Şimdi Ara

tecrübesiz hanım kullanıcı için 20000 TL civarında otomatik vites araç tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
6.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlık ile maksadımın çoğu hasıl oldu ama biraz açayım. Evde sadece eşimin ehliyeti olduğu için -Allah kaza bela vermesin- rutin kontrol harici sanayiye pek yolumuzun düşmesini istemiyorum. Esasında gönlümüzden senelerdir honda hr-v geçmekte, estetik açıdan çok beğeniyoruz ama hr-v en son 2006 üretim olduğu için 2016'dan sonra yedek parça temininde zorlanır mıyız bilemiyorum. Bir de satmak istemeyiz ama olur da satmak istersek hemen elden çıkacak bir araba değil sanırım. Şuan favori listemde 25000 Tl'ye kadar 150000 km üst limitli farklı araçlar var;

1) Honda Hr-v (senelerdir gönlümüzün aracı diye :) 2005 modele kadar )
    2) Opel Meriva (2004-2006) (2000-24000 TL) (kaputuna depremde taş düşmüş -2000TL deprem kaydı var- meriva 20000TL 2006 model/en favori ilanım bu aslında fiyat performans açısından)
    3) Toyota Corolla (2005 1.6sol/hırsızlıktan hasar kaydı ve 1400 lira kaza kaydı var, çizik sebepli komple boyalı imiş, öğretmenden satılık/23000TL)
    4) Opel corsa (2003-2005)(1.3-1.4 motor)(20000-24000 TL)
    5) ford focus 2003
    6) Ford fiesta (2004)
    7) toyota terra (2004) (25000TL)
    8) Nissan note, vw polo , citroen c4 vs..

Biliyorum çok kabaca bir paylaşım oldu. Ama önerilerinizi bekliyorum. 1.0 Motor ısrarla önermiyor çevremdekiler. Forumdaki 1.0 motor kullananlar çok memnun sayfalarını inceledim. Kullanım amacımızı şöyle özetleyebilirim;

1) 1 bebeğimiz var, güvenlik de ön plana çıkıyor tabi. (Esasında yüksek araba bakmak istiyoruz ama suv segmenti olunca fiyatlar da fırlıyor)
    2) % 80 şehir içinde kullanacağız.
    3) Tahminime göre senede 8bin km anca yaparız bu yüzden dizel olmasını önemsemiyorum/doğru mu düşünüyorum emin değilim.
    4) Ben işe yürüyerek gidiyorum, eşimin de servisi var, servisi kaçırsa bile işyeri ev arası 5 km. Ev şehir merkezi arası 5 km. Kocaeli'ndeyiz, arada istanbul-ankara, senede birkaç defa de Isparta yaparız (git gel 1000 km)
    5) Performans/yüksek sürat beklentimiz yok. "En fazla" 120 ile gideriz boş yolda :) Basmak istesek de hızlanmasa iyi olur :D
    6) Sedan bakmıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 20 Haziran 2014; 5:21:49 >

• Honda jazz bakabilirsiniz ben manuelini kullaniyorum otomatigi çok güzeldir yağ değişimi dışında sanayiye ugramazsınız es yada elite modelleri en fulüdür.Fiestayla aynı sınıf araçtır içi oldukçada geniştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thegreenblack

Honda jazz bakabilirsiniz ben manuelini kullaniyorum otomatigi çok güzeldir yağ değişimi dışında sanayiye ugramazsınız es yada elite modelleri en fulüdür.Fiestayla aynı sınıf araçtır içi oldukçada geniştir.

Kardeş jazz da bakmadım değil ama 20000 TL kotasında hep pert'li ya da ağır hasarlı/yüksek km'li/düşük modelli araçlar çıkıyor. Yoksa honda varken pek de başkalarına bakma ihtiyacı duymayacağım.23-24bin liraya bile pert'li ilanlar çıkıyor. Ama gene de ara ara jazz'ı aratmaya devam edeyim, düşer belki bişeyler belli olmaz.

Bir de colt'lar çarpıyor gözüme..Mitsubishi motorunu çok övüyorlar ve de modeli yüksek colt'ların. Temiz colt almak varken hasarlı/çalıntı corolla ile falan riske girmemek mi lazım bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 20 Haziran 2014; 6:04:44 >

• Nissan Note dci güzel araç aslında az yakar hem.Colt sizin için doğru tercih
    Sorun çok çıkartmaz yakıtı da fena değil.
    Ama Bebek varsa güvenlik şartsa alacağınız araç bence en az 6 hava yastığı + ESP olsun.
    Megane2 ve Clioda bakınd derim

• Guzel konu takip 7

• Mitsubishi Colt'u arıyorsun sen.
  • Merhaba,

Benzer kriterlerde ben de araç arıyorum ve şu aralar Otomatik Daihatsu Terios'lara bakıyorum 2004 - 2007 arası. Bir göz atabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • corsa öneririm
  • Hem tecrübesiz hem de %80 şehiriçi demişsiniz. HRV veya Meriva başlangıçta çok yorucu bir süreç gerektirir. Bir arkadaş nissan note dci demiş fakat otomatik vites dci yok, benzinlisi alınabilir tabi. Geniş ve yüksek araçtır. Hatta bebek arabası vs. düşününce en iyi seçeneklerden biri olabilir. Fiesta-corsa da puseti koyduktan sonra bagaj biter. Bunun dışında c sınıfı, geniş bagajlı hb kullanışlı olur. Corolla HB gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Hem tecrübesiz hem de %80 şehiriçi demişsiniz. HRV veya Meriva başlangıçta çok yorucu bir süreç gerektirir. Bir arkadaş nissan note dci demiş fakat otomatik vites dci yok, benzinlisi alınabilir tabi. Geniş ve yüksek araçtır. Hatta bebek arabası vs. düşününce en iyi seçeneklerden biri olabilir. Fiesta-corsa da puseti koyduktan sonra bagaj biter. Bunun dışında c sınıfı, geniş bagajlı hb kullanışlı olur. Corolla HB gibi.

Yorgun süreç derken biraz açar mısınız? Terrios da dikkatimi çekiyor ama Türkiye pazarından çekilen araçların 2.eli ilgili ne gibi problemler yaşanıyor/yaşanıyor mu bilmiyorum. Bu yönde bir yargı var sanki, belki de şehir efsanesidir.note'ları da takip ediyor 25000tl kotasına yakınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 20 Haziran 2014; 10:06:28 >
  • yolcuturk Y kullanıcısına yanıt
    Sürücü tecrübesiz olduğu için şehiriçinde büyük araç kullanmaya alışma sürecini kastetttim. Ben yıllardır araç kullanırım, buna rağmen c-max alınca, bir süre zorlandım şehiriçlerinde dönüşler, park etme falan. Ben neredeyse tamamı uzun yol yaptığımdan ve boy 1.97 olduğundan c-max e geçtim. Şehiriçi ağırlıklı kullanıcı için c sınıfı hb üstüne çıkmak çokta işlevsel olmuyor.
  • yolcuturk Y kullanıcısına yanıt
    mrb, bakmadğım araç kalmadı, lancer ve xsara dahil, artık satılmazsa satılmazsın ama yeterki temiz ve bakımlı birşey olsun diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Sürücü tecrübesiz olduğu için şehiriçinde büyük araç kullanmaya alışma sürecini kastetttim. Ben yıllardır araç kullanırım, buna rağmen c-max alınca, bir süre zorlandım şehiriçlerinde dönüşler, park etme falan. Ben neredeyse tamamı uzun yol yaptığımdan ve boy 1.97 olduğundan c-max e geçtim. Şehiriçi ağırlıklı kullanıcı için c sınıfı hb üstüne çıkmak çokta işlevsel olmuyor.

Hrv senelerdir gözümüzü nasıl boyadıysa küçükmüş gibi geliyor, bir iki arkadaş da uyardı büyüklüğü konusunda :) ben de 5-6 haftadır yoğunlaştım, araba kültürüm/direksiyonum yok gibi birşey. Ama bu süre içinde senelerdir araç kullanan arkadaşları bile şaşırtıyorum :) temiz birşey buluruz inşallah kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuturk -- 20 Haziran 2014; 10:40:53 >

• yaris yada fiesta derim. ama bunlar genelde yüksek kilometreli ve yüksek yaşta araçlar olacağı için ne kadar ince eleyip sık dokusanız da size ekstra masraflar açacaktır.
    ben olsam üzerine 5.000 tl civarı daha ekler aynı modelleri km si düşük olanlarından alırım.
  • tracy kullanıcısına yanıt
    zaten biz bu yola 10,000 lira ile başladık, 5 daha ekle dediler 15 oldu, sonra 5 daha derken 20 oldu, şimdi siz de 5 diyorsunuz, walla artık ekleycek yer kalmadı, kalan 5 i kredi kartına taksit ile çeken olursa farksız eklerim ama onu da yapacak babayiğit zor bulunur, varsa öyle yiğit lütfen haber verin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebetosu

zaten biz bu yola 10,000 lira ile başladık, 5 daha ekle dediler 15 oldu, sonra 5 daha derken 20 oldu, şimdi siz de 5 diyorsunuz, walla artık ekleycek yer kalmadı, kalan 5 i kredi kartına taksit ile çeken olursa farksız eklerim ama onu da yapacak babayiğit zor bulunur, varsa öyle yiğit lütfen haber verin

Ya 20000tl bôlgesi iyidir :)

• Yaris 1.3 sol otomatik. 21e falan alınır.

• quote:

Orijinalden alıntı: zebetosu

hocam ben de ilk arabamı 134.000km de aldım. (peug 307) baktım masrafı çıkacak, bir an önce elden çıkarayım diye 160.000 km de bir arabayla (vw) takas ettim. alman arabası bunlarda km önemli değil diye gaza geldim yoksa o kadar fazla km yapmış araçla değiştirmezdim. 2 senedir 5-6 bin tl harcadim ancak kendine geldi.

siz şu an piyasada (benim gördüğüm kadarıyla) en fazla talep edilen arabalardan arıyorsunz. ucuz, otomatik, küçük, bayan arabası. bu kadar arz talep sonucunda hasarlı arabaların fiyatlarını şişirip koymuşlar ilanlara.

neyse, derdinizi anlayabiliyorum. alırken servis bakımlı olmasına dikkat edin. çamurlukdaki boya çiziklere takılmak yerine motor, şanzuman , alt takm, debriyaj gibi parçaları birkaç ustaya onaylatıp öyle alın arabayı.

• 1.kural tamponu boyasız siyah tamponlu araçlara bakın. opel corsa larda bu özellikte olan modeller var.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.