Şimdi Ara

tecrübesiz hanım kullanıcı için 20000 TL civarında otomatik vites araç tavsiyesi. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
6.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aveo'yu sadece beğenmedim , aynı zamanda heyecanlanıyorum gördükçe..Sanırım bu aracı istiyorum. Uygun fiyata denk getirebilirsem inşallah neticeye ulaşacağız :)

• Ucuz, otomatik, küçük, bayan arabası sıkıntısı bende de var. Anlamadığım kasko değeri 20-22 binlik 8-10 senelik jazzlar da 30-32 binden gidiyor, kasko değeri 34-36 binlik 2-3 senelik aveolar da 30-32 binden gidiyor. Tramerin hesapları mı yamuk piyasa mı yamuk aveoda mı sıkıntı var nedir anlayamadım.
  • yolcuturk Y kullanıcısına yanıt
    Peugeot 206 alabilirsiniz. 2001-2002-2003 model civarı. Otomatik alırsanız daha rahat kullanacaktır alacağınız kişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: radnac

Ucuz, otomatik, küçük, bayan arabası sıkıntısı bende de var. Anlamadığım kasko değeri 20-22 binlik 8-10 senelik jazzlar da 30-32 binden gidiyor, kasko değeri 34-36 binlik 2-3 senelik aveolar da 30-32 binden gidiyor. Tramerin hesapları mı yamuk piyasa mı yamuk aveoda mı sıkıntı var nedir anlayamadım.

Hocam ben de anlamadım o işi...çevremde ne kadar arabayla ilgili adam varsa chevrolet diyince vazgeçirmeye çalışıyor...peugeot şuan düşünmüyorum ama ilerde ne olur bilemeyeceğim, hangisine el aysam elimde kalıyor...halk otobüsüne devam edeceğim korkarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tecrübesiz kadın şoföre (büyük ihtimalle de ayaklarına hakim de değil ki) otomatik araba veriyorsunuz, ondan sonra gereksiz bi özgüvenle çıkıyorlar trafiğe nasıl olsa stop ettirmem diye (stop ettirmenin neresi de sorun onu hiç anlamış değilim) ondan sonra zaten 2 pedal bulunan arabada bile pedalın yerlerini karıştırıp önüne geleni altına alıp yola sıfır bir kafeye girip insanları öldüren mi dersin, ordan oraya uçup arabayı amuda kaldırmak da dahil imkansızı başaran mı dersin alayı var.
  • Siz nerde öğrendiyseniz biz de orada öğrenelim, önerilere açığız hocam :) arabanın modeli ile de karşılaşılabilecek olan zararın büyüklüğü tartışılabilir. İlk bir ay şehir içi trafik düşünmüyoruz. İlk hafta gece 12den başlayıp her hafta bir saat erken çalışma yapmayı düşünüyoruz, bu konuda da öneriye açığız.

Ayrıca yanlış mı anladım, manuel mi öneriyorsunuz?

• otomobil sürmeye yeni başlayacak bir insana otomatik araba vermekle delinin eline silah vermek arasında hiçbir fark yok.

otomatik viteste o arabayı panik anında durdurabilecek hiçbir şey yok. bastın mı gidiyor;

ki burda panik anında ellerini direksiyondan bırakıp gözlerini kapatıp çığlık atabilen versiyonları da olduğunu göz ardı edemeyiz.

yukarıda arkadaşlar birçok model önermiş, benim tek önerim kesinlikle otomatik şanzımanla tecrübe kazanmaya başlamamasıdır. trafikte önemli olan sakinliğini korumak, araç manuel vites, stop ederim, yokuşta arkaya kaçırırım vs. gibi endişeleri olan bir insan direksiyonda zaten rahat demek değildir, öncelikle bunu yenmesi lazım. bunu da en güzel manuel viteste yener. hem ileride ufak bir bahaneniz de olur, daha konforlu daha geniş bir üst sınıfa geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 26 Haziran 2014; 23:41:47 >

• biraz ara vermiştik konuyu jortlatayım izninizle :) Bu süre zarfında kısa bir süreliğine manuel mi baksak desek de otomatikten vazgeçemedik. Citroen c3 yarı otomatik alacaktık 23000 liraya (10bin tlsi k.kartına taksitle) Allah'tan arabanın 1000tl masrafı çıktı ve anlaşamadık satıcı ile zira ertesi hafta 2005 c3'ü -daha hasarsız ve diri- 18000 tl'ye sattılar, sağlam kazık yiyecektim az kalsın...Sonra sağdan soldan 5-6 bin lira borç buldum ve 18750'ye chevrolet kalos'ta (78000 km tampon değişik 2 parçada boya var) karar kıldık, Allah izin verirse yarın almaya gideceğiz. Hani çevremde herkes "2. eli zayıf yaklaşma " dese de fason bir ilan oluşturup aldığım arabadan daha büyük km'de bir ilan oluşturdum ve az daha pahalı yazdım, ilanı akşam oluşturmuştum bu saate kadar 4-5 tane ciddi teklif aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 22 Temmuz 2014; 0:50:34 >
  • Aynısı bizim de başımıza geldi.Sakın otomatik arabaya alıştırma.Ne olursa olsun acemiliğini düz vitesle atsın.Otomatik ve düz vitesle öğrenenlerin direksiyonu tutuşu,gaza basışı bile farklı oluyor.Acemi için en iyi araba Paliodur.2003-2005 klimalı temizinden bul bir tane kaza riskinide göz önünde bulundur yerli araba al.Opel Corsa alacaktık sıfır bayideki adam bile deli misin abi acemiye ithal araba mı alınır dedi.Tabi paran çoksa o ayrı diyor.Acemi kadınlar pimi çekilmiş bomba gibi en azından çarparsa da parçası ucuz olsun başına bela alma.Palio peynir ekmek gibi satılır elden çıkarması kolay olur 1-2 yıl binsin sonra satın ne alacaksanız yine alın.Biz şahsen öyle yaptık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 22 Temmuz 2014; 1:04:27 >
  • Toyota yaris
    20 bine bulunmaz ama honda jazz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hamdi0555 -- 22 Temmuz 2014; 1:03:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcuturk

biraz ara vermiştik konuyu jortlatayım izninizle :) Bu süre zarfında kısa bir süreliğine manuel mi baksak desek de otomatikten vazgeçemedik. Citroen c3 yarı otomatik alacaktık 23000 liraya (10bin tlsi k.kartına taksitle) Allah'tan arabanın 1000tl masrafı çıktı ve anlaşamadık satıcı ile zira ertesi hafta 2005 c3'ü -daha hasarsız ve diri- 18000 tl'ye sattılar, sağlam kazık yiyecektim az kalsın...Sonra sağdan soldan 5-6 bin lira borç buldum ve 18750'ye chevrolet kalos'ta (78000 km tampon değişik 2 parçada boya var) karar kıldık, Allah izin verirse yarın almaya gideceğiz. Hani çevremde herkes "2. eli zayıf yaklaşma " dese de fason bir ilan oluşturup aldığım arabadan daha büyük km'de bir ilan oluşturdum ve az daha pahalı yazdım, ilanı akşam oluşturmuştum bu saate kadar 4-5 tane ciddi teklif aldım.

hayırlı olsun . aveo veya kalos fikri sizinle aynı sebeple bende de oluştu. temelde opel altyapısı olan gayet güzel bir araba. alırsanız görüşlerinizi tüketim değerini paylaşmanızı isterim. tek talihsiz yanı chevroletnin ülkemizi terk etmesi. halbuki emsallerine göre geniş donanımlı ve ucuz araçlardı.

• Hamdi hocam, çok bekledim belki düşer diye ama jazz'ın pertine bile 20500 istiyorlar en az, o da en az yani, eminim 23-24 isteyenler de vardır :) Yarislerde de kazalılar ve pert olanlar 17-18 bin çıtasında, sağlamları ve 1.0 motorları 20-21 bin liradan başlıyor, vw grubu da düşmedi hiç Tabi bu dediklerim en az 2002-2003 model olmak kaydıyla.. biraz toparlayalım kendimizi artık ilerde düşünürüz belki :)

Apocalypto33 kardeşim tavsiyen için çok teşekkür ederim ama ikna edemedim hanımı bu yüzden otomatik ile başlayacağız sanırım. Manuel hem kullanım açısından hem de ekonomik açıdan daha mantıklı başlangıç olarak, katılıyorum ama ne yaparsın işte. Rabb'im kaza bela vermesin, direksyonu sağlam çalışmadan trafiğe çıkmayacağız artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 75hp

quote:

Orijinalden alıntı: yolcuturk

biraz ara vermiştik konuyu cortlatayım izninizle :) Bu süre zarfında kısa bir süreliğine manuel mi baksak desek de otomatikten vazgeçemedik. Citroen c3 yarı otomatik alacaktık 23000 liraya (10bin tlsi k.kartına taksitle) Allah'tan arabanın 1000tl masrafı çıktı ve anlaşamadık satıcı ile zira ertesi hafta 2005 c3'ü -daha hasarsız ve diri- 18000 tl'ye sattılar, sağlam kazık yiyecektim az kalsın...Sonra sağdan soldan 5-6 bin lira borç buldum ve 18750'ye chevrolet kalos'ta (78000 km tampon değişik 2 parçada boya var) karar kıldık, Allah izin verirse yarın almaya gideceğiz. Hani çevremde herkes "2. eli zayıf yaklaşma " dese de fason bir ilan oluşturup aldığım arabadan daha büyük km'de bir ilan oluşturdum ve az daha pahalı yazdım, ilanı akşam oluşturmuştum bu saate kadar 4-5 tane ciddi teklif aldım.

hayırlı olsun . aveo veya kalos fikri sizinle aynı sebeple bende de oluştu. temelde opel altyapısı olan gayet güzel bir araba. alırsanız görüşlerinizi tüketim değerini paylaşmanızı isterim. tek talihsiz yanı chevroletnin ülkemizi terk etmesi. halbuki emsallerine göre geniş donanımlı ve ucuz araçlardı.

eğer Allah ömür verir de birkaç yıl sonra olur da araba değiştirecek olursam ilk düşüneceğim araba chevrolet aveo ltz olacak muhtemelen. Şu an piyasadaki B segmentindeki fiyat/performans/donanım arabası bence. Yani iki aydır deli gibi forumları araştırdım bu kanaate ulaştım. Dediğin gibi opel ile zaten aynı gibiler kalite olarak. Opel de chevrolet de general motors'a ait.

Bilgileri paylaşırım, düzenli veri tutmayı düşünüyorum zaten. Yaptığım masrafları bir çizelge oluşturup paylaşırım inşallah.

Bu arada 2006 kalos ncap'ten 3 yıldız almış. 2005 kalos ile farkı var mı bilmiyorum. Ya ne bileyim çok bunaldım artık, imkan kısıtlı olup vakit de dar olunca ne yaparsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 22 Temmuz 2014; 3:20:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zebetosu

mrb, bakmadğım araç kalmadı, lancer ve xsara dahil, artık satılmazsa satılmazsın ama yeterki temiz ve bakımlı birşey olsun diyorum

hocam ne yaptınız alabildiniz mi ,karar verebildiniz mi? Geçmişe göz atarken aklıma geldi sorayım dedim :)
  • yolcuturk Y kullanıcısına yanıt
    2005 corsa dizel (manuel) aldık, ALLAH a şükürler olsun bize nasip etti,
  • quote:

2005 corsa dizel (manuel) aldık, ALLAH a şükürler olsun bize nasip etti,

Arkadaşım merak ettim de eşinizde ehliyet var sizde mi yok? Enteresan
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    evet, ben sınavı geçtim ama gidip almadım, bundan önceki işimde de hatta daha daha önceki işimde de, şimdik işimde de hep şöför verdiler bana, öyle pek ihtiyaç olmadı, ta ki çocuk doğana kadar,

bu arada sadece ben değilmişim, geçenlerde öğrendim benim gibi birisi daha var :)
  • quote:

evet, ben sınavı geçtim ama gidip almadım, bundan önceki işimde de hatta daha daha önceki işimde de, şimdik işimde de hep şöför verdiler bana, öyle pek ihtiyaç olmadı, ta ki çocuk doğana kadar,

bu arada sadece ben değilmişim, geçenlerde öğrendim benim gibi birisi daha var :)

Hayır ben şu yönden merak ettim, hem araçlara meraklısınız hemde ehliyet yok o ilginç geldi neyse ehliyetinizi en kısa zamanda almanız dileğiyle
  • Colt ve swift sizin ilaciniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.