsinde de başarılı bir şekilde kaza yapmamı önledi.
    - 4 kişi için içi çok dar değil, bu konuda şikayetimiz yok. 5 kişi olmuyor.
    - 1.2 motoru tam bir şehir içi aracı. ayrıca eşim de çok rahatlıkla kullanıyor.
    - şehir içi 100km de 7, şehirlerarası yolda 4,5 ortalamam var. (tabi ilk 3.000 km deki tüketim hariç)
    - ikinci el sitelerde, ötv indirimi zamanı alamadığım ford fiesta'yı sıkça görüyorum ama benim araçtan tek tük görebiliyorum. ayrıca yeni fiesta'sı olan bir arkadaşım "keşke seninkinden alsaydım" dedi, bir de sürekli "kaça satarsın" diye soruluyor, bu hoşuma gidiyor nedense. gideri var.
    - mp3 çalabilen müzik sistemi umduğum gibi.
    - kontağı kapattıktan sonra şoför kapısı açıldığında farları söndürmesi hoşuma gidiyor (eskiden babamın arabasında hep farları açık unuturdum da)
    - hem yan aynaların hem de dikiz aynasının yeri ve görüş alanı iyi
    - klima öndeki iki kişi için yeterli, arkadakileri de serinletmek için kademeyi 3'e getirmek gerekiyor. genelde iki kişi olduğumuz için pek sorun olmuyor.
    - yan sanayisi çok ucuz. hiç bir parçasını değiştirmedim ama özellikle istanbul aksaray'da parça fiyatları inanılmaz ucuz.
    - kolay park ediliyor, her yere sığıyor, her yerden de geçiyor, özellikle istanbul ara sokaklarında taksiciler gibi yanınızdan geçebilirim. (öküz gibi)

sözün kısası, 1.2 motor versiyonu şehir içi için ideal bir araç. değiştirmeyi ya da satmayı düşünmüyorum. genelde şehir içinde kısa mesafeler için kullanıyorum, ihtiyaçlarımı % 100 karşılıyor. aldığıma memnunum be sözlük.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 3 1.5 dCi hakkında sorular
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ilana bir göz atın.
    Tıklayın
  • Çok doğru bir tercih olur.Emin ol 1.2 16 valf clio hb cotech 'ler kullanıyor siz düşünün. cotech Renault mekanik hizmetindeki en iyi ustasıdır.
  • merhabalar.aynı arac icin 25.400 fiyat aldım.renaultun kredi kampanyası dosya masrafı harici cok iyi.ancak bende 1.2 motor 1.4 lerden daha fazla yakıyor diyenlerden dolayı cok kararsızım.grande punto 1.4 active icin de 23750 fiyat aldım ancak onunda motoru 77 hp. sizler hangisini tavsiye edersiniz.saygılarımla.
  • unutmadan aracı alırsanız eger hayırlı olsun almazsanızda aynı sartlarda bende bakabilirim saygılarımla
  • eniştem kullanıyor 1.2 clio 2005 model.. izmir şehiriçinde 10numara araba az yakıyor motoruna göre de iyi kaçıyor.. eniştem çok memnun aracından.. eğer ben sürat yapmam diyorsan al.. bu aracı kullanmak çok eğlencelide olabiliyor bazen eziyette olabiliyor.. izmirin içindeki o rampaları klima açıkken çıkmak biraz zorlayıcı olabiliyor tabiki.. tavsiyem almanız yönünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: forecaster_ltba

merhabalar.aynı arac icin 25.400 fiyat aldım.renaultun kredi kampanyası dosya masrafı harici cok iyi.ancak bende 1.2 motor 1.4 lerden daha fazla yakıyor diyenlerden dolayı cok kararsızım.grande punto 1.4 active icin de 23750 fiyat aldım ancak onunda motoru 77 hp. sizler hangisini tavsiye edersiniz.saygılarımla.

gp 1.4 ün yakıtı gayaet makul
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdügeşt

quote:

Orijinalden alıntı: kayake

1.2 motor için olumlu yorumlar duydum ama benim fikrime göre bahsettiğiniz bütçeyi verdikten sonra benzinli arabaya binilmez.

dizel araçların belli bir km den sonra yok pahasına satılıdğını hepimiz biliyoruz. özellikle clio nun dizeli 80 binden sonra en az %40 değer kaybeder. motor revizesi 4 bin liradır. enjektörler ayara tutmaz. ama benzinli veya lpg li araç 300 bin km rahatlıkla görür.. yorumlar için teşekkür edrim

Vay be 3.20d aracin rektefiyesi 8bin lirayken clionun 4bin liraymis.

Acilen gittiginiz yeri degistirin

• quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

quote:

Orijinalden alıntı: forecaster_ltba

merhabalar.aynı arac icin 25.400 fiyat aldım.renaultun kredi kampanyası dosya masrafı harici cok iyi.ancak bende 1.2 motor 1.4 lerden daha fazla yakıyor diyenlerden dolayı cok kararsızım.grande punto 1.4 active icin de 23750 fiyat aldım ancak onunda motoru 77 hp. sizler hangisini tavsiye edersiniz.saygılarımla.

gp 1.4 ün yakıtı gayaet makul

tesekkurler buyuk bir kararsızlıgı bitiren cumle olabilir bu:)
    saygılarımla.
  • bu soruları ben de sordum kendime. izmirin rampalarında 5 kişi dolu halde aracı kullandığım için 1.4 aldım. 1.2 nispeten daha yeni bir motor. 1.4 oturmuş bilindik bir motor. 1.2 çok satmıyor. 1.4 revaşta. symbol toplamda bu yıl 20.000 rakamını çoktan geçti. araç bana yetiyor. yeni olmasına rağmen şehir içi tüketimi iyi. şehirlerarası çok daha düşük. çok uzun yollar gidilmeyecekse lpg ihtiyacı doğmuyor.

araç ile ilgili çeşitli bilgilere forum sayfasından ulaşabilirsin. özellikle turbox'ın ve leon'un açıklamaları işine yarayacaktır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_25417123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#25417123

aracın liste fiyatını dikkate alma. sıfır için bayilerle görüş. sonuç olarak 7000 km de olsa alacağın araç kullanılmış olacak. hem de 2 yaşında olacak satmak istersen emsallerinin yanında yaşlı duracak. biraz daha zorlayabiliyorsan bence 2011 model al.

ben 1.4 expression'u park sensörü ile birlikte 23.750'ye aldım (nakit).

• icon33
    1.2 motor yorumu yapmış ama imza 1.4 +BRC
    Nedir bu şimdi.
  • hocam adam ---alıntıdır:--- demiş. elşisözlükteki 114. enrtye bakabilirsiniz. sanırım arkadaş 1.2'yi sorunca bu açıklamayı uygun görmüş. kendisi symbol sayfasında bilgisini esirgemeyen biridir velhasıl.

saygılar ...

quote:

Orijinalden alıntı: altrea

icon33
    1.2 motor yorumu yapmış ama imza 1.4 +BRC
    Nedir bu şimdi.
  • serdügeşt hayırlı olsun... bir süre sonra araç ile ilgili deneyimlerini paylaşırsan sevinirim... keyifli sürüşler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

serdügeşt hayırlı olsun... bir süre sonra araç ile ilgili deneyimlerini paylaşırsan sevinirim... keyifli sürüşler...

ALLAH HEPİMİZE KAZASIZ BELASIZ ARAC KULLANMAYI NASİP ETSİN...

öncelikle aracı 19 bine aldım. ankara içinde şehiriçi ve şereflikıçhisar yolundada uzun yol deneyimi yaşadım. şehir içi kesinlikle çok iyi. 1.4 clio da kullandım.onun gibi fırlamıyor ama korkulduğu gibi vasat değil.. uzun yolda harika bir yol tutuşu var. anlık yakıt tüketimi 4,5-6 lt arasında değişiyor. rampa yukarı 8 lt çıkarken rampa aşağı 3 lt düşüyor. zaman zaman yine yazarım tşk ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.