Şimdi Ara

Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
210
Cevap
1
Favori
6.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkenin geldiği duruma bak. Hükümet, mezun Teğmenler'in "Atatürk'ün Askerleriyiz" demesinden rahatsız oluyor. Geldiğimiz noktaya dikkat çekiyorum!

• One Shot One Kill kullanıcısına yanıt
    Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti..
    Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti..x (formerly twitter)
    Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) on X
    https://x.com/gusholderhaber/status/1832530064740581515

Şu kafa onlarınki

• taııbuv kullanıcısına yanıt

Darbe iması? Atatürk ile bir sorunun yoksa burada darbe iması yok. Bunu tehdit görüyorsan sizin sorununuz olduğu belli :)

Şunu mu izledin? Hala darbe falan diyorsun.

Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti..x (formerly twitter)
    Gusholder Haber Bülteni (@gusholderhaber) on X
    https://x.com/gusholderhaber/status/1832530064740581515
  • One Shot One Kill kullanıcısına yanıt

yaşadığınız ülkeden bir habersiniz. bu ülkedeki resmi ve gayri resmi darbelerin %90'ı zaten Atatürkçülük kullanılarak yapıldı.

• dephyr kullanıcısına yanıt

Adamın nicke bak yaptığı yoruma gel. Türkçü yazmış bir de peh. Atatürk düşmanlığıyla Türkçülük ilginçmiş:)

Sen kumda oyna öyle gel. Psikolojik sorunları olan birisinin bu konularda ahkam kesmesi ne kadar doğru. Açtığın konulara baktım da... Siz kendi sorunlarınızı çözün önce sonra bu konularda yorum yaparsanız.

• klasik akp yarın kalkıp asıl atatürkün askeri benim diyebilir

• yolcum kullanıcısına yanıt

Dostum 2016'ya kadar değil 2022'ye kadar okunuyordu.İlk defa 2023 mezuniyetinde okunmamış.Konudaki ilk mesajımda 2022 Harp okulu mezuniyet videosunu paylaştım.Yine paylaşayım.Yemini 15:54'ten itibaren okumaya başlıyorlar;

Findy Newsyoutube
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katılıyor #RecepTayyipErdoğan #Haber #gündem #sondakika #findynews #güncelhaber #CanlıYayın #Canlı #Ankara #Siyaset #Politika #SiyasetHaberleri #CanlıAnkara #Ankarahabertv #Ankaramanset #Ankarasondakikahaberleri #Ankaragündem #Ankaragazetesi #30Ağustos #AnkaraCanlı #MilliSavunmaÜniversitesi #KaraHarp #KaraHarpOkulu #RecepTayyipErdoğanHaberleri #MilliSavunmaÜniversitesiDiplomaTöreni #SancakDevirTeslimTöreni #MilliSavunmaÜniversitesiSancakDevirTeslimTöreni #173DönemMezunları #ErhanAfyoncu
    https://www.youtube.com/watch?v=3JKddFl0vj8

Kısacası bu yemin metninin 15 Temmuz 2016'dan sonra kaldırıldığı doğru değil.2022'ye kadar bu yemin metni okunmuş.İlk defa 2023'te okunmamış.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt

Dostum 2016 da kaldırılmış olsa bile bu metinden rahatsız olanlarin zaten soylarinda bir bozukluk olduğu aşikar. Darbe ile vs alâkali bir şey yok bu metinde. Birileri Atatürk ve Türk kelimelerinden acayip rahatsız oluyor ve kaldirtiyorlar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıktı ve bu Teğmenlere haddini bilmez dedi. Artık bu iş bitmiştir. Bu ülke yaşanmaz bir hale geldi ama Atatürk düşmanlarına bu ülkeyi bırakıp gidemeyiz.

• Teğmenlere soruşturma açıldı. MSB önce 'soruşturma yok' demişti..

Elin yabancısı bile bizden daha iyi sahip çıkıyor ve saygı duyuyor.

• İyi bir asker önünü ilikleyip emir alır, sadece emri icra eder.

Görev verilirse en iyi şekilde yapar. Görev verilmeden hareket etmez.

İyi asker emirlere ve amirlere itaatsizlik etmez.

“Kendi kararımı kendim alırım” diyenler asker değildirler.

Paralel yemin metni okumak ve okutmak, iyi bir askerin yapacağı bir eylem değildir.

Emirsiz hareket eden, kanuni yemini değiştiren, disiplin hükümlerine göre cezalandırılır.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

İyi guzelde resmen konuyu carpitmissiniz. En son yapilan yemin 2022 diyorsunuz cunku o yil kanun degisti artik yemin toreni oyle yapilmiyor. 11 yil askeriyede memurluk yaptim. 2023 yilinda kpss ile saglik bakanligina gectim. Askeriyenin kanunlarini iyi bilirim. O kara harp okuluna da defalarca gittim.

Burdaki mevzu yonetmelilteki mevzuat yemin toreni belli iken neden yonetmeligi uygulamiyorlarda baska bir kendi kafalarina gore baska bir toren yapiyorlar? Sen bana bunun cevabi ver?

Askerlik yaptiniz mi bilmiyorum. Ama ben askere gittigimde bize harbiye marsini okuttular yemin toreninde. 500 kisiden fazlaydik. simdi 500 kisiden 400 u yonetmelige uygun yemin toreni yapsa diger 100 kiside baska bir toren yapsa kafalarina gore siz ne anlarsiniz bu isten. O kisilere hemen sorusturma acilir.

Olayin diger yuzude bu farkli yemin toreni yapanlarin, bu toreni yapmak.icin mutlaka onceden calismis olmasi lazdimdi goruntulerden anladigim kadariyla onceden hazirlanilmis bu torene eee ustten hic mi kimse gormedi bu adamlar calisma yaparken.

• ahmet8989 A kullanıcısına yanıt

Madem 11 yıl askeriyenin içinde sivil memurdunuz, tören de gördüm dediniz, o zaman Resmi törenin sadece bir tane olduğunu, töreni tek bir komutanın idare ettiğini, her şeyin dört dörtlük planlandığını ve törene katılan herkesin bunlara harfiyyen uymak zorunda olduğunu bilmeniz lazım.

Kimse resmi tören icra edilirken o tören programının dışına çıkamaz, o alandan ayrılıp kafasına göre ayrı bir tören yapamaz. Burada sizde de dahil yaşanan zihinsel sıkıntı işte bu konu... Bunu sanki resmi tören dışında ona aykırı yapılan ayrı bir tören zannetmeniz..

Sanki bazı teğmenler resmi töreni bozup, kafalarına ayrı bir tören yapmış gibi algılanıyor, yada öyle gösterilmeye çalışılıyor ama aslında öyle birşey olmadığını 11 yıl askeriyede görev yapmış biri olarak sizinde bilmeniz lazım.

Her resmi törende olduğu gibi bu Resmi törende, Cumhurbaşkanımız ve devlet erkanı karşısında başarı ile icra edilip bitmiştir. Resmi tören sona erdikten sonra bu teğmenlerin serbest bırakıldıklarını, onların kendi aralarında kılıç kaldırıp geleneksel yemini ettiklerini 11 yıl askeriyede görev yaptığını söyleyen bir sivil memur algılamıyorsa , o zaman ya niyet farklı yada hiç resmi tören görmemiş, odasından dışarı çıkmamış olarak düşünürüm..

Bakın daha önce mezuniyet töreni sonunu izlemediyseniz alltaki videoda da var. İzlersiniz.

Resmi törenin sonunda, geçit töreni yapılır,sonra tören komutanı ; Tören sone ermiştir arz ederim diyerek tekmilini cumhurbaşkanına vermiştir Resmi tören bitirilip Teğmenler serbest bırakılınca, olaydaki resmiyette bitmiş, onlarda toplanıp kılıçlarını yukarı kaldırmış....

Bu videodan farkı ne ?

Seyredenler de şimdikilerden farklı değil... Şimdi ne değişti ?

Yada şimdi kimler teğmenlerin bu geleneği sürdürmesinden, Cumhuriyete bağlılık yemini etmesinden rahatsız olup birilerine işlem yapılmasını istedi..

Bu bir gelenektir, her sene resmi tören biter , teğmenler serbest kalınca o kılıçlar yukarı kalkar... Aynen üniversitelerde kep fırlatma ritüali gibi...

İlk kez değildir , son da değildir...

Açık Haber (@acikhaber_) on X
    https://x.com/acikhaber_/status/1832490783951163713

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 8 Eylül 2024; 12:14:57 >

• gsmtr G kullanıcısına yanıt

Ordaki binlerce genç sizin defterlerini dürdüğünüz dönemde yetişdi hepsi hala sımsıkı bağılı tıpkı halk gibi kaybettiniz yapamadınız ne kadar bağı sıkıp koparmaya çalışşanızda sıktıkca daha cok kenetlendik. Ne bu ülkeyi ne bu gençleri size bırakmayacagız yenileride yetişiyor yetişecek.

Daha öncede defterimizi dürmek istediniz götünüzde don kalmadı yine deneyin yine olmayacak.

• ahmet8989 A kullanıcısına yanıt

Ne kanun değişmesi?Bildiğim kadarıyla Teğmenlerin 2022'ye kadar okuduğu yemin hiçbir zaman 'resmi' yemin olmadı.Resmi yemin hem normal erlerin okuduğu hem de subay adayların harp okuluna girişte ettikleri yemin.Harp okulundan mezun olan Teğmenlerde 2022'den sonra okunması bırakılan ve 'subay andı' olarak bilinen bu yemini ediyorlardı.

Buradaki tüm Teğmenler tören sonunda kendi aralarında 2022'ye kadar okunan 'subay andı' nı okumuşlar.Bunun ne zararı var siz onu söyleyin.2022'ye kadar tüm devlet erkanı önünde okutulan yeminin hangi kısmı rahatsızlık uyandırdı da 2022'den sonra okutulmamaya başlandı?Buna bir cevabınız var mı?

Teğmenlerin okudukları yeminin hangi kısmı anayasa ile,rejim ile,laiklik ile ve demokraik rejim ile sorunlu?

Özellikle Teğmenlerin kılıçlarını çatması Harp okullarında yıllardır uygulanan bir gelenek.Buna rağmen Teğmenlerin kılıçlarını çatmaları bile 'darbe iması' olarak lanse ediliyor.Bunda ne amaçlanıyor?

Burada Teğmenlerin kendi aralarında ettikleri yemini dert edininceye kadar bugün bizzat TBMM'nin içinde PKK ile bağlantısını inkar etmeyen,terörist cenazelerine katılan,PKK'yı kınamayan bir siyasi parti 2007'den beri yer almasını dert etmek daha doğru olur.Bugün meclis kürsüsünde PKK ele başısı Apo'ya 'özgürlük' çağrılarında bulunan bir siyasi partiye dahi 'müsamaha' gösterilirken bu Teğmenlerin 2022'ye kadar okunan yemini kendi aralarında okuması neden sorun oldu?

Buna bir cevabınız var mı?

• Konu sayesinde Atatürk düşmanı yobazları tespit edip bloklama fırsatı buldum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.