Şimdi Ara

Tecrübesi olan arkadaşlar bir yardımcı olabilir mi? toledo & corolla

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

otomatik bir araba almayı düşüyorum

2 araç arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim

Seat Toledo 1.4 dsg otomatik ( aslında bunu beğendim ama yalıtımı kötü , yok yolda bırakır dsg sıkıntı, 3 silindir çekmez fln tarzında diyenler olmuş)

toyota corolla 1.4 otomatik ( hiç fikrim yok :) bağaj kapağı ve yere çok yakın olması biraz durdurdu beni )

aile arabası olarak senelerce kullanmak istiyorum sizce hangisini alsam

şimdiden teşekkürler

• Kaç model bu arabalar
  • 2015-2017 arasında ikiside

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toledo 1.4 tdi corolla 1.4 dizel olarak anlıyorum doğru mudur?
    Eğer öyleyse hem 1.4 tdi hem corola 1.4 dizel sorunlu araçlar. Polo bakarken 1.4 tdi ı araştırmıştım. Özellikle, dsg li olanlarda volant ve kavrama problemleri ve türlü tdi motor problemleri forumlarda bolca gördüm. Yine toyotanın dizeli de hem çok düşük performanslı hem sorunlu.
    Bu ikisi araçtan corollayı tercih ederim. Ama benzinli veya lpgli olarak.

• scherzz S kullanıcısına yanıt

Evet, ikiside dizel, ne alsam aynı paraya son çare Renault Clio 1.5 DCI sporttourer otomatik mi

• ErcanAlp E kullanıcısına yanıt

İlla dizel olması gerekiyosa egea 1.6 mj değerlendirebilirsiniz. Megane 4 touch 1.5 dci lerin fiyatlarında da gevşeme var. Benzer bütçelerle bulunabilir. Benzin/lpg 1.6 corolla en güzeli olur gibi.

• Corolla'nın şanzımanı tek kavramadır. MultiMode diye isimlendirilmiştir. Her tek kavrama şanzıman gibi özellikle küçük viteslerde geçişleri konforsuz, rampalarda kararsız kalmasıyla ünlüdür.

Rampalarda paralel park yapacaksanız, sol ayağınızın konforu için almış olduğunuz otomatik vites, el frenini kontrol eden sağ elinizden intikamını fazlasıyla alır.

Keza yine aynı senaryoda, çift kavrama DSG'de bir tık daha iyi olmasına rağmen benzer karakter gösterir. Sonuç olarak her iki araçta da HillHolder olmadığından rampada paralel parklar kabusa dönüşebilir.

Mesajınızda belirtmemiş olmanıza rağmen, bu araçların yaşlı ve km.sinin fazla olduğunu var sayıyorum.

Bu durumda DSG arıza yapmamış olsa bile, periyodik olarak baskı balata değişimi Corolla'nın tek kavramasının, en az iki katı ücrete mal olacaktır.

Motor olarak, gerek Seat'ın PD diye isimlendirilen 3 silindirli motoru, gerekse Toyota D4D'si genel olarak sorunsuz olarak bilinir. PD'yi bilmiyorum ama D4D çalışırken çok az bir miktar yağ eksiltmesi yapabiliyor. Ama bu kronik bir arıza değil. Sadece çalışma karakteri öyle.

Netice olarak, yedek parça ve bakım bağlamında Corolla'nın bir adım önde olacağı aşikardır. Ancak, belli bir yaşın ve km.nin üzerinde ikinci el alırken, marka/modelden ziyade önceliğin bulunan en temiz arabanın alınması gerektiğini savunurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 3 Mayıs 2021; 22:51:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

Mehmet bey cevabınız için çok teşekkürler,

Aslında baktığım araba 2016 üstü 80bin altı bir araç, ekonomik araba bakmamin sebebi sonuçta bu aracın borcu olurken ekstra masraflardan kaçınmak, otomatik bakma sebebim eşimden dolayı, ve alacağım arabayı min 5yil kullanmak, belki daha fazla, dediğiniz gibi Arizasi bakımı pahalı bir araç , borcluyken beni zorlaya bilir, en kotu Renault Clio sporttourer 1.5 90bg otomatik alacağım , aynı paraya Toledo Corrolla varken bakmak istedim, daha şık durmuyor mu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErcanAlp -- 16 Ocak 2021; 19:16:46 >
  • toledoyu şirket aracı olarak kullanıyoruz. 130k lerde geldi şuan 175k falan. Öncelikle şirket aracı olmasına rağmen dsg sorunu ile karşılaşmadık ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Motorun çekişi ile ilgili sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum gayet yeterli ve motor-şanzıman uyumu başarılı. 1.4 tdi ünite gürültülü ve titreşimli çalışıyor ama içeri ses alma konusunda yalıtımı önceki şirket aracı 301'e göre başarılı. süspansiyon konusuna gelecek olursak süspansiyonu baya sert derin çukurlarda noluyor ya oluyorsunuz, corollayı deneyimlemedim ama o bu konuda toledodan başarılıdır. Motor-şanzıman uyumu corollada iyi olacağını sanmıyorum ve kullanım açısından toledonun daha iyi olacağını düşünüyorum. Görüş açıları falan gayet güzel ve kullanımı rahat bir araç toledo. Ülkemizde pazarlama hatasının kurbanı oldu toledo-rapid. Daha iyi işler çıkarabilirdi bu araçlar, farklı motor seçenekleri ile. Ben clioya göre tercih ederdim ama kiralık araç olarak var epey onlara dikkat ederseniz iyi olur.

• Toledonun kardeşi rapid 1.4 dizeli kullandım. Fiyatına göre iyi araçtı ancak Corolla daha iyi bir otomobil. Uzun seneler kullanacağım diyorsunuz japondan şaşmayın.

1.4dizel yerine 1.6 Corolla/lpg öneririm. Bakım masrafı ucuz. Bujileri bile 100 bin km gider 1.6 valvematicte. Sorun çıkarma potansiyeli dizelden çok daha düşüktür. Daha performanslı ve az yakan bir motor. Lpgye mükemmel uyum sağlar. Auriste aynı motoru lpgde 100bin km sorunsuz kullandım.

Toyota dizeldeki otomatik vites tek kavramalı. Benzinli cvt şanzımana sahiptir. Benzinli çok daha konforludur.

Not: C sınıfı araç alabiliyorsanız Clioya falan bakmayın. Çok dar ve küçük bir araç Corollaya göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: ErcanAlp

Mehmet bey cevabınız için çok teşekkürler,

Aslında baktığım araba 2016 üstü 80bin altı bir araç, ekonomik araba bakmamin sebebi sonuçta bu aracın borcu olurken ekstra masraflardan kaçınmak, otomatik bakma sebebim eşimden dolayı, ve alacağım arabayı min 5yil kullanmak, belki daha fazla, dediğiniz gibi Arizasi bakımı pahalı bir araç , borcluyken beni zorlaya bilir, en kotu Renault Clio sporttourer 1.5 90bg otomatik alacağım , aynı paraya Toledo Corrolla varken bakmak istedim, daha şık durmuyor mu :)

İlk mesajınızda bir takım eksiklikler nedeniyle yanlış yönlendirmede bulunmak istemiyorum.

80.000'den maksadınız km. herhalde. Zaten 2016 üstü 80.000 TL. altı araç kaldıysa, oradan 10 tane bana sarıversinler.

Bütçeden hiç bahsetmemişsiniz. Buna istinaden size 2013 model üstü, temiz, 1.6 cc. 132 Bg. Valvematic motorlu, konforlu, sorunsuz ve ekonomik CVT vitesli ekonomi gerekirse LPG'ye tam uyumlu bir Corolla veya Auris tavsiye ederim.

Uzun yıllar kullanacaksanız benzinli bir araç size daha uygun olur. Ayrıca dizelin DPF'siydi, AdBlue'suydu, enjektörüydü sanayide akrabanız yoksa uğraşılmaz.

Bahsettiğim araçlarda HillHolder, 6 hava yastığı ve ESP standart.

Yedek parça ve usta sıkıntısı yok.

Bütçe dahilindeyse, değerlendirebilirsiniz.

• toledo daha iyidir. bende eski kasasını düşünüyorum.

• İkisi arasında Corolla. Hatta mümküne benzin&lpg olursa uzun yıllar sıkıntısız binersiniz. Oldu satmak istediniz, elden çıkarmak daha kolay.

• bayan kullanacaksa en temizi sorunu olmayan araç almanız yolda kalması sizi sıkıntıya düşürür Corolla 1.6 benzin otomatik yada düşük km li bir araç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.